Home Elektronik Elektrisk tandbørste test

Elektrisk tandbørste test

by Mark
0 comment
Elektrisk tandbørste test

Vi kender alle til de aftener, hvor man er helt udmattet efter en lang dag på arbejde eller i skole, og man bare gerne vil se måner og stjerner hurtigst muligt. På disse dage bliver tandbørstningen noget, der bare skal overstås, så man kan komme i seng. Det er ikke altid, at man orker at børste tænderne lige så meget, som man faktisk burde. For at få tandbørstningen klaret til punkt og prikke hver dag – også på aftener, hvor du mest af alt har lyst til at springe over – så kan en elektrisk tandbørste være et godt alternativ for dig. Med sådan en er du næsten garanteret en bedre mundhygiejne, og den er let at betjene.

Brugen af elektriske tandbørster har været stigende i løbet af de seneste par år. Flere og flere mennesker vælger at bytte den manuelle klassiske tandbørste ud med den elektriske tandbørste.

Det er der flere gode grunde til. Med en elektrisk tandbørste kan man få klaret sine to daglige tandbørstninger både hurtigere og mere effektivt. Det er hovedårsagen til, at elektriske tandbørster i dag har så mange tilhængere. De fleste oplever også, at når først man har oplevet letheden ved elektriske tandbørster, så har man ikke specielt meget lyst til at skifte tilbage til den almindelige tandbørste.

Den elektriske tandbørste gør altså, at du både får børstet dine tænder mere effektivt, og du behøver heller ikke vente så lang tid, før du kan komme ind i din varme seng om aftenen og sove. Det kan blive din nye bedste ven, men hvilke ting skal du være særligt opmærksom på, når du skal købe din tandbørste? Og hvilken elektriske tandbørste skal du egentlig vælge? I dag er der et bredt udvalg af elektriske tandbørster, og de svinger meget i både pris og funktion, når det handler om kvalitet og effektivitet i tandbørstningen. Derfor bør man overveje, hvor mange penge man egentlig vil give for sådan en tandbørste, og hvilke krav man har til tandbørstningen.

I denne elektrisk tandbørste test får du syv bud på gode og effektive elektriske tandbørster, som du helt sikkert vil få glæde af, næste gang du skal børste tænder.

Oral-B Pro800

Hvis du ønsker en elektrisk tandbørste, der kan fjerne op mod 100% mere plak, end hvad en almindelig tandbørste kan, give dig sundere tandkød og et hvidere smil, så kan det være du skal vælge den elektriske tandbørste Oral-B Pro800. Med den første tandbørste i denne eltandbørste test, får du nemlig en tandbørste, der nærmest gør dine tænder hvidere og fjerne misfarvninger fra første tandbørstning. Det betyder, at hvis du køber den i dag, kan du med sikkerhed sende et flot smil afsted til alle du møder på din vej i morgen. Derudover vil en professionel tidtagningsfunktion hjælpe dig med, at du børster dine tænder i perfekt estimeret tid hver gang. På den måde kan du rolig have tankerne på noget andet under tandbørstningen, uden du skal være bekymret for, om du nu også lige fik det gjort ordentligt. Det kan være et plus for mange.

Det er dog ikke de eneste fordele, der er ved den her elektriske tandbørste. Udover tidtagningsfunktionen og garanti for et hvidere smil, har den tre forskellige børstefunktioner. Den ene funktion vil pleje dit tandkød, mens den anden funktion vil lave en sensitiv rengøring. Ydermere er Oral-B det mærke, som de fleste tandlæger i verden anbefaler, at du bruger. Det er altså en perfekt tandbørste, der gør det nemt for alle at skifte fra den traditionelle tandbørste til den elektriske tandbørste.

