Kaffekværn test

by Mark
0 comment

De fleste mennesker kender til det at drømme om en god kop kaffe. En kaffe, der er frisklavet med nymalede bønner og måske en smule mælk i. En kaffe, der giver dig en god start på dagen, biddrager til hyggen om eftermiddagen eller hjælper dig med at afslutte dagen på en god og behagelig måde. Lige meget, hvornår på dagen du nyder en kop kaffe, er en kaffe, der består af nymalede bønner garanteret noget, du kunne blive forfalden til. Men for at dette kan lade sig gøre, skal du have en kaffekværn, der maler bønnerne for dig. Umiddelbart kan det lyde som en simpel opgave, men begynder man at sætte sig ind i kaffebrygnings-universet, finder man hurtigt ud af, at det at finde det rigtige udstyr kan være en større videnskab.

Når det kommer til kaffekværne, er der nogle ting, man skal være opmærksom på, for at få det bedst mulige resultat. Først og fremmest skal man finde en kaffekværn, der maler bønnerne på den måde, der passer til din bryggemetode. Alt efter hvilken bryggemetode man benytter sig af, skal kaffebønnerne være malede på forskellige måder. Dette skyldes, at bryggemetoderne kræver forskellige overflader på kaffebønnerne, eftersom målet er at få mest mulig smag ud af bønnerne. Det forholder sig sådan, at jo kortere bryggetid der er, jo finere skal kaffebønnerne være malet.

Nedenfor ser du en oversigt over, hvordan bønnerne skal males til de forskellige bryggemetoder.

 • Stempelkande – Grovmalede bønner
 • Filterkaffe – Mediummalede bønner
 • Mokabrygger – Finmalede bønner
 • Espressomaskine: Ekstra finmalede bønner

Overordnet set maler kaffekværnen bønnerne på en af følgende to måder: enten via bladkværne eller via burr-kværne. Blad-kværne består af en propel og er den type kværn, der hakker bønnerne groft med et dobbeltblad. Jo finere man ønsker, at bønnerne skal males, jo længere tid skal man lade maskinen arbejde. Burr-kværnene fungerer således, at man indstiller, hvilken finhed man ønsker, at bønnerne skal males med. Rent teknisk foregår det sådan, at kværnen ændrer afstanden mellem skærene – alt efter, hvordan kaffen skal males.

Der findes et væld af kaffekværne, med forskellige muligheder og indstillinger, og er man ny som kaffebrygger, kan det være svært at vide, hvilken kaffekværn, der passer til de forskellige bryggemetoder. For at enkeltgøre processen af indkøb af ny kaffekværn, har vi samlet 11 af de bedste kværne på markedet, så du kan finde den bedste kaffekværn til dine behov.

Wilfa WSCG-2

Med denne kaffekværn er du sikret en alsidig kværn, der kan male bønner til alle bryggemetoder. Kaffekværnen er dog især velegnet til at finmale bønnerne, og er derfor yderst velegnet til dig, der benytter enten en mokkabrygger eller en espressomaskine. Kværnen fra Wilfa er ydermere ekstremt brugervenlig, nem og betjene og i en kvalitet i topklasse. Kværnen er udstyret med en elektrisk timer, der kan indstilles fra alt mellem 0 og 30 sekunder. Dette giver dig som kaffebrygger mulighed for at kontrollere mængden af bønner, og herved kan du sikre dig en ensartet bønnemaling hver eneste gang, du benytter kværnen.

Rent praktisk er Wilfa WSCG-2 designet i rustfrit stål og indeholder en skjult kabelopbevaring i bunden af kværnen. Designet i rustfrit stål sikrer, at kværnen har en lang levetid og at udseende forbliver pletfrit. Kværnen har en kapacitet på 250 gram og grovheden på malingen af bønnerne justeres med en knap på maskinen. Herudover har denne kaffekværn koniske blade, hvilket vil sige, at der under bønnemalingen er en minimal varme tilstede. Dette sikrer, at bønnerne beholder den gode aroma samt smag. Ydermere, for at bibeholde og sikre kaffebønnernes kvalitet, er kværnens beholder, som bønnerne opbevares i, udstyret med et UV-filter. Herved tager bønnerne ikke skade, hvis kværnen placeres ved et vindue, hvor solens stråler kan trænge igennem.

