Home Til HusetHusholdningsmaskiner Airfryer test 2021 – Her er den bedste

Airfryer test 2021 – Her er den bedste

by Mark
0 comment

Måske kender du allerede til konceptet med en airfryer, måske er det helt nyt for dig. Uanset hvad kan det godt gavne at sætte sig lidt ind i dens kvaliteter. En airfryer er en hjælpende hånd, der kan gøre en travl hverdagsaften lidt lettere, for det tager ikke lang tid og kræver ikke mange tanker at forberede mad med en airfryer.

Helt basalt virker en airfryer sådan, at den simulerer den proces, der foregår ved friturestegning – men den gør det uden at maden bliver sænket ned i varm olie. På den måde kan mad, der før primært blev forbundet med usund fastfood i stedet blive et måltid, der godt kan forsvares at spise, både på travle dage eller som et planlagt måltid, man har set frem til.

Herunder er samlet seks gode bud på airfryers, der alle kan lette madlavningen en smule, og som kan gøre aftensmaden til noget, ungerne virkelig ser frem til – uden samvittigheden over usund mad behøver tynge.

Phillips HD 9220/20 Airfryer – sprøde fritter på få minutter

Phillips har lavet mange forskellige modeller af airfryers, men HD 9220/20 bliver af mange regnet for den absolutte toppen af poppen. Denne airfryer bruger op til 80 % mindre fedtstof i madlavningen end en almindelig frituregryde. Måden, den fungerer på, går i stedet ud på, at varm luft og et grillelement kører rundt inde i airfryeren.

Alt efter hvilken form for mad, du tilbereder i din airfryer, kan du indstille den til forskellige temperaturer. Den højest mulige indstilling er 200 grader, og det er mere end rigeligt til at gøre dine pommes frites sprøde. Maskinen er meget simpel at bruge, og med en lille termostat på maskinen tager det ikke mange sekunder at indstille den rigtigt. Der er desuden god mulighed for at skille den ad og gøre den rent, så der ikke opstår skidt og snavs, der ikke er til at få af. Det er altså en maskine, der lever op til alle de hygiejnekrav, der er i et køkken, hvor der laves mad.

Airfryeren har en kapacitet på 2,2 liter, så der er god plads til at lave mad til hele familien. Desuden er det et klart plus, at mange af delene må gå i opvaskemaskinen, så et simpelt aftensmåltid ikke skal efterfølges af lang tids rengøring og oprydning. Desuden har den den fordel, at der er en timer på, der kan sørge for, at airfryeren automatisk slukker, når maden i den er friteret, som det er indstillet til.

OBH Actifry Original + – lille og praktisk

Denne airfryer er en af de mindre i denne oversigt. Kapaciteten ligger på 1,2 liter, hvilket sammenlignet med de andre modeller kan virke som meget lidt. Det er dog ikke noget, man behøver frygte, da det stadig er blevet vurderet, at det er nok til fem portioner – så hele familien kan altså stadig blive mæt.

Selve maskinen fungerer på samme måde som førnævnte model med cirkulerende varm luft og et grillelement, og brugen af fedtstof er ved denne model også helt i bund.

Maskinen selv kan ikke gå i opvaskemaskinen, men det kan til gengæld alle de dele, der er på den – låg, håndtag og meget mere. Låget er desuden specielt på denne model, da det er transparent. Det betyder, at du kan følge med i, om din mad er ved at være klar, uden du behøver åbne den og dermed risikere, at varm luft slipper ud og forsinker processen med at få tilberedt maden.

Maskinen har en kapacitet på 1400 Watt, og så kan den klare at varme på temperaturer på helt op til 230 grader, hvilket er en af de højeste temperaturer, der præsteres af modellerne i denne oversigt.

Det er ikke på noget tidspunkt nødvendigt at åbne maskinen for at klargøre maden. Den sørger selv for, at maden, der er i den, bliver rørt rundt, så alt bliver friteret lige meget, og der ikke er noget, der bliver meget sprødt, mens andet stadig er blødt og u-tilberedt.

Phillips advanced XXL HD 9650/90 – til den store familie

Denne airfryer gør det virkelig let at lave mad. Uanset hvilken airfryer, du vælger, letter det processen med madlavning mærkbart, men her er det knapt nødvendigt at skrue på tingene, før det hele kører – for fem forudbestemte programmer gør, at du bare skal klikke ind på den rigtige, før du er klar til at lave mad, og så kører resten af sig selv.

Mange forbinder friture og airfryers med pommes frites, men det er langt fra det eneste, der kan tilberedes. Airfryeren kan bryste sig af både at kunne stege og bage – men du kan også bruge en grillfunktion, eller du kan bruge den til bare at holde din mad varm, når du har brug for det.

Denne airfryer lover op til 90 % besparelse af fedtstoffer i forhold til en almindelig fritureproces. Desuden er der her den fordel, at den har en kapacitet på 1,4 kilo mad. Det betyder, at man sagtens kan have gæster på besøg og stadig kunne lave maden i en omgang i airfryeren, uden der er noget, der ikke bliver stegt, eller processen bliver langsommere.