Oral-B Genius X

Når det kommer til de bedste elektriske tandbørster, kan man ikke komme uden om denne Oral-B Genius X tandbørste, som gør tandbørstningen til en leg. Derfor er det den næste tandbørste i denne elektrisk tandbørste test. Det er nemlig en tandbørste der både:

 • Har 58.800 børstebevægelser i minuttet
 • Sikrer dig mod at gøre skade på dit tandkød
 • Har seks forskellige børstetilstande
 • Kan give dig besked, hvis du børster dine tænder for hårdt eller for blødt


Med Oral-B Genius X får du altså en tandbørste, der ligesom forrige tandbørste, kan fjerne dobbelt så meget plak, som den manuelle tandbørste, samt give dig hvidere tænder allerede efter første tandbørstning. Med denne tandbørste vil du både blive bedre og mere bevidst omkring din tandbørsteteknik, fordi den er udstyret med en Gum-Guard funktion og en Al-guide, der vil hjælpe dig med dette. Derudover har den et genopladeligt batteri, som kan holde til cirka 14 dages jævnlig børstning. Oral-B Genius X gør det altså lettere for dig at børste dine tænder rigtigt, og derfor er det også en tandbørste, som kun kan anbefales i den her eltandbørste test.

Philips Sonicare DiamondClean

En anden elektrisk tandbørste, der er værd at kigge mere på i denne eltandbørste test, er Philips Sonicare DiamondClean. Den har fået højest antal stjerner i forskellige elektrisk tandbørste tests, hvor den især får ros for sine evner når det handler om børstning, brugervenlighed samt holdbarhed. Denne tandbørste kan ligesom de to første elektriske tandbørster, også fjerne mere plak og give hvide tænder, end den normale tandbørste kan.

Den er udstyret med en intervaltimer, der tager tid på fire gange 30 sekunder. På den måde ved du, hvornår du har børstet de forskellige områder i munden lang tid nok.

Funktioner:

 • Ekstra polering af tænderne
 • Massering af tandkødet
 • Kan indstilles til særligt sensitive tænder (hvis du fx har et hul)
 • Sensitivt tandkød, som skal skånes
 • Ekstra hvide tænder

De mange funktioner gør, at man kan finde den højt oppe på skalaen, når det handler om pris. Du er til gengæld garanteret at få noget for pengene her, idet du får en af de allerbedste elektriske tandbørster på markedet, hvorfor den også er nævnt i den her elektrisk tandbørste test.

Oral-B Genius 9000

Vil du gerne have en effektiv elektrisk tandbørste og tage din tandbørstning til næste niveau? Hvis det er tilfældet, bør du overveje at købe den fjerde elektriske tandbørste i denne elektrisk tandbørste test, nemlig Oral-B Genius 9000. Med en Oral-B Genius 9000 tandbørste, får du nemlig en elektrisk tandbørste, der kan tilslutte til din smartphone, som vil registrere, om du børster dine tænder længe nok, og om du gør det korrekt. Modellen sikrer dig, at du får en god og effektiv tandbørstningsrutine. Det kræver dog, at man medbringer sin smartphone til badeværelset, men der følger heldigvis både en holder og sugekop med til telefonen, så man let kan have den ved sin side under sine to daglige tandbørstninger.

Derudover får du med Oral-B Genius 9000 en tandbørste, hvor du kan gøre designet personligt idet tandbørsten er udstyret med en LED-ring, så du kan ændre farven på tandbørsten til din yndlingsfarve. Du vil også kunne få glæde af følgende, når du køber denne elektriske tandbørste:

 • Rejseetui med plads til din telefon også
 • En beholder til opbevaring af fire børstehoveder
 • En sugekop til spejlet, som kan holde din smartphone
 • Induktionsoplader
 • Batteri i op til 12 dage

Fordelene ved denne tandbørste stopper dog ikke her. Du får nemlig hele syv forskellige børsteindstillinger:

 • Pro Clean
 • Dybderengøring
 • Daglig rengøring
 • Tandkødspleje
 • Sensitive tænder
 • Polering
 • Tunge-rengøring

Det kan nogle gange være svært at finde ud af, hvor meget og hvor lidt du skal børste med de forskellige programmer, men din tvivl stopper her. Denne Oral-B Genius 9000 er indstillet til at vibrere og lyse efter 30 sekunder, så du bliver på mindet, at du har færdiggjort området, og er klar til at gå videre til næste område. Lyset vil give dig en indikation på, om du børster dine tænder for hårdt eller for blødt, så du kan ændre på trykket.