Kaffekværnens specifikationer:

 • Alsidig kværn – velegnet til diverse bryggemetoder
 • Timer-funktion
 • UV-filter i bønnebeholderen
 • Kapacitet på 250 gram
 • Designet i rustfrit stål

Wilfa WSCG-2 er en kværn i topklasse. Kvalitet, betjening og design er i orden. Prisen på denne maskine ligger i mellemklassen, og der er derfor tale om en kværn, hvor du som kaffebrygger får meget for pengene.

DeLonghi KG79

Denne kværn fra DeLonghi er kendetegnet ved en brugervenlighed, robusthed og kvalitet, der er i absolut top. Kværnen er især god til at grovmale kaffebønnerne og henvender sig derfor i høj grad til de, der benytter stempelkander og filterkaffe. Dog gør denne kværn også et godt arbejde i forhold til bønner, der skal males finere. Designmæssigt er denne kværn udført i rustfrit stål og med et gennemsigtigt låg. Rent praktisk har kværnen en aftagelig bønnebeholder og det øverste af stålkværnen kan tages af. Disse to funktioner er med til at sikre en nemmere rengøring af maskinen. DeLonghi KG79 er ydermere udstyret med skridsikre fødder, så kværnen står fast under brug.

Kværnen har en kapacitet på 120 gram og kan indstilles til at male bønner til mellem 2 og 12 kopper kaffe per gang. Kværnen er nem at betjene og stopper selv bønnemalingen, når der er malet bønner til det ønskede antal kopper. DeLonghi KG79 har 12 forskellige formalingsgrader, der vælges på siden af kværnen. Foran på maskinen vælger du, hvor mange kopper, du vil male bønner til. Når bønnerne er færdigmalede, bliver de transporteret ned i en beholder, hvorfra du kan trække de malede bønner ud.

Kaffekværnens specifikationer:

 • Velegnet til stempelkande og filterkaffe
 • Nem at rengøre og skridsikre fødder
 • 12 forskellige formalingsgrader
 • Bønnemaling til mellem 2 og 12 kopper kaffe
 • Kapacitet på 120 gram

DeLonghi KG79 er en kværn, der er yderst velegnet til kaffebryggeren, der benytter enten stempelkander eller filterkaffe. Kværnen kan også male bønneren finere, men får især gode point for grovmaling af bønnerne. Kværnen ligger prismæssigt i den lavere mellemklasse, og du får derfor en god kværn for forholdsvis billige penge.

DeLonghi KG520

Næste kaffekværn, der er på lisen over de mest anbefalelsesværdige, er endnu en model fra DeLonghi, nemlig DeLonghi KG520. Denne kaffekværn er en af de mere traditionelle og bærer præg af et stilrent design, nem betjening og mange forskellige funktioner. Kværnen har 18 forskellige malingsgrader, hvilket betyder, at denne kaffekværn egner sig til alle bryggemetoder, lige fra stempelkande til espressomaskine. Disse mange malingsgrader styres gennem en knap, der sidder på fronten af kaffemaskinen, og det er altså her, at du som kaffebrygger vælger, hvordan dine bønner skal males. Kværnens bønnebeholder har en kapacitet på 350 gram, og det er derfor muligt at male alt lige fra 1 til 14 kopper eller 1 til 2 espressoshots på én gang. I forhold til kværnens udseende, er der tale om en kaffekværn i et enkelt og stilrent design. Kværnen fås i både sort og sølv, kanden er lavet af gennemsigtigt glas, og der er derfor tale om en kaffekværn, der passer ind i langt de fleste hjem. Kaffekværnen er med rustfrie burr-kværne i stål, hvilket sikrer en bønnemaling, der er ensartet hver gang. DeLonghi KG520 er yderst brugervenlig og betjenes gennem få gennemskuelige knapper. Herudover er det øverste skæreblad aftageligt, og kværnen er derfor nem at rengøre. Samtidigt er denne kværn nem at flytte rundt med, da den kun vejer 2,75 kilo.

Kaffekværnens specifikationer:

 • Duer til alt lige fra stempelkande til espressomaskine
 • Kapacitet på 350 gram
 • 1-14 kopper eller 1-2 espressoshots på én gang
 • 18 forskellige formalingsgrader
 • Burr-kværne
 • Brugervenlig

DeLonghi KG520 er en kaffekværn, der byder på et væld af muligheder. Prismæssigt ligger denne kværn i den højere mellemklasse, og egner sig til en kaffeentusiast, der ønsker at kunne eksperimentere med mange forskellige formalingsgrader.

