Home Elektronik Elcykel test

Elcykel test

by Mark
0 comment

Hører du til gruppen af mennesker, der elsker at tilbagelægge kilometervis af landevej på jernhesten, men som har svært ved at finde tiden til det i hverdagen? Så er elcyklen måske noget for dig. Men en elcykel bliver det muligt at køre lange distancer på kort tid. Det er ikke bare en investering i din hverdag – det er en investering i fremtiden.

 

Du kan ved hjælp af en elcykel transportere dig hen til din ønskede destination på kort tid og det på en helt miljørigtig måde. Både for dit helbred og for miljøet er elcyklen at foretrække frem for eksempelvis scootere og motorcykler, da det eneste, der er nødvendigt, er almindelig vedligeholdelse, luft i dækkene og så en opladning i ny og næ.

 

Måske kan du også nikke genkendende til følelsen af at cykle op ad en stejl bakke, hvor du gang på gang bliver overhalet af andre cyklister? Det er slut, hvis du vælger at skifte den almindelige cykel ud med en elcykel eller måske bare supplere modellen derhjemme. Vi har her udarbejdet en gennemgang af elcykler fra tests, der kan vise dig hvilke elcykler, der er blevet anbefalet af diverse eksperter og forbrugere med kendskab til området.

 

Cyclotricity Sahara

Den første elcykel, vi vil præsentere, er modellen, Cyclotricity Sahara. Den er det oplagte valg til dig, der er prisbevidst, men som samtidig også vil have kvalitet for pengene. Kvaliteten bliver afspejlet i, at cyklen er designet til at kunne klare alt slags vejr – den er nemlig produceret i England og kan altså modstå de samme vejrforhold, som vi er vant til her i Danmark. Uanset om solen skinner fra en skyfri himmel eller det står ned i stænger, så er en Cyclotricity klar til at nedlægge distancen sammen med dig.

 

Ud over at være en funktionel elcykel, du kan regne med, er denne model også meget brugervenlig. Du kan nemlig selv følge med i cyklens batteriniveau, assistanceniveau og se din hastighed – alt sammen muligt, imens du kører.

 

60 km kan du maksimalt køre på en fuld opladning, når du husker at tage både vejr- og vejforhold i betragtning. Samtidig tager det ikke mere end 4-5 timer at oplade batteriet helt, så behovet for, at du skal huske at lade cyklen op i løbet af natten, er ikke særligt stort, da det kan klares på en aften eller en formiddag.

 

Her er yderligere et par gode ting ved Cyclotricity Sahara, der er værd at nævne:

 

  • Elcyklen er rengøringsvenlig
  • Den har et ekstra stort påfyldningsrør på hele 75 mm
  • Du kan finde en reverseknap på cyklen

 

Gazelle Arroyo C7

I modsætning til den første model er denne model i en liga for sig, når det kommer til at tilbagelægge lange distancer på en enkelt opladning. Du kan nemlig køre helt op til 110 km på en Gazelle Arroyo C7, og den kan dermed kategoriseres som en meget miljøvenlig model. Om du har planer om at køre inde i byen eller på landevejen, kan du med denne elcykel helt lade bilen stå, da du netop kan køre lange distancer på en enkelt opladning. Den giver altså mulighed for en masse frisk luft ifølge med meget få bekymringer.

 

Elcyklens stærke centermotor sammen med stellet gør det både let og komfortabelt at komme frem i landskabet, selvom der skulle være bakker. Den hjælper dig altså frem på bedste vis og er ideel som transport til både studiet, arbejdet, indkøbsturen eller bare til at komme hurtigt frem til dine aftaler generelt.

 

Udover de mange kilometer på en enkelt opladning, ser vi også andre gode ting ved en Gazelle Arroyo C7:

 

  • Modellens støjfrie motor får dig næsten til at glemme, at det er en elcykel
  • Den indeholder hele 7 indvendige Shimano Nexus gear, så du er i stand til at skifte gear, uden at du behøver at holde op med at træde i pedalerne.
  • Elcyklen vejer med sine kun 23,4 kg ikke særligt meget og er derfor nem at have med at gøre.

 

Hos cykeleksperten.dk er denne model en topscorer, og vi kan derfor i høj grad anbefale den.

 

SCO Premium Shopper

Ser vi nærmere på elcykel testens sidste model, støder vi på den komfortable SCO Premium Shopper. Denne model er oplagt til dig, der sætter komforten i højsædet, når du selv sætter dig i sadlen for at køre ud på de længere distancer. Det er elcyklens affjedring i sæde og forgaffel, der giver følelsen af at sidde behageligere på dine cykelture.

 

Samtidig med at være komfortabel er SCO Premium Shopper også bedst i test af flere omgange eller som minimum at finde på andenpladsen i elcykel testen hos TÆNK fra juni 2017. Vi kan derfor stærkt anbefale netop denne model som din nye elcykel.

 

Et par andre gode ting ved en SCO Premium Shopper er:

 

  • Modellens to forskellige bremser i form af en fodbremse og en V-bremse
  • Stellet består af aluminium, hvilket hænger sammen med modellens lette vægt på kun 22,8 kg
  • Det er muligt med denne elcykel at tilbagelægge en strækning på op til 65 km på bare én opladning

 

Hvilken elcykel er mest fordelagtig for dig?

Vi har nu i vores elcykel guide set på tre forskellige modeller af elcykler med både fællesnævnere og forskellige funktioner. De er alle tre i stand til at hjælpe dig med at gøre det nemmere og mere overskueligt at tilbagelægge lange distancer på cykel. Alle modellerne er også et godt alternativ til bilen, og du vil med god samvittighed kunne tage din nye elcykel i brug uanset hvilken model, du vælger.

 

Modellerne kan alle sammen anbefales, og du kan have gavn af dem i lang tid ad gangen og med en hurtig opladning, er det muligt at være på farten i løbet af ingen tid.

 

Vi har selvfølgelig forskellige budgetter og præferencer, når det kommer til at investere i nye produkter til hverdagen. Dine personlige behov og præferencer er derfor vigtige, når du afgør, hvilken model, der passer bedst til dig og din hverdag.

You may also like