Home Til HusetHusholdningsmaskiner Røremaskine test – Her er den bedste

Røremaskine test – Her er den bedste

by Mark
0 comment

Røremaskine test

Elsker du at stå i køkkenet og udleve dit kreativ jeg gennem en masse nye og spændende opskrifter? Så har tanken om at anskaffe en røremaskine helt sikkert strejfet dig. En røremaskine er en køkkenmaskine, der er uundværlig i et køkken, hvis du er en person, der elsker at lave mad og gør det meget. Nu er en røremaskine en køkkenmaskine, der mest bliver sat i forbindelse med det at bage, men en røremaskine kan også bruges til rigtig mange andre formål i køkkenet.

I denne artikel gennemgås en række røremaskiner fra testmagasiner og artikler, så du kan finde lige præcis den røremaskine, der passer perfekt til dit køkken og din fremgangsmåde i et køkken. Røremaskine tests og køkkenmaskine tests er der mange af derude, men her får du en mulighed for at få et samlet overblik. Undervejs vil du selvfølgelig også få et par gåde råd til valg af den helt rigtige røremaskine til dig, alt afhængig af hvad du vil bruge den til, hvor meget du vil bruge den, og generelt hvad du ønsker af funktioner. 

Vi håber, at denne røremaskine test og køkkenmaskine test vil give dig et nemt og overskueligt overblik, over hvilke røremaskiner og køkkenmaskiner, der er de bedste på markedet. En røremaskine er en dejlig maskine til dig, der elsker at stå i køkkenet og måske endda gør det meget, så læs med her!

Denne røremaskine test indeholder:

  • Gennemgang af fire testvindende røremaskiner
  • Eksperters plus og minusser ved funktioner og design
  • Samt gode råd ved køb af en røremaskine

Her er de bedste røremaskine modeller ifølge eksperter fra adskillige tests

Den første røremaskine, der virkelig har imponeret mange eksperter med dens funktioner, virkemåde, design og ikke mindst pris er Artisan 125-modellen fra KitchenAid. Den har fået fem ud af seks stjerner hos den norske avis Klikk.no og fire ud af seks stjerner hos Søndagsavisen. Allerede ud fra antallet af stjerner er det klart at se, at denne køkkenmaskine har imponeret på mange aspekter.

KitchenAid er et brand, der er kendt for at producere køkkenmaskiner i høj kvalitet. De fleste hajer i et køkken har stensikkert hørt om KitchenAid. KitchenAid er som nævnt i forrige afsnit blevet anmeldt af eksperter i både Danmark og Norge. Begge eksperter har testet og dermed afprøvet alle KitchenAid køkkenmaskinens funktioner og er blevet enige om, at KitchenAid Artisan 125-modellen er nem at benytte, og at modellen kommer med en masse brugbart og praktisk tilbehør. KitchenAid Artisan 125-modellen kan vælges i flere farver, så der er altså rig mulighed for at finde præcis den farve, som du kan lide og som passer ind i dit køkken!

Alt det praktiske

Med KithenAid Artisan 125-modellen får du en køkkenmaskine, der er stærk og rigtig god til blandt andet piskning. Maskinen har en motor med en kraft på 300 watt, og selv maskinens lavere kraft ifølge eksperterne leverer gode resultater. 300 watt kan forstås som en forholdsvis lav effekt, men KichenAid Artisan 125-modellen er stærk i brug.

Modellen er yderst praktisk som røremaskine, da den har en dejkapacitet på 4.8 liter og 10 forskellige hastigheder. Hastigheden kan selvfølgelig justeres alt afhængig af dejen, der skal æltes og omrøres.

Det skal dog nævnes, at modellen er stor og tung, så den egner sig bedst til at stå fremme på dit køkkenbord. Dermed slipper du for at skulle have den ind og ud af køkkenskabet hver gang, du vil bruge den, hvilket godt kunne gå hen og blive en irritation. Helt konkret vejer modellen 11.2 kilo, hvilket også kan gøre den lidt besværlig at rengøre.