Graef CM800

Her er der tale om en kaffekværn i stilrent aluminium design med en bønnebeholder i gennemsigtigt glas. Selve kværnen er lavet af rustfrit stål og indstilles manuelt alt efter, hvordan bønnerne ønskes kværnet. Bønnebeholderen har en kapacitet på 350 gram og har en såkaldt støvhætte, der sørger for, at kaffebønnerne forbliver friske og rene. Herudover kommer kværnen med en kaffegrumsbeholder, også med støvhætte, en rengøringsbørste samt en aftagelig gummiplade. Graef CM800 har hele 40 forskellige indstillinger, der gør det muligt at male bønnerne lige som du ønsker, hvad enten det er helt groft eller ultra fint. Herudover er der i den øvre del af kværnen mulighed for yderligere finjusteringer af formalingen. Kaffekværnen kommer med burr-kværne, og har derudover automatisk portionsopdeling. Kværnen vejer 2,6 kilo og er dermed let at placere andre steder end, hvor den normalt står.

Kaffekværnens specifikationer:

 • Passer til alle bryggemetoder
 • Kapacitet på 350 gram
 • Støvhætte, der holder bønnerne friske
 • 40 forskellige indstillinger
 • Burr-kværne

Graef CM800 er en kvalitetskværn, der henvender sig til alle kaffebryggere, eftersom denne kværn har et utal af muligheder. Kværnen ligger, rent prismæssigt, i den øvre mellemklasse, og byder på muligheder, der gør, at den egner sig til alle kaffebrygningstyper.

Krups GVX242

Denne kværn er kendt for dens lette betjening og kvaliteten af den kværnede kaffe. Kværnen har 17 forskellige formalingsgrader og er derfor velegnet til alle bryggemetoder. Med denne kværn har du mulighed for selv at vælge, om dine bønner skal males groft, medium eller fint – alt efter, hvad du ønsker. Krups GVX242 kan male mellem 2 og 12 kopper kaffe af gangen og har en kapacitet på 200 gram. Kværnen er udstyret med burr-kværne og et specielt knusesystem, der sikrer, at en overophedning under malingen, ikke finder sted. Kaffekværnens dele kan nemt skilles af, og der er derfor tale om en kværn, der er nem at rengøre. I forhold til denne kaffekværn, er der taget højde for sikkerheden. Kværnen indeholder nemlig en sikkerhedsfunktion, der fungerer således, at kværnen kun kan starte, hvis låget til bønne- og kaffebeholderen er sat på plads i maskinen. Som tidligere nævnt, er denne kaffekværn yderst bruger- og betjeningsvenlig, da den kun indeholder få knapper, der er nemme at benytte.

Kaffekværnens specifikationer:

 • Duer til alle bryggemetoder lige fra stempelkande til filterkaffe og espressomaskine
 • Kapacitet på 200 gram
 • 17 forskellige indstillinger
 • 2-12 kopper af gangen
 • Sikkerhedsfunktion
 • Burr-kværne

Krups GVX242 er altså en kaffekværn, der både byder på stilrent design, nem betjening, mange funktioner og ikke mindst sikkerhed i top. Prisen for denne kværn ligger i den lavere middelklasse, og der er derfor tale om en gennemtænkt kværn til forholdsvis små penge.

Sage Grinder Pro

Her er der tale om en højteknologisk kaffekværn, der byder på effektivitet, brugervenlighed og vigtigst af alt: en god og velsmagende kop kaffe. Kværnen er yderst lydsvag og herudover nem at rengøre. Sage Grinder Pro er udviklet i samarbejde med den engelske stjernekok Heston Blumenthal, der har fokuseret på at skabe en kaffekværn, der gør det muligt for brugeren selv at justere mængden af den malede kaffe, samt hvordan bønnerne skal males. Kværnen har hele 60 forskellige indstillinger, og det er derfor muligt at male bønnerne præcis, som du foretrækker. Herudover byder denne kværn på en IQ-teknologi, der gør det nemmere for dig som kaffebrygger at dosere den rette mængde af friskmalede bønner. Er 60 forskellige indstillinger ikke nok til dig, findes der på Sage Grinder Pro yderligere 10 indstillinger på selve kværnen, hvilket gør det muligt at finjustere malingen af kaffebønnerne. Kværnen er herudover udstyret med en LCD-skærm, hvorpå man har mulighed for at vælge de ønskede indstillinger. Kværnen har ydermere en aftagelig tragt, der har en kapacitet på 450 gram. Tragten er udstyret med et lukningssystem, der sørger for, at de malede bønner bliver, hvor de skal, når tragten fjernes fra kværnen. Til kværnen medfølger der to filterholdere til 50-54 millimeter og 58 millimeter standardfiltre samt en rensebørste.

