Home Til Huset Tøjdamper test – Se hvilken der er den bedste

Tøjdamper test – Se hvilken der er den bedste

by Mark
0 comment

Det kan være besværligt at stryge tøj, og ikke alle har nødvendigvis den påkrævede plads til opbevaring af strygebræt- og jern.

Det er dog i høj grad muligt at slippe af med uønskede krøller og folder i tøjet, for eksempel ved at bruge en såkaldt damper til tøj.

Med en damper til tøj kan du nemlig med et relativt småt instrument hurtigt og effektiv få præsentabelt tøj, du uden betænkeligheder kan have på i offentligheden og til vigtige arrangementer.

Er du på jagt efter en tøjdamper, men i tvivl om hvilken, der er den rette til dig?

Så kan du med fordel orientere dig i denne oversigt af tøjdampere fra tests.

Philips Steam & Go GC362 – til dig, der værdsætter et fuldendt design

Denne damper til tøj scorer højt i de forskellige tests, den har været med i, også hos forbrugere og bloggere.

Damperen er formfuldendt i et flot design med øje for detaljen. Således er den god til dig, der godt kan lide, at dine redskaber tager sig pænt ud.

Dette kan i særlig grad være en prioritet for dig, der ikke har tøjdamperen pakket væk og ude af syne i din hverdag.

Damperen er udformet med flotte kurver og i en vinkel, der understøtter arbejdet med at få rynker og krøller ud af tøjet i denne håndholdte damper til tøj.

Udover dette fås den i flotte metalliske farver, der emmer luksuriøst og vidner om et produkt, der er både funktionelt og veldesignet.

Anvendelsesgrundlaget for denne tøjdamper fra Philips er bredt, og den kan således bruges til alt fra uld til delikate blonder.

Af specifikationer lyder damptrykket på 24 gram per minut. Dette betyder i praksis, at den konstante strøm kan rette selv de vanskeligste problemområder ud, for eksempel kraver og lommer.

Dette kan desuden gøres i både vandret og lodret vinkel, alt efter dine præferencer. Dermed er dette produkt fra Philips alsidigt og passer til de fleste.

Tillige kommer, at der i damperen er indbygget funktioner, der skåner tøjet. Også din hænder kan beskyttes med den medfølgende varmebeskyttende handske.

Philips Steam & Go GC363 – god rækkevidde og stor alsidighed

Dette er endnu en højtscorende damper fra Philips. Denne kendetegnes ligeledes ved den veludformede vinkel, der gør, at redskabet ligger behageligt i hænderne under dampningen.

Tøjdamperen her er tidseffektiv og passer desuden godt til dig, der lever livet på farten. Den kan således med fordel også tages med på større såvel som mindre rejser uden de store problemer.

Dette er blandt andet i kraft af, at denne damper til tøj formår at holde sig relativt let i vægt, nemlig på 0,95 kg. Dette er i kontrast til de 1,28 kg fra den førstnævnte model fra Philips.

Til ovennævnte kommer også, at damperen her har en imponerende god rækkevidde med sin ledningslængde på hele tre meter.

På den måde behøver du ikke være begrænset i din afstand til nærmeste stikkontakt, når du hurtigt og effektivt skal dampe dit tøj.

Denne damper kan derudover noget, som almindelige strygejern ikke nødvendigvis ville tage sig af.

Tøjdamperen har nemlig en indbygget teknologi, der sikrer, at bakterier og lugtgener i stoffet holdes til et absolut minimum.

Philips Steam & Go GC351 – en letvægtsdamper med fokus på effektivitet

Dette er endnu en letvægtsdamper fra Philips, der udmærker sig ved sine blot 0,79 kg. Den er således ikke for tung at have i hånden, og kan let tages med på ferie eller til andre destinationer.

Denne tamper til tøj har ligesom den foregående også en ledningslængde på tre meter, hvilket sikrer god manøvredygtighed og alsidighed under brug.

Imens visse anmeldere roser denne damper af tøj for sin alsidighed og skånsomhed overfor visse typer af sarte tekstiler, synes andre at trække den ned for sin manglende effektivitet, når der sammenlignes med det traditionelle strygejern.

I praksis er det ifølge en række tests udført af forskellige anmeldere altså en damper, der udmærker sig særligt på visse punkter.

Den konstante damptilførsel for dette produkt lyder på 20 gram per minut. Dette er en ganske hæderlig mængde til prisen, som får jobbet klaret.

Specielt til prisen er denne tøjdamper fra Philips god og effektiv i brug. Du vil dog også mærke dette på dens udseende, der synes mere praktisk fokuseret end egentlig elegant.

Dette er dog for manges vedkommende ikke noget at rynke på næsen af, da en tøjdamper netop er et praktisk redskab, der ofte vil være lagt væk, når den ikke er i brug.

Philips Steam & Go GC360 – håndholdt og rejsevenlig

Dette er endnu en tøjdamper i familien af håndholdte, kompakte og rejsevenlige modeller.

Denne scorer ligesom de beslægtede modeller generelt højt på tværs af forskellige tests, og hyldes i særlig grad for dens skånsomhed, når det kommer til mere sarte tekstiler.

Udover de generelle flotte bedømmelser udmærker denne damper sig ved blot at veje 0,89 kg.

Flere tests fremhæver blandt andet, at denne damper til tøj er alsidig i brug.

