Home Til HusetHusholdningsmaskiner Opvaskemaskine test

Opvaskemaskine test

by Mark
0 comment

Rigtig mange husstande har svært ved at forestille sig en hverdag uden en opvaskemaskine, og langt de fleste kan slet ikke undvære den, når du først har vænnet dig til at have en derhjemme. Opvaskemaskinen sparer nemlig meget tid og overskud i hverdagen, og det er rigtig rart at have et ryddeligt og pænt køkken, når du laver mad, om det enten er til en familie på fire eller bare en selv.

I stedet for at skulle til at vaske utallige tallerkner, glas og gryder mm. gør en opvaskemaskine det hele meget nemmere, og så er der mere tid til at hygge omkring spisebordet enten med børnene, kæresten eller vennerne. Det er dog derimod ikke helt ligegyldigt, hvilken opvaskemaskine du tilkøber dig, da vi alle har forskellige præferencer.

I stedet for at du selv skal bruge tid og kræfter på at undersøge, hvilken blender der passer bedst til netop dig, har vi gjort det overskueligt og nemt. Her får du et nemt og hurtigt overblik over, hvilken opvaskemaskine der er værd at bruge penge på. Der findes utroligt mange forskellige opvaskemaskiner, om det er billige eller dyre, store eller små.

Derfor har vi fundet de bedste opvaskemaskiner i test. På den måde kan du lave et godt, men også sikkert køb, så du ikke står med håret i postkassen. Vi hjælper dig til at finde den helt rette maskine med denne opvaskemaskine test, hvor vi har fundet 7 af de bedste opvaskemaskiner, du skal investere i.

BOSCH SMU46CW01S

Denne model fra Bosch har det hele og er især ideel for en familie på 4-5 personer, da den har hele 13 kuverter. Vasker du derfor meget op, er det nemlig kapaciteten, du skal tænke på, hvis du overvejer at købe en opvaskemaskine. Denne passer derfor perfekt til en mellemstor familie. Man skal især ikke have dårlig samvittighed over at køre en opvask i denne opvaskemaskine, da den er i den høje ende af energiskalaen, den ligger nemlig på A++.

Endnu en forrygende kvalitet ved netop denne model er, at den har en timerfunktion. Det vil altså sige, at du selv kan styre, hvornår opvasken skal starte, så det passer til din hverdag. Dette er især perfekt, da du kan sætte den i gang så den starter tidligt om morgenen, så den er klar til når, du vågner. Den er desuden støjsvag og kan fås til en meget fornuftig pris på nettet. På displayet viser den også, hvor lang tid der er til programstart samt resterende tid under vasken.

På opvaskemaskinen er der Aquastop. Denne funktion sørger altså for, at den automatisk lukker for vandtilførslen, så oversvømmelser der er skyld i en lækage, kan undgås. Udover det, findes der også en mekanisk børnesikring på lågen, men også en elektronisk børnesikring på selve panelet. På den måde slipper du for at bekymre dig om, at børnene hverken kommer til skade eller piller ved den. Opvaskemaskinens nemme og smidige åbning og lukning af døren skyldes Servolås. 

På denne opvaskemaskine findes der 6 vaskeprogrammer:

 • Intensiv 70°C
 • Auto 46-65°C
 • Øko 50°C
 • Glas 40°C
 • 1 time 65°C
 • Forskyl

Udover disse programmer har den 3 tillægsfunktioner: VarioSpeed Plus (optimering af vasketid), Hygiejne Plus (skylning op til 70°C) og Extra Dry (ekstra tørring).

Specifikationer:

 • Energiklasse A++
 • Tørreevne A
 • Årligt vandforbrug 2660 liter
 • Årligt energiforbrug 262 kWh/år

Så gør du overvejelser i at købe denne model fra Bosch, gør du klogt. Dens hvide farve og stilrene design gør, at den kan matche ethvert køkken.

