Home Udenfor El løbehjul test

El løbehjul test

by Mark
0 comment
El løbehjul test

I denne artikel vil vi kigge nærmere på hvilken el løbehjul der er det bedste.

I vores vores el løbehjul test vil vi kigge på en række faktorer, for at i sidste ende hjælpe dig med at finde det bedste el løbehjul.

Hvad skal du tænke over, når du køber et el løbehjul?

Et elektrisk løbehjul ligner et helt almindeligt løbehjul – dog med den ene store forskel at el-løbehjulet er drevet af en elektrisk motor. Det giver dig mulighed for at suse nedad cykelstien uden selv at bruge dit ben til at skabe fremdrift. 

 

Det gør el-løbehjulet til et sjovt stykke legetøj, som både børn og voksne kan få mange timer til at gå med, mens det på samme tid også kan fungere som et praktisk transportmiddel for dig, der kun har få kilometer til skole eller job. 

 

Inden du går i gang med at shoppe el-løbehjul, er der dog et par ting, som du skal tænke over, så du kan være sikker på at finde frem til et elektrisk løbehjul, som passer perfekt til dig. Hvis du vil læse mere om el-løbehjul og finde ud af, hvordan du køber det el-løbehjul, der er helt perfekt for dig, kan du læse med herunder. 

 

Hvad er den rigtige størrelse?

Det første, du skal tænke over, når du køber el-løbehjul, er størrelsen. Forskellige el-løbehjul er designet til at passe til forskellige kropstyper, og du skal derfor være opmærksom på, om det løbehjul, du overovervejer at købe, passer til netop din kropstype.

 

El-løbehjulet skal første og fremmest være i stand til at bære din vægt, og hvis du er solidt bygget, bør du derfor vælge et lidt større el-løbehjul fremfor et lille. Ulempen ved de store el-løbehjul er dog, at de er tungere at slæbe rundt på. Det kan blive en udfordring, hvis du hver dag skal bære løbehjulet op og ned fra 5. sal, hvorfor du i stedet bør overveje at vælge et mindre løbehjul, hvis din kropstype tillader det. 

 

Hvor skal dit el-løbehjul køre dig hen? 

Inden du beslutter dig for, hvilke el-løbehjul du skal købe, skal du først finde ud af, hvad dine behov for køretid er. Hvis du vil bruge dit løbehjul hver dag til at komme på arbejde eller køre i skole med, skal du sikre dig, at løbehjulet har nok køretid til at tage dig hele vejen uden at løbe tør for strøm. 

 

Her skal du selvfølgelig kigge på, hvor langt du har på arbejde eller i skole, men du skal også tænke over, hvordan terrænet på din rute ser ud. De mindre løberhjul klarer sig nemlig ikke så godt i kupperede terræner, så hvis du skal bestige bakker og så videre på din vej, skal du overveje at købe et større løbehjul med rigeligt køretid og god power. 

 

Hvad med batterilevetiden?

I forbindelse med ovenstående skal du også kigge på, hvad løbehjulets batterikapacitet er. Den allervigtigste komponent i et elektrisk løbehjul er nemlig dets batteri. Batteriet kan betegnes som løbehjulets motor, hvorfor du også altid bør tjekke op på batteriets kapacitet og styrke, inden du køber et el-løbehjul. Derudover skal du også kigge på, hvor lang tid batteriet er om at lade op, da dette har stor betydning for dig, der har en travl hverdag. 

 

Her skal du igen tænke over, hvad dine planlagte behov er med dit el-løbehjul. Hvis du gerne vil køre langt til skole eller arbejde, skal du selvfølgelig vælge et løbehjul med et kraftigt batteri, mens et mindre batteri måske kan være nok for dig, der kun vil bruge løbehjulet til at have det sjovt og køre mindre ture med. 

 

Her skal du også igen kigge på din egen kropstype, da løbehjulets batterilevetid vil formindskes, hvis løbehjulet skal bære en tung vægt. Derfor er en god tommefingerregel, at jo større din kropsbygning er, jo større et løbehjul skal du vælge, så du er sikker på at få nok motorkraft til at køre dig hele vejen frem til din destination. 

 

Hvad er det rigtige løbehjul for dig?

Et el-løbehjul er ikke bare et el-løbehjul, for der findes faktisk to forskellige af slagsen, som hver kommer med sine fordele. Først er der det klassiske el-løbehjul, hvor du står op, mens du kører, men du kan også vælge at købe et elektrisk løbehjul, hvor du kan sidde ned i stedet. 

 

Hvad passer bedst til dig? Det er dig selv, der skal afgøre dette ud fra dine præferencer, men der er alligevel nogle ting, som du skal være opmærksom på. For selvom et el-løbehjul med sæde er mere behageligt over længere køreture, så er denne type løbehjul faktisk ikke lovligt at bruge i trafikken ifølge dansk lovgivning. 

 

Hvis du planlægger at bruge dit løbehjul til at komme til og fra arbejde eller skole med, bør du derfor købe et løbehjul, hvor du står op. På den måde undgår du at komme på kant med loven, og du kan i stedet slappe af og nyde de mange fordele ved dit nye løbehjul. 

 

Hvad er dit behov for fart?

Inden du køber et elektrisk løbehjul, bør du også spørge dig selv, hvor hurtigt du gerne vil have, at dit løbehjul skal køre. Fart er nemlig et sted, hvor der er stor forskel på løbehjul, og du bør derfor overveje nøje, hvor meget fart du egentlig har brug for. 

