Home Til HusetHusholdningsmaskiner Tørretumbler test

Tørretumbler test

by Mark
0 comment

Når du skal træffe beslutning om valg af tørretumbler, byder en række spørgsmål sig, for der er stor variation blandt tumblere i forhold til tørrekapacitet, energiklasse, kondenseringsevne, og om tørretumbleren skaffer sig af med den varme luft via indbygget kondens eller aftræk.

Hvad du ender med at købe skal helst passe til dit budget og behov. Hensyn til førstnævnte kan for eksempel skinne igennem ved, at du går ned i energiklasse. Sidstnævnte vil typisk være tørrekapaciteten eller det at vælge kondens grundet manglende mulighed for at lede varm luft udenfor med en aftræksslange. Her er 5 tumblere, der er gode i tørretumbler test.

 

Electrolux EW2H328R2 tørretumbler med sensorstyring

Vi sparker listen af med Electrolux’ EW2H328R2 tørretumbler, der med sin tørrekapacitet på 8 kg kan bruges i en husstand på vel omkring 5 personer. Med sin moderne sensorstyring, der måler fugten, er denne tumbler helt selv i stand til at vurdere, hvor lang tørretid er nødvendig.

Tørretumbleren er i energiklasse A+, hvilket ligger under A++ og A+++, men stadig i den høje ende af spektret, når det kommer til at være energieffektiv under brug. Dens sparsomme forbrug af strøm skyldes blandt andet dens varmepumpeteknologi, hvor der bruges en lavere temperatur til at tørre dit tøj, hvilket også skåner dit tøj mod krympning, så det giver win-win.

 

Tørring starter, når det passer dig

Denne Electrolux tørretumbler kommer med udskudt start, så du kan indstille den til at starte tørringen, når du ønsker. Føler du dig ikke tryg ved at lade tørretumbleren køre, mens du ikke er hjemme, kan du indstille den til at starte, når du ved, at du er kommet hjem fra arbejde.

 

ASKO T408HD.S i højeste energiklasse

Her har du en tørretumbler med kapacitet på 8 kg, svarende til ovenståendes. Men hvor ASKO T408HD.S brillerer er ved sin energiklasse A+++, der er den allerhøjeste. Det vil sige, at du i denne tørretumbler har en energibesparende og miljøvenlig løsning sammenlignet med mange andre tumblere på markedet. Det er dog ikke kun ved sit lave energiforbrug, den har sine forcer, men også ved sin timerfunktion og diskretion i forhold til det lave lydniveau.

 

Tumbler med indbygget timerfunktion

Ligesom med Electrolux tørretumbleren har denne tumbler, der er bedst i tørretumbler test, en timerfunktion. Med den kan du let planlægge, hvornår tørretumbleren skal starte, så du ved, du er der til hurtigt at folde det tørrede tøj sammen, så du undgår, at det bliver rynket.

 

Relativt lydsvag tørretumbler

Tørretumblere forbindes ofte med støj, men T408HD.S er relativt lydsvag med sine 64 dB under tørring. Du slipper dermed ikke for lyden af roterende tromle i baggrunden, men den er monoton og går derfor i et med andre baggrundslyde. Her har du en semidiskret tumbler.

 

Bosch WTW87478SN kondenstørretumbler

Denne kondenstørretumbler fra Bosch kan holde en husstands tøj tørt og lækkert. Du har her en tumbler i energiklasse A++, så den anvender strømmen effektivt, hvilket sparer dig penge og skåner miljøet. Den er lige under en meter i højden med målene 842x598x599 mm og er perfekt til at have stående i bryggerset, kælderen, en tom garage, stalden samt andre steder.

 

Automatisk rengøring af kondensator

Boschs tørretumbler tager selv hånd om den opgave, det er at rengøre kondensatoren. Denne automatiske rengøring sker nemlig op til 4 gange under tørreprocessen. At vi her netop taler om en kondenstørretumbler, har den betydning, at du ikke behøver tænke på maskinel udledning af varm luft, da det kondenseres i maskinen. Dette er sammen med størrelsen en bidragende faktor til, at du uden kvaler kan placere WTW87478SN hvor som helst i dit hjem.

