Home Til HusetHusholdningsmaskiner Foodprocessor test

Foodprocessor test

by Mark
0 comment

Er du på jagt efter den helt rigtige foodprocessor? Så er du kommet til det rette sted. Her kan du finde en oversigt over de bedste foodprocessorer på markedet. Der findes foodprocessorer til ethvert behov og i flere forskellige prisklasser.

Hvis du nyder at udfordre dig selv eller bruge tid i køkkenet, men gerne vil spare tid og kræfter på de mere basale ting som at ælte, presse eller hakke, skal du måske overveje at anskaffe dig en foodprocessor. Hvis du overvejer at investere i en foodprocessor, har du muligheden for at få dig en ny uundværlig og trofast partner i køkkenet.

Der er ingen tvivl om, at der er mange forskellige foodprocessorer på marked nu til dags, og det kan være svært at vælge den helt rigtige model, som passer til lige præcis dit køkken og dine behov.
Derfor har vi forsøgt at samle et bredt udvalg af foodprocessorer i alle prisklasser, så du kan finde den foodprocessor, du har brug for.

Herunder finder du en række foodprocessorer, som forhåbentligt vil gøre det lettere for dig at vælge den helt rigtige!

KitchenAid Foodprocessor – Testvinder af flere omgange

Det er ikke uden grund, at foodprocessoren fra KitchenAid har vundet flere forskellige tests. Foodprocessoren er testvinder hos både Tænk og det svenske tidsskrift, Råd & Rön. Testvinderen fra KitchenAid har fået fremragende anmærkninger, for sin evne til at hakke, ælte og blande. Tre essentielle egenskaber for en foodprocessor af høj kvalitet.

Udover foodprocessorens tekniske egenskaber, medfølger der også et stort påfyldningshjul, som sikrer dig en hurtig og effekt proces, når du vil have snittet dine grøntsager. Det har aldrig været lettere at tilberede.  

Foodprocessoren fra KitchenAid er en af de lidt større maskiner. Men det er på ingen måde en dårlig ting. Robustheden på foodprocessoren sikrer nemlig stabilitet og sikkerhed under tilberedningen, så selv de største opgaver, kan klares uden besvær. I og med, at det også er en stor maskine, medfølger der selvfølgelig også en passende skål, som kan rumme helt op til 3,1 liter.

Denne her maskine passer til dig, som leder efter en maskine, der kan bruges til enhver anledning i køkkenet. Fra de små til de helt store opgaver. Du har endvidere mulighed for at justere snittetykkelsen, så det passer perfekt til din madlavning.

KitchenAid har her leveret en maskine, som uden tvivl vil spare dig en masse tid i køkkenet, så du kan fokusere på de mere interessante aspekter i madlavningen.


Specifikationer:

 • 300 Watt
 • Skål med en kapacitet på 3,1 liter
 • 2 hastigheder til valgfrit interval
 • 2 skåle: 3,1 liter og 950 ml
 • Udstyr: Snitteplade, vendbar riveplade, dejkrog, piskeris
 • Der medfølger opbevaringskasse til tilbehør
 • Fås i flere forskellige farver

KitchenAid Artisan 5KFP1644 – Forbrugerfavoritten

Den næste foodprocessor på listen er også fra amerikanske mærke, KitchenAid. Denne her maskine har fået en del opmærksomhed hos det britiske medie, The Independent, som har givet foodprocessoren deres bedste vurdering. The Independent kalder ydermere maskinen for ”Faderen over alle foodprocessorer”, hvilket helt klart indikerer, at foodprocessoren fra KitchenAid er i en klasse for sig selv.

Udover den fremragende vurdering hos The Independent, har maskinen også fået en masse gode anmeldelser hos forbrugerne. Gode anmeldelser hos forbrugerne er vel næsten den største cadeau, man kan ønske sig hos KitchenAid. 

Foodprocessoren har et såkaldt exactslice-system, som betyder, at man kan justere skivetykkelsen, når maskinen er i brug. Dette giver dig muligheden for snitte i forskellige størrelser, næsten uden at skulle røre en finger. Hvis du beslutter dig for at investere i en KitchenAid Artisan foodprocessor, er du sikret en pålidelig og fejlfri partner i køkkenet.

