Home Til HusetHusholdningsmaskiner Støvsuger test – Her er den bedste støvsuger

Støvsuger test – Her er den bedste støvsuger

by Mark
0 comment
Støvsuger test - Electrolux ZUOGREEN+

I vores støvsuger test, tester vi hvilken støvsuger der er den bedste på markedet lige nu og hvor du kan finde den billigst.

I denne test af støvsugere, kigger vi nærmere på hvilke støvsuger der er den bedste og om den bedste støvsuger er fra et kendt mærke eller et ukendt?

Læs hele artiklen og find svaret på dette.

Som forbruger, er det ofte svært at finde rundt i butikkerne blandt alle de mange varianter af støvsugere der tilbydes og du har måske fået en anbefaling af et bestemt støvsugermærke fra en bekendt, men hvem siger at det mærke og den støvsuger passer til dine behov.

En støvsuger er et køb, der betyder meget for mange mennesker da de i forvejen ikke ligefrem elsker at støvsuge og hvis de så ender med at købe den forkerte, så kan det ødelægge en del af motivationen ved at støvsuge.

Det er derfor vigtigt at finde en god støvsuger, som passer til dine behov og som matcher dit økonomiske råderum.

I vores anmeldelse af hver støvsuger, har vi kigget på hvad hver enkelt støvsuger har fået i anmeldelser på Amazon samt hvordan de har klaret sig i tidligere test fra Tænk.

Udover at vise hvilken støvsuger der er bedst i vores støvsuger test, viser vi dig også hvor på nettet du kan købe den billigst ved at sammenligne priser fra flere forhandlere på nettet.

Støvsuger test – Her er de 3 bedste støvsugere

Testvinder

Electrolux ZUOQUATTRO

Støvsuger test - Electrolux ZUOQUATTRO

Nummer 2

Miele Complete C3
Støvsuger test - Miele complete C3

Bedst til prisen

Philips FC8721/09
Støvsuger test - Philips FC8721/09

 

Anmeldelse Electrolux ZUOQUATTRO

På førstepladsen i vores støvsugertest kommer Electrolux ZUOQUATTRO, som vinder den store støvsugertest hos Tænk.

Tænk testede i Juli måned 2015 34 forskellige støvsugere og Electrolux ZUOQUATTRO gav alle konkurrenterne baghjul.

Electrolux ZUOQUATTRO fik en samlet bedømmelse på 73 %, hvor andenpladsen i testen – Philips FC8721/09 Performer Expert – fik 71 % sammen med to søsterstøvsugere fra Phillips.

Støvsuger test - Electrolux ZUOQUATTRO

Udover at have vundet Tænks test af støvsugere, er Electrolux ZUOQUATTRO også udstyret med 4 A’er og dette vidner om, at støvsugeren er af den bedste kvalitet på markedet.

Første støvsuger med 4 A’er i bedømmelse

De 4 A’er på energimærket for Electrolux ZUOQUATTRO er udtryk for, at den har fået den højeste karakter i kategorierne energiklasse, støvemission, rengøringsevne på både hårdt gulv og rengøringsevne på tæppe.

Electrolux ZUOQUATTRO er den del af den prisvindende Ultraone støvsuger serie og er faktisk det danske markeds første støvsuger til at få en AAAA bedømmelse.

Motoreffekt 700/800 Watt –

Motoreffekten på Electrolux ZUOQUATTRO er på max 800 Watt og bruger 28 Kwh årligt i energiforbrug – andre konkurrerende støvsugere fx fra Nilfisk bruger det dobbelte.

Motoreffekten og det årlige energiforbrug følges dermed ad og det lave energiforbrug, er selvfølgelig det som giver Electrolux ZUOQUATTRO karakteren A i energiklasse.

Støj fra støvsugeren

Electrolux ZUOQUATTRO støjstyrke går max op til 84 decibel og er derfor en yderst støjsvag støvsuger i sammenligning med dens konkurrenter på markedet.

I Tænk’s test fra juli 2015, kom dette også til udtryk da Electrolux ZUOQUATTRO fik karakteren meget god, da eksperterne fra Tænk målte decibelstyrken på støvsugeren fra Electrolux.

Blandt top 5 i Tænk’s testresultat var Electrolux ZUOQUATTRO faktisk den eneste støvsuger som fik karakteren meget god i kategorien støj.

Aktionsradius

Aktionsradiussen på Electrolux ZUOQUATTRO er 12 meter og dette er udtryk for hvor langt du kan gå i din bolig, uden at du skal skifte stikkontakt hele tiden.

Det kan for mange være et irritationsmoment og hvis du vælger at købe Electrolux ZUOQUATTRO støvsugeren, får du en af de højeste aktionsradiusser på markedet.