 

Har optimal kondenseringsevne

Ligesom energiklassen er noget, du bør have i tankerne ved køb af tørretumbler, er kondenseringsevnen også vigtig. Den fortæller nemlig noget om, hvor meget fugt maskinen udskiller i rummet. Selvfølgelig ønsker du mindst mulig fugt i dit hjem, da for meget fugt kan fremme vækst af skimmelsvamp eller genere den overfølsomme næse. Her kan du frydes ved, at denne Bosch tørretumbler har kondenseringsevne A, hvilket giver minimal fugtudskilning.

 

AEG T7DBM730G med SensiDry teknologi

Denne tørretumbler er perfekt til husstande på 3-4 personer med sin tørrekapacitet på 7 kg og skånsomme tromle. Energiklassen er A+, hvilket ligger lige inden for grænsen, når det kommer til forsvarligt energiforbrug. Årligt vil AEG T7DBM730G bruge ca. 277 kWh på tørring.

 

SensiDry giver tørring ved lavere temperatur

Med sin SensiDry teknologi sørger denne AEG tørretumbler for at tørre tøjet skånsomt ved en temperatur, der er drastisk mindre end den brugt ved mange andre tørretumblere. Vi taler her næsten halveret temperatur under tørring, men med samme resultat. Dette bidrager til, at dit tøj slet og ret kan holde sig længere både i form og vævning, da dets struktur ikke udsættes for en behandling, der slider på tøjets sammenhæng eller får det til at krympe sig.

 

Udskudt start giver dig kontrol over tørringen

Også denne tørretumbler har udskudt start, så du har fuld kontrol over, hvilket klokkeslæt tumbleren starter. På den facon kan du sikre dig, at den er færdig til en tid, hvor du har hænderne frie til hurtigt at komme og tømme den, folde tøjet sammen og lægge det ad vejen.

 

Samsung DV80M5010KW med varmepumpeteknologi

Med denne Samsung tørretumbler har du alle de egenskaber, du også kender fra tumblerne ovenfor. Det er en kondenstørretumbler, der med sin tørrekapacitet tager hånd om hele husstandens nyvaskede tøj. Den er i næstbedste energiklasse, A++, og er altså energieffektiv.

 

Med varmepumpe får dit tøj længere levetid

Med sin varmepumpeteknologi kan også denne tørretumbler tørre ved lavere temperatur, hvilket giver dit tøj længere levetid og blandt andet er årsagen til det beskedne energiforbrug ved tørring. Så du kan altså se frem til, at dit tøj vil blive ved med at passe til dig i længere tid.

 

Restvand kondenseres uden behov for aftræk

Restvandet fra det våde tøj bliver kondenseret, hvilket vil sige, at det bliver samlet i en intern beholder. På den måde bliver fugten for det meste holdt inde i maskinen og udledes ikke til omgivelserne, hvilket mindsker risiko for fugtskader. Du har derfor ikke behov for et aftræk.

Tidligere anmeldte tørretumblere

Anmeldelse af Miele T8861 tørretumbler

Den første tørretumbler i vores tørretumler test, er en Miele T8861 tørretumbler og som blandt andet har vundet Taenk’s test af tørretumbler i 2013. Tænk har også lavet en test af tørretumblere igen i august 2014, hvor de kun testet kondenstørretumblere.  Da Miele T8861 tørretumbleren vandt testen i 2013, var det en test blandt både aftræks – og kondenstørreumblere. Ved Tænk’s test i 2014 var det 25 kondenstørretumblere og Tænk overførte bedømmelsen fra 2013, til testskemaet til sammenligning i testen fra 2014 – i begge test scorede Miele T8861 tørretumbleren den højeste score.