Maskinen kommer med en skål med en kapacitet helt op til 4 liter. Udover den store skål på 4 liter, medfølger der også to mindre skåle. Som de fleste moderne foodprocessorer, kan denne her selvfølgelig også de helt basale ting, som at skære, hakke, blende og ælte. En anden egenskab, som The Independent bemærker, er maskinens simpelhed, når det kommer til hastighed og skivestørrelse.

Forbrugerfavoritten fra KitchenAid kommer også med et 3-i-1 påfyldningsrør, der er opdelt i tre separate påfyldningsrør. Lille, mellem og stor. Det giver dig muligheden, for at arbejde med stort set alle størrelser af ingredienser. Ikke nok med det, så medfølger der også et smart kit, som kan bruges til at udskæring af tern. Så skal du aldrig mere bekymre dig om forskellige tilberedningstider, når ternene skal i ovnen.

Alt dette får du, hvis du køber en foodprocessor fra KitchenAid. Du får en masse fantastiske egenskaber, samlet i et simpelt og stilrent design. The Independent er vilde med den. Forbrugerne er vilde med den. Hvorfor skulle du ikke også blive vild med den?


Specifikationer:

 • Effekt: 650 Watt
 • Exactslice-system for større nøjagtighed
 • 3-i-1 påfyldningsrør
 • Kapacitet: Op til 4 liter
 • H x B x D: 45,7 x 30,4 x 24,8 cm
 • Vægt: 13,6 kg

 

Bosch MCM3501M – et billigere alternativ

Foodprocessoren fra Bosch er en af de lidt mindre maskiner. Så hvis du ikke har det største køkken, eller bare ønsker at bruge pladsen anderledes, er dette et godt valg for dig. Selvom maskinen ikke er så stor, besidder den stadig egenskaberne, til at kunne klare de fleste udfordringer i køkkenet.

Foodprocessoren har fået fine anmeldelser, og det er især for sine mange forskellige funktioner. Det engelske medie, Trusted Reviews, skriver blandt andet, at foodprocessoren fra Bosch kan bruges til mere end 50 forskellige opgaver. Dette hænger selvfølgelig sammen, at der medfølger et stort antal ekstra dele, som kan monteres på maskinen.

Foodprocessoren kommer med en skål, som kan rumme op til 2,3 liter. Der medfølger også en blenderkande på 1 liter. Derudover får du også minihakker, som kan bruges til lidt finere hakning. Maskinen har endvidere to forskellige hastighedsniveauer.

Det meste af ekstraudstyret kan opbevares i skålen, så de altid er tæt på maskinen, samtidig med, at du ikke skal bruge alt din skabsplads på de ekstra dele. Det meste af det ekstraudstyr der følger med foodprocessoren er plastik, hvilket betyder, at det kan komme i opvaskemaskinen. De medfølgende knive skal vaskes op i hånden.

Foodprocessoren fra Bosch er i en lidt mindre prisklasse end de to foregående maskiner. Denne maskine passer til dig, som ønsker at spare tid i køkkenet, uden at skulle bruge en formue.

Specifikationer:

 • 800 Watt
 • 2,3 liter plast skål
 • Variabel hastighedskontrol
 • bl.a. blenderkande, minihakker, tilbehørsholder, m.m.
 • Farve: Sort/grå

Philips Avance Collection HR7778 – en alsidig maskine

Foodprocessoren fra det hollandske mærke, Philips, er en af mest alsidige maskiner på markedet. Maskinen kan blandt andet bruges som saftpresser, citruspresser, røremaskine, blender og mere til. Alt dette kan lade sig gøre, fordi der medfølger en masse ekstraudstyr, som du kan tilføje.


Denne her foodprocessor er bedst i test hos Aftonbladet, som er Sveriges primære nyhedsmedie. Aftonbladet ligger især vægt på, at foodprocessoren er utrolig effektiv og kraftfuld. Selvom det er en kraftfuld maskine, står den stadig stabil på bordet under brug, som vidner om et kvalitetsprodukt.

I en anden test hos Tænk bliver foodprocessoren placeret på en delt 4. plads, for sin evne til at hakke, blende, knuse, og ælte. Designet er brugervenligt for venstrehåndede, fordi betjeningen er placeret på maskinens front. Herudover kan foodprocessorens ekstraudstyr og aftagelige dele, komme i opvaskemaskinen. Blandt ekstraudstyr og aftagelige dele er der tale om:

– 5 rive/snitteplader
– 2,2 liter blenderglas
– Citruspresser
– Saftcentrifuge
– Dejkrog
– Piskeris
– Opbevaringsboks
– Dejskraber

Udover foodprocessorens aftagelige udstyr, sidder der er en motor på 1000 watt i maskinen. Der medfølger en skål på 3,4 liter, så der er plads til store eksperimenter i køkkenet.