Søger du samtidig efter en opvaskemaskine der har plads til meget opvask, er støjsvag og som du selv kan tilpasse, hvornår den skal køre, er det denne model du skal købe. Du får rig mulighed for at kunne lade den køre af sig selv, og når du vil, i mens der bliver mere tid og overskud i hverdagen. Prismæssigt er den placeret i den fornuftige ende af skalaen, så selv dig med et lille budget har mulighed for at tilkøbe dig netop denne opvaskemaskine.

Electrolux ESF5545LOW

Denne opvaskemaskine fra Electrolux er en sikker vinder for dig, der ønsker at gavne både miljøet og din pengepung. Den har et sikkert design, er indrettet så der er god plads med gode funktioner og er til gavn for vores kære miljø med dens høje energiklasse som er A+++. Har du brug for alt den tid, du kan spare på opvask, har denne opvaskemaskine også en unik funktion kaldet AirDry.

Denne funktion gør, at lågen åbner 10 centimeter ved slut af programmet, så de sidste dråber naturligt tørrer væk og gør, at du slipper for at bruge viskestykket. Den er perfekt til en familie der især har brug for nogle fleksible programmer, heriblandt ekstra tørring eller tidsoptimering. Opvaskemaskinen fra Electrolux har plads til 13 kuverter og har blandt andet et lydniveau på 44 dB, som er meget standard i denne kategori.

Den har desuden indbygget en timer der gør det muligt for dig at tilpasse, hvornår du ønsker opvasken færdig. Med maskinens Autoflex program kan du køre en opvask med god samvittighed, da den selv tilpasser tilførslen af vand og energi, så du sagtens kan køre en halv opvask uden at tænke på pengepungen. Maskinen har i alt 6 programmer:

 • AutoFlex 46-65°C
 • Økonomi 50°C
 • Glas 45°C
 • Intensiv 70°C
 • Kvik 60+°C
 • Skyl

Udover det har den også nogle tillægsfunktioner som nævnt i starten. XtraDry (ekstra tørring) og TimeManager (tidsoptimering), der kan gøre programmerne mere effektive.

Specifikationer:

 • Energiklasse A+++
 • Tørreevne A
 • Arligt energiforbrug: 234 kWh
 • Årligt vandforbrug: 2775 liter

Alt i alt er dette en fantastisk og funktionel opvaskemaskine, der klart vil øge en families tid sammen med den tidsoptimering, maskinen har indbygget samt den unikke funktion AirDry, der får det sidste af servicen til at tørre naturligt. Det vil klart være en solid beslutning at investere i denne opvaskemaskine. Dens kapacitet gør den ideel for en familie med mere end 4 personer med dens 13 kuverter. Derudover er den yderst energivenlig så, og den skåner både miljøet og din strømregning.

Siemens SN436S05IS 

Denne model fra Siemens har fra brugerne fået meget positiv respons, da de kan anerkende brugen af den og dens kvaliteter i deres hverdag. Både størrelsesmæssigt og programmæssigt ligger denne model fra Siemens cirka i midten, hvis du sammenligner den med andre modeller der findes på markedet. Dens kapacitet passer også til en familie på mere end 4 personer, da den rummer hele 13 kuverter og med dens 6 programmer, går du ikke helt galt i byen.

Siemens SN436S05IS har en frontplade, som du ofte ser i andre køkkener, nemlig i rustfri stål og har derfor en nydelig grå farve. Kontrolpanelet sidder langs med håndtaget, og er en meget forbrugervenlig maskine netop på grund af dens høje energiklasse, nemlig A++. Dette er det bedste på markedet. Derved kan du både spare på strømmen og på pengene.

Det der skiller sig ud ved denne model er, at dens unikke funktioner VarioSpeed Plus, IntensivZone og Hygiejne Plus.

VarioSpeed Plus er en funktion der gør, at den kan reducere opvasketiden med hele 66 procent, og dette er altså uden at resultatet bliver dårligere. Dermed kan du spare en del tid på opvasken.

IntensivZone er godt til fade og gryder, da denne funktion gør, at der bliver vasket med et størst tryk nedefra. Med denne funktion finder du ingen rester på fadene eller i gryderne.

