Home Til HusetKøkken Raclette test – Her er den bedste

Raclette test – Her er den bedste

by Mark
0 comment

Kunne du godt tænke dig at prøve kræfter med raclette?

Raclette er til dig, der nyder at sidde ved bordet med maden i længere tid.

Her får du muligheden for, at dine gæster hver især kan tilberede sin egen mad, så I kan sidde og nyde gode samtaler mens maden steger midt på bordet.

Racletten er særdeles velegnet til selskaber, hvor maden skal kunne noget lidt ekstra.

Det betyder også, at selve racletten skal kunne indgå i en borddækning uden at virke kluntet eller klodset.

Det er ikke bare et redskab, der skal gemmes væk i et skab, men noget, man skal kunne holde ud at se på. Herunder er præsenteret fem bud på racletter, der alle kan være med til at opfylde dit ønske om en middag der lige kan lidt ekstra. Her er både tænkt på design og funktionalitet, og ved alle modellerne er kvaliteten helt i top.

Severin Raclette RG 2343 – Stilrent design og let betjening

Modellen Severin Raclette RG2343 er virkelig af en kaliber, der kan slå benene væk under både dig og dine gæster.

Det stilrene stykke køkkenudstyr fremstår både lækkert og i god kvalitet, og det afspejler sig i resultatet af madlavningen. RG 2343 er en af de modeller, der er kraftigst.

Effekten ligger på 1500 Watt. Det betyder, at du lynhurtigt har mad klar, som er stegt præcist, som du ønsker det, samtidig med den gode smag er velbevaret.

Med denne type raclette er det ikke nødvendigt at bruge fedtstof til stegningen. Det skyldes, at hele stegefladen består af en stor natursten.

Det at stenen ikke er delt op i flere er med til at sørge for, at varmen bliver jævnt fordelt, så man ikke vil risikere, at maden, der ligger midt på stenen hurtigere bliver stegt end maden længere ud mod kanterne.

Stenen holder desuden naturligt på varmen, og der går lang tid, før den bliver kold. Man behøver altså ikke skynde sig for at nyde sin mad, man kan roligt tage det helt i sit eget tempo.

Når du har brug for at stille din raclette væk, udmærker denne sig ved at have håndtag i begge ender, så du let kan løfte den. Racletten er temmelig stor, og selve stegefladen er 50 x 25 centimeter.

Det betyder først og fremmest, at du har en stor flade at stege på, og tænker du, at den er for stor til at kunne sætte væk, så husk på, at den er fremstillet i et design, der er så flot og stilrent, at man reelt godt kan have den stående fremme, uden den skæmmer.

Racletten giver dig mulighed for at stege alt fra skaldyr til grønsager, og du kan være sikker på at imponere dine gæster med denne type af mad, der virkelig kan noget helt specielt. Og så kræver det kun, at du laver den simple forberedelse af maden – resten står dine gæster jo selv for.

OBH Raclette Bistro x 8 – En raclette, du kan stole på

Skal du til at kaste dig ud i dit første raclette-eventyr?

Så kan det være du tænker, at du ikke har brug for den helt store luksusløsning, men at du hellere vil være sikker på at have en model, der er let at forstå og let at betjene.

Sådan en model får du med OBH’s Bistro x 8. Racletten har otte pander, så I kan sagtens være en hel del, der sidder samlet omkring den.

Det betyder også, at du selv med en simpel raclette sagtens kan servere det for gæster til et selskab. På den måde kan I i flere timer sidde og lade snakken gå over maden.

Racletten består af to plader, der begge fordeler varmen meget jævnt. De har dog hver deres specifikationer. Den ene plade er i granit.

Naturstenen holder selv på varmen og fordeler den meget jævnt, så al maden bliver stegt ligeligt, uanset om der er tale om grønsager eller kød.

En plade i granit betyder også, at du ikke behøver at anvende fedtstof, når du skal bruge din raclette – maden vil ikke sætte sig fast på fladen.

Den anden plade er en grillplade, der kan give din mad lidt ekstra bid og gøre oplevelsen endnu bedre. Desuden har du muligheden for at justere raclettens temperatur. Uden på sidder en lille termostat, så du kan skrue op og ned alt efter, om det er fisk og fjerkræ, en stor bøf eller lettere grønsager, der er på menuen.

En anden stor fordel ved denne model er, at panderne begge kan gå i opvaskemaskinen, så rengøringsprocessen er heller ikke noget, der virker alt for afskrækkende.

Desuden er der arbejdet på designet, så racletten virker simpel. Selvom det er en relativ stor ting at have stående på bordet under maden, virker den ikke til at optage al pladsen, og granitpladen er med til at give den et mere stilrent look.

Severin Raclette RG 9645 – en raclette med mange egenskaber

Går du efter en raclette, der ikke er i helt samme klasse som førnævnte RG2342, men som stadig kan leve op til dine krav?

Så kan det være en RG9645 i stedet er noget for dig.