 

Hvad med lovgivningen?

Før du begiver dig ud på de danske landeveje med et elektrisk løbehjul, skal du selvfølgelig først kende lovgivningen. Der er mange regler på området, og det er vigtigt, at du sætter dig grundigt ind i disse, inden du køber et elektrisk løbehjul, så du har helt styr på, hvordan du færdes sikkert og lovligt i trafikken. 

 

Først og fremmest er der et alderskrav, som betyder, og at du ikke må færdes i trafikken, hvis du er under 15 år. Dette krav er desuden blevet skærpet yderligere af visse el-løbehjulsudlejere, som kræver, at chaufføren skal være mindst 18 år. Hvis du alligevel vil køre på el-løbehjul, når du er under 15 år, må du kun gøre det, hvis du er under opsyn af en voksen. 

 

Udover alderskravet kan du som udgangspunkt følge de færdselsregler, der gælder for cyklister. Der betyder, at du ikke må køre på fortove, stier og i fodgængerovergange med dit el-løbehjul, og så skal du huske at markere med armen, hver hang du drejer eller stopper med dit løbehjul. 

 

Der er dog også nogle regler, som adskiller sig fra reglerne for cyklister, og det er også vigtigt, at du kender disse. Du må nemlig kun køre en person på løbehjulet ad gangen, og så skal du sørge for, at lyset på dit el-løbehjul altid er tændt – både dag og nat. Du skal have både en forlygte og en baglygte, hvor det bagerste lyst skal være rødt, mens det forreste skal være hvidt – og begge lys skal være synlige på en afstand af 300 m. 

 

Dertil er der en regel om, at el-løbehjul ikke må køre hurtigere end 20 km/t i trafikken, og som nævnt tidligere er det også bestemt ved lovgivning, at løbehjul, der bruges i trafikken, ikke må have et sæde. El-løbehjul skal desuden have den såkaldte CE-godkendelse, og så må det maksimalt have en vægt på 25 kg, en længde på 2 meter og en bredde på maksimalt 70 cm. 

 

Til sidst skal det selvfølgelig også nævnes, at du aldrig må køre på el-løbehjul underpåvirkning af stoffer, og du skal også være opmærksom på, at promillegrænsen ligger på 0,5, ligesom den gør ved bl.a. kørsel i bil. 

 

Hvad med forsikringer?

Hvis du sørger for at opfylde alle ovenstående regler og krav, er du sådan set klar til at købe et løbehjul og bevæge dig ud i trafikken. Der er dog alligevel én ting mere, som det anbefales, at du tjekker op på, inden du begynder at suse op og nede ad landevejen. Det er nemlig en god idé at sørge for, at du er korrekt forsikret, inden du hopper op på dit el-løbehjul. 

 

Det er dit eget ansvar er at sørge for, at du er forsikret på den rigtige måde, da det ellers kan blive dyrt for dig, hvis du skulle være så uheldig at ende i et uheld – enten med sig selv som tilskadekommen eller ved at påkøre andre. 

 

Derfor kan det være en god idé at give dit forsikringsselvskab et kald, så du er helt sikkert på, at dine forsikringer er opdateret til din nye investering, samt at du er fuldt dækket i tilfælde af et uheld. Hvis du ejer dit ejet el-løbehjul, vil du som udgangspunkt være dækket af din ansvarsforsikring eller af din indboforsikring. 

 

Men disse gælder ikke altid, og det er derfor også en god idé at have en ulykkesforsikring, som kan tage over, hvis du ved et uheld gør skade på andre, eller hvis du kører ind i noget med dit el-løbehjul. Derfor er det en god idé at snakke med dit forsikringsselvskab, så du er helt sikker på, hvilket forsikringer du har, og om du eventuelt skal have en ekstra for at være fuldt dækket. Der kan nemlig være forskelle på dækning fra forsikringsselskab til forsikringsselskab. 

 

Husk at køre lovligt

Når du er sikker på, at du er ordenligt dækket af dit forsikringsselskab, skal du også huske på, at lige meget hvor mange forsikringer du har, så dækker de kun så længe, du kører lovligt på dit el-løbehjul. Du skal både overholde reglerne for selve løbehjulet, og du skal også sørge for at overholde alle færdselsregler, da en overtrædelse af reglerne kan ende med, at din forsikring ikke vil dække i en ulykkessituation. 

 

Men du skal ikke kun køre lovligt for at tilfredsstille dit forsikringsselvskab. Du skal huske, at diverse regler er kommet til af en god grund, og at du derfor først og fremmest gør dig selv en tjeneste ved at overholde lovgivningen. Det kan nemlig være farligt bryde reglerne, og det kan ende med, at du påføre skade på dig selv eller andre, hvis du ikke overholder reglerne. 

 

Men hvis du tænker over både at have de rigtige forsikringer, og hvis du sørger for at overholde lovgivningen, er du mere end klar til at købe dit nye el-løbehjul. Ved at følge guiden øverst kan du forhåbentlig finde frem til det løbehjul, der passer helt perfekt til dig, så du kan få en god oplevelse med dit løbehjul. Hvis du tænker dig om og vælger rigtig, kan et el-løbehjul nemlig være en fantastisk transportfrom, som både er sjov og praktisk for dig, der skal på arbejde eller i skole. 

You may also like