Hvis man sammenligner med nogle af de andre støvsugere fra Phillips, som ligger i top 5 i Tænk’s test, så er aktionsradiussen på disse maksimalt 10,8 meter og man får dermed mere end 1 meter mere med købet af Electrolux ZUOQUATTRO støvsugeren.

En forbedret aktionsradius på 1 meter, kan betyde meget i et større hus og kan også hjælpe med at gøre støvsugningen hurtigere og mere effektivt.

Mundstykker

Vælger du at købe Electrolux ZUOQUATTRO støvsugeren fra Electrolux, indeholder den som den eneste Electrolux støvsuger på markedet, AeroPro™ Extreme Power Pro motordrevne mundstykke. Dette mundstykke gør, at du kan opnå en mere dybdegående rengøring på specielt tæpper.

Udover det motordrevne mundstykke, følger også AeroPro™ 3-i-1 mundstykket med når du køber denne støvsuger fra Electrolux. Dermed kan man let skifte mellem de forskellige mundstykker, når man fx støvsuger sofaen eller sprækker, så man kan få alt støvet i boligen med i første støvsugning.

HEPA filter

Med købet af en Electrolux ZUOQUATTRO får du selvfølgelig også et HEPA filter, som er det mest effektive støv og mikrofilter på markedet.

Udover at være udstyret med et HEPA filter, har Electrolux ZUOQUATTRO også fået sin A rating i filtrering ved at have en forseglet konstruktion, som sikrer at støvet forbliver i støvsugeren efter endt støvsugning.

Tekniske specifikationer:

Nedenfor har vi skitseret de tekniske specifikationer for Electrolux ZUOQUATTRO

 • 700 Watt
 • Energiklasse: A
 • Støvemission: A
 • Rengøringsevne – tæppe: A
 • Rengøringsevne – hårdt gulv: A
 • Lydniveau: Maks. 84 dB
 • Arbejdsradius: 12 meter
 • Filter: HEPA13 (filtrerer 99,95 % støv)
 • Vægt: 5,8 kg

Prismæssigt ligger i Electrolux ZUOQUATTRO i nærheden af 3.000 kr. for denne støvsuger – du kan se en mere uddybet prissammenligning nedenfor.

Prissammenligning – Electrolux ZUOQUATTRO

Miele Complete C3 Celebration

Den næste støvsuger som vi skal kigge på i vores støvsuger test, er Miele Complete C3 Celebration støvsugeren.

Støvsugere fra Miele har altid fået gode karakterer i test og klarer sig generelt godt og med Miele Complete C3 Celebration støvsugeren er dette ingen undtagelse.

I Tænk test af støvsugere fra juli 2015, fik Miele Complete C3 Celebration 68 % i bedømmelse og kom dermed ind på en samlet 7 plads i Tænk’s test af 34 forskellige støvsugere.

Støvsuger test - Miele complete C3

Vinderen i testen, Electrolux ZUOQUATTRO, fik 73 % og der er dermed ikke så langt fra testvinderen til Miele Complete C3 Celebration EcoLine på syvende pladsen.

Generelt klarede Miele Complete C3 Celebration EcoLine støvsugeren sig meget godt og fik karakteren ”meget godt” i kategorierne hår på gulvtæppe, støvemission og holdbarhed. Faktisk testede Tænk’s eksperter den til at være bedre til revner, end testvinderen Electrolux ZUOQUATTRO.

Der hvor Miele Complete C3 Celebration EcoLine viste det største udslag hos Tænk og som også påvirkede den endelige bedømmelse, var under støj.

Her fik Miele Complete C3 Celebration EcoLine støvsugeren kun en bedømmelse på middel – begrundelsen var at eksperterne fra Tænk havde målt støjen og decibelniveauet på Miele Complete C3 Celebration EcoLine støvsugeren, til at være 72.

I samme test fik vinderen Electrolux ZUOQUATTRO, målt et decibel niveau på 64 decibel.

Miele Complete C3 Celebration EcoLine er dog en meget effektiv og økonomisk støvsuger og har også fået ratingen energiklasse A, da den kun bruger 26,7 Kwh om året, hvilket faktisk er mindre end vinderen Electrolux ZUOQUATTRO bruger 28 Kwh om året.

Udover at deltaget i Tænk’s test af støvsugere, har Miele Complete C3 Celebration EcoLine også fået en række anmeldelser, fra forbrugere som har købt den på den engelske del af Amazon.

På Amazon har Miele Complete C3 Celebration EcoLine fået 4,5 stjerner ud af 5 mulige stjerner og denne bedømmelse er lavet på baggrund af anmeldelser fra 24 kunder, som har købt produktet hos Amazon.

Fordi der kun er 24 anmeldelser og dermed mindre end 100 anmeldelser, så er bedømmelsen på 4,5 stjerner ikke statistisk valid.

