Home Til HusetKøkken Bordgrill test

Bordgrill test

by Mark
0 comment

En bordgrill er den perfekte opfindelse til dig, der gerne vil grille, men ikke har plads til en stor kul- eller gasgrill, eller som bare gerne vil have et indendørs alternativ til den almindelige grill.

Med en bordgrill får du et stykke udstyr i dit køkken, der virkelig kan højne oplevelsen af madlavningen og være med til at gøre maden mere varieret, så man glæder sig til hvert eneste måltid.

Herunder er samlet otte forskellige bud på bordgrills fra tests, der alle kan være med til at gøre din kulinariske oplevelse lidt federe.

Tefal OptiGrill GC702D – et godt bud med mange funktioner

Tefal OptiGrill er enormt simpel at bruge, og så er den yderst effektiv. Den griller din mad lynhurtigt, så du kan være sikker på ikke at skulle vente i lang tid, før du kan spise. Grillen har forskellige features, der er værd at tage med:

 • Selvbetjeningsløsning
 • Enkel at rengøre
 • Tåler opvaskemaskine

Selve maskinen tåler naturligvis ikke at komme i opvaskemaskinen, da der er elektronik, der kan gå i stykker, men selve grillpladerne kan tages ud og kommes i opvaskemaskinen, så det kræver stort set ingenting at rengøre den.

Hvis man har andet at se til, mens man laver mad, kan man bruge grillens selvbetjeningsfunktion, der gør, at den automatisk tilbereder maden. Du skal blot sætte den i gang, så den kører, og så klarer resten sig selv. Grillpladerne er non Stick, så der er ingen risiko for, at maden sætter sig fast eller brænder sig på.

Grillen er enormt brugervenlig og simpel at lære at kende, og det er også med til at gøre grilloplevelsen endnu bedre, så man virkelig kan nyde den mad, man serverer. En bordgrill er god at have, uanset om man tænker at bruge den til hverdag eller fest.

Weber Pulse 1000 – en stabil grill på elektricitet

Fælles for bordgriller er, at de kører på elektricitet – noget der er lidt anderledes, end hvad man almindeligvis forbinder med en grill og lækre striber af varme på maden. Weber er ganske kendt inden for grillverdenen og byder blandt andet på:

 • Den kendte grillevne, Weber altid besidder
 • Trinløs varmeregulering
 • Medfølgende app til styring af grillen
 • Gennemført design med god plads

Selvom en bordgrill i udgangspunktet ikke er noget stort monstrum, er der god plads på Webers bordgrill. Grillpladen måler 41 x 31 centimeter, så der er alligevel god plads til mad på den, uanset om du bare er dig selv, eller om du har et par stykker på besøg. Grillen er god at bruge udenfor på steder, hvor der ikke er plads til en større grill. Hvis du må grille på din altan, kan det altså være et rigtig godt bud, men også til at tage med på ferie i sommerhuset eller hvis du bare har en meget trang terrasse.

Hvis du synes det er bøvlet at slæbe den ud og ind kan du få en lille vogn, du kan køre den frem og tilbage på, så du kan gøre oplevelsen lettere.

OBH Nordica OptiGrill+ XL – en stor bordgrill

Selvom du gerne vil have fat i en bordgrill, behøver du ikke nødvendigvis have behov for at få en lille grill.

OBH’s bordgrill i denne model er større end de fleste andre modeller, hvilket også ligger en smule i navnet. Det er en af de største modeller, der nævnes her.

Grillen har en del egenskaber, som blandt andet:

 • Stor grillflade med god plads
 • Forskellige programmer
 • Mange temperaturindstillinger

Når du skal grille, er der ikke mindre end seks forskellige programmer, du kan bruge til at indstille grillen, så den passer, uanset om det er kød, grønsager eller noget helt tredje, der skal grilles. Grillens gode størrelse betyder også, at du har plads til at grille både kød og grønsager samt varme dit brød på grillen, uden du har følelsen af, at det hele ligger i lag.

Grillen er relativt tung, hvilket naturligvis hænger sammen med dens størrelse. Trods at det er en bordgrill er der god plads til, at en familie på fire mennesker kan bruge den som grill uden at komme i store pladsproblemer, når der skal kokkereres mad til alle familiemedlemmerne, der er til stede.

Wilfa CG-2000B – Brugervenlig på budget

Vil du gerne have en lille bordgrill, der ikke kræver det helt store at sætte sig ind i, og som ikke vælter budgettet, når den skal købes? Så er Wilfas model et godt bud. Grillen er hverken specielt stor – men heller ikke voldsomt lille.

Det er en fin middelvej, til når der skal vælges grill, og kan blandt andet:

 • Skilles ad og gøres ren
 • Passe på de flest typer og størrelser af borde
 • Passe ind i de fleste typer af indretning

Grillen er simpel og minimalistisk og passer ind i de fleste skandinaviske køkkener. Overfladen er i børstet stål, der ikke skiller sig ud i nogen retning, men som fint blander sig med andre slags køkkenudstyr og maskiner.

Grillpladerne er non Stick, så du ikke får problemer med madrester, der sætter sig fast, når du er færdig med at grille, og når du er klar til at tage opvasken, kan både drypbakken og grillpladerne sagtens tåle en tur i opvaskemaskinen.

