Strygejern test

by Mark
0 comment

Det elektriske strygejern blev opfundet i 1882 af en amerikansk opfinder ved navn Henry W. Seeley. Siden da har denne opfindelse vagt megen glæde i husstandene, da strygejernet er og bliver en – for mange – uundværlig opfindelse. Strygejernet er din bedste ven, når dit tøj er blevet krøllet. Strygejernet glatter nemlig tøjet ud igen enten via damp, tryk eller varme, så dit tøj atter ser præsentabelt ud.

Når det gælder strygning af tøjet er der mange muligheder. Nedenfor ser du blot et udvalg af de mange forskellige typer af strygejern, der findes.

 • Dampstrygejern
 • Dampsystemer eller stationer
 • Ledningsfrie strygejern
 • Tøjdamper
 • Strygejern uden damp

Dampstrygejernet er uden tvivl det mest udbredte og benyttede strygejern. Dette skyldes, at dampstrygejernet nemt og effektivt udglatter dit tøj og kan fås til små penge. Dampstationer består af en stationær dampgenerator, der laver damp til strygejernet, mens dampsystemer kombinerer dampstation, strygebræt og strygejern. De ledningsfrie strygejern er, som navnet antyder, et strygejern uden ledning, der varmes op i en ladestation under strygningen. Disse findes også som dampstrygejern. Tøjdamperen bruges på tøjet, mens det hænger, og adskiller sig derfor fra de andre muligheder. Strygejern uden damp kan med fordel benyttes på tøj, der stadig er fugtigt, og det fås fra 100 kroner og opefter.

Når du skal finde det strygejern, der passer bedst til dig og dine behov, er der nogle spørgsmål, du bør tage stilling til, så du på bedst mulig vis, finder præcis det strygejern, du har brug for.

 • Hvad må strygejernet koste?
 • Hvor meget skal vandbeholderen kunne indeholde, hvis der er tale om et dampstrygejern?
 • Hvor kraftfuldt skal strygejernet være?
 • Skal strygejernet være med eller uden ledning? Hvis uden, hvor lang tid skal strygejernet så kunne holde, før dets batteri har brug for at blive opladt?

Valget af strygejern kommer herudover selvfølgelig også an på, hvor tit og hvor meget, du bruger dit strygejern. For at give dig de bedste forudsætninger for at finde det rigtige strygejern har vi her udvalgt de 9 bedste strygejern, der findes på markedet pt. Vi har samlet strygejern fra forskellige mærker, og der er derfor modeller i alle prisklasser. Der er i denne test, udover eksempler på klassiske dampstrygejern, også eksempler på diverse dampstationer og dampsystemer. Der bør derfor være en stor sandsynlighed for, at du i en af følgende modeller finder det strygejern, dampstation eller dampsystem, der passer til dig og dine behov.

Braun TexStyle 7 TS745A

Dette strygejern fra Braun er et klassisk dampstrygejern i et flot og enkelt design. Strygejernet bærer præg af kvalitet og robusthed, hvilket er at forvente fra en elektronikgigant som Braun. Strygejernet har en effekt på 2400 watt og stryger med en konstant dampmængde på 50 gram i minuttet. Ønsker man en hurtig og endnu mere effektiv strygning end dette strygejern allerede præsterer, er det muligt at indstille det således, at strygejernet skyder ekstra damp ud, så det, i stedet for 50 gram i minuttet, er 150 gram i minuttet. Herudover er dette strygejern designet med et særligt strygestål, der betyder, at man kan anvende strygejernet til alle tekstiltyper. Strygesålen består af 3 forskellige dampintensive områder og en præcisionsspids, hvilket sikrer en jævn og præcis strygning. Braun TexStyle 7 TS745A har en vandbeholder, der kan rumme 400 milliliter, og herudover er strygejernet udstyret med to auto-sluk funktioner, der højner sikkerheden. Den ene auto-sluk funktion virker i lodret position og slukker strygejernet efter 8 minutter. Den anden funktion slukker strygejernet, hvis det står uberørt i mere end 30 sekunder i vandret position.

