Home UdenforHaven Havetraktor – Find den bedste her

Havetraktor – Find den bedste her

by Mark
0 comment

Er du et rigtigt havemenneske, der sætter pris på orden og flittigt arbejde med de rette redskaber og maskiner, så har du måske overvejet tanken om at anskaffe dig en havetraktor.

Havetraktorer er alsidige og effektive maskiner, der nemt gør det muligt for dig at opretholde for eksempel en smuk græsplæne, samtidigt med at du har rig mulighed og tid til at foretage dig andre gøremål.

Det kan dog være noget af en oplevelse at skulle navigere i markedet af potentielle havetraktorer – derfor finder du her en testoversigt over nogle af de bedste, så du kan tage et informeret valg.

MTD SMART RF 125 – Manøvredygtig og prisstærk havetraktor

Denne model er god i prisklassen, og kan dække over mange typer af behov, da det er en fin og dækkende alsidig maskine.

Traktoren kan tage sig af plæner på en størrelse af op til 2.500 kvadratmeter, og distancen er således tilstrækkelig for langt de fleste.

Sammenligner du i særlig grad med den generelt lidt billigere prisklasse, som denne model tilhører, kommer du langt for pengene.

Denne havetraktor har det heller ikke sparet på de detaljer, der betyder noget for dig i forbindelse med dens brugsværdi.

Således er komforten i top med det justerbare sæde og de tilhørende ergonomiske betjeningshåndtag. Tillige finder du endda en kopholder, så du under turen kan læne dig godt tilbage og nyde tilværelsen under det fine stykke arbejde, maskinen foretager sammen med dig.

Af specifikationer klarer denne havetraktor sig hæderligt. Højdepunkter inkluderer en venderadius på 46 centimeter samt en klippehøjde, der er justerbar i fem forskellige niveauer.

Klippebredden er med sine 96 centimeter passende til de flestes behov. Har du en kringlet og snørklet have med mange forskellige områder, der skal styres uden om, taler dette aspekt for denne fine middelklasse havetraktor i kraft af dens gode manøvredygtighed.

Udseendet på havetraktoren er også gedigent, og den er i høj grad, hvad den giver sig ud for. Denne overensstemmelse er noget, der for mange tæller positivt i vurderingen.

MTD Minirider 76 SDHE – God til de mindre arealer

Denne havetraktor er, som navnet antyder, lidt mindre end den gennemsnitlige maskine, men bestemt stadig god og effektiv til trods for sit spinkle, lette og lidt mere kompakte udseende.

Målgruppen er dig, der har en lidt mindre have á maksimalt 1.500 kvadratmeter. Der kan være mange grunde til, hvorfor du med en mindre have kunne have behov for en havetraktor – for eksempel hvis du er bevægelseshæmmet eller besværet i din gang.

I disse tilfælde er der ingen grund til at gå over bord med en alt for stor og effektiv maskine, og i stedet er en model som denne et godt bud, der klarer sig flot på tværs af forskellige tests.

Ligesom den førstnævnte havetraktor har også denne en venderadius på 46 centimeter. Det er i særlig grad vigtigt til de mindre haver, der kræver en lidt højere grad af snilde og manøvredygtighed, da du ikke i samme grad bare kan køre derudaf.

På trods af sin undermåleragtige størrelse udmærker denne havetraktor sig i særlig grad på sin ydeevne. Den har nemlig en god og rummelig benzintank samt en kraftig motor.

Specifikationerne for disse lyder på henholdsvis 4,9 liters rummelighed og motoregenskab på 8,5 hk. Hertil kommer desuden, at havetraktoren er ganske behagelig i brug, blandt andet i kraft af det justerbare sæde og de veldesignede betjeningshåndtag.

MTD OPTIMA LG 165 H – Et kraftig og ressourcestærkt valg

Ønsker du et bæst af en motor i din havetraktor, er denne model noget, du måske bør overveje at have for øje.

Havetraktoren her har nemlig en ydeevne på hele 12,9 hk. I praksis betyder det, at den i nemmere grad end andre havetraktorer kan bestige ujævnt terræn samt bakker og stejle skråninger.

Med til denne egenskaber gælder, at modellen med sine 175 kg er lettere end andre sammenlignelige havetraktorer på markedet.

Af særlige specifikationer gælder, at denne havetraktor fås med såkaldt sideudkast og bioklipfunktion. Dette lyder avanceret, men betyder i praksis blot, at det klippede græs findeles, før det smides tilbage på plænen.

Er du ikke til dette, kan en opsamler også købes. Modellen markerer sig dermed positivt ved de individuelle valg og muligheder, den byder på. Ligesom andre fremhævede modeller har traktoren her en glimrende venderadius på 46 centimeter.

Modellen her klarer sig dog godt i tests omhandlende mere end blot motoregenskaber og klippetekniske specifikationer. Således er komforten også i top.

Modellen har justerbart sæde, ergonomiske håndtag, og derudover også nogle exceptionelt store gummihjul, der bag på måler intet mindre end 20 tommer.

Dette sikrer, at havetraktoren selv i ujævnt terræn har et godt greb med forskellige typer af underlag, og at du som fører vil føle dig godt tilpas i køretøjet.

McCulloch M145-97T – Praktisk og god med mulighed for nem rengøring

Denne model har et velfungerende bioklip-system, der med retorende knive sikrer, at de findelte græsstrå fordeles på plænen, så de snart efter formuldes og på den måde forbliver en del af systemet i din have.