Tekniske specifikationer

 • 800 Watt
 • Energiklasse: A
 • Støvemission: A
 • Rengøringsevne – tæppe: C
 • Rengøringsevne – hårdt gulv: A
 • Lydniveau: Maks. 75 dB
 • Arbejdsradius: 11 meter
 • Filter: AirClean Plus (filtrerer 99,9 % støv)
 • Vægt: 5,4 kg

Prismæssigt ligger Miele Complete C3 Celebration EcoLine i omegnen af de 2.400 kr. som vi har fundet den hos Whiteaway.com. Hvis vi igen sammenligner prisdifferencen på Miele Complete C3 Celebration EcoLine og vinderen fra Tænk’s test, Electrolux ZUOQUATTRO så er testvinderen 600 kr. dyrere. Dog viser Tænk’s test og bedømmelsen fra Amazon, at Miele Complete C3 Celebration EcoLine støvsugeren ligger lidt under de bedste støvsugere på markedet og derfor må antages at skal være billigere i pris.

Generelt set er Miele Complete C3 Celebration EcoLine et meget godt køb som støvsuger. Bedømmelsen fra Tænk’s test er ganske udmærket og den får i gennemsnit 4,5 stjerner på Amazon og man får med købet af denne støvsuger fra Miele en god støvsuger. Vil man have den bedste støvsuger, så er der andre støvsugere i denne test som er bedre at vælge.

Prissammenligning – Miele Complete C3 Celebration EcoLine

Philips FC8721/09 Performer Expert

Den næste støvsuger, som vi har valgt at tage med i vores støvsuger test, er Philips FC8721/09 Performer Expert.

Denne støvsuger fra Phillips har også deltaget i Tænk’s test af støvsugere fra juli 2015 og har fået en god bedømmelse.

Faktisk blev Philips FC8721/09 Performer Expert også bedømt til at være testvinder i Tænk’s test af støvsugere, da den samlede bedømmelse af støvsugeren fra Phillips var 71 %, hvilket kun var lidt mindre end den overordnede vinder Electrolux ZUOQUATTRO, som fik 73 % i støvsuger testen fra Tænk.

Støvsuger test - Philips FC8721/09

Energiklasse A

Philips FC8721/09 Performer Expert har fået karakteren energiklasse A i EU nye energimærkning, som trådte i kraft 1 september 2014. Karakteren A i energiklassen, betyder at det er en støvsuger som har et lavt energiforbrug. Faktisk er det årlige energiforbrug ca. 27,8 kwh på denne støvsuger.

Dette årlige energiforbrug svarer også til hvad vinderen af Tænk’s støvsuger test Electrolux ZUOQUATTRO, bruger årligt, så her er der ikke den store forskel på de to støvsugere.

Støvemission

Philips FC8721/09 Performer Expert får også bedste karakter i støvemission. Støvemission angiver hvor god støvsuger er til, at holde støvet tilbage fra udblæsningshullet og hvor god den generelt er til at holde på støvet.

Er du selv allergisk eller har medlemmer af din familie allergi tendenser, så er støvemission, en af de ting du skal være opmærksom på når du vælger at købe en ny støvsuger.

Rengøringsevne gulvtæppe – C

Har du mange gulvtæpper i dit hus eller lejlighed, så kan du godt være at du skal genoverveje Philips FC8721/09 Performer Expert, som din næste støvsuger. Philips FC8721/09 Performer Expert har fået karakteren C, på en skala fra A til G.

Selvom C er en lavere karakter end A, så er det selvfølgelig ikke fordi at Philips FC8721/09 Performer Expert ikke kan støvsuge på gulvtæpper. Der er bare andre støvsugere der er bedre. Her er vinderen af Tænk’s støvsuger test Electrolux ZUOQUATTRO for eksempel bedre, med højeste karakter A.

I Tænk’s støvsuger test, får Philips FC8721/09 Performer Expert bedømmelsen god, som er den anden bedste karakter en støvsuger kan få i Tænk’s test. Denne bedømmelse fra Tænk, svarer meget godt med den karakter som EU’s energimærkning har givet denne støvsuger.

Rengøringsevne hårdt gulv – B

Philips FC8721/09 Performer Expert evne til at rengøre hårdt gulv får en karakter fra EU til B.

Har du et hus med både gulvtæpper og hårdt gulv, er det ikke Philips FC8721/09 Performer Expert der er den bedste støvsuger der findes på markedet.

Er størstedelen af dit hus eller lejlighed hårdt gulv, er karakteren B selvfølgelig ikke nogen dårlig vurdering og du kan sagtens få støvsuget tilfredsstillende med denne støvsuger.

I Tænk’s test af støvsugere, får Philips FC8721/09 Performer Expert faktisk bedømmelsen meget god, som er den højeste vurdering. Tager man denne bedømmelse in mente samt karakteren fra EU energimærkning, så må konklusionen være at denne støvsuger sagtens, kan bruges til at støvsuge på hårdt gulv.