Har du brug for inspiration til, hvad der skal laves til aftensmaden, medfølger der desuden en app, der er sprængfyldt med gode idéer til madlavningen, så det ikke altid bliver det samme igen og igen. Går du op i bæredygtighed, er denne airfryer desuden fremstillet i genbrugsmaterialer, og selve madlavningsprocessen er også klart energibesparende.

Phillips advanced XXL HD 9650/90 har en effekt på 2225 Watt, så der er rigeligt power på til, at du kan få tilberedt din mad på nul komma fem.

Phillips AirFryer HD 9240 XL – mange muligheder på få minutter

Forestil dig alle de typer af stegt mad, du kan komme i tanke om. Det er formentlig temmelig mange. Mange af dem tilberedes i store mængder fedtstof, og nogle bliver endda decideret friturestegt. Men det er slet ikke nødvendigt. Uanset om det er kød, pommes frites eller grønsager, så kan du tilberede dem i en airfryer. Det går lynhurtigt, så du på fem til ti minutter kan have et måltid klar.

Frem for almindelig friturestegning, hvor maden sænkes ned i kogende olie, skal der her bare tilføjes en smule olie i maskinen – så vil opvarmet, cirkulerende luft sørge for, at maden bliver stegt, så du stadig får følelsen af friturestegning – bare væsentligt sundere og mindst lige så hurtigt.

Phillips Airfryer HD 9240 XL kan desuden noget, mange ikke vil forbinde med en airfryer – det er nemlig muligt at bage kage i din airfryer. Du slipper for at varme en stor ovn op, hvor meget varm luft går til spilde, og i stedet er det muligt at bruge den komprimerede størrelse til lynhurtigt at stå med en færdigbagt kage i hånden. Både panden og kurven kan gå i opvaskemaskinen, så det tager ikke mange sekunder at rydde op – og selve maskinen skal blot tørres over med en klud.

Tefal friture actirfry 2-in-1 – mange kombinationer i en maskine

Med denne model får du en løsning, der er lidt anderledes end mange andre airfryers. Mens mange af modellerne virkelig fokuserer på at kunne levere en del af et måltid på få minutter, fokuserer Tefals model i stedet på at bruge en smule længere tid, til gengæld for at producere et helt måltid. I denne airfryer er der nemlig to pander, der kan bruges uafhængigt af hinanden – og samtidigt. Det betyder praktisk taget, at du både kan tilberede kød og tilbehør på samme tid, og når airfryeren er klar og går på autosluk, er du klar til at spise. Det bliver ikke meget nemmere.

Ligesom et par af de andre modeller, har Tefals model et transparent låg, så du kan følge med i madlavningsprocessen. Det er med til at give et bedre overblik, der sikrer et bedre resultat i sidste ende, når processen med at få stegt maden er færdig.

Som noget helt unikt er det muligt at tilkøbe en hel del ekstraudstyr, der gør det muligt blandt andet at tilberede snackkurve eller små kopper, der kan bruges til bagning af mindre ting. Desuden sørger skriddupper for, at den står godt fast på bordet, så du ikke risikerer, der sker ulykker, hvis du fjerner fokus fra maskinen i et kort øjeblik.

Tefal friture actirfry 2-in-1 har en effekt på 1400 Watt og en kapacitet på 1,5 kilo.

Princess digital luftfritøse XL – stor kapacitet og gode forudindstillinger

Denne airfryer er en af dem på markedet, der har plads til mest – deraf også navnet XL. Du har her mulighed for at tilberede 3,2 kilo mad på en gang – og det er altså en helt pæn portion pommes frites, det kan blive til.

Som noget specielt bruger denne airfryer slet ikke fedtstof – hvor nogle stadig har brug for at få tilsat et par enkelte skefulde, er det her udelukkende varmecirkulationen, der gør maden sprød. Det kræver ikke særligt meget at sætte sig ind i, hvordan Princess digital luftfritøse XL fungerer, for med syv forudindstillede programmer er det virkelig nemt at få sin mad forberedt hurtigt og enkelt.

Noget af det, der er i fokus med denne airfryer, er dens evne til at gøre rester fra dagen før spændende igen. Det er ikke altid det mest indbydende med genopvarmet mad, og der findes ikke noget ret meget mere kedeligt end pommes frites, der er genopvarmet i en mikroovn. Her kan airfryeren sørge for, at maden får præcis den sprødhed og friskhed, den havde dagen før, hvilket gør oplevelsen meget mere autentisk og lækker – og så tager det kun få minutter at varme maden op til en lækker temperatur.

Selvom airfryeren har en stor kapacitet, er den stilren og simpel, så man behøver ikke gemme den væk i et køkkenskab, når den ikke er i brug. Airfryeren er udstyret med en timer, så du ikke glemmer, hvornår du satte den i gang, ligesom temperaturen let kan reguleres på en termostat uden på. Kurven har aftagelige håndtag, så du nemt kan bruge den til at servere i, og selvom den virker stor, kan den sagtens være i de fleste skabe, hvis man alligevel ikke har lyst til at have den stående fremme på køkkenbordet.

Airfryeren har en effekt på 1500 Watt.

You may also like