Home Til HusetIndretning Kay Bojesen abe – Pristjek

Kay Bojesen abe – Pristjek

by Mark
0 comment
Kay Bojesen Abe

I denne artikel laver vi et pristjek på en Kay Bojesen abe.

Vi sammenligner priser på de 3 størrelser af Kay Bojesen aben og giver dig som forbruger den billigste pris lige nu.

Derudover vil vi i denne artikel kigge nærmere på hvad der har gjort Kay Bojesen aben så populær og om den virkelig er værd at købe.

Dette konkluderer vi ud fra pris, design og hvad produktet er fremstillet af og giver til sidst i artiklen vores anbefaling om du bør købe en Kay Bojesen abe.

Vi har også tidligere lavet pristjek på Kay Bojesen sangfugl og mange andre ting til hjemmet.

Hvorfor er Kay Bojesen aben blevet så populær?

Kay Bojesen var oprindeligt uddannede sølvsmed men blev hurtigt en anerkendt designer af blandt andet legetøj. Det første legetøj, som Kay Bojesen designede var i 1922 da Foreningen Dansk arbejde afholdte en konkurrence om legetøj. Her valgte Kay Bojesen at fremstille 4 stykker legetøj til konkurrencen – en legetøjstromle malet i bøg, et træskib, en ridende dragon og en vippe og fik præmier for mange af disse legetøj. Baggrunden for at lave legetøjet på trods af sin uddannelse som sølvsmed var, at han havde fået en søn og ønskede at lave legetøj til ham. Sønnen havde blandt andet ødelagt flere af sine legetøjs ting og Kay Bojesen besluttede sig for at lave og designe legetøj, som kunne tåle at blive leget med af børn. Som det er idag, var mindre børns leg også dengang præget af banken og kasten med legetøjet, og dette kunne legetøjet på Kay Bojesen’s tid ikke klare. Og dermed startede han med at lave legetøj af træ.

I 1932 åbner Kay Bojesen sin egen butik på Bredgade i København, som sælger alle han designs lige fra legetøj til bestik med mere. I 1934 kommer de første af de meget kendte og populære træfigurer til verden i butikken og det starter med gravhunden Pind, som bliver fremstillet af mahogni i 2 forskellige størrelser. Gravhunden Pind blev starten på en række af Kay Bojesen’s hunde, som han lavede i 1930’erne.

I 1951 kommer Kay Bojesen aben frem og ser dagens lys. Ideen og historien bag Kay Bojesen aben udspringer fra en knagerække, som Kay Bojesen skulle designe og fremstille til en børnemøbel udstilling. Ideen bag aben som brug til en knagerække var, at de lange arme skulle få knagerækken ned i øjenhøjde til børnene så de kunne hænge hue og halstørklæde på den. Sidenhen er det blevet en designklassiker som ofte bruges til at stille på kommode og skænke i de danske hjem, for at skabe kontrast til for eksempel lyse møbler.

Hvad er den fremstillet af?

Kay Bojesen aben bliver produceret og fremstillet i teak træ og limba af højeste kvalitet og selve processen med fremstillingen af aben er meget tidskrævende og kompliceret og dette kommer til udtryk i prisen. Til gengæld får du et produkt, som kan holde i mange år og som du kan få meget glæde af.

Er den værd at købe?

Er en Kay Bojesen abe så virkelig pengene værd? Den mindste version af Kay Bojesen aben koster cirka 800 kr. og det synes vi her på redaktionen på Tilhusoghave.dk ikke er så høj en pris for en designklassiker fra Kay Bojesen. Når man samtidig kigger på hvor efterspurgte disse aber er og hvor mange der pryder de danske hjem, så er det en lav pris for at blive en del af en designklassiker.

Selve processen omkring fremstillingen er kompliceret og alle 3 versioner bliver lavet af materialer af høj kvalitet og med et køb af en Kay Bojesen abe, så er du garanteret at dit køb varer i mange år, såfremt du passer på det.

Hvilke andre figurer har Kay Bojesen lavet?

Udover at have fået ideen til designet bag aben i 1950′erne har Kay Bojesen også lavet mange andre spændende og visuelt flotte design af figurer. Nedenfor har vi nævnt en række af de mest kendte figurer som han har lavet og i hvilket år de stammer fra:

  •  1934  – Gravhunden Pind kommer til live og som er den første af Kay Bojesen’s hunde
  • 1935 – En zebra i træ ser dagens lys og er den første i rækken af en række af eksotiske dyr
  • 1936 – Gyngehesten i bøg kommer til verden og er af så god kvalitet at den virker i flere generationer
  • 1940 – Som en hyldest til Kong Christian den 10′s 70 års fødselsdag, designer Kay Bojesen 4 livgardere på en meter som han sætter foran butikken i Bredgade og som kongen ser da han rider forbi butikken.  Først i 1942 sættes de i produktion.
  • 1940′erne – Inspireret af livgarderne laver Kay Bojesen en julemand, som han giver til børn af kunderne i butikken og som glædeligt signalerer starten på juletid i mange private hjem og i butikken i Bredgade.
  • 1951 – Den mest populære af Kay Bojensen’s figurer aben ser dagens lys og var oprindeligt tiltænkt som en knagerække til jakker til børn.
  • 1952 – Den nysgerrige bjørn kommer til verdenen.
  • 1953 – Træfiguren Elefanten kommer til verdenen og bliver produceret i eg.
  • 1954  – Den populære Kay Bojesen søpapegøje kommer til verdenen i to forskellige størrelser – en søpapegøje på 17 cm og så en på 30 cm.

Udover ovenstående figurer og designs, så har Kay Bojesen også designet en række andre træfigurer og du kan se dem alle her.

Vi håber at du har kunnet bruge ovenstående artikel og den har givet dig mulighed for at spare nogle penge på din Kay Bojesen abe. Har du fundet et godt tilbud ved hjælp af denne artikel, så kommenter venligst med hvor du har købt den henne og til hvilken pris. Dermed kan du hjælpe andre læsere her på Tilhusoghave.dk med at gøre et kup.

You may also like