Motoreffekt

Motoreffekten på Philips FC8721/09 Performer Expert er 650 watt og angiver hvor meget strøm motoren bruger. Philips FC8721/09 Performer Expert bruger faktisk mindre strøm end testvinderen fra Tænk’s støvsuger test, Electrolux ZUOQUATTRO som har en motoreffekt på 785 Watt.

Støj fra støvsugeren

En anden vigtig faktor, når man skal vælge en ny støvsuger er hvor meget støvsugeren larmer, når man skal bruge den. Og har man et større hus eller lejlighed, som tager længere tid at støvsuge, så er larmen fra støvsugeren en væsentlig faktor.

Decibelniveauet på Philips FC8721/09 Performer Expert er målt til at være helt op til 78 decibel.

Aktionsradius

Philips FC8721/09 Performer Expert aktionsradius er 11 meter og er ikke nogen dårlig aktionsradius, men det gør igen at man skal bruge mere tid på at tage stikket ud af stikkontakten, hvis man bor i et større hus.

Den højeste aktionsradius var på 12 meter og var fra støvsugeren Electrolux ZUOQUATTRO – selvom det kun er 1 meter mindre i aktionsradius svarer det til 10 % mindre aktionsradius og dermed også 10 % mindre effektivitet.

Mundstykker

Hvis du vælger at købe en Philips FC8721/09 Performer Expert støvsuger så følger der et mundstykke til parketgulve med, et mundstykke til møbler samt et fuge-mundstykke.

Hvis man kigger nærmere på de tilhørende mundstykker opdager man, at der ikke er noget decideret mundstykke til gulvtæpper og man vil derfor skulle bruge for eksempel parketmundstykket.

Med dette in mente, er det måske ikke så svært at forstå at Philips FC8721/09 Performer Expert får karakteren B fra EU’s energimærkning, når der medfølger et parketmundstykke til hårde gulve.

Derudover er det heller ikke svært at forstå, at Philips FC8721/09 Performer Expert får karakteren C i samme energimærkning for rengøring på gulvtæppe, når der ikke er noget decideret mundstykke til dette formål.

Udover dette, følger dog ikke mundstykke med til dyrehår, så har du gulvtæpper i din bolig eller kæledyr, så vil du formentlig opleve en væsentlig dårligere støvsugning med Philips FC8721/09 Performer Expert end med andre støvsugere fra denne test.

HEPA filter

Med støvsugeren Philips FC8721/09 Performer Expert medfølger der er et HEPA filter kaldet H13. Som tidligere nævnt er det vigtigt for specielt støvallergikere at der medfølger HEPA filter til støvsugeren.

HEPA klassen H13, betyder at optagelsesevnen på HEPA filteret er 99,95 % og er næsten alt støv der optages ved støvsugning.

Andre bedømmelser/test

Udover at deltaget i Tænk’s test af støvsugere og fået en topplacering, har vi også kigget nærmere på hvilken karakter og bedømmelser, som Philips FC8721/09 Performer Expert støvsugeren har fået i diverse webshops.

I webshoppen whiteaway.com får Philips FC8721/09 Performer Expert støvsugeren bedømmelsen 4,6 stjerner ud af 5 mulige stjerner. Denne bedømmelse er lavet på baggrund af 15 anmeldelser fra kunder, som har købt produktet hos Whiteaway.com.

Selvom støvsugeren fra Phillips har fået 15 bedømmelser og en god karakter, er der ikke nok anmeldelser til, at du som forbruger kan stole på denne bedømmelse.

For at kunne skabe en valid bedømmelse, skal et produkt have haft mindst 100 anmeldelser, fra kunder for at skabe en retvisende bedømmelse.

Tekniske specifikationer:

Nedenfor har vi skitseret de tekniske specifikationer for Philips FC8721/09 Performer Expert

 • 650 Watt
 • Energiklasse: A
 • Støvemission: A
 • Rengøringsevne – tæppe: C
 • Rengøringsevne – hårdt gulv: B
 • Lydniveau: Maks. 78 dB
 • Arbejdsradius: 11 meter
 • Filter: HEPA13 (filtrerer 99,95 % støv)
 • Vægt: 5 kg

Generelt set er Philips FC8721/09 Performer Expert støvsugeren et godt køb og ligger i prisniveauet 1.200 kr., som vi har fundet den til på diverse webshops. Dog synes vi at den lavere kvalitet ved støvsugning på gulvtæpper, er en væsentlig faktor i forhold til at anbefale denne støvsuger.

Mange danske boliger består i dag af hårde gulve med tæpper eller med deciderede gulvtæpper på og man vil nok aldrig kunne undgå, at skulle støvsuge på at gulvtæppe.

