Home Elektronik Bluetooth højtaler test

Bluetooth højtaler test

by Mark
0 comment

Streaming af musik er mere populært end nogensinde. I takt med den udvikling og den øgede digitalisering, har det aldrig været nemmere at tilgå musik. Med så meget tilgængelig musik er markedet for Bluetooth højtalere eksploderet. Bluetooth højtalerne bliver produceret som aldrig før, og derfor kan det også være svært at skulle vælge den helt rigtige.

Nutidens teknologi har banet vejen for Bluetooth højtalerne. Tiden med traditionelle og væghængte stereoanlæg lakker så småt mod enden. Selvom Bluetooth højtalere generelt er mindre end de ældre højtalere, går de ikke på kompromis med lyden. Mange af de nye Bluetooth højtalere fylder ikke mere end et penalhus, så kun fantasien sætter grænser for, hvad du kan gøre med den. De har potentialet til at blive din nye følgesvend, hvis du elsker musik, og sætter pris på lydkvalitet. Lige meget hvor du bevæger dig en, kan du have din Bluetooth højtaler med dig.

Men i og med, at der er så mange forskellige modeller på markedet, er du måske i tvivl om, hvilken højtaler der passer til dig og dine behov? I de nedenstående afsnit vil der komme detaljerede beskrivelser af anmelderroste og populære Bluetooth højtalere i alle prisklasser.

Bang & Olufsen Beoplay A1

Når det kommer en til Bluetooth højtaler test, kan vi ikke komme uden om denne skønhed fra Bang & Olufsen. Højtaleren er som sagt produceret af den danske virksomhed, Bang & Olufsen, og hvis der er noget, som de er kendt for, er det lyd af højeste kvalitet.

Beoplay A1 har fået topkarakterer i adskillige tests fra blandt andet M3 og Mobil.nu, som altid stiller sig kritiske overfor de forskellige højtalere. Så når disse medier giver Beoplay A1-topkarakterer, er det ikke for sjovt. Det her er en mildest talt fremragende højtaler til en favorabel pris.

Højtaleren er designet af den danske møbeldesigner, Cecilie Manz, som også giver et indtryk af, at denne højtaler ikke bare fornøjer øret, men også øjet. Beoplay A1 kommer i en skal af aluminium med laserskårede huller. Designet er enkelt og smukt. Det enkle og hårde design bliver udfordret af et læderhåndtag, som formår at gøre noget praktisk til en integreret del af designet. Dette samspil mellem det varme læder og det kolde metal, gør at højtalerens udseende går op i en højere enhed.

Højtaleren fra Bang & Olufsen er en af de mindre højtalere på markedet. Diameteren er på omkring 13 centimeter og højden er lige under 5 centimeter. Størrelsen gør, at det aldrig nogensinde bliver et problem at have højtaleren med på farten. Selvom Beoplay A1 er en lille højtaler, besidder den en stor lyd.

Når det kommer til højtalere, er lyden selvfølgelig det vigtigste element. Med denne højtaler får du selvfølgelig den fantastiske lyd, som Bang & Olufsen er kendt for. Lydkvaliteten er helt i top, selv når lydstyrken er skruet helt op. Bassen på Beoplay A1 er også på øverste hylde, når det kommer til Bluetooth højtalere. Det hænger sammen med, at højtaleren er programmeret til at bruge underlaget som ekstra basforstærker, og at den 3-tommers indbyggede basenhed er af højeste kaliber.

Officielt er Beoplay A1 er en monohøjtaler, som indikerer, at der kun er indbygget én decideret højtaler. Men Bang & Olufsen har alligevel formået at skabe en lyd, hvor man faktisk bliver i tvivl.

Inde bag det smukke design, gemmer der sig et batteri på 2000 mAh. Det betyder, at højtaleren kan holde strøm i helt op til 24 timer på en enkel opladning. Så du behøves aldrig være bange for at batteriet løber ud, så længe du husker at lade den op en gang i mellem.

Specifikationer:

 • Størrelse: 4,8 x 13,3 cm.
 • Vægt: 0,6 kg.
 • Batteri: 24 timers afspilning, 2.200 mAh.
 • Lyd: 2-vejs, 1 x ¾” tweeter, 1 x 3,5” woofer.
 • Effekt: 2 x 30 Watts digital forstærker, 2 x 140w peak, 60-24.000 Hz.
 • Forbindelser: Bluetooth 4.0 og 1 x line-in.