Kaffekværnens specifikationer:

 • Fungerer til alle bryggemetoder
 • Kapacitet på 450 gram
 • 60 indstillinger og 10 finjusterings-indstillinger
 • IQ-teknologi
 • LCD-skærm

Sage Grinder Pro er en praktisk og brugervenlig kværn, der tilbyder et væld af muligheder. Kværnen koster omkring 2000 kroner og henvender sig til alle kaffebryggere grundet dens mange indstillingsmuligheder.

KitchenAid Artisan

Denne kværn er af eksperter blevet vurderet til at være en af de bedste kaffekværne på markedet pt. Kværnen kommer i et stilrent og robust design og yder altid ensartede og optimale resultater alt efter, hvilken formalin, man ønsker. Denne kværn yder en optimal maling hver gang, både når du ønsker grovmalede og finmalede bønner – KitchenAid Artisan kan det hele. Denne model egner sig derfor godt til kaffebryggeren, der ønsker at kunne male kaffebønner til flere forskellige bryggemetoder. Kværnen er fremstillet i et retro-inspireret design med et moderne touch, hvilket sikrer, at denne kværn passer på køkkenbordet i langt de fleste hjem. KitchenAid Artisan har en bønnebeholder med en kapacitet på 200 gram og kværnen har 15 forskellige formalingsgrader, hvormed man kan male bønnerne, som man ønsker. Kaffekværnen har ydermere en præcisionskværn i rustfrit stål, der sørger for en ensartet og optimal maling af bønnerne. KitchenAid Artisan kommer med en betjening med et lavt omdrejningstal pr minut. Dette betyder, at kværnen har en minimal friktionsvarme, hvilket sørger for, at bønnerne altid bevarer deres gode smag. Sidst, men ikke mindst, er denne kværn nem at rengøre, da der er nem adgang til kværnen, og selve maskinen er produceret i et glat og enkelt design.

Kaffekværnens specifikationer:

 • Fungerer til alle bryggemetoder
 • Kapacitet på 200 gram
 • 15 forskellige formalingsgrader
 • Optimal og ensartet maling af kaffebønnerne
 • Minimal friktionsevne og præcisionskværn
 • Nem at rengøre

KitchenAid Artisan er en kaffekværn, der yder en jævn og optimal bønnemaling hver gang. Kværnen ligger i den øvre del af mellemklassen rent prismæssigt og er en af eksperternes klare favoritter, når det kommer til kaffekværne, der yder optimalt.

Bodum Bistro

Her er der tale om en kaffekværn, hvor gennemtænkt design og selvvalgte formalingsgrader er i højsædet. Kværnen bærer præg af et velovervejet design helt ned til mindste detalje. Blandt andet er låget lufttæt og kværnen kan nemt skilles ad, så den er til at rengøre. Kværnen fra Bodum er specielt anbefalelsesværdig til stempelkander, filterkaffe og espresso. Denne kaffekværn er designet med burr-kværne, der sørger for, at bønnerne bevarer deres aroma og smag og at de males ensartet, hver gang kværnen er i brug. Kværnens bønnebeholder har en kapacitet på 220 gram og kommer derudover med en justerbar timer og et gennemsigtigt låg, der gør det muligt for dig som kaffebrygger at følge med i formalingsprocessen. Ydermere har kværnen en sikring, der gør, at maskineriet ikke bliver beskadiget i tilfælde af, at der er småsten blandt kaffebønnerne. Bønnerne opbevares i toppen af maskinen, og man har herved selv mulighed for at bestemme mængden af bønner, der skal males.

Kaffekværnens specifikationer:

 • Egnet til alle bryggemetoder, dog ekstra anbefalelsesværdig til stempelkander, filterkaffe og espresso
 • Kapacitet på 220 gram
 • Lufttæt låg, der holder bønnerne friske
 • Burr-kværne
 • Gennemsigtigt låg

Bodum Bistro er en kaffekværn, der henvender sig til den spirende kaffeentusiast. Kværnen ligger rent prismæssigt i den lavere mellemklasse og kan købes for under 1000 kroner, hvilket gør dette til en kvalitetskværn, de fleste kan få fingrene i.