Miele T8861 kondenstørretumbleren fik en samlet score på 70 % i Tænk’s test og var flere procentpoint bedre end nummer 2 i testen, Siemens WT48Y850DN samt BOSCH WTY88850SN, som fik en samlet score på 68 % i testen fra 2014.  I Tænk’s test, har de blandt andet test for energiforbrug, brugervenlighed, tidsforbrug, nøjagtighed af programmerne, kondensering og støj. I alle kategorierne fik Miele T8861 en god bedømmelse undtagen kategorien støj, hvor denne tørretumbler fik en middel bedømmelse.

I testskemaet fra 2014, indgår i alt 25 kondenstørretumblere og det at Miele T8861 vinder både i Tænk’s test i 2013 og denne bedømmelse også gør den til vinder af testen i 2014, fortæller at vi har med en kondenstørretumbler af yderst høj kvalitet.

Selvom Tænk’s test er test af høj kvalitet og altid til at stole på, har vi også indsamlet anmeldelser af Miele T8861 fra andre kilder for at give dig som forbruger, det bedste indtryk af hver tørretumbler. Et af de steder vi har kigget på er anmeldelser fra den tyske del af Amazon, for bedre at kunne vurdere Miele T8861. På den tyske Amazon har denne Miele tørretumbler fået 4,7 stjerner ud af 5 mulige stjerner. Denne vurdering er lavet på baggrund af anmeldelser fra 61 kunder, som har købt tørretumbleren hos Amazon. Selvom det er udmærket vurdering på 4,7 stjerner denne Miele tørretumbler får, så kan man som forbruger først stole på sådan en vurdering, når mere end 100 kunder har anmeldt produktet da vurderingen først er statistik valid med 100 anmeldelser.

Udover at få gode karakterer hos Tænk og af kunderne på den tyske del af Amazon, så får Miele T8861 også topkarakterer hos Bäst-i-test.se, som er en svensk pendant til Tænk. Her scorer 3 Miele modeller topkarakter og de 3 modeller er Miele T8861, Miele T8864 og Miele T 7950.

De tekniske specifikationer for Miele T8861 er følgende:

 • Energiklasse A+
 • Kondenseringsevne A
 • Årligt energiforbrug med gennemsnitlig drift – 272 Kwh/år
 • Type – Kondenstørretumbler
 • Tørrekapacitet på 8 kg
 • Lydniveau på 64 decibel
 • Betjeningspanelet er på dansk
 • Sensorstyret
 • Timerfunktion er inklusiv
 • Højden på denne tørretumbler er 85 cm
 • Bredden på denne tørretumbler er 59,5 cm
 • Dybden på denne tørretumbler er 59,6 cm
 • Bruttovægten er 67,50 kg

Står du og skal bruge en tørretumbler lige nu, så er Miele T8861 et godt valg. Denne tørretumbler fra Miele får topkarakter i alle de test vi har kigget på og får også gode anmeldelser på den tyske del af Amazon. Prismæssigt ligger den omkring de 7.600 kr. og kan derfor for mange måske være lidt dyr, men til gengæld hvis du ender med at købe denne tørretumbler, så ved du at du får en tørretumbler af høj kvalitet.

Prissammenligning – Her finder du Miele T8861 billigst:

Anmeldelse af Siemens WT44W362DN tørretumbler

Den næste tørretumbler vi skal kigge på i vores test af bedste tørretumblere, er en tørretumbler fra Siemens kaldet Siemens WT44W362DN. Denne tørretumbler deltog også i Tænk’s test fra 2014 af 25 tørretumbler og fik en samlet score på 67 % og en delt 3 plads i testen.

På webshoppen Whiteaway.com, har 12 kunder anmeldt og vurderet denne tørretumbler fra Siemens til en karakter på 4 stjerner ud af 5 mulige stjerner. Igen skal du som forbruger først stole på disse vurderinger kunderne, når mere 100 kunder har anmeldt produktet for at opnå en statistik validitet som er retvisende. Dog ligger karakteren fra kunderne fra Whiteaway.com tilnærmelsesvis op af bedømmelsen fra Tænk’s test og det kan vi som forbruger bruge til noget.