Det er bæredygtigt og sikrer desuden, at du slipper for at overveje, hvad der skal ske med det overskydende græs.

Havetraktoren er god til prisen og klarer sig generelt godt i brug. Hvor den særligt udmærker sig er det med dens gode muligheder for vedligehold, for eksempel i kraft af det indbyggede rengøringssystem.

Dette system er bygget på en måde, så du kan tilslutte din havetraktor ved en bestemt tilrettelagt studs. Efter at have gjort dette vil havetraktoren kunne rengøre sig selv, når du tænder motoren.

Dette gælder naturligvis blot de indvendige dele under skjoldet, hvorimod resten skal spules efter, som du også normalt ville gøre det. Rengøring er altså nem og let at overskue, og du kommer i højere grad til bunds i det, end det er muligt med mange andre modeller på markedet.

I modsætning til tidligere nævnte modeller har denne havetraktor en ret stor venderadius. Denne måler gele 137 centimeter, og dermed er modellen ikke beregnet til dig med en have fuld af snørkler og udfordringer. I stedet er den oplagt til store arealer på op til 2.500 kvadratmeter.

Overvej, hvilke egenskaber en havetraktor skal have til netop din have

Der er mange informationer og specifikationer, du kan have for øje, når du er ude for at finde en havetraktor. Vigtigst er dog, at du husker at tænke traktoren ind i konteksten for netop din situation.

Her kan du overveje en række parametre, for eksempel størrelsesordenen på henholdsvis din have og din kommende havetraktor.

Derudover giver det mening at tage højde for kravene til manøvredygtighed – har du mange bed, pyntegenstande, træer eller andet, er det fordelagtigt at tænke dette ind set i forhold til den vendebredde, den enkelte model af havetraktor kan tilbyde.

Har du en have af en god størrelsesorden, er det derudover vigtigt også at kigge på et område som den enkelte havetraktors klippebredde.

Denne vil nemlig i praksis afsløre, hvor hurtigt du kan blive færdig med plæneklipningen samt hvor mange baner frem og tilbage, der er påkrævede.

Kend gerne dig selv og dine vaner

Det er desuden også en god idé at kende til sig selv og sin egen væremåde og aggressivitet, når det handler om plænepasning.

Dette kan nemlig give et fingerpeg i retning af, hvor effektiv en havetraktor eller plæneklipper, du har behov for.

Hvordan kan dette så være?

Ganske enkelt hænger det sammen med, hvor effektiv en motor, du og din plæne har behov for. Har du tendens til ikke at klippe græsset så ofte, og lader du det gerne vokse sig halvlangt imellem trimningerne, kræver det mere af maskinen, når først det skal klippes.

På den måde kan du, hvis du slår græsset sjældnere, have behov for en væsentlig mere kraftig motor end ellers.

Omvendt, hvis du er meget omhyggelig til at holde din plæne tætklippet på alle tidspunkter og med jævne mellemrum imellem klipningerne, vil du opleve, at du slet ikke har brug for en motor i samme størrelsesorden.

Med ovennævnte in mente er det dermed praktisk at lave et realistisk realitetstjek med sig selv, således at de rette valg til netop dig og din havepasningssituation kan træffes.

Hertil kommer også valgene om, hvorvidt du skal have bioklip, opsamling eller sideudkast – med for lange græsstrå, der ikke findeles med bioklip, kan det nemlig risikeres nødvendigt at gå plænen efter med en rive.

Dette er naturligvis sjældent et scenarie, der er ønskværdigt, så tænk dig gerne godt om med hensyn til din havetraktors specifikationer.

Der kan være meget ekstraudstyr at navigere i, men hold hovedet koldt

En havetraktor er et alsidigt redskab, og der findes således mange forskellige fordele og ekstra elementer ved en række forskellige modeller, der enten hører med eller kan tilkøbes.

Som grundregel er dette kun nødvendigt, hvis du skønner, at det giver mening i din situation. Som eksempel kan du opleve, at visse havetraktorer kan købes med lygter på.

Dette giver mindre mening for dig, der blot bruge maskinen til plæneklipning i dagtimerne, hvorimod det kan have stor værdi for dig, der også ønsker at benytte din havetraktor til andre opgaver såsom snerydning.

Sørg derfor for at overveje, hvordan du helt reelt kommer til at benytte dig af din havetraktor, også hvis den blot skal kunne klippe en pæn plæne.

Der findes mange forskellige prisniveauer inden for havetraktorer, og det kan være svært at forholde sig til.

Generelt gælder dog, at der sjældent er grund til at gå over bord med ekstra tilkøb, med mindre du med sikkerhed ved, at disse former for ekstraudstyr vil gavne dig og din havesituation.

Det er altid vigtigt og mest optimalt at tænke den brugsværdi, som du får ud af dine køb, ind i et større billede.

På den måde kan du holde pris, kvalitet og udbytte op imod hinanden og med det in mente tage en kvalificeret beslutning om, hvilket model og hvilket udstyr til havetraktor, der er det rette valg for dig.

Noget udstyr, der dog altid er værdifuldt at købe, hvis du skal anskaffe dig havetraktor, er et sæt høreværn, hvis ikke du allerede ejer disse. Motoren fra en havetraktor kan nemlig være utroligt gennemtrængende og potentielt på længere sigt ved med til at bidrage til høreskader, hvis ikke du sørger for at passe på og tager dine forholdsregler.

You may also like