Home Til HusetIndretning Kay Bojesen sangfugl – Pristjek

Kay Bojesen sangfugl – Pristjek

by Mark
0 comment
Kay Bojesen Sangfugl
Leder du efter en Kay Bojesen sangfugl? I denne artikel laver vi et pristjek på den populære Kay Bojesen sangfugl og sammenligner priser fra flere forhandlere på nettet. Derudover så kigger på hvad Kay Bojesen fuglen er lavet af og historien der ligger bag denne designklassiker.

Her kan du finde Kay Bojesen sangfuglen billigst

Vi har sammenlignet priser fra forhandlere på nettet og giver dig her et bud på hvor du kan finde en af de populære Kay Bojesen sangfugle billigst. Som udgangspunkt koster alle sangfuglene det samme og vi har i nedenstående sammenligning taget udgangspunkt i sangfuglen Otto, som er opkaldt efter Kay Bojesen’s søn.

Hvorfor er Kay Bojesen sangfuglen så populær?

Kay Bojesen er en af de mest anerkendte designere i Danmark og var oprindeligt uddannet sølvsmed men startede i 1922 som legetøjsdesigner. Efter at have åbnet sin egen butik i Bredgade i København, hvorfra man kunne købe alle hans designs, begyndte de legetøjsdesigns som vi kender idag at blive skitseret oppe i Kay Bojesen’s hoved. Den oprindelig ide til legetøjet og helt specifikt en legetøjstromle, udsprang fra hans egen søn som ofte kom til at ødelægge sit eget legetøj. Da Kay Bojesen havde set dette nok gange, besluttede hans sig for at designe legetøj til børn, som kunne tåle at blive leget med uden at gå i stykker. Det første stykke legetøj af Kay Bojensen’s kendte træfigurer, var Kay Bojesen hunden som var gravhunden Pind som kom til verdenen i 1934. Gravhunden Pind bliver startskuddet til produktion af mange hunde i 1930’erne fra Kay Bojesen’s side. I 1951 designede Kay Bojesen sin Kay Bojesen abe, som sidenhen er blevet det mest populære legetøj og design fra Kay Bojesen af. Det var også i 1950’erne at ideen til sangfuglene fra Kay Bojesen kom til og blev designet – det var dog først i 2012 at sangfuglene blev sat i produktion ud fra billeder fra Kay Bojesen’s familiealbum. Ideen til sangfuglene kom oprindeligt fra alle de fugle, som ofte besøgte familien Bojesen’s terrasse i deres hus ved Bellevue. Der er i alt 7 medlemmer af sangfugle familien idag og alle er de navngivet efter et medlem fra Kay Bojesen’s familie. De populære sangfugle er dermed blevet ekstra populære af, at de først er blevet sat i produktion i 2012 og derfor er en “nyhed” fra Kay Bojesen på trods af designet blev skabt i 1950’erne. Selvom træfigurerne fra Kay Bojesen oprindeligt var tiltænkt som legetøj til børn, der kunne tåle at blive leget med, så er træfigurerne idag blevet et kendt design på mange danskers kommoder og skaber et godt og levende supplement til indretningen i enhver stue. Generelt er alle designs fra Kay Bojesen skabt med fokus på at linierne i designet, skal “smile” og dette er også med til at gøre designene fra Kay Bojesen ekstra populære.

Er den værd at købe?

Skal du så købe en Kay Bojesen sangfugl og er den værd at købe? Her på redaktionen er vi slet ikke i tvivl om at en Kay Bojesen sangfugl er pengene værd. Prisen for en sangfugl ligger i nærheden af de 500 kr. og det er en forholdsvis lav pris for et flot og meget unikt design. Fordi produktionen først startede i 2012 kan man jo ikke kalde sangfuglene en klassiker endnu, men man får et meget godt indtryk af den kærlighed og fokus på de rene linjer i Kay Bojesen’s sangfugle, som man også kender fra andre designklassikere fra Kay Bojesen’s hånd.

Hvilke andre figurer har Kay Bojesen lavet

Udover at have fået ideen til designet bag sangfuglene i 1950’erne har Kay Bojesen også lavet mange andre spændende og visuelt flotte design af figurer. Nedenfor har vi nævnt en række af de mest kendte figurer som han har lavet og i hvilket år de stammer fra:
  •  1934  – Gravhunden Pind kommer til live og som er den første af Kay Bojesen’s hunde
  • 1935 – En zebra i træ ser dagens lys og er den første i rækken af en række af eksotiske dyr
  • 1936 – Gyngehesten i bøg kommer til verden og er af så god kvalitet at den virker i flere generationer
  • 1940 – Som en hyldest til Kong Christian den 10’s 70 års fødselsdag, designer Kay Bojesen 4 livgardere på en meter som han sætter foran butikken i Bredgade og som kongen ser da han rider forbi butikken.  Først i 1942 sættes de i produktion.
  • 1940’erne – Inspireret af livgarderne laver Kay Bojesen en julemand, som han giver til børn af kunderne i butikken og som glædeligt signalerer starten på juletid i mange private hjem og i butikken i Bredgade.
  • 1951 – Den mest populære af Kay Bojensen’s figurer aben ser dagens lys og var oprindeligt tiltænkt som en knagerække til jakker til børn.
  • 1952 – Den nysgerrige bjørn kommer til verdenen.
  • 1953 – Træfiguren Elefanten kommer til verdenen og bliver produceret i eg.
  • 1954  – Den populære Kay Bojesen søpapegøje kommer til verdenen i to forskellige størrelser – en søpapegøje på 17 cm og så en på 30 cm.
Udover ovenstående figurer og designs, så har Kay Bojesen også designet en række andre træfigurer og du kan se dem alle her. Vi håber du har kunnet bruge denne artikel og vores lille pristjek af Kay Bojesen sangfuglen, som vi her på redaktionen tror bliver et gavehit til julen. Har du fundet denne artikel nyttig skal du være velkommen til at dele eller kommentere den.

You may also like