Hygiejne Plus er rigtig effektiv mod bakterier, da funktionen vasker med op til 70°C og sikrer, at 99,9 procent af alle bakterier dør.

Opvaskemaskinens 6 programmer:

 • Intensiv 70°C
 • Auto 45-65°C
 • Glas 40°C
 • Øko 50°C
 • 1 time 65°C
 • Forskyl

Derudover er der de 3 tillægsprogrammer som nævnt ovenfor.

Siemens SN436S05IS har VarioFlex som gør, at maskinen har kurvesystem og højdejusterbar overkurv. Dette gør, at du kan regulere niveauerne, hvilket betyder, at der kan være mere plads til for eksempel høje glas. Det er en fordel at kunne tilpasse sin opvask til sin service, så dermed skaber dette også en fleksibilitet i forhold til opvasken. Samtidig har opvaskemaskinen også en motor, der gør den støjsvag og energibesparende.

Specifikationer:

 • Energiklasse A+++
 • Tørreevne A
 • Årligt energiforbrug: 234 kWh/året
 • Årligt vandforbrug: 2660 liter

Denne opvaskemaskine er helt klart en sikker vinder for mange forbrugere, og dette gør sig gældende ved de mange kvaliteter, maskinen har. Kvaliteterne gør den både effektiv og robust at bruge. Den vasker rigtig fint ifølge forbrugerne, og det lave støjniveau er meget værdsat.

Bosch SMV45AX00E

Opvaskemaskinen fra Bosch er blevet testet og har fået en god bedømmelse af ekspertkilderne. Maskinen, med dens 5 programmer, har hver især forskellige funktioner og passer til en husstand på cirka 3 til 4 personer. Dens kapacitet ligger på at kunne rumme 12 kuverter, og med netop denne opvaskemaskine, er du helt klart sikret en energibesparende maskine, som ligger placeret i klasse A++.

Dermed er der altså penge at spare på dit elforbrug, da den udover det lave elforbrug har en timer-funktion, der gør det muligt at planlægge sin opvask, så du også kan sætte den i gang om natten, hvor strømmen ofte er billigere. Opvaskemaskinen har derudover også Aquastop funktionen der automatisk sørger for at lukke for vandtilførslen, så du slipper på skader.

Bosch SMV45AX00E har også en load sensor der gør, at maskinen automatisk sørger for vand og el besparelse, når du vasker mindre opvaske. Med dens funktion, VarioSpeed Plus, reducerer den opvasketiden med 66 procent, selvom det er en fuld opvask du kører. Dermed sparer du tid, når det skal gå ekstra hurtigt og resultatet er det samme.

Opvaskemaskinen er desuden udstyret med en varmeveksler som sørger for den helt rigtige temperatur, og sikrer derfor en skånsom vask. Funktionen er især ideel mod glas og porcelæn, og sørger for ikke at skade dine ting.

Denne model fra Bosch er udstyret med 5 programmer:

 • Intensiv 70°C
 • Auto 45-65°C
 • Øko 50°C
 • Glas 40°C
 • 1 time 65°C

Derudover kommer opvaskemaskinen også med to tillægsfunktioner, VarioSpeed Plus og ExtraDry. Disse bruges til blandt andet tidsoptimering og tørring, hvis du ønsker dette.

Opvaskemaskinen Bosch SMV45AX00E er også udstyret med en støjsvag motor, der sørger for ikke at forstyrre hele husstanden, hvilket gør, at du ikke lægger mærke til dens støj. Desuden har maskinen en programautomatik der tilpasser både vandforbruget, temperaturen og selve skylletiden, så den justerer sig til indholdet. Denne model fra Bosch har endda også InfoLight der viser en rød lampe som lyser, når maskinen vasker op. Denne lampe bliver automatisk grøn, når opvasken er færdig.