Her får du en klassisk raclette, der kan klare at stege mange forskellige typer af mad, men som er indenfor et budget, de fleste kan være med på.

Derfor kan den også fungere rigtig godt til begynderen, der er begyndt at eksperimentere med nye ting i køkkenet, og som har kastet sig over raclettekunsten.

Selvom racletten her har et mindre stilrent udseende end storebrormodellen, er det stadig en god raclette, der kan leve op til langt de fleste behov – og i en prisklasse, der er til at overkomme.

Racletten har to aftagelige plader, hvoraf den ene er en grillplade. Det betyder altså, at I kan sidde ved middagsbordet til aften og spise kød, der har de samme grillriller, som når I tager en bøf af kuglegrillen uden for – men en raclette fungerer godt året rundt.

Den anden plade, som er natursten, indbyder til sund madlavning, da det ikke er nødvendigt at bruge fedtstof på pladen for at kødet kan slippe. Granitpladen er non-stick, så der er ingen risiko for, at det har brændt sig fast i overfladen, når I er klar til at spise.

De otte små pander, der følger med, har håndtag i forskellige, dæmpede farver, så der ikke opstår forvirring over, hvem der har hvilken pande og på hvilken plads – hvis bare man husker sin farve, bør man være sikker på at få det at spise, man selv har sat på varmen.

Det er muligt at indstille til forskellige temperaturer, alt efter hvilken type mad, man ønsker at tilberede på sin raclette.

Denne model har 1400 Watt hvilket giver rig mulighed for at få power nok på til at forberede langt de fleste ting, uden man behøver være bange for, det ikke kan steges igennem.

Fritel RG 3175 Raclette – en to-i-en-løsning, der kan overraske dine gæster

Har du kastet dig over raclette for længe siden og trænger til et frisk pust?

Så er Fritel RG 3175 virkelig en maskine med ekstra esser i ærmerne. Først og fremmest er det en raclette med mange muligheder. Stegepladen er 49 x 24 centimeter.

Det giver temmelig mange kvadratcentimeter at stege sin mad på, og der er snildt plads til de otte små pander, der følger med.

Designet er let og stilrent, så når den står på bordet under middagen, vil der ikke være nogen, der tænker, at den fylder for meget eller ikke ser godt ud.

I stedet vil den måske blive et samtaleemne, og hvis ikke, så indbyder den lidt langsomme form for madlavning til samtaler, mens man spiser, hvilket fungerer rigtig godt i selskaber, hvor den typisk kommer i brug.

Hvad der er med til at gøre Fritel RG 3175 til noget specielt, er dens kombinationsløsninger. Det indebærer blandt andet, at du kan vende racletten om.

På bagsiden af stegefladen er der mulighed for at stege pandekager. På den måde kan hovedret og dessert altså begge klares midt på middagsbordet, uden nogen behøver stå alene i et køkken og forberede maden væk fra gæsterne.

Tiltænker du ikke at bruge racletten til selskaber, medfølger der også en wokgryde, så det er mulig at tilberede mad på en helt anden måde, end man normalt tænker på med raclette. Desuden medfølger to store pander, der kan bruges i stedet for de mange små – og som hurtigere kan klare at færdiggøre et måltid.

Princess Dinner4All Pure Raclette – Teppanyaki til dem, der gerne vil have lidt ekstra

Tænker du ikke, din raclette skal bruges til store selskaber, kan denne raclette virkelig noget.

Designet er helt i top, og stegefladen og panderne er store nok til, at fire mennesker kan tilberede mad her.

Her er ikke bare en pande til hver person – i stedet er der fire stegeflader, så hver gæst kan have hver sin plade. Selve racletten er fremstillet i et bambuskabinet, der kan passe godt ind på ethvert middagsbord.

Desuden giver designet associationer til det japanske køkken, der også fylder meget i raclette. Denne raclette er i teppanyaki-stil, hvor maden tilberedes direkte på en varm stålplade.

Desuden egner denne raclette sig særdeles godt til at tage med på tur. Tænker I på en tur i sommerhus, kan I altså sagtens medbringe Princess Dinner4All, da de to bambuskabinetter nemt kan stables og dermed tages sikkert med på farten.

På den måde kan I få lov at nyde tiden sammen over en omgang teppanyaki-gourmet på jeres helt egen, personlige måde.

Det er muligt at stege maden både med og uden fedtstof. Ved at give hver gæst sin egen stegeplade åbner man også for muligheden for, at gæster med allergier eller bestemte ønsker til maden selv kan tilpasse sin stegeplade, så man får præcis, hvad man kunne tænke sig.

Vil man alligevel gerne invitere flere mennesker på teppanyaki er det slet ikke umuligt. Det er nemlig muligt at koble flere kabinetter og plader sammen, så man samlet får endnu mere plads at tilberede sin mad på.

Det er ikke nødvendigt med den helt store tekniske kunnen – vil man gerne koble flere sammen, medfølger et kabel i æskerne, så det kan gøres let og smertefrit.

You may also like