Dehydrator test

by Mark
0 comment
dehydrator test

Overvejer du en smart dehydrator til køkkenet?

Så læs med her og bliv klogere på dit valg af dehydrator.

Dehydratoren er blevet en meget populær køkkenmaskine herhjemme. Det er både en smart og effektiv måde at få tørret en lang række fødevarer.

Der er efterhånden også kommet en del modeller på markedet, og det kan godt være svært at finde den rigtige, især hvis du er helt ny på området.

I denne artikel har vi derfor samlet de 6 dehydratorer, der har klaret sig bedst i test i 2020. Her kan du læse mere om de forskellige modeller og dermed få overblik over de forskellige muligheder, der findes på markedet.

Steba dehydrator STED5- Energibesparende dehydrator med lang tørretid

Udvalgte egenskaber:

 • Brugervenligt design
 • Energibesparende og miljøvenlig
 • 5 hylder
 • Stabelbare bakker
 • Elektronisk display med timer
 • Tørretid på op til 36 time

Tysk kvalitet i brugervenligt design

Denne model fra tyske Steba er en dehydrator af rigtig høj kvalitet. Den har et brugervenligt design, der er hurtigt at betjene og med et indbygget elektronisk display, hvor du nemt kan indstille tørretiden ved hjælp af timeren.

Det er muligt at indstille tørretiden, via timeren, helt op til 36 timer. Dehydratoren her har transparente låg, der giver mulighed for at følge nøje med i hele tørringsprocessen af f.eks. forskellige frugter.

Spar energi ved hjælp af de stabelbare bakker

Modellen er udstyret med 5 hylder, hvor de stabelbare bakker kan placeres, samt en medfølgende praktisk tørremåtte til krydderier. Du har mulighed for selv kun at indsætte det ønskede antal bakker og på den måde også spare energi, der kommer miljøet til gavn.

Derudover kan du på egen hånd indstille varmeindstillingerne efter behov. Her kan du justere temperaturen til imellem 40 – 70 grader.

Dehydratoren fra Stebs er tysk kvalitet, når det er bedst og samtidig i et elegant design af plast og rustfrit stål. Steba dehydrator STED5 er derfor et rigtig godt køb.

OBH Nordica Tasty Food Dehydrator 6775 – Praktisk dehydrator med jævn varmefordeling

Udvalgte egenskaber:

 • Praktisk og brugervenlig
 • Nem og hurtig at betjene sikkert
 • Beskyttelse mod overophedning
 • Jævn luftcirkulation i hele maskinen
 • Nem at rengøre efter brug

Enkel model til ethvert køkkenbord

Dehydratoren her fra OBH Nordica er en både praktisk og brugervenlig model, som kan fås til billige penge. Modellen er nem og hurtig at betjene og vil passe perfekt på ethvert køkkenbord.

Den består af 5 hylder og vil fylde minimalt i køkkenet. Den er desuden fremstillet i transparent plastmateriale, der gør rengøringen overskuelig for enhver.

Jævn varmefordeling og overophedningsbeskyttelse

Den runde form sikrer en jævn fordeling af varmen i hele maskinen, som er med til at give det bedste resultat. Den har en indbygget beskyttelse mod overophedning, som en ekstra sikkerhed.

Dehydratoren er ikke udstyret med noget elektronisk display, og det er derfor ikke muligt at aflæse temperaturen. Du har derfor heller ikke mulighed for at indstille timer eller tørretid. På den måde kan du trygt overlade den opgave til maskinen selv.

Du har dog mulighed for selv at indstille temperaturen på 2 forskellige effektniveauer, alt afhængig af madvaren, så tørringen bliver tilpasset dit behov. Det anbefales ikke at anvende denne dehydrator til at tørre fisk eller kød.

Med denne model fra OBH Nordica får du en simpel dehydrator til en fornuftig pris.