Strygejernets specifikationer:

 • Klassisk dampstrygejern
 • Effekt på 2400 watt
 • Dampmængde på 50 eller 150 gram i minuttet
 • Vandbeholder med kapacitet på 400 milliliter
 • Auto-sluk funktioner

Braun TexStyle 7 TS745A er et strygejern, der optimalt og effektivt stryger alle tekstiler til UG. Prismæssigt ligger dette strygejern i den lavere mellemklasse, og der er derfor tale om et kvalitetsprodukt, hvor du som forbruger får meget for pengene.

Tefal Ultimate Anti-Calc FV9740

Igen er der tale om et klassisk dampstrygejern, der kan håndtere alle former for tekstiler. Praktisk set har dette strygejern en vandbeholder på 350 milliliter og en effekt på 2800 watt. Strygejernet har en konstant dampmængde på 55 gram i minuttet. Hvis dette ikke er nok, er det muligt at anvende ekstra damp, så der er en konstant dampmængde på 230 gram i minuttet i stedet for 55. Dette strygejern fra Tefal kan både anvendes på et strygebræt, men også i lodret position. Det er derfor muligt at benytte strygejernet til tøj og tekstiler, mens det hænger på bøjler. Derfor kan dette strygejern også bruges til udglatning af gardiner og er derved et alsidigt strygejern med mange forskellige funktioner. Strygejernet har en auto-sluk funktion, der gør, at strygejernet slukkes efter kort tid, hvis det ikke har været i brug. Hermed er sikkerheden i top. For at vandbeholderen ikke skal kalke til, har dette strygejern en antikalk-opsamler, der fjerner kalken med det samme og sørger for, at strygejernet altid er klar til brug.

Strygejernets specifikationer:

 • Klassisk dampstrygejern
 • Effekt på 2800 watt
 • Dampmængde på 55 eller 230 gram i minuttet
 • Vandbeholder med kapacitet på 350 milliliter og en antikalk-opsamler
 • Kan anvendes både vandret og lodret
 • Auto-sluk funktion

Tefal Ultimate Anti-Calc FV9740 er et alsidigt strygejern med mange funktioner. Prismæssigt ligger dette strygejern i mellemklassen og passer til behovene i langt de fleste husstande.

Braun TS525A

Her er der tale om et forholdsvist billigt strygejern, der har mange gode funktioner og detaljer. Strygejernet har en effekt på 2000 watt og skyder med en konstant dampmængde på 120 gram i minuttet, hvilket sikrer en hurtig og effektiv strygning af diverse tekstiler. Braun TS525A kommer herudover med et automatisk afkalkningsprogram, der sikrer, at strygejernet altid er klar til brug, og at du aldrig skal bekymre dig om, om dit strygejern er tilkalket. Strygejernets strygesål er ridsefast, hvilket sikrer en forbedret ydeevne samt en optimal glideevne. Herudover er dette strygejern udstyret med en auto-sluk funktion, der betyder, at strygejernet slukker efter 8 minutter i lodret position og efter 30 sekunder i vandret position. Strygejernet er ydermere designet med et ergonomisk håndtag og er 2% lettere end de andre modeller på markedet. Hermed er der en vis brugervenlighed forbundet med dette strygejern, og det kan derfor være et godt strygejern til dig, der tit stryger tøj. Strygejernets vandbeholder har en kapacitet på 300 milliliter og en ledning på 2 menter, hvilket gør strygejernet flytbart, selv når det er i brug. En af strygejernets smarte detaljer består i, at modellen kommer med en dryp-stop funktion, der sørger for, at vand fra vandbeholderen ikke kan falde ned på tøjet og lave mærker understrygningen.

Strygejernets specifikationer:

 • Dampstrygejern
 • Effekt på 2000 watt
 • Dampmængde på 120 gram i minuttet
 • Vandbeholder med kapacitet på 300 milliliter
 • Auto-sluk funktion og dryp-stop funktion
 • Automatisk afkalkningsprogram
 • Ergonomisk håndtag og ledning på 2 meter

Braun TS525A er et strygejern, hvor der er tænkt over tingene. Strygejernet har nogle gode specifikationer og detaljer, der gør, at det henvender sig til et bredt udvalg. Prismæssigt ligger dette strygejern til omkring 400 kroner og er bestemt pengene værd.

