Home Elektronik Cykelcomputer test

Cykelcomputer test

by Mark
0 comment

Cykelcomputer test

 

Teknologien udvikler sig hele tiden, hvilket vi også kan se, når det kommer til GPS-teknologi. Der er kommet flere og flere modeller på markedet, og i dag fås en masse forskellige cykelcomputere, som benytter GPS-signalerne som hjælp til at indsamle informationer, når der skal køres ruter på cyklen.

 

Det smarte ved at eje en cykelcomputer er, at du hurtigt efter din cykeltur kan aflæse, hvad du har præsteret og samtidig kan sammenligne dine personlige resultater med andres.

 

I og med at udvalget af cykelcomputere har udviklet sig voldsomt, indeholder de nu en hel masse forskellige funktioner, som har gjort dem mere avancerede og funktionelle end hidtil. Men på trods af de nye og mange muligheder, er det ikke samtlige cykelcomputere, der giver et lige godt udbytte. Derfor er det her muligt for dig at danne dig et overblik i vores cykelcomputer test, så du ikke farer vild i junglen af cykelcomputere.

 

Sigma Sport BC Cykelcomputer

Den første model, vi vil tage et kig på i cykelcomputer testen, er fra Sigma Sport. Deres model, Sigma Sport BC Cykelcomputer, er et godt tilbud til dig, der gerne vil have valuta for pengene. På trods af den manglende GPS, får du i denne model en cykelcomputer til en fordelagtig pris til cirka 600-700 kroner. Selvom prisen er billig, går modellen ikke på kompromis med antallet af indbyggede funktioner. Den har nemlig sammenlagt 24 funktioner, som du kan gøre brug af på dine cykelture. Her vil vi kort beskrive nogle af de mest fordelagtige funktioner:

 

 • Tidtagning af din samlede distance
 • Oversigt over det antal kalorier, du forbrænder
 • En beregning af den indeværende stigning fundet i procent
 • En sammenligning af din gennemsnitstid og din nuværende hastighed

 

Ud over de udplukkede fordele ved en Sigma Sport BC Cykelcomputer, er denne model også fordelagtig for dig, der holder af at cykle i alt slags vejr, da den er vandtæt.

 

Der er derfor en hel del fordele ved at vælge netop denne funktionelle model, som vi ikke kan andet end at anbefale. Cykelcomputerens mange forskellige funktioner gør udelukkende noget godt for det samlede udbytte af produktet, og så behøver du ikke have den helt store pengepung op af lommen.

 

Garmin Edge 1030 Cykelcomputer

Den anden model, vi vil beskrive i vores cykelcomputer test, er modellen Garmin Edge 1030 Cykelcomputer. I modsætning til den første cykelcomputer, er denne model sat til en væsentlig højere pris. Hos forhandleren Proshop står produktet til 3875 kroner. Det lyder som mange penge at betale for en cykelcomputer, men modellen formår at være alle pengene værd. For allerede ved første øjekast får du fornemmelsen af den store touchskærm, som giver plads til et overblik over al din data på ét sted, og det er kun én af modellens mange fordele.

 

I en Garmin Edge 1030 er der indbygget GPS-funktion, der gør det muligt for dig, der elsker at rejse, at hente et fuldt Europa-kort, som er indbygget i GPS’en. Du vil altså kunne cykle hvorhen, du har lyst til i Europa, uden at være nødsaget til konstant at få nye kort til cykelcomputeren.

 

 

Udover de nævnte specifikationer har modellen også andre fordele:

 

 • Mulighed for at forbinde til computer og iPhone med Bluetooth eller WiFi
 • En vandtæt touchskærm
 • Funktionen Garmin Connect, der gør det muligt at forbedre din træning mest muligt
 • Rute-planner-funktionen som en hjælp til automatiske ruter uden planlægning

 

Med et væld af nye og opdaterede funktioner vil vi anbefale Garmin Edge 1030 som den ideelle cykelcomputer i testen. Det er ikke en billig model, men den kan klart anbefales, hvis du er seriøs omkring din træning og ønsker det bedst mulige redskab til dine præstationer.

 

CatEye Quick CC-RS100W

Med sit meget stilfulde look er den kendte model Quick CC-RS100W fra CatEye en cykelcomputer til dig, der sætter pris på cykeludstyr, som ikke fylder alverden. Cykelcomputeren måler 93,5 x 54 x 36 mm og er derfor oplagt og nem at tage med sig. På trods af at modellen vejer 24 g og ikke fylder meget, er selve displayet nemt at aflæse. Derudover bruger modellen stort set ingen strøm, så den er et godt valg til dig, der ikke har tid til gentagne opladninger alt for ofte. Det hænger fint sammen med det indbyggede strømbesparingssystem, der automatisk slås til og fra alt efter nødvendighed.

 

Så har CatEye’s Quick CC-RS100W vakt din interesse, er det interessant at se på nogle af modellens andre funktioner:

 

 • Modellen kan bruges i alt slagsvejr, da den er regntæt
 • En indbygget trip måler, der måler den kørte afstand
 • Modellen er trådløs og er derfor nem at medbringe

 

En Quick CC-RS100W er altså til cyklisten, der har sans for detaljen, men som samtidig vil have en cykelcomputer, der er nem at have med sig. Med sit simple men stilfulde look er modellen oplagt til dig, der går op i produktets æstetik og som samtidig også vil have en god cykelcomputer med fordelagtige og praktiske funktioner.

 

Hvilken cykelcomputer passer bedst til dig?

I løbet af denne cykelcomputer test har vi fremlagt tre forskellige cykelcomputere, der både har ting til fælles, men som også adskiller sig fra hinanden. Der er en model til den prisbevidste køber, en til den kvalitetsbevidste køber og en til køberen, der ved, hvad det vil sige, at et produkt er stilrent. Fælles for de tre cykelcomputere er, at de alle tre er anbefalelsesværdige produkter, som du kan benytte igen og igen.

 

Det er vigtigt at holde sig for øje, at vi hver især søger noget forskelligt, når det drejer sig om at vælge lige den cykelcomputer, der passer bedst. Derfor er disse tre cykelcomputere i forskellige prisklasser samtidig med, at de har funktioner, der adskiller sig fra hinanden. På den måde er der i cykelcomputer testen noget for enhver smag.

 

Nu er det op til dig at vælge hvilken cykelcomputer, der afspejler dine behov bedst muligt. De er alle tre i stand til at hjælpe dig med at nå dine personlige mål på den måde, du foretrækker.

 

You may also like