Bedst i test foodprocessoren fra Philips passer til dig, som ønsker en alsidig maskine, som er brugbar til enhver anledning i køkkenet. Du slipper for at skulle investere i en masse forskellige redskaber, fordi maskinen kommer med alt det ekstraudstyr.

Specifikationer:

 • 1000 Watt
 • Fremstillet i børstet stål/plast
 • 3,4 liter kapacitet
 • Variabel hastighedskontrol i 12 niveauer
 • 3,4 liter skål og 2,2 liter blenderglas
 • 5 rive/snitteplader, citruspresser, saftcentrifuge, dejkrog, piskeris, dejskraber, opbevaringsboks
 • Farve: Børstet stål/sort

OBH Nordica 6795 First Kitchen – meget for pengene


Foodprocessoren fra OBH Nordica er også at finde i den lavere ende af prisklassen. Selvom prisen er lav, er det stadig en fremragende maskine, som både er testvinder hos Tænk.dk og Räd og Rön. Eksperterne fremhæver, at maskinen er prisvenlig, selvom det er en multifunktion maskine.

De mener begge to, at foodprocessoren er en maskine, der passer til familien, som ønsker et sæt ekstra hænder i køkkenet. Maskinen er let tilgængelig, og maskinens mange forskellige funktioner er brugervenlige.

Foodprocessoren kommer i et moderne og stilrent design, så man ikke behøver at sætte den i skabet efter brug. Den kan sagtens stå fremme og pynte i køkkenet.

I og med at foodprocessoren fra OBH Nordica er multifunktionel, er det muligt at bruge den til at snitte, hakke, blende, ælte og mere til. Der medfølger endvidere en blenderkande på 1,8 liter, som betyder, at du ikke behøves en separat blender, når du har en OBH Nordica foodprocessor. Blenderkanden kan både bruges til koldt og varmt indhold. Den er ydermere fremstillet i brudsikkert plastik, som gør den både holdbar og sikker, hvis der skulle opstå et uheld i køkkenet.

Herudover medfølger der en skål, som kan rumme op til 3,5 liter. Hvis man vil bruge skålen til flydende ingredienser, kan den rumme op til 2 liter. Foodprocessoren kommer også med et 2-i-1 påfyldningsrør, der sikrer en nem og hurtig påfyldning.

En af foodprocessorens egenskaber er, at den kommer med en hastighedsfunktion. Det er derfor muligt at indstille maskinen, så den arbejder i det ønskede tempo. Udover hastighedsfunktion, kommer den også med en momentfunktion, som kan justeres efter behov.
Der er næsten ikke den ingrediens, som maskinen ikke kan håndtere. Der medfølger nemlig fem snitteskiver, hvor man kan vælge den snitteskive, der passer til den respektive ingrediens. Snitteskiven har både en fin funktion og en grov funktion.

Denne foodprocessor kommer også med en påmonteret termostat, som sikrer, at maskinen ikke overopheder. Denne form for sikkerhedsforanstaltning er noget, eksperterne sætter stor pris på, og har vurderet højt i deres anmeldelser.

Andre fordele ved denne foodprocessor er, at rengøringen kan klares uden de store problemer. Alle de aftagelige dele på maskinen kan komme i opvaskemaskinen, så du ikke behøver at bruge tid på vaske op i hånden bagefter. Så du sparer ikke kun tid under madlavningen, men også under opvasken. Alle de aftagelige dele kan også opbevares i selve maskinen, fordi den kommer med en indbygget skuffe. Alt i alt, får du altså en praktisk og brugervenlig maskine til en lav pris.

