Damprenser test

by Mark
0 comment

Rengøring er for mange en sur og tidskrævende tjans at komme igennem. Det kan føre til mange frustrationer, når fugerne i badeværelset er så godt som umulige at få rengjort, kalken har sat sig ubehjælpeligt fast i vasken, og vinduerne har ikke set en vaskeklud siden sidste forår.

 

Ved at investere i en damprenser kan du blive en helt del rengøringsfrustrationer fattigere.

En damprenser kan bruges langt de fleste steder i hjemmet, da dens varme damp nemt og effektivt løsner selv det mest indgroede snavs, samtidig med dampen dræber svampesporer og bakterier. Faktisk dræbes op til 99,99 % af bakterier, når en damprenser anvendes.

 

Udover at være effektiv og bakteriedræbende, så er damprensning også miljørigtig og billig.

Det eneste en damprenser skal bruge er nemlig vand. Så slut med rengøringsmidler fyldt med kemikalier, der er skadelige både for miljøet, men også for mennesker. I et hjem med allergikere kan en damprenser være et godt alternativ til rengøringsmidler, da den varme damp dræber både husstøvmider, skimmelsvampe og andre allergifremkalender organismer.

 

Damprenseren indeholder en eller flere tanke, hvor vandet opbevares i. Når du tænder damprenseren, så opvarmes vandet på alt fra seks minutter til 30 sekunder. Når vandet er færdigopvarmet, er du klar til at gøre rent. Damp er ikke bare en effektiv måde at gøre rent på, det er også en billig måde. Én liter vand kan nemlig omsættes til over 1.500 liter damp, så man kan komme langt med rengøringen på bare én tank.

 

Hvilken slags damprenser passer så bedst til dit hjem og rengøringsbehov? Det har vi kigget nærmere på i en damprenser test og kommer her med et par gode bud på din kommende damprenser.

 

Nilfisk Steamtec 312

 

Med en tank på hele 1,2 liter er damprenseren fra Nilfisk en af de største damprensere på markedet. Sammenlignet med gennemsnittet er Steamtec 312 en ret kraftig damprenser, og temperaturen på dampen sniger sig også op på hele cirka 145 grader, hvilket er medvirkende til at gøre Steamtec 312 til en af de kraftigst ydende damprensere i testen.

 

Til trods for en vægt på 3,2 kg. og en mere robust konstruktion, så holdes strømforbruget moderat med kun 1450 Watt. Det lave strømforbrug er medvirkende til, at opvarmningen af vandet tager cirka 6 minutter pr. liter vand i tanken, men når damprenseren først er opvarmet, så kan den også yde maksimalt. Steamtec 312 er udstyret med en 4 meter lang ledning og oveni er slangen 2 meter lang, hvilket giver en aktionsradius på op til 6 meter. Der følger en god tilbehørspakke med til Steamtec 312, hvilket giver mulighed for at bruge damprenseren til flere rengøringsopgaver. 

 

Morphy Richards 9i1

 

Med en opvarmningstid på blot 30 sekunder er Morphy Richards en af de hurtigst opvarmende damprensere på markedet. Med et elforbrug på 1.500 Watt er damprenseren forholdsvis elbesparende. Vandtanken kan indeholde 400 ml. vand, hvilket svarer til 14 minutters kontinuerlig damprensning. Tanken kan let klikkes af, så den er nemt at få genopfyldt, hvis dette skulle blive nødvendigt.

 

Det er en universalmodel, som kan bruges til lidt af hvert i hjemmet. Den er udformet som en gulvmoppe, så den i samarbejde med en støvsuger sørger for helt rene gulve derhjemme. Selve dampaggregatet kan klikkes af, så det kan blive til en lille håndholdt enhed i stedet. Dette gør det muligt også at benytte Morphy Richards til rengøring i de trange kroge og hjørner, der ellers kan være svært tilgængelige.

 

Kärcher damprenser SC 4

 

Kärchers SC 4 har en todelt tank, hvilket gør, at den i alt kan rumme hele 1,3 liter vand. Dens todelte tank giver damprenseren flere fordele, da den lille tank på 0,5 liter kan opvarmes på bare 4 minutter. Kedlen trækker automatisk vand fra den ekstra tank, når den begynder at løbe tør for vand under rengøringen. Dette gør det samtidigt også muligt at genopfylde tanken midt under arbejdet, uden damprenseren skal genopvarmes eller mister damptryk.

 

Kärchers SC 4 kan bruges til de fleste overflader i hjemmet, da der følger en lang række tilbehør med til maskinen, som kan opbevares i et tilpasset rum i selve damprenseren.

Den store tankkapacitet gør det muligt at rengøre svimlende 100 kvadratmeter overflade på én enkelt tank. Dampen har en så høj temperatur, at Kärcher oplyser, at damprenseren dræber op til 99,99 % af samtlige bakterier, den møder på sin vej.  

 

Hoover CAD 1700 D

 

Hoover CAD 1700 D er som den eneste på markedet designet med det ene formål at rengøre gulve.

Den kan rumme 0,7 liter vand, hvilket giver den en driftstid på op til hele 50 minutter. Damprenserens mundstykke er designet som en to-i-en gulvmoppe, hvor der kan skiftes mellem funktioner med fodbetjening. Dampen kan styres til flere modes, hvor der blandt andet er et turbomode, der bruges til særligt indgroet snavs.

Derudover tager selve opvarmningen af vandet kun 30 sekunder, så det er både hurtigt og let at komme i gang med gulvvasken.

 

Med Hoover CAD 1700 D følger en 6 meter lang ledning, hvilket giver dig alverdens mulighed for at nå vidt omkring i dit hjem uden at skulle skifte stikkontakt. Yderligere kan damprenseren klappes sammen, så den er nem at opbevare uden at fylde for meget.

 

Kärcher SC 3 EasyFix

 

Kärcher SC 3 Easyfix kan rumme 1 liter vand, men det muligt løbende at fylde vandtanken op, også selvom du allerede er i gang med at gøre rent. Vandet opvarmes på 30 sekunder, hvilket gør det muligt for dig at påbegynde din rengøring straks. Det er et indbygget afkalkningssystem i damprenseren i form af en afkalkningspatron, der ikke bare optimerer rengøringen, men også sørger for, at damprenseren kan holde i længere tid. Afkalkningssystemet gør selv opmærksom på, når det er tid til at udskifte afkalkningspatronen.

 

Damprenseren er udstyret med en to-trins dampmængde, der gør det muligt for dig at styre og indstille damptrykket. Kärcher SC 3 Easyfix har en ledning på op til 4 meter, hvilket giver dig en god mobilitet, når du gør rent. Der er også en del tilbehør med, så du kan bruge damprenseren til lidt af hvert.

You may also like