Home SportHjemmetræning Yogamåtte test – Her er vinderen

Yogamåtte test – Her er vinderen

by Mark
0 comment

Der findes en lang række forskellige yogamåtter på markedet, der hver især har deres fordele.

De kan fås både til nybegynderen og den mere erfarne yogaudøver og findes i forskellige størrelser, materialer og tykkelser.

Der er derfor en lang række ting, som du skal tage stilling til, før du træffer din endelig beslutning om køb af yogamåtte.

I denne artikel finder du en overskuelig oversigt over de yogamåtter på markedet, der har klaret sig bedst i test.

På den måde kan du danne dig et godt overblik over modellerne, der på den måde kan danne grundlag for dit endelige valg af yogamåtte. Læs med her og bliv meget klogere på dine forskellige muligheder, når du skal have en yogamåtte af høj kvalitet.

Reebok Mat 6 mm. – Komfortabel yogamåtte i stort farveudvalg

Udvalgte egenskaber:

 • 6 mm tykkelse
 • Høj komfort
 • Stort farveudvalg
 • Skridsikker overflade
 • Fremstillet af blødt PVC-skum
 • Egnet til hjemmebrug

Blød og behagelig yogamåtte fra Reebook

Med denne model fra Reebok får du en rigtig blød og behagelig yogamåtte i 6 mm tykkelse. Modellen er fremstillet i blødt PVC-skum, der sikrer optimal komfort under alle øvelser.

Måtten kan fås i et stort farveudvalg og er helt skridsikker, så du kan stå sikkert fast på den, også selvom overfladen er helt glat. Det betyder også, at du kan få bedst muligt udbytte af alle dine yogaøvelser.

Lille yogamåtte, der er perfekt til stuegulvet

Yogamåtten måler 173 centimeter og har en vægt på 1,7 kilo. Det er derfor en af de mindre yogamåtter på markedet. Denne yoga- og træningsmåtte er yderst velegnet til hjemmebrug og er derfor helt perfekt til diverse knæ- og albueøvelser på stuegulvet e.l.

Måtten er nem og hurtigt at rulle sammen og let at rengøre efter brug eller ved behov. Den kan både vaskes i hånden ved 30 grader eller ved en hurtig aftørring med en fugtig klud.

Allround kvalitetsyogamåtte til nybegynderen

Yogamåtten fra Reebook er en rigtig god allround kvalitetsyogamåtte med en skridsikker overflade og som henvender sig både til nybegynderen og den let øvede yogadyrker.

Du er sikret en rigtig god yogaoplevelse med denne yogamåtte til billige penge. Med denne får du mange timers, både sikker, sund og sjov yogatræning.

Abilica Bamboo – Letvægts yogamåtte i bæredygtige materialer

Udvalgte egenskaber:

 • Let yogamåtte
 • Svedabsorberende
 • Bæredygtige bambusmaterialer
 • Lækker og let

Lækker yogamåtte fremstillet i miljøvenligt bambusmateriale

Denne model fra Abilica Bamboo giver dig en let og lækker yogamåtte til en rigtig fornuftig pris. Måtten måler 172 cm i længden og 61 cm i bredden.

Måtten er fremstillet i bæredygtige og miljøvenlige bambusfibre, der er rigtig lækkert at røre ved. Dette bambusmateriale er med til give en blød og pæn yogamåtte, hvor bambusstoffet giver en blød og håndklædeagtig oplevelse.

Den er 100% svedabsorberende og henvender sig i høj grad til yogaentusiasten, der dyrker hot yoga eller blot sveder meget under øvelserne.

Skridsikker og transportabel måtte med høj absorberingsevne

Modellen er fuldstændig skridsikker og har en høj absorberingsevne, der mindsker sved og fugt. Det gør, at du står helt fast og ikke glider på måtten. Det betyder, at du uanset øvelse har en helt tør måtte, der sikrer de bedste betingelser for stabilitet under de forskellige øvelser.

Denne model har derfor både en skridsikker belægning på den ene side, der giver et fast underlag, og samtidig en silkeblød overflade på den anden side, der sikrer høj komfort.

Måtten kan hurtigt og nemt foldes sammen, modsat mange andre modeller, og kan evt. nemt puttes i træningstasken og medbringes på vej til yogaholdet.

Den kan desuden nemt vaskes i vaskemaskinen ved 30 graders skånevask. Hvis du er på udkig efter en lækker og funktionel yogamåtte i god kvalitet, der også er pæn at se på, er denne model fra Abilica Bamboo et oplagt bud.

Her er der snarere tale om et stort og lækkert håndklæde, som du med stor fornøjelse kan benytte i forbindelse med dine forskellige yogaøvelser.

Manduka PROlite 5 mm. – Slidstærk yogamåtte i skridsikre materialer

Udvalgte egenskaber:

 • Høj kvalitet og komfort
 • OEKO-TEX certificeret
 • Lang holdbarhedstid
 • Robust måtte i skridsikre materialer
 • Stød- og svedabsorberende

Miljøvenlig yogamåtte i kraftig kvalitet

Denne yogamåtte fra Manduka er en meget let model i kraftig kvalitet. Måtten er miljøvenlig produceret i Phthalat- og latex-fri PVC-skum, der sikrer en høj slidstyrke og lang holdbarhed.

Den er OEKO-TEX certificeret og overholder derfor alle gældende krav til indholdsbegrænsninger af kemiske stoffer, der kan være skadelige for både sundhed og miljø.

Robust måtte med høj slidstyrke

Med denne model får du en rigtig robust yogamåtte i bløde og skridsikre materialer, så du altid står sikkert fast uden at glide. Dette sikrer desuden høj komfort på tværs af alle yogaøvelser.

