Mikroovn test

by Mark
0 comment

Når hverdagen er travl, og tiden er knap, så kan det være svært at have overskud til at lave mad fra bunden. Heldigvis findes der nemmere alternativer, som er med til at gøre madlavningen en hel del lettere. Det er her, mikroovnen kommer ind i billedet.

Antallet af mikroovne på markedet er steget med tiden, og det kan være besværligt som køber at finde ud af, hvilken mikroovn, der passer til netop dig og dine ønsker. Lysten til at lave mad på en effektiv og nem måde samtidig med at maden skal være velsmagende kan lade sig gøre med en mikroovn.

Netop mikroovnen som husholdningsprodukt forsøger vi at beskrive i denne gennemgang af mikroovne, hvor vi vil undersøge forskellige modeller af mikroovne, så opgaven med at vælge den helt rette bliver mere overskuelig for dig.

Sharp R-642

Leder du efter en mikroovn, der er brugervenlig og nem at betjene, så er mikroovnen fra Sharp løsningen til dig. Med en Sharp R-642 får du nemt et overblik over, hvordan du skal bære dig ad med at betjene mikroovnen samtidig med, at du ikke behøver at bekymre dig om kvaliteten af din mad efter endt tilberedning.

Det er værd at nævne, at denne model også er fordelagtig, når det kommer til at tilberede flere forskellige slags retter. Det hænger sammen med mikroovnens otte forskellige tilberedningsprogrammer, der gør det muligt at veksle imellem de retter, du har lyst til at tilberede, uden at det går ud over madens kvalitet.

Blandt Sharp R-642’s mange fordele er det vigtigt at nævne:

 • Fordelen ved at have denne model i et lille køkken, da den ikke fylder så meget
 • De automatiske tilberedningsprogrammer der selv afgør, hvor lang tid maden skal tilberedes
 • Modellen er udstyret med et digitalur, der gør det muligt at holde øje med tilberedningstiden
 • Mikroovnen kan indstilles på energibesparelsesfunktion, hvilket er en fordel for dig, der er bevidst om energiforbruget i husstanden.

Sharp R-642 kan anbefales til dig, der sætter pris på et væld af automatiske programmer samtidig med, at du vægter det lave strømforbrug højt.

Electrolux EMM21000W

Denne mikroovn adskiller sig fra de andre ved ikke at have et touch-display. Med en Electrolux EMM21000W betjener du mikroovnen via dens manuelle knapper. Derfor er denne model fordelagtig for dig, der ønsker en mikroovn, som er nem at betjene.

Du kender måske det, at du om eftermiddagen kommer i tanke om, at du har glemt at tage madvarer, der skal bruges til aftensmaden, op til optøning. Uden en mikroovn ville du stå med håret i postkassen. Og netop med en Electrolux EMM21000W kan du gøre brug af modellens indbyggede effektoptøningsfunktion og på den måde tø dine frosne madvarer op i en fart.

Af denne mikroovns andre specifikationer er det vigtigt at nævne:

 • Mikroovnens størrelse og vægt som er fordelagtig for dig, der ikke har så meget plads i køkkenet
 • En ovnkapacitet på 18,5 liter som muliggør, at du kan benytte en stor tallerken til at tilberede din mad på
 • 5 effektniveauer der er forskellige fra hinanden

Morphy Richards Accents 511502

Den tredje model, som indgår i guiden her, er en Morphy Richards Accents 511502. Det mest iøjnefaldende ved denne mikroovn er det flotte og stilfulde retro-design. Derfor er denne mikroovn ideel til dig, der gør en dyd i at indrette dit hjem og skabe harmoni blandt de forskellige elementer – også når det kommer til køkkenet.

Ud over mikroovnens bemærkelsesværdige design byder den på andre fordele:

 • En kraftfuld model med et watt-niveau på helt op til 800, men med mulighed for altid at benytte et lavere wattniveau
 • Mikroovnen kan fås i tre farver: rød, hvid og sort
 • En indbygget digital timer, der giver et overblik over madens tilberedningstid
 • En model med en god holdbarhed

Netop en Morphy Richards Accents 511502 er forbrugerne i høj grad tilfredse med. Vi kan heller ikke andet end at anbefale modellen, da den blandt andet hos Amazon.co.uk får 4,5 ud af 5 stjerner i alt. Her fremhæver forbrugerne specielt mikroovnens stilfulde design og modellens holdbarhed.

Gorenje MI 281 W

Testens sidste model, Gorenje MI 281, er mikroovnen til dig, der har behov for at tilberede større portioner til familien eller vennerne. Dette bliver muligt med modellens kapacitet på 28 liter, hvilket gør modellen ideel til for eksempel børnefamilien.

Sammenlignet med de andre ovne, er Gorenje MI 281 i en liga for sig selv, når det kommer til antallet af funktioner. Her er specielt den indbyggede varmluft- og grillfunktion interessant at se nærmere på. Det er nemlig disse funktioner, der gør det muligt at benytte mikroovnen til mere traditionel madlavning, så den samtidig kan supplere den almindelige ovn. Derfor er Gorenje MI 281 et eksempel på en model til dig, der søger en mikroovn, som kan lidt mere end det sædvanlige.

Og her er der også andre funktioner, som er vigtige at tage fat på:

 • Mikroovnens autooptøningsfunktion der kan være en fordel i en stresset hverdag
 • Den indbyggede grillfunktion på 1250 watt der gør det muligt at tilberede mad på en helt anden måde.
 • De mange muligheder der ligger i at eje en kombi-ovn

Hvilken mikroovn passer bedst til dig?

I denne guide af mikroovne har vi beskrevet sammenlagt fire forskellige mikroovne. De viste sig, alle fire at have forskellige egenskaber. På trods af dette havde modellerne et fælles formål – nemlig at tilberede mad i hverdagen på en nem og effektiv facon uden at miste den gode smag. Blandt de anbefalelsesværdige produkter var der forskel i funktioner som ovnenes kapacitet og deres individuelle design.

Her er det vigtigt, at du lytter til dig selv, når du undersøger udvalget nærmere. Derfor har det været afgørende for os at skabe de bedst mulige rammer og komme med et udpluk af flere forskellige modeller.

Alle mikroovnene er modeller, som kan benyttes igen og igen, og i denne test har du fået beskrevet fire gode eksempler på mikroovne og de fordele, der er ved de forskellige modeller, så det nu er op til dig at vælge imellem dem.

You may also like