Home SportHjemmetræning Løbebånd test – Se hvilken der er den bedste her

Løbebånd test – Se hvilken der er den bedste her

by Mark
0 comment

Der er mange løbebånd på markedet, og det kan være en skøn tilføjelse til hjemmet eller til dit eget lille træningshjørne.

Med eget løbebånd oplever mange nemlig, at det er lettere at komme i træningstøjet og få nogle kilometer ud af verden, end det f.eks. kan være, hvis det lokale center er langt væk, eller vejret udenfor ikke er med dig.

I denne indgående oversigt finder du derfor oplysninger om nogle af de bedste løbebånd, du kan få til hjemmet, så du kan løfte din motivation og træning til et højere niveau.

På den måde kan du nemlig orientere dig grundigt i dine muligheder og tage en informeret beslutning, inden du kaster dig ud i et eventuelt køb af løbebånd.

Sole F85 løbebånd – Semiprofessionelt og godt for din løbestil

Dette løbebånd er godt til dig, der gerne vil kunne træne i eget hjem, men som samtidigt har brug for at udnytte din gulvplads på den mest gunstige og optimale måde.

Sole løbebåndet her kan nemlig lettere end andre konkurrerende mærker foldes sammen til lodret format, så du kan frigive din trængte gulvplads.

Er du vant til at løbe på bådene i diverse fitnesscentre, er dette halvprofessionelle løbebånd muligvis noget for dig.

Rent oplevelsesmæssigt minder dette bånd nemlig om de professionelle bånd i sin robusthed og høje kvalitet.

Dette bånd er derfor blandt de bedste løbebånd på markedet for private hjem, og holder i høj grad til at blive brugt flittigt i mange timer ad gangen.

Er I flere, der gerne vil bruge båndet, giver det i særlig grad mening at være på at kigge efter noget, der kan holde til at blive brugt flittigt og i lang tid ad gangen.

Et løbebånd som dette fra Sole understøtter dig og dit løb. Dette sker blandt andet ved den udprægede støddæmpning, der er at opleve i båndets underlag.

Det er desuden muligt at indstille den 4 hk motor i stor stil med helt op til 20 kilometer i timen og en stigning på op til 15 grader. På den måde kan du gennemføre din træning, som du ønsker den, ned til mindste detalje.

Titan ST650 Løbebånd – Sprængfyldt med funktioner

Ligesom løbebåndet fra Sole, kan også denne Titan model let og uden besvær foldes sammen til lodret position.

Udover dette er båndet udstyret med hjul, der kan gøre transport og flytning af løbebåndet lettere. Det betyder i praksis, at du ikke behøver have dette mellemklasseløbebånd stående fremme, når du ikke træner.

Løbebåndet her er sprængfyldt med funktioner, så er du typen, der er glad for at lege med de forskellige indstillinger i forbindelse med din træning, er dette helt sikkert noget, der vil vække din interesse.

Højdepunkterne byder på hele 24 forskellige løbeprogrammer, hvor du dertil også får muligheden for tre manuelle programmer, der egenhændigt kan indstilles.

Programmerne kan dog mere end som så, og med de smarte håndtag, der blandt andet kan måle din puls under træningen, bliver det muligt for dig at træne efter puls med de indbyggede pulsprogrammer, der kan være med til at revolutionere din løbetræning. 

Med det veludstyrede løbebånd, der kommer med hele 16 forskellige motoriserede stigningsintervaller, får du en brugervenlig maskine med display, der kan fortælle dig alt hvad du måtte ønske at vide om din puls, kalorieforbrænding, distance, tid og meget mere.

Modellen har en fin motorstørrelse, der kan præstere til 2,5 hk, og som kan lade dig løbe med op til 20 kilometer i timen.

Abilica Stream TM X – Integrerer ruter fra den virkelige verden

Dette er et dyrt løbebånd til hjemmebrug men er samtidigt også et af de absolut bedste løbebånd på markedet.

Særligt bemærkelsesværdigt ved dette bånd er, at det med sin opkobling til Google Maps giver dig muligheder for at vælge en bestemt rute, du gerne vil løbe.

På den måde sørger løbebåndet for at efterligne den reelle rute, imens du på displayet eller via egen tablet på Street View kan følge med i, hvor du er, samt hvordan dine omgivelser ser ud.

I praksis betyder det, at du kan øve dig i ruter, du allerede kender fra dit nærområde, eller du kan gå på opdagelse verden over og se fantastiske ruter fra komforten af dit eget hjem.

Dette løbebånd kan virkelig noget, når det handler om din komfort. Det har således en ekstre bred løbeflade, der i alt måler 50 centimeter i bredden og 140 centimeter i længden.

Dæmpepuder sørger for, at du skåner led såvel som knæ. Derudover er dette med til at dæmpe den løbestøj, du ellers risikerer at opleve ved billigere modeller af løbebånd.

Kan du lide at træne til musik, kan dette løbebånd dog også noget helt særligt. Det har nemlig indbyggede højttalere, der kan koble direkte til din mobil, så du kan afspille din træningsmusik i god lydkvalitet.

Modellen har en god kraftig motor på 2,5 hk, 12 træningsprogrammer, stigning på op til 15 procent og en topfart på 18 kilometer i timen og er derfor godt udstyret i topklasse.