Excalibur EXC10EL – Amerikansk dehydrator med stærk motorkraft

Udvalgte egenskaber:

 • Høj kvalitet
 • Består af 10 hylder
 • Jævn varmefordeling
 • Stærk motorkraft
 • Indstilling af temperatur og timer
 • To-trins termostat

Amerikansk luksus dehydrator med stor kapacitet

Denne model fra amerikanske Excalibur er en rigtig luksusudgave af den traditionelle dehydrator. Den består af hele 10 hylder, så der er gode muligheder for at tørre mange forskellige madvarer på samme tid.

Modellen er udstyret med en stærk, men støjsvag motor, der er med til at sikre en jævn og konstant varmefordeling i hele maskinen med hjælp fra en varm lufttilstrømning fra maskinens bagside. Dette gør at alle hylder med fødevarer for den samme optimale varmefordeling under hele tørringen.

Kraftig model med tidsintervaller

Du har mulighed for selv at indstille temperatur og timer efter behov på denne model. Med hjælp fra den smarte to-trinstermostat har du mulighed for at indstille forskellige tidsintervaller for tørringen. Det kan f.eks. være et indledende interval ved høj temperatur efterfulgt at et interval med tørring på lavere temperaturer.

Den er fremstillet i rustfrit stål med dobbelte vægge, der gør den bundsolid og langtidsholdbar. Dette betyder også, at den har en samlet vægt på hele 28 kilo. Maskinen har en praktisk drypbakke, hvor de overskydende væsker kan opsamles. Alle 10 bakkehylder kan desuden rengøres nemt og hurtig ved hjælp af en tur i opvaskemaskinen.

Excalibur EXD5KLARSV – Avanceret dehydrator med hyperwave-teknologi

Udvalgte egenskaber:

 • Højteknologisk dehydrator
 • Kraftfuld ventilator og motor
 • Hyperwave-teknologi
 • Elektronisk timer indbygget
 • 5 hylder

Højteknologisk model med rig mulighed for eksperimentering

Denne model fra Excalibur henvender sig i høj grad til den erfarne og passionerede specialist, der er på udkig efter en højteknologisk model fra øverste hylde.

Med denne model fra den amerikanske producent er der rig mulighed for at udforske tørringens mange aspekter og eksperimentere med forskellige madvarer.

Høj ydeevne og avanceret tørreteknologi

Maskinen har en kraftig ventilator og en stærk motor med høj ydeevne, der giver effektiv og optimal tørring. Den har derudover indbygget hyperwave-teknologi, som er et avanceret system, der kan kontrollere temperaturen og sammen med luftstrømmen være medvirkende til at give en jævn tørring i hele maskinen.

Dette er med til at fordele varmen ud over alle fødevarer på de i alt 5 hylder. Samtidig har du mulighed for at betjene dehydratoren med den brugervenlige timer, hvor du kan indstille tørretiden på op til 26 timer.

Excalibur har flere årtiers erfaring med fremstilling af dehydratorer af høj kvalitet. Du kan derfor trygt smide dine penge i en model som denne.

Steba ED6 – Solid dehydrator med høj ydeevne

Udvalgte egenskaber:

 • Solid kvalitet
 • Brugervenligt design
 • Fremstillet i kvalitetsmaterialer
 • 6 hylder
 • Motor med høj ydeevne
 • Mulighed for tørring af forskellige madvarer

Prisvindende dehydrator i solid kvalitet

Modellen her fra den tyske producent Steba er en prisvindende dehydrator i solid kvalitet. Maskinen er fremstillet i kvalitetsmaterialer af rustfrit stål og har samtidig et brugervenligt design.

Den har indbygget timer, der er nem at betjene, hvor du kan indstille den ønskede tørretid tilpasset madvarerne. Du har mulighed for at indstille tørretiden helt op til 24 timer.

Dehydratoren består af 6 hylder, hvor der er gode muligheder for at tørre forskellige madvarer på. Disse hylder er desuden hurtige og nemme at rengøre efter brug.

Dehydratoren er udstyret med en stærk motor med en høj ydeevne, der resulterer i en optimal tørreoplevelse hver eneste gang. Derudover medfølger en praktisk tørremåtte, der er egnet til tørring af diverse krydderier.

