Home UdenforHaven Robomow robotplæneklipper – Her er den bedste

Robomow robotplæneklipper – Her er den bedste

by Mark
0 comment

Når græsset gror lidt for meget og begynder at blive langt, så er der ikke andet for end at klippe det.

Men plæneklipning er faktisk ikke altid en af de nemmeste pligter. Det kan hurtigt blive en både trættende og træls tjans. Ikke mindst hvis du ikke har meget tid at gøre med.

Hvis du er ved at være træt af at skulle slæbe rundt på en tung plæneklipper, så var det måske på tide, at du skiftede den gamle manuelle maskine ud med en robotplæneklipper fra Robomow.

Det er nemlig Robomow, som står bag flere af de bedste robotplæneklippere på markedet.

De laver mange forskellige slags, som alle er kendetegnede ved at kunne klippe græsset til perfektion.

Er du alligevel ikke helt sikker på, hvilken model du skal vælge, så er der råd at hente i denne artikel.

Vi har nemlig forsøgt at lave en oversigt over nogle af de bedste modeller, om hvilken du kunne have mest glæde af afhængigt af dit behov.

Robomow RS615U – Den effektive model til haven

Når du ikke selv vil stå for det hårde arbejde ved at holde plænen ved lige, så er den næstbedste løsning at investere i en god robotplæneklipper. Hvis du vælger en god en af slagsen, er det endda muligt, at det er en endnu bedre løsning en at gøre det med håndkraft.

Netop en model som Robomow RS615U er et godt eksempel på en maskine, der kan klare arbejdet for dig og måske også gøre det bedre. Derfor er denne model også testvinder i flere tests.

Funktioner

Med en Robomow RS615U kan du bare sætte gang i græsslåningen, og så skal maskinen nok passe sig selv.

Du skal ikke blive bange, hvis det pludselig begynder at regne, eller hvis du ikke er helt sikker på, om der er nogle forhindringer i din have, som kunne komme i vejen på klippearbejdet.

Det er intet problem, for maskinen har en indbygget funktion, som bevirker, at den stopper af sig selv i sådanne tilfælde.

Håndtering

Da det er en robotplæneklipper, vi har med at gøre, så er der naturligvis ikke meget håndtering forbundet med denne lille maskine. Det er hele ideen med den:

 • Den tager 90-110 minutter at lade op
 • Den kører cirka 55-70 minutter på en fuldopladning
 • Den har et støjniveau på 66-74 decibel

Det vil sige, at du nemt ville kunne lade maskinen op om morgenen og så sætte den til at køre i løbet af dagen.

Du kan godt nok ikke forvente, at den kører en hel dag, men det er sjældent nødvendigt med mere end en opladning, medmindre du har en særligt stor have.

Størrelsen

Denne model er god til dig, der har en almindelig til en stor have. Den kan nemlig klare op til 3000 kvadratmeter uden problemer.

 • Klippebredden er på 56 centimeter
 • Klippehøjden er på 2-8 centimeter
 • Den vejer 20 kilo

Det vil sige, at den har en meget fornuftig størrelsen. De 20 kilo er forholdsvis meget, men den kører godt på også det mere ujævne terræn, så den kan faktisk klare en hældning på hele 20 grader.

Robomow RS615 Pro – Den ekstraordinære model til den almindelige dansker

At købe en Robomow RS615 Pro vil kunne spare dig for en masse besvær ved at holde din have ved lige.

En robotplæneklipper kan nemt klare en god del af arbejdet for dig, så du får mere tid til at gøre noget af det sjovere havearbejde.

Denne model er altså noget særligt, men det gør den ikke særligt eksklusiv eller svær at få fingre i. Det er nemlig en ekstraordinær maskine, som kan bruges i en helt almindelig have, og så er også denne model blevet testvinder af flere omgange.

Funktioner

Robomow RS615 Pro er en særlig maskine med en ualmindelig kraft.

Den har en indbygget evne til at stoppe af sig selv, hvis den støder på forhindringer i haven, eller hvis vejret slår om, og det begynder at regne.

Det der adskiller netop denne model fra Robomow RS615U-modellen, er ikke bare navnet. De har de samme funktioner, men denne model har også yderligere en funktion, som ved hjælp af en app på din telefon kan give dig en notifikation, hvis der er problemer.

Håndtering

Der er som bekendt ikke meget, du selv skal gøre, når det kommer til robotstøvsugere. Derudover er der en ekstra sikkerhed i at kunne holde øje med, hvordan det går via appen.

 • Den tager 90-110 minutter at lade op
 • Den kører cirka 55-70 minutter på en fuldopladning
 • Den har et støjniveau på 66-74 decibel

Du kan altså sagtens sætte denne maskine til at køre en runde, selvom du ikke er hjemme, og så slipper du samtidig for at skulle høre på det ellers meget overkommelige støj fra maskinen. Som sagt så har du også en ekstra sikkerhed ved at kunne følge med på appen.

Størrelsen

Modellen her er godt egnet til en almindelig eller stor have, da den klarer op til 3000 kvadratmeter problemfrit.

 • Klippebredden er på 56 centimeter
 • Klippehøjden er på 2-8 centimeter
 • Den vejer 20 kilo

Modellen er som bekendt næsten identisk med RS615U-modellen, så også her bør du være opmærksom på, at den kører godt og solidt trods den forholdsvis høje vægt på 20 kilo.