Hvis man kigger på kvaliteten og prisen og sammenligner disse med Electrolux ZUOQUATTRO støvsugeren, så er der en væsentlig forskel i kvalitet og pris. Electrolux ZUOQUATTRO får bedre vurdering i Tænk’s test og i EU’s energimærkning, men koster til gengæld også knap 3.000 kr. mod Philips FC8721/09 Performer Expert 1.200 kr.

Når man laver den sammenligning vil mange hæle til at tage Electrolux ZUOQUATTRO, men det kan også være at man har en mindre bolig med parketgulve og så kan sagtens vælge at købe Philips FC8721/09 Performer Expert.

Prissammenligning – Philips FC8721/09 Performer Expert

Electrolux ZUOGREEN+

Den næste støvsuger vi skal kigge på er en Electrolux ZUOGREEN+.

Vi har kigget nærmere på hvilken karakter Electrolux ZUOGREEN+ fik i Tænk’s test af støvsugere, hvilken energimærkning EU har givet den samt hvilken bedømmelse den har fået andre steder.

I Tænk’s test af støvsuger fra Electrolux ZUOGREEN+ bedømmelsen 64 % ud af 100 %. Testvinderen fra Tænk’s test får karakteren 73 % og der er derfor et lille stykke op til testvinderen.

Støvsuger test - Electrolux ZUOGREEN+

Electrolux ZUOGREEN+ fik karakteren meget god i kategorierne holdbarhed, støvemission og støj. Dog fik den karakteren under middel i kategorierne hår på gulvtæppe samt støvsugning af revner.

Energiklasse – A

Fra EU’s energimærkning får Electrolux ZUOGREEN+ støvsugeren karakteren A, som er den højeste karakter. Med købet af Electrolux ZUOGREEN+ får du dermed en støvsuger med lavt energiforbrug.

Støvemission – A

Electrolux ZUOGREEN+ får karakteren A fra samme energimærkning og du kan derfor trygt stole at denne støvsuger holder det opsugede støv inde i støvsugeren. Dette er specielt godt for støvallergikere.

Rengøringsevne gulvtæppe – B

EU’s energimærkning har også kigget nærmere på hvor god Electrolux ZUOGREEN+ støvsugeren er til at støvsuge gulvtæpper og her får den karakteren B.

Rengøringsevne hårdt gulv – A

Hvis vi kigger nærmere på Electrolux ZUOGREEN+ evne til at rengøre og støvsuge hårde gulve som for eksempel parketgulve, så får Electrolux ZUOGREEN+ støvsugeren karakteren A.

Ud fra Eu’s energimærkning kan man hermed konkludere at Electrolux ZUOGREEN+ er primært god til boligtyper med primært hårde gulve og ikke så meget til boliger med tæpper og gulvtæpper.

Motoreffekt

Motoreffekten på Electrolux ZUOGREEN+ støvsugeren er 750 Watt og dette betyder at du får en støvsuger med god sugeevne, men som stadig holder et lavt energiforbrug jævnfør EU’s energimærkning.

Støj fra støvsugeren

Hvis man kigger nærmere på støj fra støvsugeren, så er det faktisk her hvor Electrolux ZUOGREEN+ har sine forcer. Med et max lydniveau på 66 decibel, er Electrolux ZUOGREEN+ støvsugeren en af de mindste i vores test.

Og hvis vi kigger på den gode bedømmelse fra Tænk, så er det 2 steder som bekræfter, at Electrolux ZUOGREEN+ er en meget støjsvag støvsuger.

Aktionsradius

Aktionsradiusen på Electrolux ZUOGREEN+ støvsugeren er 12 meter og blandt de bedste på markedet. Med en så høj aktionsradius, får du som forbruger nemmere ved at kommer rundt uden at skulle stoppe og starte støvsugeren hele tiden.

Dette er med til at øge effektiviteten af din støvsugning samt at nedbringe tiden på støvsugning.

· Mundstykker

Som med nogle af de andre støvsugere i denne test, følger der kun mundstykker med til parketgulve, møbler og fuger når man køber en Electrolux ZUOGREEN+ støvsuger.

Igen kan det være et problem, at bruge et parketmundstykke på tæpper eller gulvtæpper og det er også derfor at Electrolux ZUOGREEN+ ikke får en den bedste karakter fra EU’s energimærkning i denne kategori.

· HEPA filter

Ved købet af en Electrolux ZUOGREEN+ medfølger der også et HEPA filter. Som udgangspunkt er det ikke nærmere beskrevet af producenten, hvilken klasse HEPA filteret er i. Dog er de fleste HEPA filter udstyret med en høj optagelsevne.

Andre bedømmelser/test

På webshoppen Whiteaway.com får Electrolux ZUOGREEN+ karakteren 4,7 stjerner ud af 5 mulige stjerner. Denne bedømmelse er lavet ud fra anmeldelser fra 93 kunder, som har købt produktet.

Med 93 anmeldelser af produktet, er det tæt på at karakteren 4,7 stjerner er valid og du som forbruger kan stole på den.

