Home Byggeri Spar penge på dit boligkøb – 5 tips til at spare penge

Spar penge på dit boligkøb – 5 tips til at spare penge

by Mark
0 comment

Er du på udkig efter en ny bolig at flytte ind i?

Hvad enten du er førstegangskøber af en bolig eller at det ikke er første gang du køber en bolig, så kan du potentielt spare mange penge på dit boligkøb.

Et boligkøb kan løbe op i mange penge og hver en besparelse i processen, kan potentielt betyde mange penge der kan investeres i boligen.

Ifølge Bolius vil et boligkøb af et hus til 2,5 millioner kroner løbe op i 124.415 kr. og dette indebærer alt fra boligadvokat, finansiering samt flytning med mere.

Men der er penge at spare, hvis man undersøger markedet grundigt og bruger tid på at sætte sig ind i hver enkelt del af købsprocessen.

Fx koster advokatbistand ifølge Bolius 8.000 kr. ved køb af bolig – en hurtig undersøgelse på nettet viser at du kan få det til 5.700 kr. hos fx Advokat Daniella Hedehøj og Advokathedehoej.dk. – dermed har du allerede sparet 2.300 kr.

Benyt en køberrådgiver og få den bedste pris på boligen

Udover at man kan bruge en boligadvokat til at ordne købsaftale med mere til boligkøbet, så findes der også en række køberrådgivere du kan benytte dig af.

Ligesom en ejendomsmægler hjælper sælgeren af din drømmebolig med at skaffe bedste pris på boligen, så kan du som boligkøber også kontakte en professionel køberrådgiver.

De fleste køberrådgivere kan hjælpe med dig med alle elementerne af købsprocessen, hvilket også indebærer gennemgang af boligen med en uvildig byggesagkyndig.

Finder den uvildige byggesagkyndig fejl eller mangler på den drømmebolig du har udvalgt, kan disse mangler bruges til at forhandle prisen på din drømmebolig ned.

Ofte kan det lade sig gøre at prisforhandle 100-200.000 kr. ned på boligen, som følge af skjulte fejl og mangler som ikke indgik i tilstandsrapporten.

Da en køberrådgiver koster mellem 5.000 kr. og 25.000 kr. afhængig af prismodellen, vil et prisafslag allerede her have betalt sig hjem.

Nogle gange kan en boligadvokat også hjælpe med køberrådgivning, hvor alle boligens dokumenter bliver gennemgået – dog kan de forskellige rådgiver og deres produkter/services være forskellige og derfor er det godt at spørge om hvad der indgår i køberrådgivningen.

Spar penge ved at vælge den rigtige ejerskifteforsikring

Som en del af boligkøbsprocessen og for at sælger kan afstå fra sit ansvar for skjulte fejl og mangler, tilbydes du som boligkøber at boligsælger betaler halvdelen af præmien på en ejerskifteforsikring.

Hvad man ikke ved som førstegangskøber af en bolig, er at sælger ofte vælger den billigste ejerskifteforsikring på markedet for at spare penge da de skal betale halvdelen af præmien ifølge loven.

Sælgers valg af ejerskifteforsikring, er derfor sket ud fra et perspektiv om at finde den billigste, men det er ikke nødvendigvis ens betydende med at det er den bedste.

Som boligkøber er det derfor vigtigt at du indhenter tilbud fra flere forsikringer, som tilbyder ejerskifteforsikringer.

Som boligkøber skal du være opmærksom på at der hvert år er mere end 28.000 indberetninger af skader til ejerskifteforsikringen og der i 2019 var mere end 234 klagesager til Ankenævnet for forsikring  omhandlende ejerskifteforsikring.

Dette skyldes at ejerskifteforsikring er en jungle og mange forsikringsselskaber har udtalt at det er for dyrt at sælge dem, fordi de ikke tjener nok med alle de skader der indberettes af boligkøbere.

Derfor kan valget af den rette ejerskifteforsikring også betyde en stor del for din økonomi ved køb af bolig, men også de næste par år, hvis der skulle opstå en skade som ejerskifteforsikring bør dække.

Hos Kompletkøberrådgivning har de lavet nedenstående oversigt over valg af bedste ejerskifteforsikring, som vi har lånt her på Tilhusoghave.dk

I oversigten kan man se hvilke forsikringsselskaber der tilbyder ejerskifteforsikring lige nu, en prisindikation samt hvor mange klagesager hvert forsikringsselskab har fået.

Til sidst kan man se deres Trustpilot rating, som dog ikke er baseret på salget af ejerskifteforsikring, men er en generel rating lavet af alle deres kunder.

Kompletkøberrådgivning.dk har også lavet en oversigt over ejerskifteforsikring samt hvad de forskellige forsikringsselskaber dækker – denne oversigt kan sendes på opfordring til potentielle boligkøbere.

Find det bedste realkreditlån

Som boligkøber skal du nu selv komme med 10 % af købet af boligen kontant og køber man et hus til 2,5 millioner kroner så skal man have 250.000 kr. med.

Derudover skal resten finansieres via realkreditlån hos din bank.

I stedet for at kun indhente et lån via din egen bank, så kan du med fordel undersøge markedet og andre banker og indhente tilbud fra flere banker.

Ender du med at spare få procent på dit realkreditlån, kan det over 30 år være rigtig mange penge du kan spare.

Derudover kan selve valget af realkreditlån også spare dig mange penge.

Mange vælger det sikre fastforrentede lån, så de kan sove trygt om natten, men der kan være mange penge at spare ved at vælge et flex lån.

Ved et boligkøb på 2,5 millioner kroner kan forskellen i årlige omkostninger til et fastforrentet lån versus et flex lån være 50.000 – 100.000 kr. afhængigt af lånet og renten.

Få flere tilbud på renovering af tilbud på drømmeboligen

De fleste vælger at renovere drømmeboligen inden de flytter ind eller når de er flyttet ind.

I stedet for at vælge den lokale tømrer eller entreprenør, kan det være en god ide at få tilbud fra flere håndværkere når du skal have renoveret drømmeboligen.

Ofte kan du spare mellem 10.000 – 40.000 kr. afhængig af projektet størrelse ved at indhente tilbud fra flere håndværkere.

Med sådan en besparelse, kan du næsten spare op til en charterferie ved at vælge den rigtig pris.

Vi håber du har fundet inspiration til at hvordan du kan spare penge på dit boligkøb.

You may also like