Marshall Stanmore Bluetooth højtaler

Mærket, Marshall Stanmore, er oprindeligt kendt for deres bidrag til alverdens rockscener. Derfor ved man også, at man får en højtaler, som kan klare stort set alle opgaver. Højtaleren oser af professionelisme, og det er uden tvivl et gennemført stykke håndværk.

I modsætning til den lille Beoplay A1 i forrige afsnit, er den her ikke så praktisk. Den er væsentlig større, og vejer en del mere. Men det er ikke uden grund. Marshall Stanmore højtaleren leverer nemlig et lydtryk så solidt, at den får mange andre højtalere til at lyde som elektriske tandbørster.
Højtaleren kan spille uafbrudt med 85 Watt uden nogen form for forvrængning, så det bliver aldrig et problem, at folk ikke kan høre musikken.

Som sagt har Marshall Stanmore været leverandør til alverdens rockscener gennem årene, og denne tendens har de forsøgt at viderebringe i deres nyere serie af Bluetooth højtalere. Højtaleren kommer i et design, der udstråler en særlig retro stil. Man kan sagtens forestille sig en Marshall Stanmore højtaler, der blæser det hele op, på scenen til en rockkoncert i 60’erne.

Selve højtaleren er betrukket med kunstlæder, og frontstoffet leder også tankerne tilbage på den klassiske stil fra 60’erne. Højtaleren er udstyret med tydelige drejeknapper til de forskellige funktioner, og tænd/sluk-knappen kommer i en lækker guldfarve. Marshall Stanmore har virkelig formået at skabe en højtaler, som er gennemført klassisk og moderne på samme tid.

Selvom Marshall Stanmore primært beskæftigede sig med rockgenren, kan højtaleren også sagtens klare andre genrer. Højtaleren er også rigtig god til afspilning af elektronisk musik, som er resultatet af, at højtaleren er så kraftfuld, og har en suveræn bas. Den kan altså mere end bare at spille rockmusik, men det er trods alt stadig i rockmusikken, at højtaleren virkelig kan stråle.

Højtaleren har også et bredt udvalg af muligheder, når det kommer til tilslutning. Udover selvfølgelig Bluetooth i høj kvalitet, besidder højtaleren også RCA/phono-bøsninger, optisk digital indgang og en almindeligt AUX-indgang. Så der er ingen undskyldninger, for ikke at spille noget lækkert musik på denne Bluetooth højtaler fra Marshall Stanmore!

Specifikationer:

 • Størrelse: 35 x 18,5 x 18,5 cm.
 • Vægt: 5,1 kg.
 • Nominel ydelsesstrøm: 80 Watt.
 • Frekvensrespons: 45 – 22000 Hz.
 • Forbindelser: Bluetooth 4.0 og Lydindgang (3,5 mm stereo mini jack), Lydingang (RCA phono x2)

Ultimate Ears Boom 2

Denne Bluetooth højtaler har scoret høje karakter hos adskillige testpaneler. Den er blandt andet testvinder hos Tænk, Räd og Rön, og topscorer hos Mobil.nu og CNET. Ultimate Ears Boom 2 roses især for sin brugervenlighed og lydkvalitet.

Som navnet nok indikerer, er Ultimate Ears Boom 2 er nyere udgave af den oprindelige Boom-højtaler. Det er altid svært at følge op på en succes, men det er altså lykkedes her. Testpanelerne er helt vilde med den nye udgave af højtaleren, og roser den meget for dens byggekvalitet og dertilhørende lydkvalitet. Den er endvidere vandafvisende, og batteriet kan holde strøm i op til 15 timer, så der er rig mulighed, for at tage højtaleren med til stranden eller ud på badeværelset.

Ultimate Ears Boom 2 kommer i flere friske farver, i modsætning til de to ovenstående modeller, som er produceret i mere neutrale farver.

Som sagt er denne her højtaler efterfølger til den oprindelige Boom-højtaler. Forskellen på de to højtalere er blandt andet, at den nye udgave er 25 % kraftigere. Herudover har den en 3,5 millimeter indgang, hvis man ikke ønsker trådløs forbindelse.