Det letter arbejdet med madlavningen og gør det meget nemmere at nyde en god aften med god mad. Der er flere forskellige indstillinger for temperatur og grillniveau, så din mad kan blive lige præcis som du håber på.

FRITEL GR 2285 – En grill til alle typer af mad

Vil du gerne forlænge grillsæsonen hen i efteråret, hvor det ellers kan være trist og træls at stå udenfor med madlavningen?

Med Fritels grill har du uendelige muligheder for, hvad du vil grille.

Med et låg, der både kan åbnes 180 grader, så det på ingen måde er i vejen, mens man griller, men også kan lukkes i, kan du både grille toasts og sandwichs, ligesom du kan grille helt almindelige bøffer – helt som du ville gøre det udenfor.

Grillen har blandt andet:

 • Grillplader, der kan tages af og gå i opvaskemaskinen
 • Nonstickbelægning på grillpladerne

Grillen er elektrisk, og derfor kræver den ikke lang tid til at starte op. Det sker stort set med det samme. Grillen er stilren, så den kan sagtens stå fremme i et køkken uden at se ud som noget, der ikke hører til der. Vil man i stedet hellere gemme den lidt væk, kan den også sagtens sættes i et skab. Den praktiske udformning gør den let at stille ind og mulig at lade stable sammen med andre ting, der skal være plads til.

Steba BBQ Bordgrill med hætte STVG500 – Et stykke kvalitet, der vil noget

Vil du godt give lidt ekstra for en grill, der til gengæld giver dig alt det, du har brug for, til din grillproces?

Så er Stebas grill måske perfekt til dine behov. Her får du en grill, der virkelig kan noget ud over det sædvanlige.

Det tæller blandt andet:

 • Grill med temperatur op til 300 grader
 • Stor grillplade
 • To individuelle varmesystemer

Grillpladerne kan skiftes ud, så der både er en flad plade samt en grillplade med riller. Den rillede grillplade anbefales blandt andet til bøffer og steaks, mens den anden plade i stedet passer godt til skaldyr, fisk og pølser, der i mindre grad har brug for at få de kendetegnende grillmærker.

At grillen kan klare op til 300 graders varme vidner om, at der virkelig er tale om et stykke kvalitet, der spiller på alle parametre. Selvom det blot er en bordgrill, er der rigelig med plads til at invitere gæster på grillmad.

De to plader har to individuelle varmesystemer, så du kan tilpasse den del af grillen, du skal bruge til en bestemt type mad, så du ikke er nødt til at kalkulere med, hvordan de forskellige dele spiller bedst sammen.

Bosch TFB4431V Bordgrill – garanti for kvalitet

Langt de fleste kender til Bosch, uanset om det så er skruemaskiner eller opvaskemaskiner, man har kendskab til. Men de producerer altså også bordgriller i en ganske stabil kvalitet.

Det er også tilfældet med denne grill. Modsat førnævnte model har den ikke grill- eller varmefunktion i låget, hvilket betyder, at sandwiches og panini ikke rigtigt fungerer i denne grill. Til gengæld fungerer den godt til blandt andet steaks eller skaldyr.

Grillen kommer med følgende egenskaber:

 • Aftagelige grillplader
 • Grillplader, der må gå i opvaskemaskinen
 • Forskellige grill- og funktionsniveauer

Grillen ligger energimæssigt i samme leje som de fleste middelbudgetgriller. På to forskellige steder kan du regulere varmen på grillen, så det, du griller, bliver reguleret så godt som muligt og så du bedre kan styre, hvor i processen med madlavningen, du er.

Grillpladerne kan tages af, så det er nemt at rengøre både dem og områderne omkring dem. For at gøre processen endnu lettere kan pladerne gå i opvaskemaskinen, så det behøver ikke tage mere end et par sekunder at gøre grillen ren.

Grillen er yderst praktisk og funktionel, og den stabile kvalitet gør den langtidsholdbar og klar på at lave mad mange år frem.

Tristar GR-2846 – en lille grill til hverdagsbehov

Hvis du ikke er ude efter en grill, der skal leve op til kæmpestore krav, kan det være du skal kigge på Tristars model.

Det er klart den billigste model blandt dem, der er nævnt her, men det betyder ikke, at den ikke er funktionel. Grillen har ikke alverdens indstillinger men kan stadig sagtens grille et godt stykke kød eller en panini, da der både er grillfunktion i bund og låg.

Grillen har nogle fordele, der er værd at huske på:

 • Nonslipfødder, så den ikke flytter sig
 • Nonstickplader
 • Integrerede håndtag

Håndtagene på grillen gør, at den er nem at flytte på, uden man skal have akavet fat omkring grillpladerne. Fødderne på grillen gør, at man ikke nemt kommer til at skubbe til den, så den rykker sig. Den bliver stående stabilt, hvor man har sat den.

Derimod slipper maden let grillpladerne, da nonstickbelægningen sørger for, at der ikke er noget, der brænder sig fast. Det betyder også, at det ikke er nødvendigt at grille med fedtstof, hvilket er en stor fordel, hvis man gerne vil gøre madlavningen en smule mere sund.

You may also like