KitchenAid Artisan 125-modellen er en af de dyrere røremaskiner på markedet, hvilket jo altid er træls, men du får også en røremaskine som er en robust og stærk maskine til hjælp i køkkenet.

Der fortsættes med testvindende køkkenmaskiner – Kenwood KVL8300S Chef XL Titanium

Den næste køkkenmaskine i denne køkkenmaskine test, der er udvalgt som en af de bedste køkkenmaskiner af eksperter, er Kenwood KVL8300S Chef XL Titanium. Denne model har ligefrem været testvinder hos den norske teknikavis Tek.no og har fået seks ud af seks stjerner hos Gastromand.dk. Bedømmelserne for denne køkkenmaskine er altså imponerende. Eksperterne var vilde med den, og nu kommer hvorfor.

Kenwood KVL8300S Chef XL Titanium-modellen er en solid og robust køkkenmaskine, der er effektiv til brug i køkkenet. Denne model lever fuldstændig op til dét mærket Kenwood er kendt for – solide, robuste og effektive køkkenmaskiner. Modellen menes af eksperter at være en køkkenmaskine, der egner sig til de fleste danske husstande på grund af dens kraftfulde motor og forskellige og praktiske features.

Kenwood KVL8300S Chef XL Titanium er som nævnt i forrige afsnit en kraftfuld køkkenmaskine med en motor på 1700 watt. Det er altså over fire gange så meget som den forrige køkkenmaskine – nemlig KitchenAid Artisan 125-modellen. Kenwood KVL8300S Chef XL Titanium er altså i den grad en kraftfuld køkkenmaskine. Dette gør selvfølgelig, at der er rig mulighed for at lave et væld af blandinger, da motoren i alle tilfælde vil være stærk nok til at kunne klare æltning og omrøring. Denne model er altså en fremragende røremaskine, og med dens kraftfulde motor kan den egne sig til de fleste hjem, da det mest simpelt af alt bare gør den super effektiv.

Kenwood KVL8300S Chef XL Titanium – funktioner

Nu til alt det med småt og alt det praktiske. Denne model af røremaskine til gennemgang i denne røremaskine test har en vægt på 10.4 kilo, og den ligger derfor i den tunge ende ligesom den forrige køkkenmaskine fra KitchenAid. Denne køkkenmaskine har en dejkapacitet på 2.56 liter, og med denne dejkapacitet er der rig mulighed for at ælte og omrøre en god portion dej på en gang. Der kan selvfølgelig også æltes og omrøres mindre portioner ad gangen, hvis dette ønskes, men Kenwood KVL8300S Chef XL Titanium-modellen kan klare det hele.

Grunden til, at denne model uden problemer kan klare æltning og omrøring af tykkere og tungere typer dej er, fordi maskinen er udstyret med en specialkonstrueret krog, der simpelthen nemmere og hurtigere håndterer dejen.

Eksperter mener i dette tilfælde ikke, at maskinens størrelse og vægt er en ulempe, da man lige præcis kan anvende maskinen til alt den type dej i verden, som man har lyst til uden problemer. Denne fordel gør altså op for, at maskinen er stor og tung. Dog mener eksperterne dog ikke, at det gør op for at maskinen ligger i den dyre ende.

Kenwood KVL8300S Chef XL Titanium er en køkkenmaskine, der er udstyret med en Splash-Guard funktion samt LED-lys som sørger for, at du har godt udsyn til din dej. Splash-Guard funktionen sørger for, at du er sikret mod sprøjt fra maskinen.

Sidst men ikke mindst følger der ved køb af denne røremaskine blandepiskeris, ballonpiskeris, dejkrog, almindeligt piskeris og en skål med.

Næste køkkenmaskine i køkkenmaskine testen – SMEG-køkkenmaskine

Nu til den tredje køkkenmaskine i vores køkkenmaskine test og røremaskine test. Denne køkkenmaskine er en maskine, der er blevet rost til skyerne af britiske medier. SMEG-køkkenmaskinen har fået ikke mindre en fire helt suveræne anmeldelser. Det britiske teknikmagasin T3.com anbefaler maskinen, det britiske testmagasin Trustedreviews.com giver 4.5 af ud fem stjerner, syv ud af 10 stjerner fra britiske avis The Telegraph samt 77 ud af 100 point hos britiske Good Housekeeping Institute. Allerede på disse anmeldelser er det fair at konstatere, at SMEG-køkkenmaskinen må have sit at levere.

