Når du vakuumpakker din mad, så kan den holde i længere tid både i køleskabet men også på frost.
Når mad bliver vakuumpakket, fjernes alt luft og ilt i posen med fødevarerne, hvilket gør de vakuumpakkede fødevarer lettere at opbevare, da de fylder langt mindre. Hvis du vakuumpakker kød og lægger det i fryseren, så kan det holde sig fem gange længere, end hvis det fryses ned i en plastikpose. Dette skyldes, at der stort set ikke er noget ilt tilbage omkring kødet, der kan påvirke dets holdbarhed. Yderligere forhindres frostskader også, hvis fødevarerne er blevet vakuumpakket, inden de fryses ned.
External-versionen til almindeligt brug
Så det er let at se alle fordelene ved at anskaffe sig en vakuumpakker, men hvilken model skal man så gå efter? Til den almindelige bruger, der bare skal bruge vakuumpakkeren derhjemme, anbefales external-versionen af vakuumpakkeren, da denne model oftest er langt billigere og nemmere at opbevare i hjemmet end chamber-vakuumpakkere, der ofte anvendes på restauranter.
Hvordan bruger man så en vakuumpakker?
Når du skal vakuumpakke din mad, skal du igennem fem trin, som kan ses nedenfor:
- Fyld posen med fødevarerne, og placér posens åbning i maskinen
- Forseglingen sker ved, at du lukker låget og trykker på forseglingsknappen
- Lad maskinen gøre sit arbejde, den fortæller dig, når den er færdig
- Opbevaringen af de vakuumpakkede fødevarer efterfølgende egner sig både til køleskab eller fryser
- Rengør herefter vakuumpakkeren
Man kan stort set vakuumpakke de fleste fødevarer. Det gælder både kød, fisk, grønsager osv., men undgå for flydende indhold, da både væsker og ilt fjernes, når vakuumpakkeren går i gang.
Sidst, men ikke mindst er vakuumpakning af fødevarer oplagt, hvis du vil give dig i kast med sous vide-tilberedning af mad.
I denne gennemgang af vakuumpakkere har vi kigget nærmere på en række modeller, der er at finde på markedet i forsøget på at gøre din jagt på en effektiv og brugervenlig vakuumpakker lidt lettere.
FoodSaver V2860
FoodSaver V2860 er oplagt, hvis du både ønsker at fryse fødevarer ned eller ønsker at tilberede din mad i en sous-vide maskine. Modellen sørger for, at pakningen bliver helt tæt uden ilt tilbage i vakuumposen. Hvis du bare sørger for at holde 2/3 af posen fri, så sprækker poserne ikke, når du anvender vakuumpakkeren. Det er en stilren vakuumpakker, som både er en robust og solid model.
FoodSaver V2860 har to forseglingsniveauer, så den kan både bruges til tørre og mere fugtige fødevarer. Der er også en ekstra særfunktion på modellen, så det er lettere at pakke mere sarte fødevarer, der ellers let ville kunne blive skadet under en vakuumpakning.
Fordele ved FoodSaver V2860:
- Velegnet både til nedfrysning og sous vide
- Mange funktioner
- Solid model
Caso VC300 Pro
Denne vakuumpakker er så effektiv, at når fødevaren har været igennem vakuumpakningen, så er der stort set ingen luft tilbage omkring fødevaren i posen. Caso VC300 Pro har to solide svejsetråde, der sørger for, at forseglingen af posen er total, hvilket gør, at den vakuumpakkede mads holdbarhed bliver forlænget med flere måneder.
En stor fordel ved Caso VC300 Pro er, at du selv kan vælge, hvor stor posen du vakuumpakker madvaren i skal være – faktisk kan du vakuumpakke madvarer med en bredde på op til 30 cm. Modellen velegner sig især godt, hvis du ønsker at tilberede din mad sous vide.
Fordele ved Caso VC300 Pro:
- Meget effektiv vakuumpakning
- Mulighed for selv at vælge størrelsen på vakuumposen
- Velegnet til sous vide
OBH Nordica Supreme 7949
OBH Nordica Supreme 7949 skiller sig ud på markedet, da denne model er velegnet til at bruge i mikroovnen. Derudover er den yderst brugervenlig og nem at betjene, da der medfører en udførlig guide, der fortæller dig, hvilke knapper du skal trykke på, hvorefter maskinen klarer resten af arbejdet. Modellen har et forseglingssystem, der sikrer, at posen lukkes helt til, så maden kan holde sig frisk i fryseren i længere tid.
OBH Nordica Suprene 7949 har en række specialindstillinger, så den kan bruges til både at vakuumpakke tørre og fugtige fødevarer.
Derudover er modellen i et pænt design, der gør, at den let at finde en plads til i køkkenet, da den samtidig heller ikke larmer særlig meget.
Fordele ved OBH Nordica Supreme 7949:
- Velegnet til mikroovn
- Medfølgende guide
- Nem at benytte
FoodSaver V3840
Til trods for sit lidt bastant udseende er FoodSaver V3840 en yderst effektiv vakuumpakker, som er nem at bruge. Der findes kun to instruktioner på modellen, nemlig: ”fyld posen og læg den i maskinen”, hvilket gør modellen meget nem at bruge, da der ikke opstår tvivl om, hvordan maskinen skal bruges. FoodSaver V3840 er håndfri, så maskinen klarer selv hele pakningen af fødevarerne. Maskinen har to programmer, så den både kan bruges til at pakke tørre og fugtige fødevarer.
Der er en lampe på modellen, der viser, når den er i gang med at vakuumpakke fødevarerne, og hastigheden kan indstilles til to forskellige niveauer, alt efter hvilken slags fødevarer, du ønsker at pakke.
Tre fordele ved FoodSaver V3840:
- Nem at bruge
- Effektiv vakuumpakker
- Kan pakke både tørre og fugtige fødevarer
Caso VC100
Caso VC100 er en af de mindre vakuumpakkere på markedet, men det gør den bestemt ikke mindre effektiv og kraftfuld. Modellen hare et fuldautomatisk vakuumsystem, der sørger for, at fødevarerne pakkes forsvarligt, samt forseglingen ikke lækker. Alt overskydende væske opsamler vakuumpakkerne selv.
Caso VC100 er hurtig og nem at bruge, og som en ekstra sikkerhedsforanstaltning er der en elektronisk temperaturkontrol på modellen. Maskinens forskellige indstillinger er nemme at finde ud af og efterlader et godt samlet indtryk af modellen. Det er muligt at pakke fødevarer med en bredde på helt op til 30 centimeter, mens du selv kan bestemme længden på fødevaren.
Denne model kan, på trods af at være mindre end andre modeller, bruges til både nedfrysning og sous vide.
Tre fordele ved Caso VC100:
- Mindre model, men stadig kraftfuld
- Lækker ikke
- Sikkert vakuumsystem