Specifikationer:

 • Kommer med blenderkande
 • Aftagelige dele tåler at komme i opvaskemaskinen
 • Indbygget termostat
 • Opbevaringsskuffe til al tilbehøret
 • To hastighedstrin samt momentfunktion
 • 2-i-1 påfyldningsrør

Sage The Kitchen Wizz Pro foodprocessor

Sage The Kitchen Wizz Pro foodprocessoren er en af de lidt dyrere modeller, hvilket også har resulteret i, at den har vundet en bedst i test hos den britiske avis, The Independent.
Testpersonerne fra avisen var meget fornøjede over maskinen og dens funktioner, og understreger, at det især er maskinenes ’smarte og funktionsdygtige’ anvendelsesmuligheder, der trækker vurderingen op.

Herudover skriver The Independent, at maskinen lever op til de forventninger, man stiller, når prisen er lidt højere. En foodprocessor med så mange funktioner og muligheder, vejer selvfølgelig lidt mere end en gennemsnitslig foodprocessor. Dette kan godt trække vurderingen en smule ned, men eksperterne mener stadig, at maskinen er i en klasse for sig selv. Desuden er maskinenes ydeevne og effektivitet helt i top. En af grundene til, at maskinen kan yde så meget, er at den kommer med en motor, hvis effekt er på 1000 Watt. Sammen med den kraftfulde motor, medfølger der også Direct Drive-teknologi, som bestræber sig på at give maskinen den optimale ydeevne, så ingen ingredienser, hverken hårde eller bløde, er en for stor mundfuld.

Sammen med Sage The Kitchen Wizz Pro følger der en skål med, som kan rumme op til 3,7 liter. Den store skål sikrer, at man virkelig kan få det meste ud af maskinens ydeevne, hvis man vil tilberede store portioner. Skålen tillader endvidere at komme i opvaskemaskinen, hvilket også er tilfældet for alle andre maskinens aftagelige dele. Udover dette, medfølger der også et piskeris, en spatel, en rengøringsbørste, skåle i forskellige størrelser og en opbevaringsboks til ekstraudstyret.

Det er selvfølgelig ikke for sjovt, at prisen er, som den er. Foodprocessoren er nemlig udstyret med 24 forskellige skæreindstillinger, som går fra 0,5 millimeter og helt op til 8 millimeter. Så der er rig mulighed for at anvende lige præcis den tykkelse, man ønsker.
Maskinen er ydermere også udstyret med fire knive i stedet for de to knive, som man normalt vil finde i andre foodprocessorer. De to ekstra knive sikrer en hurtigere og mere effekt proces, hvor mange andre maskiner ikke kan følge med.

Hastighedsindstillingerne er også i en klasse for sig selv. Foodprocessoren er indstillet med fire forskellige hastigheder. Maskinen er også udstyret med en tænd- og pulsefunktion, som giver dig muligheden, for at anvende den passende hastighed til den pågældende ingrediens. Man behøver heller ikke stoppe eller slukke maskinen, hvis man ønsker at justere hastigheden under brug.

Når vi er oppe i den her prisklasse, medfølger der også lidt ekstra til maskinen. Sage The Kitchen Wizz Pro er først og fremmest udstyret med flere sikkerhedssystemer. Der er blandt andet et sikkerhedslåsesystem, som sikrer, at maskinen kan låses, når den ikke er i brug. Herudover sidder der skridsikre gummifødder på maskinens bund, som sørger for at maskinen ikke bevæger sig rundt på bordet. Den vil stå solidt plantet på bordet, selv når skålen er fyldt op.

Sage The Kitchen Wizz Pro kommer også med et beskyttelsesprogram, som sikrer, at maskinen ikke bliver overbelastet. Hvis maskinen fornemmer, at motoren bliver for varm, vil den udsende en advarsel, så man kan stoppe i tide.

Specifikationer:

 • 24 forskellige skæreindstillinger
 • 4 knive
 • Motor med en effekt på 1000 Watt
 • Arbejdsskål med kapacitet på 3,7 liter
 • Sikkerhedssystemer samt et beskyttelsesprogram
 • To forskellige hastigheder

Bosch MCM4200 foodprocessor


Det norske medie, Knikk.no, har haft fornøjelsen af at teste og anmelde foodprocessoren fra Bosch. Modellen blevet udnævnt som en af de bedste i de forskellige tests. Eksperterne peger især på maskinens stabilitet og effektivitet, når den bliver sat over for nogle større opgaver. Udover ydeevnen, peger eksperterne også på maskinens saftcentrifuge og opbevaringsboks til ekstraudstyr som værende vigtige egenskaber.

