Home Elektronik Pulsur test

Pulsur test

by Mark
0 comment

De fleste, der træner i hverdagen, ved godt, hvornår de er inde i en god træningsrutine, og hvornår de lige skal steppe lidt op, når det gælder træning. Uanset hvilket stadie du befinder dig på lige nu, kan det være en fordel at investere i et godt pulsur. Med et pulsur vil du kunne optimere din træning, når du er inde i en god træningsrutine, men det vil også kunne fungere som en motivation for at komme i gang med mere træning. Du kan nemlig nemt sætte dig mål med et pulsur og undervejs holde øje med, om du rent faktisk opnår disse mål.

Pulsure har oplevet en stigende popularitet gennem de seneste år. Flere og flere sportsudøvere eller motionister nyder at bruge denne træningshjælp og kontrol. Det gør nemlig, at de føler, at de får mere ud af deres træning, og det vil i mange tilfælde give dem lyst til mere. Med et pulsur vil du nemlig få rigtig mange sjove og brugbare informationer om din træning, både imens du træner og bagefter.

Et pulsur kan i dag meget mere, end bare at måle din puls under træning. Du kan i dag bruge mange af modellerne som navigation, distancemåler, kalorieforbrænding eller gennemsnitshastigheden af din løbetur. Det betyder altså, du med et pulsur i meget højere grad får mulighed for at målrette din træning og få et tydeligt billede af, hvordan din krop udvikler sig hver gang du træner.

Udover at bruge uret når du træner, kan det også være en god hjælp i hverdagen, hvis du vil gøre hverdagen til en del i din træning. Der findes nemlig flere pulsure, som måde kan påminde dig om, at nu har du siddet stille for længe, og nu er det altså tid til at du skal bevæge dig lidt. De kan også i mange tilfælde fortælle dig, hvor mange kalorier du har forbrændt i løbet af din arbejdsdag, eller hvor mange skridt du har gået i dag, så længe du bærer uret. Det vil blive en leg for dig at bevæge dig, og du vil næsten med sikkerhed bevæge dig mere med et pulsur, end du gjorde før.

Et pulsur kan dermed være en stor hjælp til din træning og til hverdagen, men hvad skal du egentlig være opmærksom på, når du skal købe et pulsur? Og hvilket pulsur skal du købe? I dag findes der er et rigtig stort udvalg på forskellige pulsure, og de svinger meget når det kommer til pris og funktioner. Derfor kan du med fordel overveje, hvor mange penge du har lyst til at bruge på sådan et ur, og hvilke funktioner du ønsker det pågældende pulsur skal have. I denne pulsur test får du flere gode bud på gode og effektive pulsure, som du helt sikkert vil få glæde af i din træning og i din hverdag.

Garmin Fenix 5 Plus multisportsur

Hvis du gerne vil have et pulsur, der er meget mere end bare et pulsur, nemlig et førsteklasses multisport GPS-ur, så bør du overveje Garmin Fenix 5 Plus mulitsportsur. Med det første ur i denne pulsur test får du nemlig et pulsur, der egner sig perfekt til alle dine udendørs eventyrer. Med dette ur vil du aldrig fare vildt, når du følger skovens smalle stier fordi du altid har et tre-akset kompas, gyroskop og multisatellitfunktion lige ved hånden. Du vil altså i selv de mest krævende omgivelser kunne orientere dig og komme på rette kurs igen. Hvis du cykler eller løber i et nyt område, vil uret også kunne hjælpe dig med at finde nye ruter, som er fede at opleve. Selvom du træner i sne og slud, i skov eller by, til lands til vands eller i luften, skal du ikke bekymre dig om dit Garmin Fenix 5 Plus multisportsur. Det er nemlig lige præcist bygget til dig, som elsker barske eventyr. Med en fremstilling af førsteklasse materialer såsom rustfri stål og titanium, kan uret holde til lidt af hvert. Du vil altid kunne se klart og tydeligt, hvad der står på skærmen, uanset om du træner i stærkt sollys eller under mørkere lysforhold. Desuden er linsen lavet med en bue og i safirglas, så den ikke er så modtagelig overfor ridser.

Fysiske målinger

Den gode holdbarhed og præcis GPS er langt fra de eneste fordele, der er ved dette ur. Det er nemlig fyldt med forskellige træningsfunktioner, der hjælper dig med at holde øje og kontrollere din fysiske form og præstationer. Du kan med fordel benytte de fysiologiske målinger, løbedynamik og mange andre funktioner, når du skal få et overblik over hvor meget du træner, din udvikling og dermed tilrettelægge træningen efter din form. Du kan med enkelte klik få din træning og præstationer evalueret, så du ved, om du er ved at blive overbelastet, om du vedligeholder din kondition, om du forbedrer din kondition eller om du træner helt optimalt.