På trods af en dårligere score på 3 point i forhold til testvinderen Miele T8861, kan man med fordel vælge at købe Siemens WT44W362DN tørretumbleren, da den kun er marginalt dårligere end testvinderen men prisen på Siemens WT44W362DN er dog en helt anden snak. Hvor testvinderen Miele T8861 koster knap 7.500 kr. hos enten Whiteaway.com eller Wupti.com, kan du erhverve denne Siemens WT44W362DN tørretumbler for knap halvdelen hos selvsamme forhandlere. Derfor har vi kåret denne tørretumbler fra Simens, som vinder af prædikatet “Bedst til prisen”.

De tekniske specifikationer for Siemens WT44W362DN er følgende:

 • Energiklasse A++
 • Årligt energiforbrug med gennemsnitlig drift – 212 Kwh/år
 • Type – Kondenstørretumbler
 • Tørrekapacitet på 7 kg
 • Lydniveau på 65 decibel
 • Betjeningspanelet er på dansk
 • Sensorstyret
 • Timerfunktion er inklusiv
 • Højden på denne tørretumbler er 84,2 cm
 • Bredden på denne tørretumbler er 59,8 cm
 • Dybden på denne tørretumbler er  63,6 cm
 • Bruttovægten er 52 kg

Prissammenligning – Siemens WT44W362DN tørretumbler:

Anmeldelse af Bosch WTW84362SN tørretumbler

Den næste tørretumbler vi skal kigge nærmere på Bosch WTW84362SN tørretumbleren, som fik en samlet score på 67 % i Tænk’s test fra 2014, hvor der deltog 25 tørretumblere. Testvinderen Miele T8861 fik en score på 70 % og tørretumbleren fra Bosch er derfra ikke langt fra testvinderen.

På webshoppen Whiteaway.com, får denne tørretumbler fra Bosch en samlet karakter på 5 stjerner ud af 5 mulige stjerner – denne vurdering er dog lavet på baggrund af kun 7 anmeldelser fra kunder, som har købt produktet hos Whiteaway.com. Du kan som forbruger derfor ikke stole på denne vurdering, da der skal være 100 anmeldelser for at skabe en valid vurdering.

Som med Siemens WT44W362DN tørretumbleren får Bosch WTW84362SN også ganske gode karaktere i Tænk’s test, men prisen på tørretumbleren ligger også væsentligt under testvinderens pris og det kan derfor anbefales at overveje Bosch WTW84362SN, som din næste tørretumbler. Prisen på en Bosch WTW84362SN tørretumbler ligger i omegnen af 4.200 kr. , hvor testvinderen koster i nærheden af 7.500 kr. Dermed kandiderer Bosch WTW84362SN til “Bedst til prisen” men bliver overhalet af Siemens WT44W362DN fordi den er 200 kr. billigere.

De tekniske specifikationer for Bosch WTW84362SN er følgende:

 • Energiklasse A++
 • Årligt energiforbrug med gennemsnitlig drift – 212 Kwh/år
 • Type – Kondenstørretumbler
 • Tørrekapacitet på 7 kg
 • Lydniveau på 65 decibel
 • Betjeningspanelet er på dansk
 • Sensorstyret
 • Timerfunktion er inklusiv
 • Højden på denne tørretumbler er 84,2 cm
 • Bredden på denne tørretumbler er 59,8 cm
 • Dybden på denne tørretumbler er  63,6 cm
 • Bruttovægten er 52 kg

Prissammenligning – Bosch WTW84362SN tørretumbler

Anmeldelse af Siemens WT48Y850DN tørretumbler

Den næste tørretumbler som vi skal kigge på, er en Siemens WT48Y850DN tørretumbler, som fik en samlet score på 68 % i Tænk’s test af tørretumblere fra 2014.  Siemens WT48Y850DN tørretumbleren fik bedste karakter i kategorien energiforbrug, karakteren god i kategorierne brugervenlighed, kondensering og tidsforbrug. Siemens WT48Y850DN fik dog middel karakter i kategorien nøjagtighed i programmerne og en under middel karakter i støj kategorien.