Der er dog også en mindre ulempe ved maskinen, ifølge Klikk.no. Eksperterne mener, at modellens beholder ikke er stor nok, og at piskeriset ikke lever op til maskinens andre funktioner. Det er dog vigtigt at understrege, at dette er en subjektiv vurdering, og at forbrugerne ikke nødvendigvis mener det samme.

Bosch MCM4200 foodprocessoren kan mindske de tidkrævende elemeter under madlavningen. Maskinen er multifunktionel, og besidder mere end 40 forskellige funktioner, hvor den kan hjælpe dig med stort set alt. Den kan både blende, hakke, ælte, piske, skære og mere til. Herudover har maskinen en pressefunktion, så du kan lave frisk juice, smoothies eller måske bare presse citrusfrugter.

Den medfølgende skål til Bosch MCM4200 har en kapacitet på 2,3 liter. Med til skålen kommer der et gennemsigtigt låg med både stopper og indføringshjælp. Skålen er endvidere lavet af transparent kunststof. Udover dette, medfølger der også:

– Multifunktionskniv
– Piskeris
– Skæreskive
– Riveskive 
– Æltekrog
– Mixerkande i plast på 1,25 liter
– Saftcentrifuge
– Saftpresser

Bosch MCM4200 har en justerbar hastighedskontrol, som gør det muligt at vælge den helt rigtige hastighed. Hastighedskontrollen er udstyret med et LED-display. Maskinen kan også arbejde i intervaller, fordi den har en momentfunktion. Ydermere rummer motoren en effekt på 800 Watt, som sikrer, at den kan klare de mere besværlige opgaver. Motoreffekten er også medvirkende til, at maskinen kan ælte forskellige dejtyper.

Foodprocessoren kommer i et simpelt og pladsbesparende design, hvilket gør det muligt at have den stående fremme hele tiden. Herudover indeholder maskinen en indbygget opbevaringsskuffe, så alt ekstraudstyret kan samles på et sted. Der er også monteret sugefødder på maskinen, så den står godt fast på bordet under brug.

Specifikationer:

 • Variabel hastighedskontrol med LED-lys
 • Masser af medfølgende tilbehør samt integreret tilbehørsskuffe
 • Lågbeslag til både mixerkande og skål
 • Momentfunktion
 • Mulighed for at knuse is
 • Motor med effekt på 800 Watt

Vælg den rigtige foodprocessor


Der er ingen tvivl om, at en foodprocessor kan spare dig en masse tid i køkkenet. Den kan både hjælpe dig med hakke, snitte, knuse, ælte, presse og meget mere. En foodprocessor passer ikke kun til dig, som vil spare tid i køkkenet. Den passer også til dig, som ønsker at lave mad fra bunden, men nogle gange bare mangler en assistent i køkkenet.  

Der er rigtig mange forskellige foodprocessorer på markedet, og de kan hver især noget specielt. Derfor kan det også være svært at vælge den helt rigtige model. Herunder vil der komme nogle forklaringer på de forskellige egenskaber, man skal have in mente, når man investerer i en foodprocessor.

Funktioner

Først og fremmest er det vigtigt at vide, hvilke funktioner maskinen har. Hvis man ønsker at bruge foodprocessoren til adskillige opgaver, er det en god ide at vælge en multifunktionel maskine, som både kan hakke, snitte, presse, og hvad du ellers ønsker.

Størrelse på skålen

Hvis man er på udkig efter en foodprocessor, som skal gavne hele familien, er man nødt til at vælge en passende stor skål til formålet. Hvis man er alene, og foodprocessoren bare skal bruges til mindre opgaver, er det ikke nødvendigt at vælge en med en stor skål.

Motor

Det er også vigtigt at vælge en foodprocessor, som kan klare de opgaver, den bliver stillet. Derfor er det en god ide, hvis man kender maskinens ydeevne eller motorkapacitet. Hvis du ønsker at bruge foodprocessoren til æltning af tyk dej eller hakning af hårde ingredienser, skal motoren også kunne følge med. Hvis ikke motoren er kraftfuld nok til opgaven, kan maskinen risikere at bryde sammen og gå i stykker.

Priserne på foodprocessorer har aldrig været lavere. Det betyder også, at du næsten ikke kan lave en dårlig investering, når det kommer til en foodprocessor. Uanset prisklassen, vil en foodprocessor uden tvivl, kunne spare dig en masse tid i køkkenet.

You may also like