Uret tilbyder fra start forskellige aktivitetsprofiler såsom:

 • Svømning
 • Løb
 • Cykling
 • Vandring
 • Skiløb
 • Roning
 • Paddleboard

Med en tilhørende app, kan du med fordel optimere din træning eller finde mere motivation, ved at downloade forskellige træningssessions og træningsplaner til de forskellige sportsgrene.

Indbygget pulsmåler

Mange mennesker kigger i dag på, hvordan pulsen bliver målt, når de skal kigge efter et pulsur. Det er nemlig ofte sådan, at man ikke vil have et irriterende pulsbælte, der skal sidde rundt om brystkassen under træningen, for at måle pulsen. For det første kan det være irriterende at træne med, men i mange tilfælde kan man også komme til at glemme remmen, så man ikke kan få sin puls målt. Alt dette slipper du for med det første ur i den her pulsur test. Med denne model får du nemlig håndledsbaseret pulsteknologi. Det vil gøre, at du kan se din pulsdata, uden at skulle bekymre dig om en ekstern pulsmåler. Denne funktion kan både bruges til at fortælle dig om din træningsintensitet, måle din søvndata, måle antal forbrændte kalorier og tælle skridt. En anden funktion du får med denne pulsteknologi, er variationen af din puls, som kan fortælle dig hvor stresset du er, og hvor højt aktivitetsniveau du må udsætte din krop for i bestemte situationer.

Detaljer

 • Multisport-funktion
 • Pulsmåler i håndleddet
 • Musik på håndleddet
 • GPS tracking
 • Topografiske kort
 • Barometrisk højdemåler
 • 3-akset kompas
 • Garmin Pay
 • Telefon-notifikationer
 • Fysiske målinger

Lad pung og telefon blive hjemme

Når du træner med dit Garmin Fenix 5 Plus multisportsur, kan du roligt lade din smartphone blive hjemme. Du kan nemlig lytte til din yndlings træningssang, når du er på farten, uden at have din telefon i nærheden. På uret kan du nemlig gemme op mod 1000 sange, og det er både nemt at downloade og bestemme rækkefølgen på dine yndlingssange. Dermed kan du altid sætte en sang på, der kan få dig op i gear til et godt træningspas, hvis bare du har et sæt Bluetooth høretelefoner. Hvis du er bruger af Spotify, Deezer eller en anden musiktjeneste, kan du også synkronisere dem med dit ur, så du kan forberede playlisterne på din computer eller smartphone inden træning.

Ej heller skal du koncentrere dig om at have din smartphone med mobilbetaling eller pung med under træning, fordi du lige skal handle ind til madpakker til dagen efter på vej hjem. Med Garmin Pay har du altid en betalingsløsning lige ved hånden, selvom din smartphone eller pung bliver hjemme imens du træner.

Sidst men ikke mindst, kommer du heller ikke til at føle dig afskåret fra resten af den digitale verden, bare fordi du træner. Du kan nemlig modtage e-mails, sms-beskeder og andre notifikationer på dit ur, når du træner.

Tilpas dit ur

Dette ur befinder sig i den højere ende af prisskalaen, og derfor ønsker du måske, at du også kan bruge det til hverdag og ikke kun de timer om dagen, hvor du træner. Med gratis downloads fra Connect IQ Store, kan du både skifte urskive, lave felter med data eller hente apps, der gør det muligt for dig at ændre skærmens udseende. Du kan også nemt skifte remmen til enten metal eller læder, så det måske passer bedre til dit arbejde. Med andre ord kan du altså personliggøre dette ur, så det passer til alt det, som hverdagen byder på.

Polar Vantage V HR multisportsur

Træn smarte og opdag din indre vinder med ur nummer to i denne pulsur test, nemlig Polar Vantage V HR multisportsur. Her får du et førsteklasses multisportsur der er designet til professionelle atleter – og til dig, der træner som en professionel atlet. Hvis du er på udkig efter et populært og vandtæt ur, med ekstra lang batteritid, der specielt er velegnet til triatlon, maraton og andre løb, så er dette ur perfekt for dig.

Med de nyeste teknologier sikrer uret, at du får helt præcise data efter din træning. Uret arbejdet med forskellige pulsmålinger for at vise dig din optimale pulsaktivitet i forhold til din træning. Derudover kan du få et billede af din løbehastighed, vel og mærket uden du skal have en ekstern chip eller måler i skoene.