Robomow RS635 Pro S – Den største og mest avancerede model

Hvis du er på udkig efter en model, som er noget helt udover det sædvanlige, så er det måske Robomow RS635 Pro S, du skal holde øje med.

Denne model kan nemlig klare en hel del mere end langt de fleste robotstøvsugere på markedet, men det koster så også en del mere, så det vil nok være noget, du vælger, hvis du har et særligt behov.

Funktioner

Når denne model kan klippe i så stort et areal, så er der også taget højde for, at det ikke nødvendigvis alt sammen skal klippes på samme måde. Derfor kan den indstilles til at klippe i på til syv forskellige zoner, hvis du har forskellige behov i hver.

Som med RS615 Pro-modellen så har denne model også den funktion, der kan holde dig opdateret via en mobilapp.

Når du køber denne model, får du også Robohome-overdækket med, så du altid kan have maskinen til at stå i læ for vind og vejr, når altså den ikke slår græsset.

Håndtering

Heller ikke med denne maskine, er der meget arbejde, du selv skal stå for.

 • Den tager 90-110 minutter at lade op
 • Den kører cirka 80-100 minutter på en fuldopladning
 • Den har et støjniveau på 66-74 decibel

Derfor kører den altså i meget lang tid på en fuld opladning, selvom det ikke tager længere tid at oplade den.

Størrelsen

Denne model er velegnet til de store haver, og de haver med flere dele, der eventuelt skal klippes forskelligt. Den klarer op til 5000 kvadratmeter eller 3600 kvadratmeter på et mere ujævnt terræn.

 • Klippebredden er på 56 centimeter
 • Klippehøjden er på 2-8 centimeter
 • Den vejer 20 kilo

Den har altså også en god, normal størrelse til trods for dens imponerende ydeevne.

Robomow RC304U – Den oplagte model til mellemstore haver

Vi har naturligvis også tænkt på dig, der ikke har behov for en maskine, som kan klippe græs i en meget stor have. Der er nemlig ingen grund til at bruge flere penge på noget, du ikke har brug for.

Lige netop denne model er altså velegnet til helt almindelige, mellemstore haver, og som med mange andre Robomow-maskiner, så er også denne model blevet kåret til testvinder af flere anmeldere.

Funktioner

Denne model kan altså ikke klare arbejdet i de største haver, men det er den heller ikke beregnet til at kunne. Derfor er det også en lettere model end de fleste af de maskiner, du finder i denne guide.

Alligevel er den også udstyret med funktioner, som sikrer den i tilfælde af regn. Der er også den sikkerhedsfunktion, som betyder, at den stopper, hvis den løftes. Det kan være en vigtig funktion at have, hvis du har børn.

Håndtering

Du skal ikke gøre meget selv for at få glæde af Robomow RC304U og dens funktioner.

 • Den tager 50-70 minutter at lade op
 • Den kører cirka 45-50 minutter på en fuldopladning
 • Den har et støjniveau på 64-69 decibel

Det er altså tydeligvis en mindre maskine, end dem vi tidligere så på, og det kan altså spare dig for opladningstid og støj, hvis du alligevel ikke har brug for en større model.

Størrelsen

Denne model klarer nemt de mindre til mellemstore haver på 500-1000 kvadratmeter.

 • Klippebredden er på 28 centimeter
 • Klippehøjden er på 1,5-6 centimeter
 • Den vejer 11,4 kilo

Selvom den vejer mindre, så kører denne model også solidt på jorden, og så klarer den en hældning på 20 grader.

Robomow RX20U – Den mindre og billigere model

Den sidste model vi har med i vores guide, er denne lille model, som egner sig til mindre haver.

Den kan fås til en meget overkommelig pris, og derfor er den et godt valg til dig, der ikke har behov for en større og dermed dyrere maskine.

Funktioner

Denne lille Robomow-model klarer nemt de mindre haver, så du ikke selv behøver at gøre noget. Når vi taler om mindre haver, så er det dog kun haver på op til 300 kvadratmeter.

Hvis du ikke har brug for mere, så fås den til en meget rimelig pris.

Håndtering

Med en lille maskine som denne, skal du altså ikke selv klippe din plæne.

 • Den tager 16-20 timer at lade op
 • Den kører cirka 90-120 minutter på en fuldopladning
 • Den har et støjniveau på 64-69 decibel

Den tager altså betydeligt længere tid at lade op end andre modeller, men kører forholdsvist længe derefter.

Størrelsen

Som sagt er denne lille model det ideelle valg til dig, der kun har en lille have på op til 300 kvadratmeter.

 • Klippebredden er på 18 centimeter
 • Klippehøjden er på 1,5-4,5 centimeter
 • Den vejer 7,5 kilo

Det er altså den mindste klippebredde i denne guide, hvilket er værd at bide mærke i. Derfor er det måske også meget heldigt, at den kører forholdsvist længe på et fuldopladet batteri.

Det er også den letteste model i denne guide, men alligevel kører den jævnt på de græsplæner, som ikke hælder for meget. Den klarer nemlig en hældning på 8,5 grader.

You may also like