Tekniske specifikationer:

Nedenfor har vi skitseret de tekniske specifikationer for Electrolux ZUOGREEN+.

 • 750 Watt
 • Energiklasse: A
 • Støvemission: A
 • Rengøringsevne – tæppe: B
 • Rengøringsevne – hårdt gulv: A
 • Lydniveau: Maks. dB
 • Arbejdsradius: 12 meter
 • Filter: HEPA
 • Vægt: 5,8 kg

Generelt

Selvom Electrolux ZUOGREEN+ får en lavere bedømmelse i Tænk’s test af støvsugere, så er det stadig en god støvsuger. Dette vidner karakteren fra EU’s energimærkning også om samt bedømmelsen på 4,7 stjerner fra webshoppen Whiteaway.com.

Prismæssigt ligger Electrolux ZUOGREEN+ støvsugeren i omegnen af 1.700 kr. og dette gør at den prismæssigt ligger i mellem den dyreste og billigste støvsuger.

Vi mener at på trods af den lidt lavere bedømmelse fra Tænk, at Electrolux ZUOGREEN+ støvsugeren er godt køb til prisen.

Prissammenligning

Electrolux ZUOORIGWR+

Den næste støvsuger vi skal kigge nærmere på er, Electrolux ZUOORIGWR+ og hvilken bedømmelser den har fået i Tænk’s test af støvsuger, karakter i EU’s energimærkning samt bedømmelser fra andre steder.

I Tænk’s test af støvsugere, får Electrolux ZUOORIGWR+ støvsugeren karakteren 67 % ud af 100 mulige og dette er nok til at den får prædikatet ”Bedst i test” af Tænk.

Den bedste af støvsugerne fra Tænk’s test fik karakteren 73 % og her er Electrolux ZUOORIGWR+ støvsugeren altså ikke langt fra.

Støvsuger test - ElectroluxZUOORIGWR+

Electrolux ZUOORIGWR+ støvsugeren fik topkarakter fra Tænk i kategorierne holdbarhed, støvemission samt støvsugning på hårdt gulv.

Energiklasse – A

Energiklassen A fra EU’s energimærkning, viser at Electrolux ZUOORIGWR+ støvsugeren er en god støvsuger med lavt energiforbrug.

Faktisk er Electrolux ZUOORIGWR+ en videreudvikling af den testvindende Ultraone serie, dog med en mere effektiv motor samt et lavere energiforbrug.

Støvemission – A

Electrolux ZUOORIGWR+ støvsugeren får karakteren A fra EU’s energimærkning og den får også højeste vurdering i Tænk’s i kategorien støvemission.

Dermed er denne støvsuger perfekt til støvallergikere og andre personer, som er følsomme for støv.

Rengøringsevne gulvtæppe – B

Electrolux ZUOORIGWR+ evne til at støvsuge et gulvtæppe har EU’s energimærkning karakteriseret til karakteren B. I Tænk’s test af støvsugere får Electrolux ZUOORIGWR+ karakteren god i denne kategori.

Dermed er Tænk’s eksperter samt EU’s enige om at Electrolux ZUOORIGWR+ er god til tæpper, men får alligevel ikke højeste karakter.

Rengøringsevne hårdt gulv – A

Hvis vi kigger nærmere på evnen til rengøre et hårdt gulv, så får Electrolux ZUOORIGWR+ støvsugeren karakteren A, fra EU’s energimærkning. I Tænk’s test får Electrolux ZUOORIGWR+ også topkarakter, så her er også enighed blandt eksperterne.

Motoreffekt

Electrolux ZUOORIGWR+ støvsugeren er udstyret med 750 watt i motoreffekt og giver dig en af markedets mest effektive støvsugere, men holder stadig et lavt energiforbrug.

Støj fra støvsugeren

Electrolux ZUOORIGWR+ støvsugeren har et decibel niveau på 66 decibel og ligger en del lavere end mange af de andre støvsugere vi har sammenlignet her i denne test.

For eksempel så har testvinderen Electrolux ZUOQUATTRO et decibelniveau på 84 decibel og støjer betydeligt mere end Electrolux ZUOORIGWR+ støvsugeren. Støvsuger man meget kan et højt decibelniveau også være med til at ødelægge oplevelsen af sin støvsuger.

Aktionsradius

Aktionsradiussen på Electrolux ZUOORIGWR+ er hele 12 meter og er blandt de bedste på markedet og man kan med købet af Electrolux ZUOORIGWR+ støvsugeren generelt støvsuge flere rum i en stor bolig uden at tage stikket ud af stikkontakten.

Mundstykker

Som med de andre støvsuger vi har kigget på i denne test, så følger der også mundstykker med til parketgulve, møbler og fuger. Der medfølger ikke noget decideret mundstykke til gulvtæpper og her skal man bruge parketmundstykket.