Specifikationer:

 • Energiklasse A++
 • Tørreevne A
 • Årligt energiforbrug: 258 kWh/året
 • Årligt vandforbrug: 2660 liter

Opvaskemaskinen fra Bosch er altså derfor ideel til en lidt mindre familie, som ønsker en maskine der kan være tidsbesparende og samtidig er støjsvag, men som er et godt og billigt alternativ til andre sammenlignelige modeller.

Miele G 4263 VI

Denne model fra Miele er en god og integrerbar opvaskemaskine med plads til 13 kuverter. Den er iblandt brugerne meget vellidt, da den har mange nyttige funktioner der passer til en familie på 4 til 5 personers behov. Denne opvaskemaskine er placeret i energiklasse A+, som er i den gode ende af skalaen, og sikrer et lavere forbrug af både vand og el. Maskinen er en brugervenlig og praktisk løsning, da den har funktioner der er nemme at betjene.

Dermed kan børnene også være med til at hjælpe med opvasken. Maskinen kommer også med en vandbeskyttelse fra Miele, så hvis du oplever, at der kommer skader eller lækager, har du 20 års garanti fra Miele. De tager sig af problemet, skulle der opstå noget. Opvaskemaskinen er derudover også udstyret med en støjsvag motor. Dette sikrer at den ikke larmer i hele hjemmet, når den kører en opvask, hvilket klart er en fordel.

Samtidig finder du også 5 programmer på denne opvaskemaskine, og du kan forprogrammere maskinen i op til 24 timer. Så er den er klar til at blive tømt, når der er tid til det, og sætte den i gang, når der er brug for det. Mieles opvaskemaskiner har en særlig funktion, ComfortClose, ved deres låger der gør, at lågen kan blive åbnet og lukket meget nemt og fleksibelt.

Opvaskemaskinens 5 programmer:

 • Automatic
 • Automatic Skåne
 • ECO
 • Universial 50°C
 • Intenstiv 70°C

Disse programmer er fleksible, da du kan tilpasse til en service der eventuelt har behov for en skånsom vask mm.

Derudover kommer opvaskemaskinen også med ergonomiske håndtag og en justerbar overkurv. Overkurven kan justeres til hele 9 forskellige positioner, så hvis du har behov for at vaske enten høje glas eller tallerkner, er denne funktion nyttig. De ergonomiske håndtag gør det nemt og praktisk både at fylde og tømme maskinen. Du vil opleve, at håndtaget er placeret helt ret i hånden.

Specifikationer:

 • Energiklasse A+
 • Tørreevne A
 • Årligt energiforbrug: 295 kWh/året
 • Årligt vandforbrug: 3780 liter

Denne opvaskemaskine fra Miele er simpelthen derfor et ideelt valg til familien på 4 til 5 personer, som søger en maskine, der er nem at have med at gøre samtidig med, at den ikke larmer. Derudover er det også et fornuftigt valg, hvis du har travlt i hverdagen, da den kan forprogrammeres til at begynde, når du synes, og er dermed klar til at blive tømt, når der er tid til det.

Siemens SN636X02AE

Denne opvaskemaskine fra Siemens er ikke blevet testet af nogle eksperter, men er vellidt blandt mange brugere, der beretter om deres egne erfaringer om denne maskine og dens kvaliteter, hvilket gør den til en af brugerfavoritterne. Opvaskemaskinen er en integrationsmodel der skal tilpasses køkkenets design, så fronten af maskinen passer ind til resten.

Den bliver derfor leveret uden en front, da du således selv skal tilpasse den. Siemens SN636X02AE er udstyret med en kapacitet på 12 kuverter, der gør den passende for en familie på 3 til 4 personer. Desuden er den et fantastisk valg for den miljøbevidste, da den ligger i energiklasse A++. Dette betyder, at den har et lavt energiforbrug samtidig med, at du sparer penge på din elregning.

Modellen kommer med 6 programmer, og oveni er der desuden 3 tillægsfunktioner der er tidsbesparende mm. Det der skiller sig ud ved denne maskine er, at den kommer med et specialprogram, Machine Care, der selv sørger for at fjerne kalk og fedt i maskinen, så du selv slipper for at rengøre den.

