Home Byggeri Øg din boligs værdi med en kælderrenovering

Øg din boligs værdi med en kælderrenovering

by Mark
0 comment
Kælderrenovering

Er du en af de mange, som har et lidt ældre hus med en kælder og som overveje at lave en kælderrenovering?

Årsagerne til, at du overvejer at renovere kælderen kan være mange.

Det kan være at familien er vokset og at i har begrænset plads i jeres nuværende bolig og i overvejer at bruge kælderen til opholdsrum, et nyt badeværelse eller soveværelse.

Det kan også være, at kælderen er meget fugtigt og at I er bekymret for at fugten spreder sig til resten af boligen og måske skaber skimmelsvamp.

Der er mange gode grunde til at du som boligejer, skal overveje at få lavet en kælderrenovering.

I denne artikel kigger vi nærmere på, hvad for nogle fordele der er ved at få lavet en kælderrenovering og hvad du skal være opmærksom på, der kan ske hvis du ikke får lavet en renovering af kælderen.

Mange huse er lavet med kælder i dag

I Danmark er der mange boliger, som er lavet med kælder.

Bare i region Hovedstaden er der 118.000 boliger, der er bygget før 1970, hvoraf mange af dem har en form for kælder som en del af deres bolig.

Er du en af disse, med en bolig før 1970 med en kælder, så er der behov for at få renoveret kælderen.

De mange boliger som er lavet før 1970 er lavet ud fra andre regler indenfor byggeriet og mange kældre, vil ikke i dag blive bygget på samme måde.

Hvis man bare kigger på fundament og hvad for noget murværk, der er blevet brugt til at lave disse boliger med kælder, så er der grund til bekymring.

Mange kældre har sprækker i murværket på grund af dårlig isolering mod opstigende fugt fra jorden.

Kommer der sprækker i fundament, sokkel eller murværk, kan det give fugtskader hvor fugt kan trænge ind i kælderen og sprede sig til huset.

Nogle af de tiltag man kan gøre for at undgå fugtskader på soklen, er at etablere et omfangsdræn rundt om boligen eller få lavet en TV-inspektion af kloakken.

Det kan være at kloakken omkring boligen er defekt og der er behov for at få lavet kloakrenovering, som følge af problemer med rotter. I nogle tilfælde vil der også være behov for montering af rottespærre så.

Det kan også være der er kommet vand i kælderen, som følge af skybrud og du har behov for at få monteret en højvandslukke.

Benytter du allerede kælderen i dag til beboelse og tænker du, at der måske ikke er behov for den store renovering af kælderen, så skal du være opmærksom på hvor meget dig og din familie bliver udsat for radon.

Radon er en tung gasart, som kommer fra jorden og kommer ind gennem gulvet og væggene i boligen. Specielt i kælderen er der høj risiko for høje radon værdier.

Benytter du kælderen til beboelse, skal du være sikker på at radonniveauet ikke er for højt og få foretaget en radonmåling.

Hvorfor skal man overveje at renovere kælderen

Der er flere fordele ved at lave en kælderrenovering. Vi har nævnt nogle af de mange fordele nedenfor:

  • Få et bedre indeklima i din kælder og din bolig og mindsk risikoen for skimmelsvamp
  • Udnyt hver kvadratmeter af boligen uden at skulle inddrage haven
  • En nyrenoveret kælder kan bruges til opholdsrum mm. Som gør at dig og din familie ikke har et behov for at flytte hvis pladsen er trang
  • Med de ekstra kvadratmeter stiger boligværdien og potentielt kan lånet til renoveringen, ligges ind under realkreditlånet.

Hvad er vigtigt at overveje inden renovering

Det er vigtigt at få gennemgået kælderen inden renoveringen går i gang.

Dermed kan man få renoveret alle de ting, som måske er nødvendigt under renoveringen.

Det er ærgerligt at opdage en fugtskade eller sætningsskade, fra før renoveringen gik i gang, når renoveringen er færdig.

Derfor er det generelt en god ide, at få rådgivning fra professionelle.

Det kan være en tømrer eller murer, som kan håndtere en totalentreprise.

​Ligemeget hvilken håndværker du vælger at benytte, er det god ide at kigge efter de er medlem af Byggaranti eller om de har gode anmeldelser.

Et godt sted at kontrollere håndværkere og byggefirmaer, er Anmeld-Håndværker.dk.

Husk at vælge en håndværker med mere end 10 anmeldelser, da vurderingen af håndværkeren er mere retvisende så.

http://dst.dk/

You may also like