Scoren på 68 % i Tænk’s test, gav Siemens WT48Y850DN tørretumbleren en delt 2 plads lige efter testvinderen Miele T8861. Prismæssigt ligger Siemens WT48Y850DN tørretumbleren i nærheden af 7.700 kr. og følger derfor prisniveauet for testvinderen fra Miele, da Tænk’s test blev lavet i august 2014. Tilhusoghave.dk kunne dog ikke finde Siemens WT48Y850DN tørretumbleren til under 10.000 kr. , da vi lavede en søgning efter den i januar 2015. Hos mange af forhandlerne på nettet, er den udgået og ikke længere på lager.

De tekniske specifikationer for Siemens WT48Y850DN er følgende:

 • Energiklasse A+
 • Kondenseringsevne A
 • Årligt energiforbrug med gennemsnitlig drift – 267 Kwh/år
 • Type – Kondenstørretumbler
 • Tørrekapacitet på 9 kg
 • Lydniveau på 64 decibel
 • Betjeningspanelet er på dansk
 • Sensorstyret
 • Timerfunktion er inklusiv
 • Højden på denne tørretumbler er 84,2 cm
 • Bredden på denne tørretumbler er 59,7 cm
 • Dybden på denne tørretumbler er 63,4 cm

Anmeldelse af BOSCH WTY88850SN tørretumbler

Den sidste tørretumbler vi skal kigge på i vores test af tørretumblere, er en Bosch WTY88850SN tørretumbler. Denne tørretumbler fra Bosch fik en samlet score på 68 % og var kun 2 procentpoint dårligere end testvinderen, i Tænk’s test fra 2014. Bosch WTY88850SN tørretumbleren fik blandt andet topkarakterer for sit lave energiforbrug.

Bosch WTY88850SN tørretumbleren er siden Tænk’s test i august 2014, stille og roligt gledet ud af markedet og kan idag kun findes hos en enkelt forhandler på nettet. Hos denne forhandler fandt vi Bosch WTY88850SN tørretumbleren til 13.000 kr. og det er meget mere end den pris, som Tænk fandt den til i august 2014, hvor den billigste pris var 8.987 kr. Dermed er det en tørretumbler, som du som forbruger nok ikke skal overveje da både prisen er for høj samt at den er svært at finde på nettet.

De tekniske specifikationer for Bosch WTY88850SN er følgende:

 • Energiklasse A+
 • Kondenseringsevne A
 • Årligt energiforbrug med gennemsnitlig drift – 267 Kwh/år
 • Type – Kondenstørretumbler
 • Tørrekapacitet på 9 kg
 • Lydniveau på 64 decibel
 • Betjeningspanelet er på dansk
 • Sensorstyret
 • Timerfunktion er inklusiv
 • Højden på denne tørretumbler er 84,2 cm
 • Bredden på denne tørretumbler er 59,7 cm
 • Dybden på denne tørretumbler er 63,4 cm

Valg af tørretumbler

Når du skal vælge en tørretumbler, skal du som udgangspunkt vælge mellem 2 former for tørretumbler – aftræk eller kondenstørretumbler. En aftrækstørretumbler står et sted, for eksempel på badeværelset, hvor der er blevet lavet en decideret udsugning eller hul til aftrækket fra tørretumbleren. Dermed fører en aftræktørretumbler luft og damp med mere ud af boligen og dette medfører tab af varme og energi. En aftrækstørretumbler vil ofte have energimærkning C og kan i princippet ikke bruges hvis du bor i lejlighed, medmindre der allerede er lavet aftræk til den.

Med en kondenstørretumbler, som er dem der bliver solgt mest af idag, får du en tørretumbler der genbruger luften og der er derfor ikke behov for aftræk til luften. Dermed kan man i princippet stille en kondenstørretumbler op i alle rum i hus eller lejligheden – dog er det vigtigt at rummet er velventileret da ikke alle modeller samler alt vandet op og vil derfor give damp i rummet.