Højtaleren kommer som en cylinderform, som kan afspille lyd i alle retninger. De to indgange til ledninger er tildækket, fordi højtaleren er vandafvisende. Helt konkret er højtaleren IPX7-certiceret, som vil at sige, at højtaleren er vandafvisende ned til 1 meters dybde i op til 30 minutter.

Specifikationer:

 • Størrelse: 18 x 6,7 cm.
 • Vægt: 548 gram.
 • Forbindelser: Bluetooth og 3,5 mm AUX-indgang.
 • Batteri: 15 timers afspilning.
 • Generel beskyttelse: Vandafvisende.
 • Frekvensrespons: 90 – 20000 Hz.

JBL Charge 4

Denne højtaler er endnu en favorit hos testpanelerne. JBL Charge 4 er blevet anmeldt af både Techradar.com, PCmag.com, Which.co.uk og Tomsguide.com, og samtlige af disse har givet en god anmeldelse af højtaleren. De gode anmeldelser er både for højtalerens lydkvalitet, men også for batteriets levetid. Testpanelerne nævner dog, at højtaleren bruger længere tid på selve opladningen, end mange af de konkurrencemodeller.

Testpanelerne er meget forbløffede over højtaleren, hvor Techradar.com blandt andet skriver, at den ”kan pumpe bas ud, der ikke overvælder, samt at den holder for evigt”. Højtaleren kommer også med en JBL-basradiator, der skaber en klar og tydelig bas. Samtidig med at JBL Charge 4 holder strøm i lang tid, kan den også bruges til telefonopladning. Tomguide.com udtaler, at højtaleren besidder flere ”smarte funktioner, så man kan bruge højtaleren til flere ting”.

Højtaleren er den perfekte højtaler, hvis du vil høre musik i det fri. Batteriet kan holde strøm i op til 20 timer på en enkel opladning. Udover det suveræne batteri, er JBL Charge 4 også vandafvisende. Så du behøves ikke at frygte et pludseligt regnskyl, hvis du har højtaleren med udenfor. Samtidig er den perfekt til at medbringe på stranden eller på badeværelset af samme årsager.

JBL Charge 4 kommer i et flot design, hvor man ikke er i tvivl om højtalerens holdbarhed. Den kommer endvidere i flere forskellige farver, så du kan finde den helt rigtige model.

Specifikationer:

 • Størrelse: 22 x 9,5 x 9,3 cm.
 • Vægt: 960 gram.
 • Forbindelser: Bluetooth 4.2 og 3,5 mm AUX-indgang.
 • Batteri: 20 timers afspilning.
 • Generel beskyttelse: Vandafvisende.
 • Frekvensrespons: 60 – 20000 Hz.

Libratone Zipp Mini Bluetooth højtaler

Libratone er ikke en af de store drenge på markedet endnu, men har alligevel formået at levere en fremragende Bluetooth højtaler. Fokusområderne for Libratone er det stilrene og moderne design, der bliver kombineret med en lydkvalitet, som er helt i top. Selvom Libratone ikke har samme internationale opmærksomhed som eksempelvis Bang & Olufsen, har de alligevel fået positiv opmærksomhed i udenlandske medier.

En af fordelene ved en Libratone Zipp Mini Bluetooth højtaler er, at hvis du har mere end en højtaler fra Libratone, kan de synkroniseres. Det betyder, at højtalerne kan arbejde sammen, og du kan få den fantastiske lyd ud i alle rum. Det er muligt at forbinde op til 6 højtalere, og afspille den samme sang på alle sammen. Det er også muligt at afspille forskellige sange på alle højtalere. På den måde er der heller ikke nogen, som bliver utilfredse over valget af musik. Hvis du synes, at det lyder lige besværligt nok at få flere højtalere til at arbejde sammen, skal du tro om igen. Synkroniseringen fungerer ved hjælp af Libratones app, og er en simpel og nem proces.

Højtaleren kommer i en cylinderform, hvor lyden bliver afspillet hele vejen rundt. Denne form for afspilning betyder, at uanset hvor du skulle befinde dig, er lyden upåklagelig. Selvom Libratone Zipp Mini højtaleren vil pryde de fleste hjem, er den også praktisk, og nem at tage med på farten.  Herudover har batteriet en lang levetid, som gør den yderst kompetent til at medbringe til forskellige arrangementer.