Titan ST890 – Til dig der ønsker robust professionalitet

Dette er endnu et løbebånd, der søger at matche dem, du måske kender fra træningscentrene.

Det betyder, at den forskellige funktioner er af høj kvalitet og vil være sammenlignelige med, hvad du ellers har været vant til at have til rådighed.

Kan du lide at løbe med stor bevægelighed, taler dette løbebånd til din fordel. Den har nemlig en løbeflade, der måler hele 56 centimeter i bredden og 150 centimeter i længden.

På dette arealer er der desuden sikrer en god tykkelse, der sikrer komfort og afdæmpning under dit løb. Udover den øgede frihed for bevægelighed, behøver du med dette løbebånd heller ikke at anstrenge dig, når du skal skifte imellem forskellige funktioner og indstillinger.

Løbebåndet fra Titan er nemlig udstyrede med knapper, der er nemme at navigere i, og som kan justere både hastighed og stigning. Denne kan variere i 15 forskellige niveauer, der justeres i intervaller á 1 procent.

Med professionelt udstyr hører naturligvis professionelle bestanddele. Dette løbebånd har da også en imponerende motor i sig, der kan præstere med op til 4,5 hk.

Motoren er ikke blot effektiv og kan lade dig løbe med op til 20 kilometer i timen, den er også støjsvag, hvilket betyder, at du ikke behøver lade dig distrahere af forstyrrende elementer under din løbetræning.

Løbebåndet er meget brugervenligt og besidder hele 24 forskellige træningsprogrammer, du kan vælge imellem via det intuitive display.

Sådan vælger du det bedste løbebånd til netop dine behov

Med denne testoversigt er du måske allerede blevet en smule klogere på, hvad det kan være godt at kigge efter iblandt de bedste løbebånd til hjemmebrug.

Det er dog også vigtigt at huske, at hver situation er unik, og at det derfor helt afhænger af dig, dit niveau og dine træningsrutiner, hvilket løbebånd der potentielt kan være det rette for dig.

Det kan både være en risiko at vælge et for billigt løbebånd, men det er bestemt heller ikke værd at spøge med at købe i en for dyr prisklasse til eget temperament og behov.

Står du og overvejer at investere i et løbebånd til hjemmet, er det derfor vigtigt at gøre op med dig selv, hvordan og hvor meget du træner. Et for billigt bånd kan hurtigt gå hen og gøre det til en ærgerlig oplevelse at træne, der risikerer at dræbe lysten.

Omvendt kan et for dyrt bånd være fuldstændigt skudt ved siden af, når det kommer til budget, hvis du holder det sammen med den reelle glæde og brugstid, du regner med at få ud af dette træningsapparat.

Spørg gerne dig selv følgende spørgsmål:

  • Hvor ofte træner jeg, og i hvor lang tid ad gangen?
  • Er det realistisk at jeg kommer til at gøre brug af de mange indstillinger, eller er jeg fint dækket ind med noget mere simpelt?
  • Hvor meget må løbebåndet fylde, og skal det være let at folde sammen og stille væk?
  • Er der flere i min husstand, der også kan finde på at bruge løbebåndet?

Disse spørgsmål kan være gode til inspiration, så du kan påbegynde at danne dig et overblik over, hvad du reelt har brug for fra et hjemmeløbebånd.

Sørg for at passe godt på dit løbebånd med det rette vedligehold

Lige meget hvilken prisklasse, du køber et løbebånd i, vil dette være en betydelig udgift. Dette understreger blot vigtighed af, at du passer godt på dit bånd, både under løb men bestemt og efter samt når du ikke træner.

Det vigtigste, når det handler om vedligehold af løbebånd, er at holde det rent. Støv og skidt risikerer nemlig at gå ind og påvirke løbebåndet og dets motor.

Desuden vil du med et rent løbebånd nedsætte risikoen for dumme skader forårsaget af ujævnheder fra snavs, der ellers kunne være undgået.

Løbebæltet kan også løbende kræve justeringer og potentielt smøringer. Sørg jævnligt for at kontrollere, at båndet opfører sig som det plejer, og tjek gerne, om der er tegn på slitage eller ælde, samt at møtrikkerne og bolte ikke har løsnet sig.

Bæltet skal desuden gerne justeres, så det er omtrent centreret. Det sikrer nemlig, at det ikke bliver slidt i kanterne. Tør derudover gerne maskinen af ved hver brug.

Har du dit løbebånd stående længe, giver det også mening at give motoren en kærlig hånd. Det kan blandt andet være ved at støvsuge under maskinen samt i den motorrum.

Dette er naturligvis ikke noget, du bør gå og gøre ofte, og skal det gøres, bør du naturligvis ikke have løbebåndet tilkoblet til en stikkontakt. Ved de enkelte modeller af løbebånd kan det også være nødvendigt at smøre dem omtrent en gang om året.

Dette er, ligesom med al anden vedligeholdelse, noget, som du kan tjekke anbefalinger for ved den enkelte model og den enkelte producent.

Det rette løbebånd kan øge din motivation væsentligt

Det kan virke som meget arbejde at have eget løbebånd i hjemmet, men omvendt kan det også spare dig for meget arbejde, for eksempel i form af spildt transporttid til og fra motionscenter eller tid brugt på at forsøge at motivere dig selv.

Med et løbebånd lige ved hånden bliver det der med at få rørt sig og løbet en tur for mange personer både meget lettere og sjovere.

You may also like