Home Til HusetKøkken Emhætte test

Emhætte test

by Mark
0 comment

Ønsker du et velfungerende køkken, er emhætten en detalje, det bestemt ikke er værd at gå på kompromis med.

En emhætte af god kvalitet sørger nemlig for, at du kan kokkerere og slå dig løs i køkkenet uden at behøve bekymre dig for eventuelle lugtgener, der sætter sig i luften og synes at hænge ved.

En god emhætte er således nem at bruge, støjsvag og suger den korrekte mængde.

Vil du gerne hjælpes på vej til at finde frem til nogle af de bedste på markedet, kan du orientere dig i denne oversigt af emhætter fra tests.

Miele PUR68W – Smukt design, der understøtter din madlavning

Denne emhætte fra Miele klarer sig flot på tværs af forskellige tests.

Ved første øjekast udmærker emhætten sig i særlig grad ved sit stilrene udseende, der kan passe godt og naturligt ind i langt de fleste moderne køkkener.

Overfladen er af rustfrit stål, der er let at gøre rent. Dertil kommer, at denne emhætte har en fortrinlig lysfordeling med det såkaldte HighPower LED. På den måde syner madlavningen ikke hen i dunkelhed, men er i stedet velbelyst, så der skabes et godt arbejdsrum for dig.

Med et støjniveau, der lægger sig i omegnen af 47 dB – 67 dB klarer denne emhætte sig hæderligt.

Dette skal især ses i forhold til dens kapacitet, der specificerer, at den kan suge op til hele 650 kubikmeter luft i timen.

Du får altså ikke blot en rent æstetisk smuk og simpel tilføjelse til køkkenet for pengene, men bestemt også et redskab, der kan gøre en forskel for dig og dine arbejdsgange både under og efter din madlavning.

På den måde opnår emhætten kriteriet om at kunne gøre hverdagen lettere. Dette er naturligvis også set i forhold til den medfølgende rengøring og vedligehold.

 

Siemens LF97BCP50 – Emhætte med imponerende sugestyrke

Det vil naturligvis altid være et kompromis, du som forbruger skal indgå, når det handler om at prioritere sygestyrke kontra lydsvaghed.

Denne emhætte fra Siemens er dog et ganske glimrende bud for dig, der ønsker at finde en kombination, der til fulde søger at afbalancere det bedste fra begge verdener.

Emhætten her har en indbygget motor, der har en maksimal sugekapacitet på hele 727 kubikmeter per time.

Til trods for denne imponerende sugeevne sniger lydniveauet sig dog ikke højere op end ved mange andre emhætter, og ligger på et maksimalt niveau omkring de 65 dB.

Det er en fordel for dig, der ønsker en både kraftig og støjsvag emhætte.

Overvejer du denne emhætte fra Siemens, er det dog vigtigt at tage flere aspekter ved emhætter test med i dine overvejelser.

Denne emhætte er med sine 90 centimeter nemlig en del bredere end de fleste emhætter til almindelige hjem. Det er derfor vigtigt at overveje pladsforholdene i præcis dit køkken.

Selvom designet er stilfuldendt, nytter dette således ikke så meget, hvis ikke størrelsesforholdet harmonerer med dit generelle interiør i køkkenet.

Passer den lidt bredere emhætte dog godt ind, er denne et ganske glimrende bud, specielt hvis du har brug for en lidt kraftige kapacitet hvad sugeevne angår.

Bosch DWQ96DM50 – Indeholder gode muligheder for indstilling

Kan du godt lide at din emhætte har meningsfulde indstillinger og inddelinger, er denne model fra Bosch muligvis noget for dig.

Udover generelt at klare sig godt på tværs af forskellige tests, har den nemlig nogle meningsfulde indstillinger, du kan vælge at justere i undervejs i din madlavning alt efter behov.

Til dette kommer også, at du ved emhætten kan vælge imellem enten aftræk eller recirkulation af luften. Indstillingerne er ikke blot meningsfulde, men derudover også intuitive og nemme at styre med den elektriske styring.

Denne emhætte er særligt prisstærk, selvom det er svært at pege på et sted, hvor der er gået på kompromis med kvaliteten.

Således er både udseende og funktion veludført og lever op til de krav, et moderne hjem måtte bringe med sig. Igen er der her med de hele 90 centimeter tale om en ret bred emhætte, som naturligvis sætter nogle krav til udseendet af dit køkken.

Sugekapaciteten med den effektive motor placerer sig dog ganske pænt med en maxkapacitet på 610 kubikmeter i timen. På den måde får du rigtig meget emhætte for pengene, hvilket er en af grundene til denne emhættes stærke placering på tværs af tests.

Thermex Ronda 600 FH intern – Solid frithængende emhætte

Typen af emhætte, som passer ind hos dig, vil naturligvis afhænge af, hvordan dit køkken er indrettet.

Således vil det i en række køkkener, for eksempel køkkener med såkaldte kogeøer, give mening at afgrænse sig søgning til en såkaldt frithængende emhætte, der ikke behøver være monteret op ad en væg.

Leder du efter sådan en, er denne model fra Thermex et godt bud, der med sit udseende i rustfrit stål passer ind i mange stilarter. Dertil kommer, at den klarer sig ganske pænt med hensyn til både støjsvaghed og sugeevne, uden at fylde synderligt meget.

Emhætten er perfekt rund og syner derfor flot fra alle vinkler. Desuden er den blot 60 centimeter i diameter, og kræver altså derfor ikke et større køkken end som så.

