Home Til HusetIndretning Kubus lysestage – Pristjek

Kubus lysestage – Pristjek

by Mark
0 comment
Kubus lysestage By Lassen

I denne artikel vil vi kigge nærmere på Kubus lysestager By Lassen i flere farver.

Vi har blandt andet kigget på de 3 mest populære varianter af Kubus lysestagerne og i denne artikel vil vi sammenligne priserne fra forhandlere på nettet og vise dig som forbruger, hvor du kan finde dem billigst på nettet.

Derudover vil vi også kigge på hvad lysestagerne er lavet af og hvorfor de er så populære, som de er.

Kort om de 3 Kubus lysestager

Kubus lysestage til 4 lys

Kubus lysestagen til 4 lys findes i farverne sort, hvid men kan også købes i kobber. Normalt er en Kubus lysestage produceret i lakeret stål og denne version kan fås i farverne hvid og sort og koster i omegnen af 800 kr. til 900 kr. normalt. En lidt flottere version af denne lysestage med 4 lys i, er versionen som er lavet med kobber og denne koster i omegnen af 1.300 kr. normalt.

Målene på denne lysestage til 4 lys er 14 x 14 cm og kan stå på sofabordet eller spisebordet uden at tage for meget af udsynet.

Kubus lysestage til 8 lys

Den oprindelige version og en lidt større udgave af Kubus lysestagen, er lysestagen som kan håndtere 8 lys.  Denne lysestage har målene 23 cm x 23 cm og kan købes i varianterne hvid og sort. Denne lysestage er fremstillet af pulverlakeret stål.

Rengøring Kubus lysestagen kan gøres ved at udsætte den for svag varme, så stearinen kan dryppe af. Dette kan man for eksempel gøre ved at stille den ind i ovnen og varme den op  og herefter fjerne stearinen med bløde hjælpemidler, såsom bagepapir. Bruger du kogende vand eller andet, kan du risikere at din lysestager får skjolder og bliver grim.

Kubus lysestage til 1 lys

Den sidste af de 3 meget populære lysestager fra Mogens Lassen er en Kubus lysestage til 1 lys. Også denne lille version af lysestagen er fremstillet af pulverlakeret stål og har målene 7 gange 7 cm. Denne er primært beregnet til at stå på mindre borde og overflader såsom kommoder og skabe.

Hvorfor er Kubus lysestager så populære?

Kubus lysestager stammer fra designeren Mogens Lassen og så første gang dagens lys i 1962. En Kubus lysestage er en klassisk lysestage, som bliver svejset sammen af 12 jernstænger så de danner en kube eller firkant. Som udgangspunkt er det de mest normale lysestager med 1, 4 eller 8 lys som er de mest populære og det er også disse varianter vi vil kigge nærmere på i denne artikel.

Kubus lysestagen er designet af Mogens Lassen, som er en anerkendt designer og arkitekt, som levede fra 1901 og indtil 1987.  Mogens Lassen startede sin egen tegnestue i 1935 og arbejdede primært med restauringer af nybyg af huse, hvor han var hovedarkitekten bag flere nye huse. Selve Kubus lysestagen så dagens lys i 1962 men stod i mange år ufærdiggjort på Mogens Lassen bord, mens han lavede andre værker. Da lysestagen så dagens lys i 1962 var det ikke en decideret produktlancering, som med så mange andre af de kendte designer produkter. Den oprindelige Kubus lysestage med 8 lys blev kun produceret i et eksemplar til familien Birger Christensen og blev præsenteret ved en fælles middag mellem disse to familier. Sidenhen blev der produceret flere eksemplarer til gode venner og familiemedlemmer og derfor blev Kubus lysestagen eksklusiv, til dels på grund af de få eksemplarer men også på grund af fordi man personligt skulle kende designereren for at kunne købe produktet.

Idag produceres Kubus lysestagen af firmaet Paustian og bliver fremstillet i hånden og det er også det der gør produktet og prisen lidt mere eksklusiv end andre lysestager.  Lysestagen fra Kubus, hvor der kan være 8 lys, koster omkring 1.500 kr. og selvom dette lyder lidt dyrt, så køber man en lysestage af høj kvalitet og med et stilrent geometi

Er Kubus lysestager pengene værd?

Er en Kubus lysestage så virkelig pengene værd? Det kommer selvfølgelig an på om man er interesseret i at betale lidt mere for en lysestage, men vi her på redaktionen synes hvertfald af den er pengene værd. Den er designmæssigt flot geometrisk lavet og meget simpel – den stjæler ikke alt opmærksomheden på bordet men pynter fint op.

Selve prisen for en lysestage er måske lidt mere end end hvad en normal lysestage ville koste, men til gengæld får man en lysestage præget af flot design og som er meget klassisk – en lysestage som passer ind til de fleste indretningsfilosofier og holder i lang tid.

Vi håber at du har kunnet lide ovenstående artikel og at du har kunnet bruge den til noget. Er du endt med at købe en af ovenstående Kubus lysestager eller en anden variant ud fra denne artikel, så tøv ikke med at kommentere nedenfor hvor du har købt den og til hvilken pris. Dermed hjælper du andre forbrugere med at gøre et kup på denne flotte klassiske lysestage.

 

You may also like