Uret er blevet kåret som et af de designmæssige smarteste ure, der kan fungere i både ekstreme temperaturer, højder og andre vejrforhold.

Hvis du gerne vil træne som en elite atlet, er det vigtigt, at du også restituerer som en. Det hjælper det andet ur i den her pulsur test dig med. Uret vil nemlig kunne informere dig om den rigtige balance mellem hvornår du skal træne ekstra hårdt, og hvornår du skal holde en pause, for at mindske risikoen for skader. Du vil altså kunne se, hvornår din krop er klar til at træne igen, og få et fyldestgørende overblik over belastningen på din krop.

Ligesom med det første ur i denne pulsur test, kan du også med den her model få notifikationer fra din smartphone, når du træner. Du kan altså bekymringsfrit lade din telefon blive hjemme, og bare nyde din træning fuldt ud.

Fordele

 • Telefon-notifikationer
 • Hastigheder
 • Sportsprofiler
 • Søvndata
 • Træningsfordele
 • Kalorietæller
 • Restitutions-beskeder
 • Løbeprogrammer

Samsung Galaxy Watch Active

Er du på udkig efter et ur, der kan give dig et forspring i træning? Og kigger du efter et pulsur, hvor design og funktioner forenes? Så bør du kigge nærmere på det næste ur i denne pulsur test. Der er tale om et Samsung Galaxy Watch Active pulsur, som er specielt designet til moderne, aktive personer, og som tilbyder flere funktioner der gør, at du kan holde dig sund og aktiv.

Du får et ur i et flot og enkelt design, så du kan bruge det til hverdag og til træning. Du kan også skifte din urrem ud, så den passer til forskellige lejligheder. Uret er lavet i høj kvalitet og viser et lavt tal på vægten, så du næsten ikke bemærker, at du har uret på.

Ligesom de andre ure i denne pulsur test, tilbyder dette ur også et bredt udvalg af træningsfunktioner såsom:

 • Aktivitetsmåling
 • Træning
 • Søvn
 • Pulsmåling
 • Stress

Disse funktioner gør blandt andet, at du kan holde din krop sund og vedligeholde eller forbedre din kondition. Med de mange resultatvisninger vil du med stor sandsynlighed også blive motiveret til mere træning. Når pulsmåleren måler en ekstra stresset situation, vil du blive tilbudt en vejrtrækningsøvelse, hvor du kan tage en pause og få kroppen i balance igen.

Med dette ur får du også mulighed for at tjekke og sende telefon-beskeder imens du træner, uden at have din telefon i nærheden. Du kan nemlig indtale forskellige beskeder, som du kan sende til alle i din telefonbog under træningen.

Hvis du leder efter er ur, hvor der kan gå ekstra lang tid mellem opladningerne, og som der kan oplades på farten, er dette Samsung Galaxy Watch Active det rigtige valg for dig. Her får du nemlig op til 45 timers brug af alle de fede funktioner, og når uret løber tør for strøm, kan du nemt oplade det på farten, så du altid kan holde dig opdateret på dine aktiviteter.

Dette ur er en perfekt løsning til dig, der ikke vil gå på kompromis med hverken design eller funktionalitet, men som leder efter et ur, der rangerer på midten af prisskalaen.

Huawei Band 3 Pro sportsur

Det næste ur i denne pulsur test er til dig, der går efter et pulsur med minimalistisk design og enkelte funktioner. Med dette ur vil du have mere kontrol over din træning ved hjælp af en indbygget pulsmåler, og med søvnovervågning, vil du kunne sove bedre om natten. Desuden er uret utroligt nemt at betjene, da det kun er udstyret med en enkelt fysisk knap, der fører dig tilbage til startsiden, og ellers kan du navigerer rundt med touch-funktion.

Under din træning vil din puls blive målt af en indbygget pulsmåler til håndleddet, så du slipper for en ekstern pulsrem. Uret vil kunne give dig præcise data, som du skal bruge, når du skal træne målrettet og forbedre din kondition og resten af din sundhed. Når det kommer til sundhed, er søvn en af de vigtigste faktorer. Alle mennesker har nemlig brug for en god nats søvn, for at kunne begå sig optimalt resten af dagen. Uret er udstyret med en TruSleep funktion, der giver dig et overblik over din døgnrytme og dermed dit helbred.

Det er dog ikke de eneste fordele, der er forbundet med dette ur. Også GPS-lokalisering er indbygget, så du kan spore dine bevægelser, din træningsdistance og din hastighed. Du har også rig mulighed for at dyrke sport i form af svømning eller dykke imens du har uret på for det er vandtæt op til et tryk på 5 ATM, så du kan dykke ned til 50 meters dybde.

