Home Velvære Fokuser på god trivsel på arbejdspladsen

Fokuser på god trivsel på arbejdspladsen

by Mark
0 comment
Trivsel på arbejdspladsen

Vi lever i en tid hvor samfundet stiller store krav til os både i- og udenfor arbejdspladsen. Vi har private forpligtelser som kræver vores opmærksomhed og dedikation, men også ønsket om at være en god og loyal medarbejder.

Det trækker veksler på den enkelte medarbejders trivsel på arbejdspladsen og derfor er trivsel på arbejdspladsen et varmt diskussionsemne.

Tankevækkende, inspirerende foredrag og kurser

Ønsker du at sætte et godt eksempel som leder, så skal du turde at satse og investere i dine medarbejde gennem forskellige tiltag.

At gå til et foredrag som afdeling, kontor eller arbejdsplads kan være en god aktivitet til at ryste en gruppe medarbejdere sammen. Bagefter kan I fx tage ud og spise og benytte muligheden for at diskutere og evaluere efterfølgende.

Et kursus eller kortere uddannelse kan også være vejen frem for at udvikles som leder eller HR-ansvarlig. Det kan også være en god mulighed at videreuddanne en medarbejders kompetencer, som med garanti vil komme tifoldigt tilbage.

Det er et velkendt at medarbejderudvikling- og trivsel er alfa og omega, for at en arbejdsplads fungerer og at miljøet er sundt. Er du leder, skal du give dig selv lov til at tænke ud af boksen og investere i dine medarbejdere.

Det kan du gøre ved fx at have en åben tilgang, hvis en medarbejder kommer til dig med et projekt eller en ide. En anden måde, er at du som leder eller HR udstråler loyalt og aktivt initiativ, hvis du hører om et kursus eller kortere uddannelse, som fx kan være en god videreudvikling for en medarbejder.

Husk at du selv sætter den loyale dagsorden

Uanset om du er leder eller HR, er du med til selv at præge en stor del af dagsorden for den arbejdsplads du leder. Derfor er det en god ide at du selv også tager til forskellige kurser og foredrag, som udvikler dine lederegenskaber.

Og én ting er at tage til de forskellige arrangementer, en anden sag er at udleve det, som du lærer. Husk at du sætter forbilledet.

Når du tænker på din arbejdsplads skal du tænke over, hvordan du ønsker at dine medarbejdere skal performe og hvilken kultur du ønsker, skal stå frem for arbejdspladsen. Glade medarbejdere smitter af på den overordnede stemning.

Husk at vi som mennesker påvirker hinanden mere end vi tror, og i en tid hvor stress er blevet en folkesygdom, er det vigtigt at huske på, at vi alle er lige disponerede og alle har brug for opbakning.

Er der en medarbejder, som kæmper med at lade sine ressourcer række, er det altid en god ide at lade medarbejderen vide, at personen ikke skal føle sig utilstrækkelig, men i stedet tale om, hvordan problemet kan løses i tide.

Husk også at afholde løbende sammenkomster, både fordi det er hyggeligt med traditioner på arbejdspladsen, men også fordi det er en god måde at danne bånd mellem kollegaerne. Det er en perfekt mulighed for alle at lade skuldrene slappe af og have det sjovt sammen.

Teambuilding i form af seminarer, workshops eller besøg hos forskellige virksomheder, kan også give inspiration til, hvordan I som arbejdsplads kan forandre eller inddrage nogle ting i jeres egen hverdag.