Philips Sonicare Flexcare+

Hvis du ønsker dig en elektrisk tanbørste, der er nem at håndtere og har lige præcis de funktioner, du har brug for, kan du overveje at købe den femte model i denne eltandbørste test. Det er nemlig en Philips Sonicare Flexcare+. Med denne model får du en eltandbørste med super brugervenlighed, der er simpel at bruge og med en god tandbørstningsevne.

Detaljer:

 • Fremstillet så den kan nå længere ind og køre i længere tid. Børstehovedet er udstyret med ekstra langt og tætsiddende hår. Det er en fordel når den plak, der gemmer sig inde mellem tænderne eller andre sværttilgængelige steder skal fjernes.
 • Sikrer dig et sundere tandkød på bare et par uger. Tandbørsten vil udføre perfekt rengøring langs dine tænder, så dit tandkød får en forbedret sundhed efter bare de to første uger. Faktisk er den seks gange bedre til at fjerne plak langs tandlinjen end en normal og manuel tandbørste er.
 • Denne tandbørste har god direkte kontakt med hver enkelt tand, og derfor vil den let kunne fjerne misfarvninger, så du får hvidere tænder
 • Du kan roligt bruge denne tandbørste selvom du har tandbøjle, tandrekonstruktioner eller tandkødslommer. Dog skal du være opmærksom på, at hvis du bruger denne tandbørste, når du har bøjle, vil børstehovederne blive hurtigere slidt.
 • Børstehovedet har en speciel vinkel der gør, at den har let ved at fjerne plak på selv de bagerste tænder, som ellers kan være svære at nå ind til.
 • Den er udstyret med to forskellige timere, der hjælper dig med at styre både den samlede børstetid samt de intervaller, du bør børste mundens fire afsnit i. På den måde får ud en mere ensartet rensning af hele munden.

Derudover tilbyder denne elektriske tandbørste fem forskellige rengøringsindstillinger, så man på bare to minutter er sikker på, at man har været hele vejen rundt og give sine tænder den bedst mulige pleje:

 • Indstilling til følsomt tandkød
 • Indstilling til genopfriskning, som egner sig til de hurtigere tandbørstninger i løbet af dagen
 • Indstilling med massage, så tandkødet stimuleres
 • Indstilling til at forbedre tandkødets sundhed
 • Indstilling der sikrer optimal rensning på blot to minutter

Nu tænker du sikkert, hvor mange kroner og ører man skal sende afsted efter den femte tandbørste i denne elektrisk tandbørste test. Det er en enkel og prisvenlig tandbørste, der ligger til en pris på omkring de 1000 kroner.

Jordan Clean Premium+

Er du én af dem, der gerne vil have en tandbørste med lidt flere avancerende funktioner, men samtidig sikrer en effektiv og nem tandbørstning? Så bør du overveje at købe denne elektrisk tandbørste tests sjette bud på en effektiv og velegnet elektrisk tandbørste, som har tilpas mange funktioner, du kan benytte dig af.

Du er derudover også sikker på, at du får en tandbørste der kan klare tandbørstningen perfekt i alle områder i munden, og som er nem at have med på farten. Børstehovedet er ganske unikt med flere forskellige børstehår samlet i ét børstehoved, hvilket gør at børstningen af tænderne både bliver blid og effektiv. Du vil få indikationer fra en tryksensor i forhold til, om du børster for hårdt, og om du plejer dit tandkød. Du vil også få besked, hvis din tandbørste er ved at løbe tør for strøm, og den har brug for at blive opladet. Ved fuld opladning vil den kunne holde i op til 120 minutter, og det svarer til to daglige tandbørstninger om dagen i en hele måned.