Dens tillægsfunktioner er blandt andet funktionen VarioSpeed Plus, der reducerer opvasketiden med 66 procent uden at gå på kompromis med resultatet. Half Load funktionen sikrer, at du sparer på både energi og vandforbruget. Den sidste funktion er IntensivZone, der er ideel til fade og gryder, da den vasker med et stort tryk nedefra.

Maskinen har 6 programmer, som er standard med sammenlignelige produkter:

 • Intensiv 70°C
 • Auto 45-65°C
 • Party 45°C
 • Øko 50°C
 • 1 time 65°C
 • Forskyl

Som nævnt er Siemens SN636X02AE ideel, hvis du er meget miljøbevidst på grund af dens energiklasse, men derudover kommer den også med en energibesparende motor der kaldes IQdrive. Den har desuden Aquasensor samt Mængdesensor. Dette sikrer, at opvaskemaskinen kun tager den nødvendige mængde af vand til indholdet af opvasken.

Modellen her indeholder desuden også Aquastop, der sikrer skader samt børnesikring. Modellen er selv i stand til at vurdere flere aspekter. Dens doseringsassistent fordeler nemlig selv vaskemidlet og har den funktion, at en indikator lyser, når der skal tilføres mere salt og afspændingsmiddel på maskinen. Dermed slipper du helt selv for, at huske disse aspekter på opvaskemaskinen i den travle hverdag.

Specifikationer:

 • Energiklasse A++
 • Tørreevne A
 • Årligt energiforbrug: 258 kWh/året
 • Årligt vandforbrug: 2660 liter

Leder du efter en opvaskemaskine der tænker på miljøet, ligesom dig selv, samt din pengepung, er Siemens SN636X02AE helt unik til dig. Den kan spare tid med dens særlige funktioner og spilder ikke mere vand end nødvendigt.

Den er desuden ideel til dig der ønsker at slippe for, at rengøre maskinen selv, da den har et særligt program til netop dette. Den er sikker for børnene, så du slipper også for at bekymre dig om de kommer til skade. Samtidig er den udstyret med Aquastop funktionen der forhindrer, at der skabes lækager og skader i hjemmet.

Candy CDP 2D947W

Har du ikke særlig meget skabsplads i dit køkken er denne model fra Candy ideel. Den har et smalt design og ligger i den billige ende af prisklassen, eventuelt til dig med et mindre budget. Det er en underbygningsmodel og har en bredde på 45 centimeter, så den er utrolig fleksibel i forhold til et køkken med smal eller lidt plads. Den får flere positive kommentarer fra brugere der mener, at den er støjsvag og ligger i energiklasse A++, så du også er miljøbevidst.

Disse mindre opvaskemaskiner bliver ofte betragtet som mere dyre i drift, men med den høje energiklasse er det en god investering, du gør dig i denne maskine. Så om pladsen mangler i køkkenet eller du bare er dig selv, og det ikke er nødvendigt med plads til så meget, er dette en god opvaskemaskine til dig.

Maskinen er udstyret med hele 7 programmer og har plads til 9 kuverter. Desuden kan du også planlægge start af opvasken, så du kan spare tid, da den kan være klar, lige når du ønsker. Med dens høje energiklasse sparer den også på vand og elforbruget, og tømmer dermed ikke din pengepung.

Specifikationer:

 

 • Energiklasse A++
 • Tørreevne A
 • Årligt energiforbrug: 193 kWh/året
 • Årligt vandforbrug: 2520 liter
 • Støjniveau 47 dB
 • Antal kuverter 9

Da det er en del mindre model, bruger den selvfølgelig ikke nær så meget vand, som en standard opvaskemaskine gør, og dette sikrer, at du ikke spilder mere vand end nødvendigt. På den måde, er du med til at skåne miljøet, udover dens høje energiklasse på A++. Den smalle model gør det muligt for dig at tilpasse den næsten hvor som helst, du ønsker i dit køkken og er utrolig praktisk, hvis pladsen simpelthen ikke er der.

You may also like