Dette gør også at støvsugning på gulvtæppe med en Electrolux ZUOORIGWR+ støvsuger, ikke går lige så godt som støvsugning på parketgulve. Og dette kan man også se, ved at EU’s energimærkeordning har givet den karakteren B for dens evne til at støvsuge på gulvtæpper.

HEPA filter

Der medfølger et HEPA filter når du køber en Electrolux ZUOORIGWR+ støvsuger og det HEPA filter der medfølger, er en klasse H13. Dette sikrer dig næsten 100 % optagelsesevne af al støv.

Andre bedømmelser/test

På webshoppen Whiteaway.com, har Electrolux ZUOORIGWR+ støvsugeren fået karakteren 4,7 stjerner ud af 5 mulige stjerner. Denne karakter er lavet på baggrund af anmeldelser fra 71 kunder, som har købt støvsugeren hos Whiteaway.com

De 71 anmeldelser er ikke nok til, at man som forbruger kan stole på denne bedømmelse af produktet, da der skal mere end 100 anmeldelser til for at skabe en valid og retvisende bedømmelse.

Tekniske specifikationer:

Nedenfor har vi skitseret de tekniske specifikationer for Electrolux ZUOORIGWR+.

 • 750 Watt
 • Energiklasse: A
 • Støvemission: A
 • Rengøringsevne – tæppe: B
 • Rengøringsevne – hårdt gulv: A
 • Lydniveau: Maks. dB
 • Arbejdsradius: 12 meter
 • Filter: HEPA
 • Vægt: 5,8 kg

Generelt

Lige nu kan man købe en Electrolux ZUOORIGWR+ støvsuger i omegnen af 1.500 kr. og selvom den ikke vinder Tænk’s test, så er Electrolux ZUOORIGWR+ støvsugeren et godt køb.

Den har næsten en perfekt klassificering fra EU’ s energimærkning dog ikke rengøring af gulvtæpper og får trods en lavere bedømmelse i Tænk’s test, prædikatet ”Bedst i test”.

Da prisen på en Electrolux ZUOORIGWR+ støvsuger ligger 1.500 kr. lavere end testvinderen Electrolux ZUOQUATTRO, men ikke langt fra i bedømmelse eller klassificering fra EU’s energimærkning, er det vores vurdering at denne støvsuger er et godt køb.

Prissammenligning – Electrolux ZUOORIGWR+

Siemens VSQ4G332

Den næste støvsuger vi kigger nærmere på, for at kunne bedømme hvilken støvsuger der er den bedste på markedet, er Siemens VSQ4G332 støvsugeren.

Denne støvsuger deltog også i Tænk’s test af støvsugere fra 2015 og fik prædikatet ”Godt køb”. Dette prædikat gav Tænk, fordi at den fik en udmærket bedømmelse men også fordi at prisen på denne støvsuger, ligger væsentlig lavere end de andre støvsugere i testen.

Udover at kigge på Siemens VSQ4G332 støvsugerens bedømmelse i Tænk’s test, har vi også kigget nærmere på dens klassificering af EU’s energimærkning samt hvilke anmeldelser den ellers har fået.

Energiklasse – A

Siemens VSQ4G332 støvsugerens energiklasse karakteriseres som energiklasse A af EU’s energimærkning, da Siemens VSQ4G332 støvsugeren er meget energieffektiv.

Støvemission – A

Siemens VSQ4G332 støvsugerens evne til at holde støvet tilbage i støvsugeren, karakteriserer EU’s energimærkning til A. Dermed er denne støvsuger også god til personer, som er følsomme overfor støv.

Rengøringsevne gulvtæppe – C

Når det kommer til Siemens VSQ4G332 støvsugerens evne til at rengøre på gulvtæppe, giver EU’s energimærkning den karakteren C.

I Tænk’s test indikerer de også at Siemens VSQ4G332 støvsugeren har problemer med hår på gulvtæppe og giver karakteren middel. Ved støv på gulvtæppet får den dog karakteren god i Tænk’s test.

Rengøringsevne hårdt gulv – A

Evnen til at rengøre hårde gulve, som parketgulve, karakteriserer EU’s energimærkning til karakteren A.

I Tænk’s test af Siemens VSQ4G332 støvsugeren får den dog bedømmelsen middel. Hvis man kigger nærmere på hvilken mundstykke, der følger med Siemens VSQ4G332 støvsugeren, så er det også værd at bide mærke i at der ikke medfølger et parketgulvmundstykke med.

Dette har der gjort ved alle de andre støvsugere vi har kigget på i denne test, som også har fået klassificeringen A i støvsugning af hårde gulve fra EU’s energimærkningsordning.

Dermed må man konkludere, at selvom Siemens VSQ4G332 støvsugeren har motoren og sugeevnen til at rengøre hårde gulve, så er den handicappet af det manglende parketmundstykke fra producentens side.