Morphy Richards Redefine VapoCare

Dette strygejern kan blandt andet bryste sig af et nytænkende og stilrent design. Det nytænkende element ses da også i strygejernets mange funktioner. Blandt andet bruger denne model ikke damp, som de klassiske dampstrygejern gør. I stedet bliver der sprøjtet vand ud i form af vandstøv. Når man så bevæger strygejernet henover tøjet med vandstøvet, bliver det til damp, når strygesålen rammer tekstilets overflade. Der er altså tale om et strygejern med et innovativt touch, både når det gælder udseende og funktioner. Strygejernets strygesål er udført i solidt glas, der er effektivt i forhold til udglatning af særligt krøllet tøj. Herudover er dette et strygejern, hvor komfort er i højsædet. Strygejernet er nemlig behageligt at holde på, eftersom håndtaget er beklædt med en lille pude. Herved tillader dette strygejern, at man bruger det i længere tid, uden at det føles ubehageligt og ukomfortabelt. Morphy Richards Redefine VapoCare har en vandbeholder, der kan rumme hele 600 milliliter, og det er derfor muligt at bruge strygejernet i helt op til to timer, før der igen skal fyldes vand i beholderen. Strygejernet har ydermere en auto-sluk funktion, der virker efter strygejernet har stået ubrugt i 10 minutter.

Strygejernets specifikationer:

 • Innovativt og stilrent design samt funktioner
 • Vandstøv i stedet for damp
 • Strygesål i glas
 • Komfortabelt håndtag med pude
 • Vandtank på 600 milliliter
 • Auto-sluk funktion

Morphy Richards Redefine VapoCare er et interessant og nytænkende strygejern med mange gode detaljer. I forhold til prisen, er dette strygejern noget dyrere end de klassiske dampstrygejern, men ønsker man en model med et interessant design og innovative funktioner, er dette strygejern bestemt en overvejelse værd.

Tefal Pro Express Control GV8962E0

Her er der ikke blot tale om et strygejern, men i stedet en hel damstation, der inkluderer dampstrygejern og adskilt vandtank. Fordelen ved dette er, at vandtanken sikrer en større vandkapacitet – samtidig med, at man let og uden besvær kan fylde nyt vand på, mens man er i gang med at stryge. Vandbeholderen i denne damstation har en kapacitet på hele 1600 milliliter. Der er derfor tale om et strygejern, der kan benyttes i en længere periode, før vandbeholderen skal genopfyldes. Tefal Pro Express Control GV8962E0 er et yderst effektivt strygejern, der er skabt til at udglatte alle former for krøller. Modellen tillader et højt damptryk, og den konstante dampmængde ligger på 120 gram i minuttet. Har man travlt, og ønsker at strygningen skal gå hurtigere, er der mulighed for ekstra dampskud, hvilket betyder, at strygejernet kan skyde med 430 gram i minuttet i stedet for 120. Strygejernet kan anvendes i både vandret og lodret position, og tillader dermed, at tøjet kan stryges, mens det hænger på bøjler, hvilket kan være en fordel i forhold til blandt andet lange kjoler. Strygejernet fra Tefal har 3 forskellige indstillinger, når det gælder, hvordan tøjet skal stryges. Herudover er strygejernet kun 2 minutter om at blive varmt, og er ydermere designet med en auto-sluk funktion, så det slukkes efter kort tid uden brug. Strygejernet er endvidere udstyret med et automatisk afkalkningsprogram samt et selvrensningsprogram. Disse funktioner sikrer en længere levetid og at strygejernet altid er klar til brug.

Dampstationens specifikationer:

 • Damstation med adskilt vandbeholder
 • Vandbeholder med kapacitet på 2600 milliliter
 • Dampmængde på 120 eller 430 gram i minuttet.
 • Kan bruges både vandret og lodret
 • Varmer op på 2 minutter
 • Auto-sluk funktion
 • Afkalknings- og selvrensningsprogram

Tefal Pro Express Control GV8962E0 er ikke blot et strygejern, men en hel dampstation, og det er derfor muligt at benytte denne model i lang tid ad gangen. Dampstationen koster omkring 1000 kroner og er anbefalelsesværdigt til dig, der stryger meget og har behov for et strygejern, der kan benyttes både vandret og lodret.