SMEG-køkkenmaskine og røremaskine er en solid og robust maskine, der kan blande et væld af ingredienser sammen. Maskinen er udstyret med en motor på 800 watt og har automatisk sikkerhedsstopfunktion. Dette er en fordel, da køkkenmaskinens motorarm vil stoppe lige med det samme, hvis den bliver overbelastet, så du sikrer dig, at den ikke bare går i stykker. Eksperterne er alle til sammen blevet enige om, at SMEG køkkenmaskinens stærkeste funktion er blanding af mindre portioner, hvilket den klarer til punkt og prikke. Ud over dette har SMEG køkkenmaskinen også 10 forskellige hastighedsfunktioner, hvilket i sig selv sikrer, at den kan blande mange forskellige typer af dej.

Køkkenmaskinen her fra SMEG har et flot og yderst klassisk design som passer og klæder de fleste hjem og ikke mindst køkkenborde. Designet på røremaskinen kan siges at være af retro karakter på grund af dets enkelthed. Hvis man er fan af mærket SMEG, så mener eksperterne, at denne køkkenmaskine er et must-have, da den er meget kraftfuld og samtidig stilren i designet.

Alt det med småt

Ved køb af en SMEG-køkkenmaskine får du med i prisen en skål i rustfrit stål med en kapacitet på 4.8 liter. Denne skål er især smart og handy, da den kan vaskes i opvaskemaskinen uden at tage skade, og dermed spare dig for rengøring. Dette mener eksperterne også er et kæmpe plus. Desuden er SMEG køkkenmaskinen udstyret med gummifødder, så den står fast og solidt på køkkenbordet, og du ikke kommer til at opleve eventuelle tab. Det automatiske sikkerhedsstop, som modellen er udstyret med, sætter i kraft, når motorarmen løftes eller ved overbelastning. Det er også muligt at rulle køkkenmaskinens ledning op under maskinen efter brug, så du nemt og hurtigt kan pakke den væk. Men skålen til omrøring er dog ikke det eneste, der medfølger ved løb af en SMEG-køkkenmaskine. Du får også en dejkrog, plastlåg til skålen, et piskeris i rustfrit stål samt et piskeris i aluminium. De to forskellige piskeris i forskellige materiale gør, ifølge eksperterne, det meget nemmere også at benytte maskinen til at røre luftige og tynde blandinger sammen. Prisen på SMEG-køkkenmaskinen ligger i den høje ende for en røremaskine, men den er det værd ifølge eksperterne.

Næste røremaskine i testen – Ankarsrum AKM

Den næste køkkenmaskine i køkkenmaskine testen og røremaskine testen er Ankarsrum AKM. Denne maskine er noget for sig selv i og med, at den er blevet kåret til testvinder hos både Politiken, Expressen.se, Smartson og Wiseguide i både 2014 og 2016. Derudover har den fået 5 ud af 6 stjerner hos Gastromand. Ankersrua AKM må altså kunne nogle ting.

Ifølge eksperterne så er Ankarsrum AKM noget for sig selv. Den skulle ælte som en drøm og generelt imponere i teste og har gjort det i en årrække. Ankarsrum AKM er en gammel maskine og fik sin første titel som ”bedst i test” i 1999. Ankarsrum AKM kan altså siges at være en maskine i god kvalitet og med god funktionalitet.