Motoreffekt

Motoreffekten på Siemens VSQ4G332 støvsugeren er 650 watt og giver dig en kraftig og effektiv sugeevne.

Støj fra støvsugeren

Kigger på man på støj fra støvsugeren, så ligger Siemens VSQ4G332 støvsugeren på en af de laveste decibelniveauer af de støvsugere vi har kigget på i denne test. Siemens VSQ4G332 støvsugeren decibelniveau er nemlig på 69 decibel.

Aktionsradius

Aktionsradiussen på Siemens VSQ4G332 støvsugeren er kun på 10 meter, hvor de støvsugere med den højeste aktionsradius vi har kigget på, ligger på 12 meter.

Dette gør at du med købet af Siemens VSQ4G332 støvsugeren skal forberede dig på at bruge mere tid på at skifte stikkontakt, mens du støvsuger, hvis du bor i et større hus.

Dette kan være med at til at gøre din støvsugning mindre effektivt og på længere sigt være et irrationsmoment.

Mundstykker

Som tidligere nævnt, følger der ”kun” 2 mundstykker med fra producentens side, når man køber en Siemens VSQ4G332 støvsugeren. Der medfølger et møbelmundstykke og et fugemundstykke, men ikke et parketmundstykke.

Dette synes vi fra redaktionens side, er noget som trækker væsentlig i ned i vores vurdering af denne støvsuger, da mange huse i dag enten har gulvtæpper eller parketgulve.

Dermed er støvsugning på disse 2 typer af underlag gjort mindre effektivt, end hvis man valgte de andre støvsugere fra denne test.

HEPA filter

Til Siemens VSQ4G332 støvsugeren følger der et HEPA filter i klasse H13, som sikrer en god optagelsesevne af alle de ting som støvsugeren suger op.

Andre bedømmelser/test

Udover at vi har kigget på EU’s energimærkning og kigget nærmere på hvilken bedømmelse, Siemens VSQ4G332 støvsugeren fik i Tænk’s test, så har vi også indsamlet bedømmelser fra Whiteaway.com af Siemens VSQ4G332 støvsugeren.

På webshoppen Whiteaway.com, har Siemens VSQ4G332 støvsugeren fået en samlet bedømmelse på 4,1 stjerner ud af 5 mulige stjerner. Denne bedømmelse er dog ikke 100 % retvisende, da der kun er lavet 67 anmeldelser af produktet.

Tekniske specifikationer:

Nedenfor har vi skitseret de tekniske specifikationer for Siemens VSQ4G332 støvsugeren.

 • 650 Watt
 • Energiklasse: A
 • Støvemission: A
 • Rengøringsevne – tæppe: B
 • Rengøringsevne – hårdt gulv: A
 • Lydniveau: Maks. 69 dB
 • Arbejdsradius: 10 meter
 • Filter: HEPA
 • Vægt: 4,9 kg

Generelt

På trods af at Tænk’s vurderer Siemens VSQ4G332 støvsugeren til ”Godt køb”, så finder vi det kritisk at Siemens VSQ4G332 støvsugeren ikke er udstyret med et parketmundstykke og dermed er mindre effektiv på 2 af de mest brugte underlag i de danske hjem.

Dette holdt sammen med den lave aktionsradius på 10 meter, gør generelt bare at effektiviteten bliver dårligere ved støvsugning med Siemens VSQ4G332 støvsugeren end med mange af de andre støvsugere fra denne støvsuger test.

Så kan det godt være at prisen på Siemens VSQ4G332 støvsugeren ligger i omegnen af 1.100 kr., men vi synes også at kvaliteten er væsentlig lavere end de andre støvsugere i denne test.

Vi synes kun at du skal overveje at købe Siemens VSQ4G332 støvsugeren, hvis du ikke har råd til nogle af de andre støvsugere i denne test. Ellers er det vores anbefaling at du bruger de få hundrede kroner mere, og får mere støvsugere for pengene.

Vi håber at du har kunnet bruge ovenstående information om vores test af støvsugere.

Vi har sat os for at finde den bedste støvsuger, så du som forbruger kan finde inspiration, der gør at du kan finde præcis den støvsuger som du har behov for og så du ikke bliver skuffet og ender med at købe den forkerte støvsuger.

Det er altid en god ide at finde anmeldelser af produkter, der er lidt mere komplekse og omkostelige ved at kigge online på nettet og vi håber at vi i fremtiden, kan tilbyde endnu mere information om test af produkter til inspiration.

Ejer du eller har du tidligere ejet en af ovenstående støvsugere, så er du velkommen til at komme med en kommentar om hvad du syntes om støvsugeren.

Andre artikler/test vi har lavet

Udover at anmeldelser af og test af støvsugere, har vi også samlet og lavet test af andre maskiner med mere til huset og haven. Her er et kort udpluk af dem:

You may also like