Detaljer:

 • Indstilling der giver renere tænder
 • Indstilling der børster dine tænder blidt
 • Indstilling der bleger dine tænder
 • Timer inkluderet så du sikrer dig, at dine tænder bliver børstet optimalt i forhold til tid

Når du vælger at købe denne Jordan Clean Premium+ tandbørste, vil du udover alle ovenstående specifikationer også få to ekstra børstehoveder med samt en rejsebeholder. Rejsebeholderen er specielt en fordel, når du skal have din elektriske tandbørste med på farten, så den kan blive opbevaret sikkert og hygiejnisk.

Silk’n ToothWave

Mulighederne for indstillinger og pris hænger ofte sammen, når man snakker om elektriske tandbørster. Dette er også tilfældet ved tandbørste nummer syv i denne eltandbørste test, nemlig Silk’n ToothWave tandbørste. Med denne tandbørste vil man få meget mere end bare tandbørstning. Uanset om man har plak, pletter, misfarvninger, tandsten eller tandkødsproblemer, så er Silk’n ToothWave løsningen for dig. Den gør nemlig meget mere, end alle andre elektriske tandbørster, du finder på markedet.

Detaljer:

 • Den første tandbørste, der bruger DentalRF™-teknologi
 • Teknologien er klinisk dokumenteret
 • Teknologien er patenteret
 • Giver betydeligt hvidere tænder
 • Fjerner tandsten
 • Fjerne plak
 • Fjerner misfarvninger og pletter
 • Fjerner og forebygger blødninger og betændelse i tandkødet
 • Langtidsoplevelse af rene og glatte tænder
 • Vandtæt

Denne model er en af de eneste, som udover at fjerne plak, også kan fjerne misfarvninger på tænderne og tandsten. Dette er muligt på grund af den revolutionerende DentalRF™-teknologi, som udsender radiofrekvensbølger på hver enkel tand, og kan oven i købet også nå under tandkødet. Det er en stor fordel idet du beskytter dine tænder mod nye urenheder, og du forhindrer urenhederne i at sætte sig igen. Derudover vil du hurtigt lægge mærke til, at dine tænder er rene og glatte i en længere periode af gangen – også selvom du lige har spist. Ydermere vil du kunne mindske risikoen for, at der opstår sygdomme i dit tandkød og karies, hvilket vil give dig bedre mundhygiejne og et smil, der siger spar to.

Som nævnt hænger funktionsindstillinger og pris ofte sammen, når det kommer til elektriske tandbørster. Med alle disse fordele der er forbundet ved denne elektriske tandbørste i eltandbørste testen her, placerer den sig prismæssigt i den højere ende af skalaen. Man får til gengæld også hvad man betaler for, så hvis man ønsker en elektrisk tandbørste, der kan lidt mere end de fleste andre på markedet, så bør man smide lidt flere penge efter modellen og købe Silk’n ToothWave.

ORAL-B PRO 690

Ønsker du en lettilgængelig tandbørste til billigere penge? Så er det måske denne sidste mulighed i denne elektrisk tandbørste test, du skal have fingrene i. Med en Oral-B PRO 690 får du nemlig en tandbørste, der er i den billigere ende af prisskalaen, simpel at bruge og stadig bevarer den gode kvalitet. Denne model skal oplades lidt oftere, da den kun har en børstetid på 34 minutter ved fuld opladning. Den rotationsevne er på 8800 i minuttet, hvilket stemmer godt overens med andre elektriske tandbørster, så her går den altså ikke på kompromis med kvaliteten trods den lavere pris, hvorfor den også fortjener en plads på denne eltandbørste test.