Specifikationer:

 • Størrelse: 22,4 x 10 cm.
 • Vægt: 1,1 kg.
 • Forbindelser: Bluetooth og 3,5 mm AUX-indgang.
 • Batteri: 14,8 volts lithium-lon – kapacitet: 2400 mAhs.
 • Frekvensrespons: 60 – 20000 Hz.

Bang & Olufsen BeoPlay M5

Det er ikke tilfældigt, at der er flere højtalere fra Bang & Olufsen på denne liste. Der er bare noget særligt ved Bang & Olufsen højtalere. Kombinationen af det stilrene design og den fantastiske lyd er ikke til at tage fejl af.

BeoPlay M5 har et spændende visuelt udtryk, der sammensætter det kolde aluminium med det varme stof i en strømlinet cylinderform. Stoffet der omkredser højtaleren er udført i ægte uld, og kommer fra det danske tekstilmærke, Kvadrat. Uanset hvilken farve du vælger, vil Beoplay M5 passe perfekt ind i dit hjem med sit stilrene design.
Når Bang & Olufsen præsenterer nye produkter, er forventningerne fra anmeldere og forbrugere altid høje. Generelt har BeoPlay M5 fået gode anmeldelser, hvor der blandt andet bliver lagt vægt på højtalerens lydkvalitet og design.

BeoPlay M5 er en 360-graders multirumshøjtaler, som betyder at lyden bliver afspillet hele vejen rundt på højtaleren. Så der er næsten ingen grænser for, hvor du kan placere højtaleren. Samtidig kan højtaleren spille højt, og levere en rummelig bas. En perfekt højtaler til det moderne hjem.

Højtaleren kan arbejde sammen med flere forskellige tjenester. Her er der både tale om Appe AirPlay, Google Chromecast og Spotify Connect. Men man kan også bare tilslutte højtaleren med Bluetooth eller via almindelig AUX-indgang. BeoPlay M5 kan både betjenes manuelt på selve højtaleren, men kan også betjenes med BeoPlay app’en, som fås til både Android, iOS og watchOS.

BeoPlay M5 bliver af flere medier anset som værende en direkte konkurrent til Sonos Play:5, så Bang & Olufsen har med denne højtaler, virkelig udfordret Sonos. Priserne på de to højtalere er også stort set de samme.

Specifikationer:

 • Størrelse: 16,5 x 18,5 x 16,5 cm.
 • Vægt: 2,5 kg.
 • Forbindelser: Bluetooth 4.0 og AUX-indgang.
 • True360 lyd.
 • Multirums-funktionalitet.
 • Streamingfunktioner: Google Chromecast, Apple AirPlay, Spotify Connect, Deezer.

Sony SRS-X11 Bluetooth højtaler

Her kommer en lidt anderledes udgave end de andre højtalere. Sony SRS-X11 er formet som en terning, og er utrolig praktisk. Sony har altid været kendt for at fremstille højtalere med høj lydkvalitet. Selvom Sony SRS-X11 er lille, og i en lavere prisklasse end de ovenstående højtalere, er lyden bestemt ikke dårlig.

Hvis man tager udgangspunkt i de udenlandske medier, får Sony SRS-X11 gode anmeldelser for stort set alle sine facetter. Flere magasiner er meget imponerede over den lille højtalers lyd, og samtidig er den nem at transportere med rundt. Tonerne er klare og bassen er dyb. Så der er ikke sang, du ikke kan afspille.

Sony SRS-X11 kommer som sagt i et lidt anderledes design end de andre højtalere. Det kubistiske design gør, at højtaleren kan placeres på næsten alle sider. Lyden bliver afspillet fra samtlige sider, som også understreger, at højtaleren indeholder en vis kvalitet – som der også bliver forventet af Sony.

I og med at højtaleren er en lille sag, og derfor nem at have med rundt, gør det heller ikke noget, at den har et godt batteri. Holdbarheden på batteriet er op til 12 timer, hvilket er meget imponerende, taget i betragtning af højtalerens størrelse. Højtaleren kan betjenes fra din telefon eller anden enhed, men den kan også betjenes manuelt. Så man behøves ikke finde telefonen frem, hver gang man ønsker at justere lydstyrken.

Sony SRS-X11 kan fås i et væld af farver, så du har mulighed for at finde en, der lige præcis passer til dig.