Perfekt til tørring af frugter

Denne dehydrator er især velegnet til tørring af frugt. I den forbindelse giver den en effektiv og præcis tørring af alverdens frugter, uden at frugternes mange vitaminer eller andre sundhedsfremmende egenskaber, herunder b.la. vigtige enzymer og fibre går til spilde.

Maskinens tørringsproces er samtidig også med til at øge holdbarheden markant på forskellige madvarer.

Graef dehydrator GRDA506 – Tysk kvalitet med funktionel temperaturregulering

Udvalgte egenskaber:

 • Tysk kvalitetsprodukt
 • Høj kapacitet
 • Velegnet til svampe- og frugttørring
 • Indbygget timer
 • Stilrent design
 • Funktionel temperaturregulering

Praktisk dehydrator med lang tørretid

Denne model fra den tyske producent Graef er en dehydrator i topkvalitet. Maskinen består af i alt 6 plasthylder og en medfølgende tørremåtte fremstillet i silikone til tørring af forskellige krydderier.

Den fylder ikke det store, og den er derfor nem at finde plads til i køkkenet. Den desuden yderst nem, både at betjene og rengøre i opvaskemaskinen efter brug.

Dehydratoren har en indbygget timer, hvor du på egen hånd har mulighed for at indstille tørretiden i helt op til 40 timer. Det er derfor også en af de modeller på markedet med den længste tørretid.

Selve tørretemperaturen ligger i et spænd på imellem 30 – 70 grader, hvilket ligger i den lave ende. Den kan dog stadig benyttes til mange fødevarer med et tilfredsstillende resultat, herunder både kød og fisk.

Perfekt til tørring af svampe og frugter

Modellen her er særlig velegnet til tørring af både svampe og frugter af forskellig slags. Den er desuden rummelig udformet i et stilrent og enkelt design.

Maskinen har en ganske stor tørringsflad og høj kapacitet og derudover har den et praktisk temperaturreguleringssystem, der betyder en optimal tørringsproces af en lang række forskellige fødevarer.

Med denne model fra Graef får du en god dehydrator, som kan anvendes til tørring af de fleste fødevarer og derfor helt bestemt en køkkenmaskine, som kan have stor glæde af.

Prøv tidens mest populære trend

Tørring af forskellige madvarer med en dehydrator er virkelig blevet en hot trends. I starten var det kun et par få tørre-entusiaster, der kendte til dehydratorens forunderlige verden, men den er med tiden blevet langt mere udbredt. Det kan man også godt forstå, da det både er en hurtig og nem måde at lave tørrede lækkerier i køkkenet.

Derudover er den en god måde at undgå madspild på, imens du samtidig bibeholder de mange forskellige næringsstoffer i maden.

Udover de mange sunde gevinster er den ligeledes med til at øge holdbarheden af dine fødevarer betydeligt. Maskinen er helt genialt til at lave både tørrede frugter og andre lækre snacks derhjemme.

Sådan vælger du den rigtige dehydrator

Skal du hoppe med på tiden mest populære trend, er der en række ting, som du bør være ekstra opmærksom på. Der findes et bredt udvalg af dehydratorer på markedet, og du kan nemt komme i tvivl om, hvilken model der vil passe bedst til dit behov.

Hvis du er førstegangskøber af en dehydrator og ikke ved specielt meget om tørring af mad, bør du helt afgjort vælge en simpel model. Disse er både nemme at betjene og hurtige at komme i gang med for alle nybegyndere. Er du mere erfaren på området, findes der også en model til dig på markedet.

Her kan du udforske de mange modeller, der er lidt mere avanceret opbygget og som består af flere specialfunktioner.

Du bør også vurdere, om du reelt har plads i køkkenet til din kommende dehydrator. De fås nemlig i forskellige størrelser, så det er vigtigt at overveje dette, så du undgår at komme hjem med en alt for stor model.

You may also like