Detaljer:

 • Advarsel ved lavt batteri
 • Ladesokkel medfølger
 • Ekstra håndtag medføgler
 • Udstyret med vandtæt håndtag
 • Børstetid på 34 minutter
 • Der medfølger to ekstra børstehoveder

Hvordan vælger man den rigtige elektriske tandbørste?

Elektriske tandbørster anbefales af mange tandlæger over hele verden. Derfor vil du hurtigt opdage, at markedet for el-tandbørster er stort, når du starter din jagt. Det kan hurtigt komme til at virke som en uoverskuelig opgave at finde lige præcis den tandbørste, som lever op til dine krav og behov samtidig med, at den passer til dig budget, fordi der er så mange modeller at vælge imellem. Derfor får du her en guide, du kan bruge, når du skal udvælge den elektriske tandbørste, der definitivt passer dig bedst. Der findes ikke noget konkret svar, men der er nogle parametre, som du kan analysere og sætte op mod hinanden, så du giver dig selv de mest optimale betingelser, får at få fingrene i den helt rigtige elektriske tandbørste.

Det første du bør overvejen er prisen. Det er vigtigt, at du beslutter dig for, hvor mange penge du har lyst til at bruge på din nye tandbørste. På den måde indskærper du hurtigt dit søgefelt markant. Der findes elektriske tandbørster i alle prisklasser, og nogle af dem er nævnt i denne eltandbørste test. Hvad man dog skal være opmærksom på er, at der naturligvis er en sammenhæng mellem kvalitet og pris, hvilket understreger hvorfor prisen er vigtig at overveje.

Det næste du med fordel kan tage stilling til er tandbørstens børsteevne. Når du kender til børsteevnen ved du, hvad du får for pengene. For at finde frem til, hvor god en børsteevne tandbørsten har, skal du bemærke ting som antal af pulseringer, hvilket rengøringssystem den er udstyret med og antallet af rotationer tandbørsten kører med i minuttet.

Nummer tre ting på listen over ting, som du bør være særligt opmærksom på i forbindelse med dit køb af en ny elektrisk tandbørste er batteritiden. Hvis du er en af de mange mennesker, som har en meget travl hverdag, kan det være irriterende, hvis du hele tiden skal tænke på, om din tandbørste nu har strøm på, når du skal bruge den. Det er nemlig super irriterende, hvis du skal til at bruge din elektriske tandbørste, og den så ikke har mere strøm på. Derfor kan du med fordel vælge en elektrisk tandbørste, som har en fornuftig batteritid, men også en hurtig opladningstid.

Det sidste du kan have med i dine overvejelser, når du skal købe enten din første eller bare en ny elektrisk tandbørste er de ting, der følger med. Det vil sige, at hvis du rejser meget og ofte skal have din tandbørste med på farten, vil du måske have gavn af, at der følger opbevaring til din tandbørste med, så den kan transporteret hygiejnisk. Dernæst er det smart for dig at have en flytbar oplader, og måske en oplader med USB-kabel, så den er nem at lade op i enten en bil eller computer. En ting som fx hvor mange ekstra børstehoveder der følger med, er også en vigtig faktor. Dette gælder specielt hvis du har bøjle, for det vil slide mere på børstehovederne, og du vil derfor skulle bruge ekstra penge på nye børstehoveder. Hvad der dog er værd at bemærke er, at når først du har købt din tandbørste, behøver du kun bytte børstehovederne ud. Du kan altså bruge din elektriske tandbørste i en lang periode, og derfor kan det i mange tilfælde godt svare sig at købe en lidt dyrere model.

Hvis du vil være helt sikker på, at du får fingrene i den elektriske tandbørste, der passer bedst til dig, bør du overveje ovenstående ting, og som bonus kan du booke en tid hos din tandlæge. Her vil du kunne spørge din tandlæge til råds omkring dine tænder, og hvad de har brug for. Hvis du døjer med tandsten, tandkødsbetændelse eller misfarvninger, kan du med fordel vælge en elektrisk tandbørste, der egner sig specielt til dette problem.

You may also like