Ankarsrum AKM-røremaskinen har et andet røresystem end nogen andre modeller på markedet, men dette er skam ikke en ulempe. Tværtimod! Røresystemet som Ankarsrum AKM-modellen fungerer med er blevet rost rigtig mange gange. Køkkenmaskinen benytter en særlig kombination af æltekrog og dejskraber. Det fungerer sådan, at æltekrogen sørger for at ælte dejen godt igennem, hvorimod dejskraberen hele tiden sørger for, at der ikke sidder ingredienser op ad siderne på skålen. Ved Ankarsrum AKM er det dog ikke æltekrogen, der roterer, men derimod skålen. Dette er der ingen andre modeller af røremaskiner, der har valgt at eksperimentere med. Den indbyggede dejskraber, som er blevet rost gentagne gange, gør, at den efterfølgende rengøring af skålen er minimal. Ankarsrum AKM er altså i den grad en rost køkkenmaskine, hvor dens innovative tilgang til røremaskinekonceptet virkelig er blevet taget godt imod.

Ankarsrum AKM – funktioner

Nu til alt det med småt – køkkenmaskinens funktioner, watt, kapacitet osv. Ankarsrum AKMs motor er på 800 watt, og maskinens skål har en dejkapacitet på fem liter – selve skålen har en kapacitet på syv liter. Dette er rigtig stort for en røremaskine. Ankarsrum AKM er ikke en maskine, der er fuldstændig stillestående, når den er i gang, men den larmer ikke, og dette mener eksperterne gør op for, at den ikke er stillestående. Det er dog ikke muligt at få en køkkenmaskine, der er 100% støjfri, så de vil alle larme lidt, men Ankarsrum AKM larmer minimalt. Modellen er faktisk markedets mest støjsvage. Ankarsrum AKM er en utrolig robust røremaskine selv ved de tungere ælteopgaver.

Ankarsrum AKM tilbyder to slags æltning af din dej. Du kan enten vælge at bruge en dejkrog eller en dejrulle. Hvad der er mest praktisk at vælge, afhænger fuldstændig af mængden af dej. Større portioner kræver, at du vælger dejkrogen, da den kan tage mere ”fat” i dejen. Mindre portioner klares derfor bedst med rullen, da mindre portioner ikke kræver samme hårdførhed. Eksperterne har også bidt mærke i, at Ankarsrum AKM er ualmindelig god til at ælte. Dejen bliver simpelthen god og flot ensartet, og der er ikke rester af mel tilbage i bunden af skålen på maskinen. Der er altså mange fordele ved at tyde til Ankarsrum AKM-maskinen.

Røremaskinen kunne ikke være mere enkel i sin betjening: den har simpelthen kun to betjeningsknapper. En af knapperne er en on/off knap, altså en tænd og sluk knap. Den knap har også indbygget minutur. Den anden knap ud af de to, maskinen har, styrer hastigheden, og det er kun den funktion, som den anden knap har. Da der er tale om én enkelt knap til styring af hastigheden får du en nem og trinløs hastighedesregulering. Derudover har køkkenmaskinen Ankarsrum AKM en overbelastningssikring, som udløses ved for stor en belastning.

Ved køb af denne køkkenmaskine medfølger en dejrulle, dejkrog, kantskraber, dejspartel, et låg til skålen og et dobbeltpiskeris. Flere dele kan tilkøbes. Røremaskinen har et stilrent og retro design, den vejer 8.6 kilo, og man får ved køb fem års garanti. Det skal dog også siges, at maskinen ligger i den dyre ende.

Sidst men ikke mindst i røremaskine testen – Varimixer Teddy W5A

Til sidst i denne køkkenmaskine test tager vi et kig på røremaskinen Varimixer Teddy W5A. Denne maskine har vundet ”bedst i test” hos Forbrugerrådet Tænk, og den ligger i den dyre ende for en køkkenmaskine. Køkkenmaskinen er fra det danske firma Bjørn som normalt laver industrimaskiner, men denne maskine er tiltænkt private forbrugere. Dog hænger industrikvaliteten ved, og her kan den dyre pris dog gøre op for kvaliteten.