Miele FashionMaster B3847

Denne model er hverken et strygejern eller en dampstation, men til gengæld et helt dampsystem, der inkluderer strygejern, ekstern dampmaskine og strygebræt. Dampstationen har altså alt, der skal bruges til en optimal strygning, men er prismæssigt også en del dyrere end både strygejern og dampstationer. Dampsystemets strygejern består af en unik Miele Honeycomb strygesål, der skånsomt og effektivt udglatter alle stoftyper og tekstiler. Under strygningen er der et tryk på 4 bar, hvilket er nok til at trænge igennem alle stoftykkelser. Strygejernet arbejder med en konstant dampmængde på 100 gram i minuttet. Hvis dette ikke er nok, er der mulighed for ekstra dampskud. Dampsystemets strygebræt har en indbygget vifte, der hurtigt fjerner dampen igen, hvilket forenkler processen. Herudover har viften også den fordel, at den skåner tøjer, da den danner en luftpude, der sørger for, at fibrene i de forskellige tekstiler ikke beskadiges, selvom der arbejdes med høj varme. Miele FashionMaster B3847 består også, som allerede nævnt, af en ekstern dampmaskine. Denne er yderst brugervenlig og kan med fordel benyttes til strygning af tøj, der hænger på bøjler. Herudover er den eksterne dampmaskine også velegnet til strygning af gardiner. Damstationen er designet med komforten i højsædet, og det er derfor muligt at indstille station – alt efter, hvilken arbejdsstilling, man ønsker. Modellen er ydermere på hjul, hvilket betyder, at det er nemt at flytte på den. Denne funktion er især gavnlig i forbindelse med strygning af gardiner. Dampstationen er udstyret med en auto-sluk funktion, der automatisk slukker strygejernet efter 3 minutter uden brug. Sidst, men ikke mindst, har Miele FashionMaster B3847 en anti-kalk og anti-dryp funktion samt selvrens, der sikrer en optimal holdbarhed og lang levetid.

Dampsystemets specifikationer:

 • Strygejern, ekstern dampmaskine og strygebræt i én.
 • Miele Honeycomb strygesål
 • Tryk på 4 bar
 • Dampmængde på 100 gram i minuttet og mulighed for ekstra dampskud
 • Indbygget vifte i strygebrættet
 • Muligt at indstille systemet efter arbejdsstilling og højde
 • Systemet er på hjul og er derfor transporterbart
 • Auto-sluk funktion
 • Antikalk og antidryp funktion samt selvrens

Miele FashionMaster B3847 er henvendt til dig, der ønsker en strygeløsning til alle behov. Dampstationen koster i underkanten af 14.000 kroner, og er dermed en dyrere løsning, der giver dig en optimal strygning i høj kvalitet.

Tefal Effectis GV6720

Her er der tale om en dampstation i et klassisk design, hvor strygejernet opbevares oven på selve stationen. Strygejernet er meget alsidigt og kan derfor benyttes til alle tekstiltyper. Strygejernets strygesål er skånsom, men stadig effektiv, og Tefal fremhæver ved netop dette strygejern, at det er særligt velegnet til strygning af skjorter. Under strygningen er der et tryk på 5 bar og en konstant dampmængde på 100 gram i minuttet. Vandbeholderen er yderst rummelig, og strygejernet kan derfor benyttes i en længere periode, uden du skal bekymre dig om påfyldning af vand. Tefal Effectis GV6720 varmer op på 2 minutter og er derfor hurtigt klar til brug. Dampstationen er kompakt og dermed let at opbevare og finde plads til på steder, hvor der ellers ikke er megen plads. Strygejernet kommer med en smart ledningsopbevaring, hvilket også er et plus på steder med pladsmangel.

Dampstationens specifikationer:

 • Klassisk dampstation med strygejern og vandbeholder
 • Alsidigt strygejern, der er særligt velegnet til strygning af skjorter
 • Damptryk på 5 bar
 • Konstant dampmængde på 100 gram i minuttet
 • Rummelig vandbeholder
 • Varmer op på 2 minutter
 • Kompakt model, der er let at opbevare

Tefal Effectis GV6720 er en damstation med høj effektivitet. Prismæssigt ligger denne model omkring 2000 kroner og består af mange smarte detaljer og funktioner.