Et godt tip til at fastholde den skridsikre belægning på denne yogamåtte er at gnide den ind i en god blanding af salt og vand med en solid børste. Derefter bør den lægges til tørre solen, og på den måde kan du selv være med til at vedligeholde måtten, og sikrer at den forbliver skridsikker også i mange år frem i tiden.

Til glæde og gavn i mange år

Modellen måler 180 centimeter i længden og 61 centimeter i bredden, så der er her tale om en større måtte, der samtidig også har tungere vægt på næsten 2 kilo.

Den er fremstillet i et sved- og stødabsorberende design, hvilket reducerer, både sved og stød fra måtten. Den er nem at folde sammen og putte i tasken, og kan uden problemer rengøres ved en hurtig aftørring med en fugtig klud hen over hele overfladen.

Der er derfor rigtig mange positive ting at sige om denne måtte fra Manduka, som er en oplagt mulighed til alle, der interesseret i en rigtig luksus yogamåtte med en lang række gode egenskaber.

Med denne model får du en solid yogamåtte, som du kan have stor gavn og glæde af i rigtig mange år.

Abilica ECO 4 mm – Prisvenlig yogamåtte til den øvede yogaudøver

Udvalgte egenskaber:

 • Miljøvenlig fremstillet
 • Produceret i letvægtsmaterialer
 • Skridsikker belægning
 • God forbindelse til underlag
 • Nem at have med

Kvalitets yogamåtte i TPE-materiale

Denne yogamåtte fra Abilica er en bæredygtig yogamåtte fremstillet i TPE, som dækker over et termoplastisk gummimateriale, der er genanvendeligt.

Med denne model får du en kvalitets yogamåtte i letvægtsmaterialer og med en skridsikker belægning på undersiden, der gør at du står sikker fast ved enhver bevægelse.

Letvægtsmåtte med god forbindelse til underlaget

Måtten måler 175 cm i længden og 61 cm i bredden, samt en vægt på kun 720 gram. Dette gør den i høj grad transportabel og er helt perfekt til at have med under armen eller at kunne medbringe i sportstasken.

Yogamåtten har samtidig en tykkelse på kun 4 mm, hvilken giver dig en optimal fornemmelse af underlaget. Dette er med til af give en effektiv omgang yoga, hvor du under samtlige øvelser kan fastholde balancen og grebet i måtten.

Denne model fra Abilica er hurtig at rengøre efter brug og kan nemt håndvaskes ved 30 grader. Det anbefales ikke at benytte eller at opbevare yogamåtten i solen, da solens stråler kan være ødelæggende for denne model.   

Solid yogamåtte til den erfarne yogadyrker på farten

Denne model henvender sig til den øvede yogadyrker, der ønsker en solid og kraftig, men samtidig let yogamåtte, der er både skridsikker og giver en god forbindelse til underlaget.

Måttens lave vægt er samtidig med til at gøre den yderst transportabel, så den er nem at have med på farten. Du får overordnet set en kvalitetsmåtte, som du bestemt ville blive glad for og som kan holde i mange år.

Yogamåtten – Enhver yogis bedste ven

Yoga er blevet uhyre populært og efterhånden en meget udbredt måde at finde ro og harmoni i hverdagen. Det er en perfekt måde at komme af med spændinger i hele kroppen, og kan være det rene balsam for både krop og sjæl – og så er det både supersjovt og sundt.

Den store fordel ved yoga er, at alle kan være med uanset erfaring, og det ikke kræver ikke en masse dyrt udstyr at komme i gang.

Det er helt enkelt at komme i gang med yoga, og du kan få stor glæde af de mange positive ting, som er forbundet med yoga. Hvis du anskaffer dig en god yogamåtte, som du kan bruge på stuegulvet, er du allerede nået rigtig langt.

Samtidig er de fleste yogamåtter ikke kun begrænset til yoga, men er et multifunktionelt træningsredskab, der ligeledes kan anvendes effektivt til både styrketræning og udstrækningsøvelser m.fl.

En solid yogamåtte er både med til at skabe stabilitet og balance. Det er vigtigt, at du har en skridsikker forbindelse til gulvet, så du ikke glider eller får overbalance pga. af underlaget.

Yogamåtten er derfor med til at sikre, at du står solidt fast ved enhver yogabevægelse. Samtidig er den med til at opretholde en høj komfort, så du ikke slider på led eller muskler under de mange yogaøvelser, der godt kan være krævende for både knæ og albuer.

Det bør du overveje, før du køber din yogamåtte

Udover b.la. størrelse og længde skal du tage højde for materialevalget og måttens tykkelse. Begge kan nemlig have stor betydning for komforten.

De kan fås i forskellige materialer og tykkelser alt efter, hvor hård eller blød, du ønsker din yogamåtte skal være. Derudover skal du også vurdere, hvor meget du sveder under øvelserne. Dette kan nemlig påvirke stabiliteten på din yogamåtte.

Hvis du er meget svedig, bliver måtten hurtig fugtig, hvilket kan medføre fald på måtten. Derfor bør du sørge for at finde en, der er svedabsorberende og skridsikker, så du hele tiden er sikret et solidt fodfæste, samt en god fornemmelse af underlaget.

Yoga kan du dyrke alene hjemme foran fjernsynet eller dyrke det i fællesskab sammen med andre på de mange forskellige yogahold, der efterhånden er oprettet landet over. Det kan nemlig også have betydning for din valg af yogamåtte.

Hvis du blot dyrker det på egen hånd, bør du overveje en yogamåtte, der egner sig bedst til hjemmebrug, både i forhold til størrelse og tykkelse.

Overvejer du i stedet at starte på et hold, anbefales det at finde en mere transportabel måtte, som du nemt kan rulle eller folde sammen og på den måde hurtigt kan have med under armen eller i tasken på vej til yogaholdet.

You may also like