Melitta Molino

Denne kværn er en af de billigste kvalitetskværne på markedet og egner sig fantastisk til filterkaffe og stempelkande, da dens kompetencer specielt ligger i grovmalingen. Kværnen fås med 17 forskellige indstillinger, hvoraf trin 1 er til espresso, trin 5-10 egner sig til filterkaffe og trin 12-17 er ment til stempelkandekaffe. Mængden af kaffe justeres via en drejeknap, hvorpå du vælger, hvor mange kopper, du ønsker bønner til. Du kan med denne kværn male bønner til mellem 2 og 14 kopper kaffe ad gangen. Selve kværnen i denne kaffekværn består af to formalingsskiver. For at bestemme formalingsgraden drejer du blot på en knap, der justerer afstanden mellem de to skiver. Kværnen leveres herudover med en automatisk slukningsfunktion og en opsamlingsbeholder, der er aftagelig, hvilket sikrer en nem rengøring. Bønnebeholderen har en kapacitet på 200 gram og vejer 1,22 kilo.

Kaffekværnens specifikationer:

 • Egner sig bedst til grovmaling
 • Kapacitet på 200 gram
 • 17 forskellige indstillinger
 • 2-14 kopper af gangen
 • Automatisk slukningsfunktion

Melitta Molino er en kværn, der egner sig dig, der elsker filterkaffe eller stempelkandekaffe. Kværnen er forholdsvis billig, da den koster omkring 350 kroner, men i yderst god kvalitet. Der er derfor tale om en god kværn til små penge.

Baratza Encore

Denne kværn er udstyret med burr-kværne i rustfrit stål, der sikrer en ensartet maling af kaffebønnerne, hver eneste gang du bruger den. Baratza Encore er bredtfavnende, når det gælder forskellige formalingsgrader og egner sig derfor til alle bryggemetoder. Kværnen er udstyret med en timer, 40 forskellige formalingsindstillinger og kan rumme 227 gram bønner i bønnebeholderen. Med denne kværn er det muligt at kværne kaffe direkte i bajonetten, hvis dette ønskes. Baratza Encore er en robust kaffekværn, der vejer 3 kilo. Derved er denne kværn sværere at rykke rundt på end de lettere modeller. Kværnen er lavet i plast og er nem at rengøre.

Kaffekværnens specifikationer:

 • Velegnet til alle formalingsgrader
 • Kapacitet på 227 gram
 • 40 forskellige formalingsgrader
 • Mulighed for at male kaffe i bajonet og beholder
 • Vejer 3 kilo
 • Nem at rengøre

Baratza Encore er en kaffekværn, der er yderst velegnet til alle formalingsgrader og bryggemetoder. Kværnen koster omkring 1000 kroner og er en perfekt begynderkværn til den nystartede kaffeentusiast.

Mazzer Mini

Her er der tale om en kværn, der prismæssigt ligger noget højere end de andre modeller, vi har fremhævet. Mazzer Mini er en kaffekværn, der henvender sig til den kvalitetsbevidste kaffebrygger, der ønsker en kværn, der er ekspert i finmaling af kaffebønner. Kværnen har et digitalt display og en trinløs justering af malingsgraden, hvilket giver dig mulighed for at bestemme præcis, hvordan du ønsker dine bønner skal males. Herudover har denne kværn en funktion, der gør det muligt at vælge, hvorvidt du ønsker at kværne til single- eller dobbeltshot. Mazzer Mini vejer 10 kilo og bærer præg af et industrielt design. Kværnen rummer en bønnebeholder, med en kapacitet på 600 gram og har herudover store flade kværnblade på 64 millimeter, der kører med 1600 omdrejninger pr. minut. Dette sikrer en fin og ensartet formaling. Eftersom denne kværn er egnet til de professionelle, vil det tage noget tid at lære den at kende, men når du først kender den, bliver Mazzer Mini din bedste ven.

Kaffekværnens specifikationer:

 • Velegnet til finmaling
 • Kapacitet på 600 gram
 • Trinløs justering og digitalt display
 • 64 millimeter kværnblade

Mazzer Mini henvender sig til den kræsne kaffeentusiast, der ikke vil nøjes. Kaffekværnen koster omkring 5200, men har en lang holdbarhedstid, da den er vurderet til en levetid på 24 år.

You may also like