Philips GC4527

Dette strygejern er både effektivt og brugervenligt. Strygejernet har en effekt på 2400 watt og er designet med en vandbeholder, der kan rumme 300 milliliter. Herudover består denne model af en 2 meter lang ledning, der gør det nemt at bevæge strygejernet under arbejde. Philips GC4527 kommer ydermere med et effektivt damptryk, og har en konstant dampmængde på op til 45 gram i minutter. Strygejernet har automatiske dampjusteringer, der sørger for, at den rette mængde damp er til stede ved strygning af forskellige tekstiler. Dette fungerer således, at strygejernet selv justerer dampmængden ud fra den temperatur, man har valgt. Dette strygejern er designet med en T-ionicGlide strygesål, der sørger for ridsefasthed og optimalt glid under strygningen, så tøjet eller tekstilet ikke bliver beskadiget. Ydermere er denne model udstyret med en indbygget kalkbeholder, der skal ses som en form for selvrensningsfunktion, da denne beholder sørger for at opsamle kalk ved strygning og dermed også sikrer, at strygejernet kan holde i mange år. Strygejernet kommer endvidere med en auto-sluk funktion, det betyder, at strygejernet i vandret position slukkes efter 30 sekunder uden brug, mens det i lodret position slukkes efter 8 minutter.

Strygejernets specifikationer:

 • Klassisk dampstrygejern
 • Effekt på 2400 watt
 • Vandbeholder med kapacitet på 300 milliliter
 • 2 meter lang ledning
 • Konstant dampmængde på op til 45 gram i minuttet samt dampjustering
 • T-ionicGlide strygesål
 • Kalkbeholder
 • Auto-sluk funktion

Philips GC4527 er et effektivt og brugervenligt strygejern. Prismæssigt ligger denne model på ca. 600 kroner, og der er derfor tale om et strygejern, hvor man får mange gode funktioner til forholdsvis små penge.

Bosch TDA70EASY

Denne model fra Bosch er både nem at betjene og yderst brugervenlig. Der er her tale om et effektivt dampstrygejern med en konstant dampmængde på op til 45 gram i minuttet. Modellen kommer med en effekt på 2400 watt samt en strygesål med et 3-fase-design, der giver optimalt glid samt udnyttelse af den tilgængelige damp. Strygejernet er udstyret med en SensorSecure-funktion, en såkaldt auto-sluk funktion, der sikrer, at strygejernet slukker automatisk, når det ikke er i brug. Herudover har strygejernet en TempOK funktion, der sørger for, at det er nemt altid at vælge den ønskede temperatur. TempOK fortæller, hvornår den ønskede temperatur er opnået ved blot at blinke med lys. Når den ønskede temperatur er opnået, lyser strygejernet med et fast lys, og strygningen kan herefter påbegyndes. Ydermere har Bosch TDA70EASY en i-Temp funktion, der sikrer den optimale kombination af damp og varme til alle stoftyper og tekstiler. Med denne funktion slået til behøver du ikke at tænke på temperaturindstillinger, da i-Temp regulerer dette for dig. Endvidere er denne model udstyret med en dryp-stop funktion, der sikrer, at der ikke kommer vand ud af vandbeholderen og dermed sørges der for, at tøjet ikke får vanddråber og pletter på sig. Strygejernet har herudover et anti-kalk system, der forhindrer en ophobning af kalk. Denne funktion sørger for, at du ikke skal bekymre dig om vedligeholdelse af strygejernet samtidig med, at du er sikret et strygejern med lang holdbarhed og levetid. Denne model fra Bosch har en ledning på 2,5 meter, hvilket gør strygejernet yderst fleksibelt. Sidst, men ikke mindst, har vandbeholderen en kapacitet på 400 milliliter, og du kan derfor benytte strygejernet i en længere periode, før der igen skal fyldes vand i beholderen.

Strygejernets specifikationer:

 • Klassisk dampstrygejern, der er nemt at betjene samt brugervenligt
 • Konstant dampmængde på op til 45 gram i minuttet
 • Effekt på 2400 watt
 • SensorSecure funktion, også kaldet en auto-sluk funktion
 • TempOK funktion
 • i-Temp funktion
 • Dryp-stop funktion
 • Anti-kalk system
 • Ledning på 2,5 meter
 • Vandbeholder med kapacitet på 400 milliliter

Bosch TDA70EASY er et let betjeneligt strygejern, der effektivt og optimalt opfylder dine behov. Strygejernet ligger i den lavere mellemklasse rent prismæssigt, og der er derfor tale om et strygejern med mange gode funktioner, der ligger i en prisklasse, hvor de fleste kan være med.

You may also like