På den måde kan du næsten vide dig sikker på, at den vil kunne være et glimrende bud på en emhætte til dit køkken med kogeø.

Med sin maksimale kapacitet på 647 kubikmeter i timen suger den desuden imponerende godt set i forhold til sin størrelse. Med til denne sugeevne hører en forventelig støj varierende fra 53 til 66 dB, der ligger pænt sammenlignet med andre modeller.

Siemens LC87KHM60 – Moderne emhætte, der sikrer din arbejdsplads

Er du ikke bange for at kaste dig ud i noget nyt og mindre konventionelt, er denne væghængte emhætte fra Siemens at forfriskende, nytænkende og velfungerende bud.

Emhætten er smuk i sin skrå udførelse, der vender ud fra væggen i en vinkel.

At vælge en skrå emhætte som denne kan have flere fordele.

Det er for eksempel relativt pladseffektivt og kan dertil være med til at sikre, at du bedre kan komme til, samt at du kan se hvad du laver, når du kokkererer over gryderne.

Særligt dig med et lidt mindre køkken vil virkelig kunne mærke en forskel i, hvor meget rummelighed der synes at være frigjort med en emhættetype som denne.

På sine almindelige hastigheder har denne emhætte en maksimal kapacitet på omkring 380 kubikmeter luft i timen.

Her er det dog vigtigt at huske, at dette tal øges til 570 kubikmeter luft i timen på intensivfunktionen – det er altså dette tal, du kan bruge til at sammenligne med de andre modeller i denne testoversigt. Lydeffektivteten er imponerende god med en maksimal værdi på 56 dB.

Silverline PE911EXT – Indbygget i din bordplade

En anden nytænkende måde at inkorporere emhætter på kan være med en model som denne fra Silverline, der er indbygget i bordpladen bag dine kogeplader.

Der kan være flere fordele ved at vælge et design som dette.

Ikke mindst gælder nemlig, at dette frigiver en del plads, da emhætten kan sænkes ned i bordet, når den ikke er i brug.

De fleste vil her være enige i, at dette rent æstetisk er en smuk og elegant løsning, der frigiver både loft- og vægplads. Selv under brug synes emhætten ikke af meget, men virker i stedet som en naturlig forlængelse af kogezonen.

Vælger du at prioritere plads og det stilrene design, vil du naturligvis skulle gå en smule på kompromis med effektiviteten.

Med sin bredde på blot 808 mm kommer desuden det faktum, at denne type emhætte kræver separat ekstern motor, der altså ikke er indbygget på samme måde som det ses ved flere andre modeller i denne testoversigt.

Eksterne motorer medfører dog generelt en øget støjsvaghed, hvilket taler i positiv retning for dig, der ønsker en elegant løsning, der ikke larmer.

Emhætten er intutiv og nem at styre med digitalt display, der kan betjenes med fingertouch.

Silverline SL 4220 Matix Roof 120cm stål – Effektiv emhætte gemt væk i loftet

Som navnet på denne model antyder er denne emhætte en af de større på markedet til private hjem.

Med sine hele 120 centimeter tager den en del plads op. Dette er dog ikke noget, du vil værke noget til, da emhætten ikke rager ud i rummet, som det ellers klassisk set er konventionen.

I stedet er denne emhætte helt og holdent inkorporeret i loftet. Dette frigør plads til dig og dit køkken, der vil fremstå mere åbent og rummeligt.

Emhætten klarer sig godt i en lang række tests. Den udmærker sig for eksempel særligt i sin brugervenlighed, der gør det nemt at styre den ved hjælp af en fjernbetjening.

Desuden er emhætten enestående med sine seks LED lys, der giver en god spredning og er med til at sikre overblik, når du laver mad.

Motoren for denne emhætte er ekstern og skal således installeres væk fra køkkenet.

Dette er med til at sikre god støjsvaghed, der er med til at sikre emhætten gode placeringer på tværs af forskellige tests. Emhætten er således god til dig, der ønsker en effektiv emhætte, du knap bemærker.

Thermex Hood in Hob Kogeplade – Enestående 2-i-1 løsning

En emhætte behøver i princippet slet ikke at være adskilt fra din kogeplade, og dette er bestemt noget, som denne model fra Thermex demonstrerer.

Her er der i høj grad fokus på pladseffektivitet, da du helt slipper for den fyldende emhætte på væg eller i loft. I stedet er den kombineret med en kogeplade.

Kogepladen her lever op til alle moderne standarder og er således klassificeret med energiklasse A+ og fungerer via såkaldt induktionsteknologi, der kan gøre underværker for din madlavning og den intuitive måde at skrue op eller ned for blussene på.

Det er på mange måde utroligt smart og pladsbesparende at inkludere emhætte og kogeplade i én, hvilket også en grunden til, at denne model har sneget sig med i listen over de emhætter, der er bedst i test.

Det er dog nødvendigt at være opmærksom på, at sugeevnen naturligvis ikke vil være i samme klasse som med en emhætte placeret over kogepladen.

Alligevel lyder maksimumkapaciteten dog på hele 530 kubikmeter luft i timen, imens lydniveauet skønnes at variere imellem 40-60 dB.

Emhætten har tre hastighedsindstillinger, imens kogepladen har såvel boost-funktion som sammenkoblingsfunktion af kogezoner, der kan være praktisk.

You may also like