En anden fordel med en kondenstørretumbler er også at de ofte kommer med indbygget varmepumpe. En kondenstørretumbler med indbygget varmepumpe bruger mindre energi på at tørre tøjet og har disse tørretumbler har ofte energimærkning A, som minimum. Med en kondenstørretumbler skal vandet enten opsamles eller løbes fra – vælger man en kondenstørretumbler med opsamling, så skal tørretumbleren tømmes efter hver tumbling. Hvor en kondenstørretumbler med slange direkte til afløbet, ikke skal tømmes.

Hvilke kilder har vi brugt til denne test?

I vores vurdering af hvilken har vi indsamlet og sammenlignet vurderinger af tørretumblere fra blandt andet Tænk’s test, kundeanmeldelser fra Amazon og Whiteaway,com samt andre relevante test af tørretumblere. Da vi har indsamlet vurderinger fra flere kilder, vil den endelige vurdering vi giver her i artiklen, også være en mere retvisende vurdering da flere kilder og test giver en mere retvisende vurdering af hver tørretumbler.

Du kan læse mere om de kilder vi har brugt nedenfor:

Tænk – test af tørretumblere 2014

I Tænk’s test af tørretumblere fra august 2014, deltog 25 tørretumblere i testen. I testen fra 2013 var det en blanding af tørretumblere med aftræk eller kondens, mens det i testen fra 2014 udelukkende var kondenstørretumblere, da disse er mest økonomiske. Tænk’s test er altid af høj kvalitet og denne med tørretumblerne, testede Tænk tørretumblerne 4 gange med testfyldninger.

Tænk’s samlede bedømmelse vægtes således:

 • Energiforbrug 25 %
 • Brugervenlighed 20 %
 • Tidsforbrug 15 %
 • Nøjagtighed i programmerne 10 %
 • Ensartethed i tørringerne 10 %
 • Kondenseringseffektivitet 10 %
 • Krøl 5 %
 • Støj 5 %

Som du kan se på ovenstående vægtning af hver kategori, lægger Tænk meget vægt på energiforbruget og brugervenligheden ved hvert produkt de har testet i testen. Derfor er det også tørretumbler med mærkatet A+ eller A++, der ligger højt i Tænk test af tørretumblere.

I forhold til brugervenlighed har Tænk’s eksperter kigget på hvor nemt det var at bruge programmerne på tørretumbleren og hvor nemt det var at rengøre tørretumbleren.

Amazon – kundeanmeldelser

På Amazon, som sælger alverdens produkter, har vi fundet anmeldelse fra kunder af nogle de tørretumbler som deltager i testen. Disse kundeanmeldelser har vi brugt for at give jer som forbruger en bedre vurdering af hvilken tørretumbler der er den bedste lige nu på markedet. Ofte er de produkter vi tager med i vores test, også anmeldt af kunder hos Amazon med over 100 anmeldelser og er derfor retvisende og statistisk valide.

Whiteaway.com – kundeanmeldelser

Hos Whiteaway.com har vi også indsamlet kundernes anmeldelser af nogle af de tørretumbler, som deltog i vores samlet test af tørretumbler. Som med Amazon, giver disse anmeldelser fra en tredje kilde, dig som forbruger en mere objektiv vurdering af hvert produkt og en bedre anmeldelse alt i alt.

Andre test vi har lavet

Udover at anmeldelser af og test af tørretumblere og andre hvidevarer, har vi også samlet og lavet test af andre maskiner med mere til huset og haven. Her er et kort udpluk af dem:

Vi håber at du har kunnet bruge ovenstående artikel og at den har givet dig inspiration til, hvilken tørretumbler du skal vælge. Hvis du endte med at købe et tørretumblere via denne anmeldelse, så kommenter venligst med hvor og til hvilken pris så andre forbrugere kan drage nytte af dine erfaringer.

You may also like