Således kan du bruge den, hvor du normalt ville gå i gang med komplet strygning, eller du kan vælge at udnytte den smarte, hurtige og lette teknologi til hurtigt at opfriske tøj, der ellers er blevet kedeligt og træt af at ligge i skabet, hvor det risikerer at tage folder og former til sig.

Modellen har en 70 milliliters vandtank, men er også kompatibel med helt almindeligt postevand.

På den måde behøver du ikke stresse over besværligheder ved opfyldning. Ligesom lignende modeller er denne damper fra Philips skabt med henblik på at minimere bakterie- og lugtgener.

Den er desuden alsidig i brug og har en ledningslængde på 2,5 meter. Skal du ikke bruge mere end dette, kan det principielt være en fordel ikke at have for meget overflødig ledning hængende under proceduren

Tefal DT7000E0 – stor vandtank sikrer dig imod besvær 

Går vi videre til en lidt anden familie af dampere til tøj, finder du for eksempel denne damper fra Tefal.

Denne damper er håndholdt og kan desuden stå selv i kraft af sin lidt tykkere bund. Damperen er i en billigere kategori, hvilket kan ses på udseende.

Er du dog primært fokuseret på ydeevne, er denne tøjdamper særdeles god for sin prisklasse.

Damperen har ikke så mange funktioner, og er dermed let at finde rundt i, når det kommer til ren teknisk brugervenlighed.

Har du ikke behov for at finjustere, er denne damper derfor fin i sine muligheder. Damperen udglatter med lethed både krøl og rynker, også trods dens damptilførsel, der lyder på blot 17 gram i minuttet.

Til damperens fordel kommer herudover, at den trods sin lidt mindre ydeevne har en væsentligt større vandtank. Således kan den rumme op til 150 milliliter vand i sin tank.

Kan du godt lide, at der følger lidt ekstraudstyr med, taler dette desuden også op for denne model.

Med den følger nemlig en såkaldt stofbørste og en damphjelm, der kan anvendes under behandling af tøjet, så det ikke lider skade.

Disse ting kan være gode at være opmærksom på, når du skal købe tøjdamper

Vil du gerne investere i en god og effektiv måde at dampe tøj, kan en oversigt over tøjtamper test være et godt sted at starte.

Det kan nemlig give dig et kendskab til nogle af fordelene samt ulemperne ved de mest populære produkter.

Udover at orientere sig i testoversigter, kan det dog også være praktisk at kende til nogle af de overordnede emner, der kan være smarte at have for øje, når du selv egenhændigt skal ud og orientere dig i de mange muligheder for at anskaffe dig en tøjdamper.

Hvordan virker en tøjdamper egentlig?

Hvordan en tøjdamper virker, afslører i høj grad, hvilke specifikationer du kan være opmærksom på, når du skal finde en god og effektiv damper til tøj.

En tøjtamper er hverken magisk eller sensationel.

Til gengæld udnytter den de egenskaber, som vanddamp kan have, hvis det bruges med den rette præcision og målrettethed, samt naturligvis i den rette koncentration.

Dette foregår ved, at den i en lind og konstant strøm lukker damp ud. Denne damp interagerer med tøjfibrene i det stof og de tekstiler, du holder den i nærheden af, således at de rettes ud.

Dette er rent teknisk fordi forbindelserne imellem molekylerne løsnes og dermed vil syne og føles glattere.

Fordelen ved denne fremgangsmåde fremfor traditionel strygning er, at du undgår den direkte og potentielt ødelæggende kontakt med et strygejern, der ellers ofte kan være skadende på sarte tekstiler.

Med ovennævnte information in mente, giver det mening for dig at orientere dig i mængden af damp, som den enkelte damper til tøj udskiller per minut.

Det kan desuden give mening at se på, om dette tal er stabilt eller blot indikerer den maksimale ydeevne. Som hovedregel gælder, at højere tal lægger op til bedre ydeevne og resultater.

Der findes dog naturligvis undtagelser, hvorfor det altid er godt også at sammenholde disse specifikationer med reelle produktanmeldelser.

Tænk vedligehold af din tøjdamper ind, så den kan holde i lang tid

Naturligvis kræver en tøjdamper, at du passer godt på den, hvis den skal blive ved med at fungere optimalt igennem en lang årrække.

Ønsker du dette, kan du for eksempel tage udgangspunkt i følgende råd:

  • Rens din tøjdamper regelmæssigt. Du kan både gøre dette præventivt eller når du lægger mærke til, at strømmen af damp synes mindre regelmæssig eller kraftig. Grunden til, at dette kan opleves, skyldes tilstopning af kalk fra postevand, hvis du benytter dette.
  • Alternativt kan du om muligt helt undgå ovennævnte problem ved at gøre bruge af demineraliseret eller destilleret vand. Her er der nemlig ingen kalk og urenheder, der hober sig op, hvorfor din damper vil blive ved med at præstere som den gjorde, da den var ny.

Disse tips er smarte for at optimere brugsværdien

Udover at optimere dit produkts levetid, kan du også med fordel orientere dig i følgende liste, der søger at optimere selve brugen af din tøjdamper, når du har gang i udglatningen:

  • Sørg for korte strøg, når du damper. Det sikrer em dybdegående og effektiv virkning.
  • Udspænd tøjet, når du damper, så det hjælpes godt på vej.
  • Det kan være en god idé at vente en ekstra rum tid, når produktet indikerer, at det er brugsklart. Dette sikrer undslippelse af overskydende damp.

You may also like