Home Børn Bedste babyseng 2021 – Find dem her

Bedste babyseng 2021 – Find dem her

by Mark
0 comment

Hvis du allerede er forælder, så behøver vi nok ikke fortælle dig, at din baby sover meget.

Også meget mere end et voksent menneske, og det er helt almindeligt. For de fleste nyfødte babyer sover nemlig i op til 18 ud af døgnets 24 timer, som er mere end dobbelt så meget som de fleste voksne.

De vil med tiden sove mindre, men der er ingen tvivl om, at søvnen er utroligt vigtig for dit barn og dets sundhed og udvikling.

Derfor behøver vi nok heller ikke at fortælle dig, at din baby skal have en god babyseng at sove i. Spørgsmålet er bare, hvad du skal gå efter, og hvordan sådan en kunne se ud. Det er lige netop det, vi har forsøgt at give dig svaret på i denne oversigtsartikel.

Magne Halvhøj seng – En fin og praktisk babyseng

Den første model vi har valgt at tage med i vores guide til at finde den bedste babyseng, er Magne-modellen. Det har vi, fordi det er et møbel, der både tjener det simple formål at være et godt sted for dit barn at sove, og så er det også et robust og praktisk møbel med flere andre fordele.

Højden giver mere plads på børneværelset

Magne-babysengen er altså en halvhøj en af slagsen. Det er dog ikke for at få plads til endnu et barn nedenunder. Derimod er er grunden til dens højde, at der kan være plads til så meget andet under bunden.

For det første kunne du nemlig bruge plads nedenunder til opbevaring. Det ville nemlig være nemt at skubbe nogle kasser eller skuffer ind og fylde dem med alt fra børnetøj til legetøj.

Dit barn ville også kunne bruge plads til at lege eller bare at ligge og hygge sig, når det ikke lige skal ligge og sove. Det ville nemlig også være muligt at ligge et tæppe og nogle puder herinde.

Det du skal huske på, er, at mange møbler til børn er både små og lave. Det betyder, at der let vil være meget plads på børneværelset, som du ikke nødvendigvis udnytter nok. Især hvis du altså kun havde lave møbler, som ikke gav mere plads under dem.

Med en højere babyseng som denne ville du altså meget bedre kunne udnytte jeres plads.

 • Den har en højde på 113 centimeter

En solid og robust babyseng

Det er naturligvis ikke nok bare at købe en hvilken som helst babyseng. Der er nemlig ingen tvivl om, at sikkerheden også er noget, du skal tage højde for.

Heldigvis er Magne-modellen her et godt og trygt sted for dit barn at sove.

Den er lavet af et godt materiale, nemlig fyr, som altså både holder til en hel del og holder i mange år.

Det betyder at du kan være tryg ved at lade også et mere voldsomt barn sove her, selv hvis de har det med at vende og dreje sig om natten, eller de er glade for at lege lidt vildt.

Udover det betyder det også, at hvis dit barn på et tidspunkt får nogle yngre søskende, så ville du sagtens kunne bruge den igen og lade det mindre barn overtage den.

 • Den er lavet af fyr
 • Den vejer 54 kilo
 • Den kan bære op mod 130 kilo

Der er også plads til personlighed

Udover at være et praktisk og sikkert valg af babyseng, så er det faktisk også et meget fint valg, hvis du også går op i indretningen på børneværelset. Der er nemlig også plads til personlighed.

Du kan vælge mellem fire nuancer af det fine fyr. De er dog alle sammen meget neutrale og naturlige af udseende, og derfor er det også et minimalistisk udtryk, du får ind på børneværelset.

Heldigvis giver det rig mulighed for selv at pynte den med flotte puder, en fin natlampe og søde bamser omkring dit barn, og så vil babysengen ikke tage alt for meget opmærksomhed.

 • Den kan fås i grålakeret, hvidlakeret, snehvidlakeret og hvidpigmenteret fyr

Flexa Classic Enkeltseng – Et godt og fantasifuldt sted at sove

Den næste model som vi også næsten var nødt til at have med i vores guide, var Flexa Classic-sengen. Det var vi, fordi det både er et godt møbel af høj kvalitet, og så fordi det næsten kun kan inspirere dit barn til at få mere fantasifulde drømme og lege.

Plads til større børn

Det er godt nok ikke et møbel, der er lavet til de allermindste børn, for det er faktisk ret langt. Der er heller ikke den samme sikkerhed, som der ville være i en decideret babyseng.

Hvis dit barn derfor er gammelt nok til at sove uden tremmer omkring sig, så vil denne model altså være et meget fint valg. Den kan nemlig også let komme til at følge dit barn i lang tid, mens det vokser og bliver ældre og længere.

Det kan være meget rart at give plads til at barnet også kan vokse, for det har de jo med at gøre – og nogle gange også lidt for hurtigt til at følge med til.

