Nyt badeværelse

0
2094
Nyt badeværelse

Hvad koster renovering af/nyt badeværelse i pris

Hvad koster et nyt badeværelse i pris Det er et spørgsmål mange bolig og husejere stiller sig, når de køber hus eller når de overvejer hvad de skal renovere i deres nuværende bolig.

Et nyt badeværelse kan medføre en prisstigning på din bolig, forudsat at det er lavet ordentlig selvfølgelig, men det er også et af boligens dyreste og vigtigste rum.

Vi har i denne artikel, sat os får at kigge på hvad et nyt badeværelser koster i pris og udover dette, kigge på hvad du skal være opmærksom på som boligejer, hvis du overvejer at få lavet et nyt badeværelse.

Badeværelset er et vigtigt rum i boligen sammen med køkkenet, men det er også et meget dyrt at enten renovere eller at lave et nyt badeværelse. Selv et lille og småt badeværelse, kan potentielt koste mange penge at etablere.

Dette skyldes at der er en række juridiske forhold, som skal overholdes for at forsikringen dækker det renoverede eller nye badeværelser. Visse dele skal laves af en autoriseret VVSer eller murer og derfor er det god ide at indhente tilbud på et nyt badeværelse, inden du selv går igang. Forsøger du at lave dit badeværelse selv og bliver det ikke godkendt af forsikringen, skal badeværelset rives ned og genopbygges igen og for din egen regning derfor er det en god ide at indhente tilbud hos forskellige virksomheder, der er autoriseret og specialiseret i at lave badeværelser.

Fordele ved at bruge 3byggetilbud til at indhente pris på badeværelse

  • Du får 3 tilbud at vælge i mellem
  • Vi har haft mange års samarbejde med langt de fleste af vores leverandører
  • Det går hurtigt (tre arbejdsdage)
  • Det er gratis og uforpligtende at bruge 3byggetilbud.dk

Få en pris på et nyt badeværelse

Indhent 3 tilbud hos 3byggetilbud

Hvad må du selv lave på dit nye badeværelse?

Selvom der er en række juridiske regler angående installation og renovering af tekniske installationer, så er der dog en række ting du som boligejer godt må lave selv. Vi har lavet en lille oversigt over hvilke ting, du må lave selvom du ikke er autoriserede vvser eller murer.

VVS arbejde hvad må du selv lave uden autorisation?

Du må godt udføre visse dele af VVS arbejdet på dit badeværelse selvom du ikke er autoriseret VVSer, så længe du ikke ændrer i tekniske installationer som er lavet i forvejen. Du må for eksempel godt udskifte vandhanen samt pakninger tilhørende denne, såfremt der er monteret afspærringsventiler ved rørenderne af blandingsbatteriet.

Du må også gerne udskifte toilettet på dit badeværelse, forudsat at det nye toilet er et godkendt toilet som har den samme tilslutning, som det eksisterende og derfor ikke kræver opsætning af ny installation til toilettet.

Generelt må du ikke lave indgreb på nogle af de nuværende VVS installationer, medmindre du er autoriseret til at kunne gøre dette.

Med hensyn til kloakarbejdet, der skal udføres i forbindelse med etablering/renovering af badeværelse, så skal alt dette udføres af en autoriseret kloakmester.

El arbejde hvad må du selv lave uden autorisation?

Når det kommer til el arbejdet og det som du godt selv må lave, hvis du skal have lavet nyt badeværelse, så må du gerne nedtage og opsætte lamper, udskifte afbrydere hvis du for eksempel ønsker en ny en med lysdæmper på. Du må også gerne udskifte ledninger og fatninger, der er på badeværelset samt udskifte stikdåser med mere.

Det du ikke må lave selv af el arbejdet i henhold til et nyt badeværelse er, lave deciderede nye installationer i boligen, sætte en ny stikkontakt op eller udføre elarbejde på målertavle.

Renovering af badeværelse er omfattende

Renovering af badeværelse eller etablering af et nyt badeværelse er omfattende der er rigtig mange ting du skal være opmærksom på og som spiller ind i den samlet pris for et nyt badeværelse. Udover at finde ud af hvor meget du skal lave af badeværelset og hvor meget du skal betale dig fra, så skal du også overveje materialer til badeværelset samt valg af indretning og badeværelsesmøbler med mere.

I forhold til materialerner som du skal bruge på dit nye badeværelse, så kan du som udgangspunkt godt købe alle disse selv. Vælger du at benytte en autoriseret håndværker til at lave dit nye badeværelse, kan det være en god ide at lade håndværkeren stå for indkøb af materialer, da håndværkeren enten kan få rabat eller hvis du vælger at købe dine materialer selv, lægger hans forventede avance på materialer oveni den samlet pris.

Skulle det ende med at du som boligejer havde valgt en autoriseret håndværker og denne havde stået for indkøb af materialerne til det nye badeværelse, så vil du være bedre stillet i en eventuel klagesag, hvis du lader den autoriseret håndværker stå for det hele. På denne måde er den autoriseret håndværker ansvarlig for begge dele og såfremt du selv havde købt materialerne, ville det være sværere at afgøre hvem der var ansvarlig for hvad såfremt der skulle ske et uheld.

Indretning og design af badeværelse

Når først de tekniske installationer er installeret, fliser og klinker til badeværelset er valgt og lagt, så er næste skridt at tænke på indretning og design af badeværelset. Prisen på et nyt badeværelse afhænger selvfølgelig også af hvor meget inventar og hvor mange badeværelsesmøbler man skal have og i hvilken kvalitet.

Rådgivning kan give dig tryghed

Når du har besluttet dig for om du vil indhente tilbud på dit nye badeværelse er det en god ide at have en uvildig rådgiver tilknyttet i byggeprocessen. Når dit nye badeværelse skal laves, vil der skulle udføres arbejde af en autoriseret VVSer, en murer og en elektriker og hvis du ikke selv har indsigt i arbejdet, kan en byggerådgiver give dig tryghed igennem hele processen. Hvis den byggerådgiver du tilknytter, tilmed også er byggesagkyndig så kan den byggesagkyndige vurdere hver håndværkers arbejde og godkende det.

Det er ærgerligt at stå med et færdigt badeværelse og så opdage at faldet på brusenichen er forkert og løber den anden vej eller andre kritiske ting, der indebærer at meget af arbejdet skal laves om igen.

Andre ting du skal overveje

Som sagt er badeværelset et af de dyreste rum i dit hus eller bolig og det er der en god grund til. Der er meget der kan gå galt på badeværelset og specielt i renoveringen/opbygningen af et badeværelse. Den mindste utæthed i badeværelset kan potentielt føre til fugtskader og kan ende med at hele badeværelset skal rives ned igen og genopbygges. Hvis du får autoriserede håndværkere til at lave dit nye badeværelse, dækker deres garanti utætheder og skader istedet for at det er din egen lomme, der skal dække for eventuelle udbedringer af fugt med mere.

Fugt i badeværelset kan føre til skimmelsvamp og udover at skulle betale for et nyt badeværelse, kan skimmelsvamp også gøre personerne i huset syge og give gener, specielt hvis nogle af personerne i huset er allergiske eller har astma.