Home Børn Autostol test

Autostol test

by Mark
0 comment

Efter du er blevet forælder, er du sikkert i højere grad begyndt at være opmærksom på alt, når det kommer til dit barns sikkerhed – især når I færdes ude i trafikken.

 

Desværre er de benhårde fakta, at mange autostole dumper adskillige sikkerhedstests. Det er derfor vigtigere end nogensinde før at holde et vågent øje, når du skal vælge den endelige autostol.

 

En autostol er uundværlig både for dig og din familie, og uanset om du rejser meget eller næsten ikke bruger bilen, er det lovpligtigt for dit barn at sidde fastspændt i en godkendt autostol, der er tilpasset både vægtklasse og alder. På den måde opnår du den maksimale sikkerhed for dit barn, hvis uheldet skulle være ude.

 

Du finder i dag et stort udvalg af mange forskellige autostole med diverse funktioner og varierende priser. Det vigtigste kriterie forud for dit valg af autostol er som tidligere nævnt dit barns alder og vægt, da autostolen skal være tilpasset barnets størrelse.

 

Overordnet set deles autostole op i tre kategorier:

 

 • Små børn (0-1 år eller op til 13 kg.)
 • Mellemstore børn (1-4 år eller 9-18 kg.)
 • Store børn (4-10 år eller 15-36 kg.)

I autostole til de helt små børn gælder det, at den skal være bagudvendt, så barnet sidder med ryggen vendt mod kørselsretningen for at give optimal beskyttelse til hoved og nakke. Du skal være opmærksom på at slå airbags fra, når dit barn sidder i en bagudvendt stilling. Når dit barn bliver større, kan det sidde i en fremadvendt autostol som os andre.

 

I nedenstående autostol test får du et overblik over sikkerhedsgodkendte autostole til dit barn.

 

Cybex Aton M i-Size (0-1 år)

Denne autostol er testvinder hos forbrugerrådet Tænk og er samtidig topscorer hos samtlige uafhængige forbrugerorganisationer – og med god grund. Den er nemlig både ekstremt sikker og meget brugervenlig i sin opbygning.

 

Udgaven her er målrettet små børn i alderen 0-1 år, der måler 45-87 cm. og har en vægt op til 13 kg. Du kan tilkøbe isofix, som gør fastsættelsen af autostolen nemmere og derved yderligere er med til at øge sikkerheden.

 

Du har i denne model mulighed for at justere både hoved- og nakkestøtte i 11 forskellige positioner, så det kan følge dit barns udvikling. Det helt lille søvnige spædbarn foretrækker måske en mere liggende position, men dit barn vil hurtigt blive større og mere nysgerrigt på verden, og der er det altså helt ideelt at kunne placere det i en mere siddende stilling.

 

Dette produkt har et aftageligt betræk, hvilket gør det nemt for dig at vedligeholde det i det daglige. Samtidig kan du købe et hvidt sommerbetræk med til de varme dage, så sædet ikke føles brandvarmt for dit barn.

 

Derfor skal du vælge denne autostol:

 • Sikkerheden er i top.
 • Den er komfortabel for dit barn med justerbar hoved- og nakkestøtte.
 • Du har mulighed for praktiske tilkøb som hvidt sommerbetræk og isofix.
 • Den har aftageligt betræk, der sikrer nem vask og vedligeholdelse.

Cybex Juno 2-Fix (1-4 år)

Denne autostol klarer sig ligeledes fantastisk igennem sikkerhedstests, og den lette vægt (6,7 kg.) gør den nem og robust at have med på farten. Den egner sig til mellemstore børn mellem 1-4 år eller en vægt på 9-18 kg.

 

Da udgaven her er målrettet de mellemstore børn, er den lavet til at have en fremadvendt placering. Barnet spændes fast igennem en sikkerhedspude, der sikrer optimal sikkerhed. Samtidig er isofix inkluderet i prisen på dette produkt.

 

Du skal være opmærksom på, at denne autostol er ekstra stor i størrelsen, da der er monteret ekstra sidebeskyttelse på siden af stolen. Det kan derfor være problematisk for dig at have fx tre af disse sæder placeret ved siden af hinanden på bagsæderne. Men det store udbytte er naturligvis, at du får maksimal sikkerhed ud af produktet, da ekstra sidebeskyttelse giver støtte til både skulder og nakke under et sammenstød.

 

I autostolen medfølger en hovedstøtte, der kan justeres til hele 8 forskellige positioner, så du løbende kan tilpasse den til dit barns størrelse for at opnå en god komfort.

 

Ved et køb af en autostol som denne, får du funktionalitet for alle pengene. Den lette vægt gør det nemt for dig at flytte den rundt imellem forskellige biler, hvis der bliver behov for det. Samtidig er betrækket aftageligt og tåler maskinvask.

 

Derfor skal du vælge denne autostol:

 • God sikkerhed med ekstra sidebeskyttelse.
 • Let vægt gør den fleksibel og robust til dagligdagsbrug.
 • Nem at vedligeholde med aftageligt betræk.

Britax Römer Kidfix SL-Sict (4–10 år)

Denne autostol klarer sig rigtig godt igennem samtlige sikkerhedstjek og er yderst brugervenlig, hvilket gør den populær blandt forbrugerne. Den egner sig perfekt til de store børn i aldersgruppen 4-10 år eller til en vægt på 15-36 kg.

 

Produktet er til fremadvendt brug og indeholder en selepude med 3 punkts-sele og dertilhørende ekstra rygbeskyttelse, der giver støtte til skulder, nakke og hoved ved tilfælde af kollision. Som en ekstra fordel er hovedstøtten lavet på en måde, så den understøtter dit barns hoved, når det falder i søvn under længere bilture.

 

Det unikke ved denne autostol er, at den består af et isofix-greb i stedet for en almindelig stiv fæstning. Stolen påmonteres et isofix-beslag og låser derefter for at opnå maksimal sikkerhed ved uheld.

 

Derfor skal du vælge denne autostol:

 • Ekstra god sikkerhed grundet unikt isofix-greb og ekstra beskyttelse.
 • Mulighed for tilpasning til bilens bagsæde giver øget fleksibilitet.
 • Funktionalitet er i højsædet hele vejen rundt.

Vælg din autostol med omhu

Nu hvor er alle tre modeller er gennemgået en autostol test, er det nu op til dig at vælge det rette produkt, der kan leve op til dine behov og forventninger.

 

Giv dig endelig god tid, når du skal træffe det endelige valg, da du kommer til at bruge din kommende autostol rigtig meget. Vær ikke bleg for at stille mange spørgsmål hos din forhandler – de vil med glæde hjælpe dig.

 

Med en god autostol er dit barn sikret den optimale komfort og sikkerhed, der gør alle bilture til en behagelig oplevelse for alle parter.

You may also like