Home Til HusetKøkken Stegepande test

Stegepande test

by Mark
0 comment

Du har sikkert alt for ofte stået i en situation, hvor du ville ønske, at du havde investeret i en bedre stegepande. Måske har du netop fået din nye stegepande med hjem – du valgte den billige udgave, og nu står du med håret i postkassen, mens bøfferne brænder på, og dine gæster sidder og venter i spisestuen.

 

Heldigvis er der gode råd at hente. En god stegepande er hele forudsætningen for, at du kan lave lækker mad i smukt stegekvalitet. Men når det kommer til købet af en stegepande, kan det være noget af en jungle at begive sig ud i.

 

I dag finder du nemlig et stort udvalg af mange forskellige stegepander, der hver især grundet deres opbygning og fysik har bestemte funktioner og praktiske fordele.

 

Nogle foretrækker klassiske stegepander af støbejern, der kan klare højere temperaturer, og som sikrer, at panden holder sin temperatur, selv når de kolde bøffer lægges på. Andre foretrækker nyere modeller med en non-stick belægning, der gør madlavningen og rengøringen så nem som mulig.

 

Som udgangspunkt er det vigtigt at have for øje, at der findes forskellige pander alt efter hvilket komfur, du har. Langt de fleste stegepander er lavet til et almindeligt komfur, men hvis du er indehaver af et mere moderne induktionskomfur, skal du være opmærksom på at kigge efter helt bestemte pander, der er lavet til denne type komfur.

 

Under en simpel stegepande test som den, du finder i nedenstående afsnit, kan du hurtigt danne dig et overblik over de bedste stegepander, der er på markedet lige nu:

 

Greenpan Barcelona

Denne stegepande er kåret til testvinder blandt 16 forskellige stegepander, og er derfor placeret helt i top, når det kommer til at vælge en funktionel pande i god kvalitet.

 

Den består af en keramisk non-stick belægning, der kan tåle kontakt med køkkenredskaber af både træ, metal og plastik. Grebet er lavet af stål, hvilket betyder, at den uden problemer kan tåle at komme i ovnen ved alle temperaturer – fx når du skal lave marokkansk gryde eller andre retter, hvor det kan være en nem og hurtig løsning at putte panden i ovnen fremfor at finde et ovnfast fad. Du sparer både tid og opvask med denne løsning.

 

Det unikke ved denne stegepande er dens keramiske belægning, der ikke frigiver nogen kemikalier overhovedet. Deraf kommer stegepandens grønne navngivning.

 

Du kan sagtens vaske dette produkt i din opvaskemaskine, men det anbefales altid, at du vasker dine stegepander i hånden – på den måde skåner du belægningen og sikrer, at din stegepande holder i mange år.

 

Derfor skal du vælge denne stegepande:

  • Keramisk non-stick belægning sikrer nem stegning og rengøring af panden.
  • Du får en belægning, der ikke frigiver kemikalier.
  • Et greb af stål gør det nemt for dig at bruge den i ovnen.

 

 

WMF Comfort Ceradur

Denne stegepande har klaret sig godt igennem samtlige tests, da den kan klare alt det, en stegepande skal kunne til hverdagsbrug. Samtidig ligger prisen på et niveau, hvor alle kan være med.

 

Den har ligesom sin forgænger en non-stick belægning, der gør madlavningen til en leg. Samtidig er den lavet af rustfrit stål, så kvaliteten er i top.

 

Du får en stor fordel ved at købe denne model, da den har et meget behageligt, bredt plasthåndtag. Et plasthåndtag isolerer godt fra pandens varme temperaturer og sikrer derfor, at du undgår at brænde fingrene under madlavningen. Du kan stadig bruge stegepanden i ovnen, dog kun op til en temperatur på 180 grader.

 

Panden kan både bruges til almindeligt komfur samt induktionskomfur og tåler ligesom mange andre pander maskinvask.

 

Derfor skal du vælge denne stegepande:

  • En god non-stick belægning sikrer nem madlavning og rengøring.
  • Med et praktisk plasthåndtag undgår du forbrændinger.
  • Materiale af rustfrit stål sikrer flot design i god kvalitet.

 

Fiskars Brasserie (stegepande i emaljeret støbejern)

Hvis du er på udkig efter en stegepande i støbejern, der kræver minimal vedligeholdelse men stadig sikrer stegning i god kvalitet, så er denne stegepande helt perfekt til dig.

 

En model som denne er lavet af emaljeret støbejern, hvilket gør, at den skiller sig ud fra en traditionel støbejernspande. Det betyder kort sagt, at panden har en porcelænsemalje, der beskytter mod rust og sørger for, at madrester ikke klæber sig fast til panden. På den måde får du alle fordele ved at have en pande af støbejern uden at skulle tænke på yderligere vedligeholdelse.

Den fine emalje er meget sart, og derfor bør du kun anvende køkkenredskaber af træ og melanin (og for alt i verden undgå redskaber af metal).

 

Et smart greb af træ sikrer et smukt, retro design uden at gå på kompromis med funktionaliteten. Grebet isolerer fra pandens varme og gør det nemt for dig at bruge det uden at brænde dig.

 

Normalt skal støbejernspander plejes med olie, men pga. emaljen kan du nøjes med at vaske den op i varmt vand og sæbe. Det er vigtigt at pointere, at denne pande ikke tåler maskinopvask.

 

Derfor skal du vælge denne stegepande:

  • Du får en pande i støbejern, der er nem at vedligeholde.
  • Du får en pande i flot design med praktisk trægreb.
  • Du får en tung og robust stegepande, der står solidt placeret på dit komfur.

 

En god pande er en investering for fremtiden

En god stegepande behøver ikke at koste en million. Du kan i dag sagtens få gode, funktionelle stegepander i god kvalitet til en fornuftig pris.

 

Det vigtigste er, at du vælger en pande, som passer til dine behov og ikke mindst dit køkken. Du kommer til at bruge den på daglig basis, og den vil være et uundværligt værktøj for dig under madlavningen.

 

Uanset om du kan lide at lave mad eller ej, kan du gøre dit arbejde i køkkenet både nemmere og sjovere med den rigtige stegepande. Køb pander i forskellige størrelser og materialer, så du kan eksperimentere i køkkenet og finde ud af hvilke pander, der egner sig bedst til dine yndlingsretter.

 

Med en god pande har du taget et vigtigt skridt mod en sjovere fremtid i køkkenet.

You may also like