Varimixer Teddy W5A er den tungeste køkkenmaskine på markedet med hele 16 kilo, så den er ikke praktisk for dig, der tænker at ville have den ind og ud af skabet, når den skal bruges. Kvalitetsindtrykket af maskinen er dog rigtig godt, da den på trods af størrelsen og vægten er virkelig lydsvag i drift. Vægten sikrer også, at den står meget sikkert og stabilt på bordet ved brug. Varimixer Teddy W5A kan altså dermed siges at være en maskine, der egner sig til hjem, hvor en røremaskine bliver benyttet meget, og den derfor helst står fremme.

Eksperterne kalder Varimixer Teddy W5A en ”dedikeret røremaskine uden unødvendigt tilbehør”. Køkkenmaskinen kan kort og godt bruges til at røre, ælte og piske, og der kan ikke fås ekstraudstyr til mere sekundære brugsopgaver. Det er dog positivt i og med, at den klare de primære opgaver til punkt og prikke. Eksperterne er også enige om, at maskinen er ekstraordinær god til æltning af tungere brøddeje.

Varimixer Teddy W5A – det med småt

Motoren har dog overraskende nok blot 500 watt, og maskinen reklamerer med, at den er strømbesparende i drift, hvilket giver god mening i forhold til dens gode ydeevne. Når du køber en Varimixer Teddy W5A, får du alle delene i rustfrit stål, hvilket er en fordel, da du slipper for at rengøre i hånden, da alle komponenter kan komme i opvaskemaskinen. Eksperterne roser også denne røremaskine for at være aldeles brugervenlig, da den kan betjenes fra to sider, og her kommer produktionsfirmaets målsætning den grad til syne, da industrimaskiner skal være lige til at benytte og uden yderligere besvær. Varimixer Teddy W5A er udstyret med aftagelig ledning, hvilket også er den første i vores røremaskine test. Ved køb af maskinen kommer der et låg med til røreskålen, så det er muligt at opbevare fødevarer direkte i skålen.

Så er vi noget til enden af vores røremaskine test og køkkenmaskine test. De fire gennemgåede køkkenmaskiner er alle fremragende i det private hjem, og dette er både, når det gælder dig, der benytter en røremaskine meget, og dig der benytter en knap så meget, men stadig finder en nødvendig. Alt dette lige på trods af den sidst gennemgåede – nemlig Varimixer Teddy W5A fra industrifirmaet Bjørn. En køkkenmaskine er ikke just billig, så det er noget, som du skal tage i betragning, hvis du gerne vil have en. Nu er alle de fire gennemgåede også prisvindere og kan derfor noget for sig selv, men røremaskiner er generelt en dyr investering. De er dog det værd, når der skal madlaves, da de gør hele processen meget nemmere for dig både, når det kommer til tid, og når det kommer til rengøring. Køkkenmaskiner er udviklet til ét formål, og det er at gøre madlavning nemmere for den private forbrugere, og det er nemlig dig. Der er dog mange forskellige køkkenmaskiner derude af mange forskellige brands, men her er en samling over dem, der skulle være de allerbedste på markedet.

Som det er ved alle nye investeringer, så er det en god idé at overveje, hvor meget du kommer til at bruge en køkkenmaskine, samt hvad du overordnet set vil bruge den til. Det er jo altid rigtig træls, hvis man vælger at investere i en dyr og funktionel køkkenmaskine, men så finder ud af efterfølgende, at man egentlig ikke havde brug for så dyr og funktionel en maskine. Hvis du bager meget og ofte, så vil en mere funktionel røremaskine være lige noget for dig, men er du mere en hobby-bager, der hygger sig med lidt lækkerier engang imellem, så lad vær med at smide alt for mange penge efter en. Mange køkkenmaskiner kommer også med funktioner som kødhakkere og andet, som man ikke lige umiddelbart sætter i forbindelse med en køkkenmaskine, men det faktisk kan være, at det er lige noget, som du kunne tænke dig. Der er et hav af forskellige funktioner og såkaldt ekstra tilbehør til røremaskiner derude, som du kan gå på jagt i, og det kan jo være, at du finder en funktion, som du står og mangler. Det kan også være at en bestem funktion simpelthen er det, der vil få dig til at være mere i køkkenet, da den vil lette en arbejdsbyrde for dig.

You may also like