 • Den har en længde på 210 centimeter
 • Den har en højde på 154 centimeter
 • Den har en bredde på 129,5 centimeter

Gode materialer

Denne model minder meget om den, vi snakkede om ovenfor. Det er nemlig også lavet af fyr. Som vi nævnte, da vi snakkede om Magne-modellen, så er fyr altså et godt materiale, der både holder til en hel del og holder i mange år.

Det er absolut også endnu en af grundende til, at dette vil være et godt valg til dig, der søger møbel, som dit barn også kan vokse med.

 • Den er lavet af fyr
 • Den vejer 64 kilo

Et anderledes og fantasifuldt design

Når vi taler om denne model, så er der ingen tvivl om, at det ikke blot er den gode kvalitet, der gør den til noget helt særligt. Det er naturligvis også det finurlige design.

I stedet for bare at have et legehus, som dit barn kan lege i, får du nemlig også et legehus, som dit barn kan sove i. Det er svært at forestille sig, at de ikke ville elske det.

Selve farven er egentlig ganske minimalistisk, da det bare er hvidlakeret fyr. Derfor er det altså ikke fordi, det er et særligt farverigt møbel, men der er masser af mulighed for også selv at tilpasse det.

Du kan for eksempel lægge noget fint dynebetræk på, og så kunne du måske også hænge gardiner op.

Det finurlige design fungerer dog også praktisk. Dit barn vil nemlig nemt kunne træde ind i huset og lægge sig, fordi der er en åbning og et enkelt trin derop.

Når du skal skifte dynebetræk, er det også meget nemt at klare, da du bare kan gøre det fra bagsiden, der er helt åben.

 • Den kan fås i hvidpigmenteret fyr
 • Den er formet som et lille hus

Hoppekids ANTON babyseng – Den klassiske model

Nogle gange skal der dog ikke noget helt ekstraordinært til, hvis du vil sikre en god søvn for dit barn. Særligt ikke hvis det ikke engang er gammelt nok til hverken at tale eller at gå. Man behøver ikke altid at opfinde den dybe tallerken.

Lige netop derfor har vi også taget et godt eksempel på den klassiske babyseng med tremmer med i vores guide. De findes i flere varianter, men det er flere grunde til, at den fra Hoppekids er noget særligt.

Fokus på barnets sundhed

Noget som er i enhver forældres største interesse, er at give sit barn alle de bedste vilkår for at leve sundt. Derfor skal du både gå efter ting, der ikke er skadelige for dit barn, og ting, som faktisk kan fremme dets sundhed.

En af de ting er en god babyseng.

Søvnen er som nævnt meget vigtig for børn såvel som voksne, men det er ikke helt lige meget, hvordan man ligger, men dit barn vil ligge godt her.

Udover det kan du også tænke på dit barns sundhed, når du køber en svanemærket babyseng som denne, da det også handler om barnets fremtid. Både selve stellet og lakken er miljøvenlig, og så er det altså også en lak, som ville være sikker for dit barn, hvis et skulle slikke på eller bide i noget.

Der er altså ingen skadelige stoffer for hverken dit barn eller resten af planeten, når det kommer til ANTON-modellen fra Hoppekids.

 • Den er svanemærket og TÜV-mærket
 • Der er ingen skadelige stoffer

Et sikkert sted at sove

Du kan også trygt lade din lille guldklump sove her, selv hvis det er en nysgerrig lille spilopmager, du har sat i verden. Tremmerne sikrer nemlig, at dit barn bliver, hvor du vil have det hele natten. Den har i øvrigt en god højde, så det heller ikke skulle være muligt for dit barn at kravle over tremmerne.

Derudover er det et robust møbel, som også er lavet af det gode og holdbare materiale, fyr. Det er altså bare et godt materiale, som kan holde til, at dit barn både ligger og tumler lidt rundt på det. Det betyder også, at du vil kunne have denne babyseng i mange år frem.

For din egen sikkerhed, når du enten skal løfte dit barn ud om morgenen eller ned om aftenen, kan du justere på bunden. Det betyder, at du kan undgå nogle akavede positioner for din ryg, der ellers kunne give dig rygskader.

 • Den er lavet af fyr
 • Den har en højde på 81 centimeter
 • Den har en længde på 129 centimeter
 • Den har en bredde på 69 centimeter

Invester i en seng, der holder

Når du skal finde et nyt sted, hvor dit barn skal sove, så er der flere ting, du skal tage højde for.

For det første skal du finde noget, der faktisk passer til dit barn størrelse og også alder. Det kan også være en god idé at have i mente, at dit barn ikke forbliver så lille for evigt, så der må gerne være plads til også at vokse.

Derudover skal du også sørge for at gå efter ordentlig kvalitet. Det er nemlig både dit barn og dig selv, der skal kunne sove trygt om natten, så det nytter ikke at gå ned i pris og gå på kompromis med kvaliteten.

You may also like