Hvis du tilmed har en smartphone fra Huawei, kan du tilslutte den til dit ur, så du kan efterlade din telefon derhjemme imens du træner, uden at gå glip af en vigtig besked eller opkald.

Suunto 3 Fitness smartwatch

Det sidste ur i den her pulsur test er Suunto 3 Fitness smartwatch. Dette ur er til dig, der ved hvad du vil have, så du kan holde din krop sund og forbedre din kondition. Du kan nemlig få tilpasset en træningsplan præcist til dig og dine behov. Samtidig vil du kunne holde styr på:

 • Hvor mange skridt du går
 • Hvor mange kalorier du forbrænder
 • Hvor meget søvn, du får
 • Dit stressniveau
 • Overblik over din dag, du så kan holdes i balance

Uret har en indbygget træningsguide, som noterer alt omkring din træningshistorie og niveau, og herefter giver den dig et forslag til en træningsplan for den kommende uge, så du kan forbedre eller vedligeholde din fysiske form. Den er specielt god til dig, der ønsker optimalt udbytte af din træning, men som har en travl hverdag, hvor der ikke er tid til, at du selv kan planlægge din træning ordentligt.

Pulsuret tilbyder forskellige sportsprofiler såsom:

 • Løb
 • Svømning
 • Vandring
 • Fitness

Ved disse sportsgrene og mange flere, vil uret kunne måle din hastighed og distance, uanset om du træner indenfor eller udendørs. Du vil også kunne bruge uret ned til 30 meters vanddybe, uden at det går i stykker.

I forhold til din generelle sundhed, vil uret påminde dig, hvis pulsmåleren måler ekstra stress i et øjeblik. Fordi du bliver påmindet, vil du kunne eliminere problemet til en anden gang, og du vil have mulighed for at trække dig tilbage et par minutter, så du kan komme tilbage i balance igen. Derudover kan uret også hjælpe dig med at spore din søvn. Det kræver bare, at du sover med uret på. For alle mennesker er det vigtigt at få en dyb og rolig nattesøvn, og det kan du sikre dig med dette Suunto 3 Fitness smartwatchs, som altså er det sidste ur i denne pulsur test.

Du får igen med dette ur mulighed for at hente en tilhørende app, hvor du kan få et bedre overblik over dine aktiviteter og dine generelle trænings- og sundshedsforhold. Du vil også kunne bruge denne app som motivation, idet du kan dele dine resultater med andre Suunto-brugere. Her vil du kunne oprette konkurrencer mod dine venner, eller opsætte kortsigtede eller langsigtede mål for din træning.

Sæt dig et mål med pulsuret

Når du skal vælge et pulsur er det vigtigt, at du vælger et, som passer til lige præcis dine behov. Det er dumt at bruge penge på et dyrt ur med mange funktioner, hvis du i virkeligheden kun er interesseret i det helt basale som kalorieforbrænding, skridttæller og pulsmåler. Hvis du derimod har brug for et mere avanceret ur med flere funktioner, bør du altså smide lidt flere penge i puljen så du kan få et ur, der dækker alle din behov, som du kan bruge i lang tid.

Når du så har valgt at du vil træne med et af ovenstående pulsure, kan du bruge det som en motivation. Du kan fx sætte dit et mål, at du hver gang du er ude at løbe en tur, så SKAL du løbe et helt tal. Hvis du sætter dig det mål, er chancen for at du løber de 400 meter større, end hvis du ikke har noget mål. På den korte bane betyder det måske ikke så meget, om du løber 3,7 4 kilometer, men hvis du hver gang du er ude på en løbetur, løbet et par ekstra hundrede meter, fordi du SKAL nå et helt tal, vil det blive til meget ekstra træning på den lange bane. Du kan

også bruge det til at optimere din træning. Det kan du blandt andet gøre ved at målrette din træning til forskellige pulszoner. På den måde kan du tvinge dig selv til at blive holde din indenfor de forskellige pulszoner, og det kan blandt andet gøre at du bliver presset på de sidste kilometer af ruten, eller hvis du skal løbe op ad en bakke samtidig med, at du skal holde dit tempo.

Det er ikke svært at komme i gang med at bruge dit pulsur. Du skal bare kende din hvilepuls og din maxpuls, for på den måde vil du sikre dig de mest præcise målinger. I mange tilfælde vil uret selv kunne finde disse tal efter de første træningspas.

You may also like