Specifikationer:

 • Størrelse: 6,1 x 6,1 x 6,1 cm.
 • Vægt: 215 gram.
 • Batteri: 12 timers levetid.
 • Forbindelser: Bluetooth 3.0 og stereo ministikindgang.
 • Frekvensrespons: 150 – 20000 Hz.

JBL – Boombox Bærbar Bluetooth højtaler

JBL er efterhånden blevet et etableret navn på markedet. Derfor har de også mere en højtaler på denne liste. JBL – Boombox Bærbar Bluetooth højtaler kommer i et solidt og enkelt design, selvom det er en af de større Bluetooth højtalere. Højtaleren vejer over 5 kg, og måler omkring en halv meter i bredden. Højtaleren er derfor også udstyret med et bærehåndtag, så transporten af højtaleren bliver lidt nemmere.

Det er selvfølgelig ikke uden grund, at højtaleren kommer i sådan en størrelse. Den kan holde strøm i op til 24 timer på grund af sit Li-ion batteri på hele 20.000 mAh. Flere testpaneler roser højtaleren for sin evne til at spille ”virkelig højt”. Der er også enighed blandt testpanelerne, at højtaleren for alvor kommer til sin ret, når den bliver brugt i udendørs sammenhænge.

Højtaleren er også vandafvisende, og har en IPX7-anmærkning, hvilket betyder, at den kan klare en vanddybde ned til 1 meter. Det her er altså en højtaler, som er skabt til underdørs brug. Den har i hvert fald de funktioner, man ønsker sig i en udendørs højtaler. Den kan spille rigtig højt, batteriet har lang levetid, og den er vandafvisende.

Specifikationer:

 • Størrelse: 25,45 x 49,50 x 19,55 cm.
 • Vægt: 5,25 kg.
 • Batteri: 24 timer med moderat afspilning.
 • Forbindelser: Bluetooth 4.2 og 3,5 mm AUX-indgang.
 • Generel beskyttelse: Vandafvisende.

Hvorfor vælge en Bluetooth højtaler?

Årsagen er faktisk simpel. En Bluetooth højtaler er bare meget nemmere at have med at gøre. Især nu til dags, hvor adgangen til musik er så nem, og stort set alle sammen kan tilgå musik ved hjælp af sin smartphone eller computer. Alle moderne enheder har Bluetooth, hvilket betyder, at der næsten ingen grænser er for, hvad du kan tilslutte.

En anden stor årsag er, at man slipper for ledninger. Der er stort set ingen, som sætter pris på ledninger. Vi går også ind i en tid, hvor flere og flere ting blive trådløse, og selvfølgelig skal din højtaler også være det!

En Bluetooth højtaler er også langt mere praktisk end en ordinær højtaler. Man kan altid tage højtaleren med på stranden, i sommerhuset eller noget helt tredje. Så der er ingen grænser for hvornår og hvorhenne, du kan sætte din nye yndlingssang på.

Gode råd til at passe på din Bluetooth højtaler

Placér højtaleren et sikkert sted i hjemmet. Lad den ikke stå et sted, hvor der er ”meget trafik”. Hvis højtaleren falder ned på gulvet, er det meget sandsynligt, at den kommer til at tage skade af det. Især mange af de nye højtalere, hvor der bliver lagt mere vægt på designet end det praktiske. Højtalere er også fyldt med avanceret teknologi, så hvis uheldet skulle ske, bliver det svært at skulle reparere den selv.

Hvis du køber en Bluetooth højtaler, til at have med på farten, og generelt have med rundt omkring, er det en god idé at købe en god taske til den. Det her råd hænger lidt sammen med det ovenstående. Man skal bare tabe højtaleren én gang, og så kan det være slut.

Hvis du overvejer at købe en højtaler, der ikke er vandtæt, er det selvsagt meget vigtigt, at højtaleren aldrig kommet i kontakt med vand – eller andet flydende. Når først en højtaler får vand i systemet, er den umulig at redde igen.

Forsøg at rengør din højtaler jævnligt, hvis du ønsker en optimal ydeevne. Hvis der samler sig en masse støv i højtaleren, kan det i sidste ende gå ud over lyden. Endvidere bliver mange højtalere brugt som en del af indretningen, så den skal selvfølgelig også fremstå flot og ren.

You may also like