Home Til HusetHusholdningsmaskiner Tefal Actifry test

Tefal Actifry test

by Mark
0 comment

Når det kommer til madlavning i hverdagen, er der ikke nogen tvivl om, at de fleste leder efter de nemme alternativer til den traditionelle madlavning, der koster en masse tid og kræfter at komme i gang med.

Som almindelig travl person er det nemt at komme til at ende i en fælde, hvor der købes eller laves usund mad, fordi det ofte er det hurtigste og generelt set noget, som hele familien godt kan lide at spise.

Men i en tid, hvor vi også gerne vil leve længere og sundere, er det en rigtig farlig strategi at begynde at leve alt for usundt i hverdagen, for det går nemlig ud over helbredet på sigt, og det er jo noget, de fleste af os rigtig gerne vil undgå.

Derfor er der efterspørgsel efter nemme og sunde alternativer til de usunde måltider, der ellers er nemme at kaste sig over i en travl hverdag.

Derfor bør du have en Tefal Actifry

Det er ikke nogen hemmelighed, at det hos de fleste mennesker er et kæmpestort hit at spise friturestegt mad. Det er nemt, hurtigt og lækkert at spise friturestegte retter, men det er også noget af det mest usunde mad, du kan servere for din elskede familie.

Derfor har der i lang tid været efterspørgsel på nogle sunde alternativer til friturestegning, og det er blandt andet det, du får med en Tefal Actifry.

I denne Tefal Actifry test vil vi komme ind på mange af fordelene ved at bruge en Actifry i stedet for at friturestege maden derhjemme. Først og fremmest er det nemt at bruge, og samtidig gør det det hele meget hurtigere for dig at tilberede sund mad som hele familien vil elske.

Med en Actifry fra Tefal får du i stedet mulighed for at få en maskine, der frem for at stege maden i absurde mængder olie, i stedet bruger varmluft og ganske lidt olie til at skabe lige så velsmagende, sunde alternativer til de friturestegte favoritter.

Der findes en masse forskellige typer af Actifry modeller, og i denne Tefal Actifry test vil vi komme ind på de bedste på markedet, så du kan vælge lige præcis den, der passer bedst til dit og din families behov.

Vi vil dog også komme ind på nogle andre mærker end bare Tefal, da der naturligvis også findes en masse andre mærker, der laver gode produkter. Med Tefal er kendt for at lave nogle virkelig gode køkkenmaskiner, og det er absolut også gældende, når det kommer til de smarte Actifry modeller, som mærket er kommet frem med.

Så lad os dykke ned i de mange forskellige Actifry modeller, du kan anskaffe dig til dit køkken, så det bliver nemmere for dig at træffe det rette valg.

Tefal Actifry FZ7100

Den første Actrifryer, vi skal kigge på, er naturligvis fra Tefal, og det er en af deres mest populære modeller, der kommer tæt på en velkendt frituregryde, men som i stedet tilføjer minimalt fedt, samtidig med at der bliver tilberedt utroligt nem og lækker mad heri.

Det er en af de modeller, der har vundet flest personer over til actifry-metoden i stedet for at friturestege, og det er simpelthen fordi, der bliver tilberedt så nem og lækker mad i lige netop denne model.

Noget andet, der gør denne ekstra populær, er at der kan laves alle mulige forskellige former for mad og lækre retter i denne actifry. Det er ikke kun de traditionelle fritureretter, der kan tilberedes heri, men det er også eksempelvis suppe og andre lækre retter, der kommer perfekt tilberedt ud af denne actifryer.

Derudover er prisen yderst rimelig for en maskine, der gør madlavningen i hverdagen meget nemmere og gør det simpelt at tilberede de populære retter, som både store og små elsker, uden det høje indtag af fedt, som du ellers kan opleve.

Hvis du hører til den store gruppe af mennesker, der har svært ved at få nok af pommes frites, så er denne actifryer din redning i hverdagen, hvor du ikke ønsker at spise så meget friture. Det er nemt at lave hjemmelavede pommes frites i denne actifryer, du kan blot gøre som følger:

 • Skær friske kartofler i stave
 • Put stavene i din Tefal Actifry
 • Tilsæt en skefuld olie
 • Lad din Actifry gøre resten af arbejdet

Meget nemmere bliver det ikke. På denne måde får du helt friske, lækre pommes frites, der er lavet af friske kartofler, og som smager fantastisk. Det er nemt at få sprøde pommes frites med brunede kanter med din actifry, og du undgår at de drypper af fedt. Disse fedtfattige pommes frites smager fantastisk til maden, og det gør det nemt at få dine børn til at spise op.

Herudover kan denne Tefal Actifry også tilberede mange andre former for retter, blandt andet alle former for kød, supper og grøntsager. Det gør det muligt for dig at fokusere på andre dele af madlavningen, mens du bare lader din actifry gøre det hårde arbejde.

Som du nok kender fra mærket Tefal, så er din Actifry også belagt, så dine retter ikke sætter sig fast i din Actifry. Det er en kæmpe fordel, for du sætter blot din mad over og kan nyde at den bliver tilberedt hurtigt og nemt uden for meget oprydning efterfølgende.

Denne model af Tefal Actifry har en maksimumkapacitet på 1 kg, som er nok til at lave mad til 4-5 personer. Der findes også en større model, hvis du har behov for at kunne tilberede op til 1,5 kg i stedet.

Af tekniske specifikationer om Tefal Actifry FZ7100 bør nævnes:

 • Tefal Non Stick beklædning sørger for nem rengøring
 • Kan tilberede mad til op til 5 personer
 • Nem brugermanual medfølger
 • Koster under 800 kr.

Hvis du har behov for at finde ud af, om en Tefal Actifry er noget for dig, så kan vi kun anbefale denne model som en god begyndelse. Der findes dog også andre modeller, som du kan prøve kræfter med, hvis det virker som en bedre løsning for dig og din familie.

Tefal Actifry 2 in 1

Hvis du har brug for lidt flere funktioner i din actifry, så er denne 2 in 1 model fra Tefal et rigtig godt bud. Her har du nemlig mulighed for at tilberede hele to forskellige retter i den samme actifry, hvilket gør madlavningen dobbelt så nem som ellers.

Denne model er lidt dyrere end den første Tefal Actifry vi så på her i testen, men den har til gengæld også mulighed for at lave langt mere mad, og den gør dermed den sunde og fedtfattige madlavning meget nemmere at lave i en travl hverdag, hvilket gør den ekstra investering alle pengene værd.

Hvis du har behov for at kunne tilberede både lækre grøntsager eller sprøde pommes frites (se den simple opskrift ovenover) samtidig med at dit kød bliver tilberedt, så kan vi kun anbefale denne 2 in 1 model fra Tefal.

Den nederste del af din Actifryer virker på samme måde som normalt, men med denne model får du også et helt særligt fad med, der skal sidde ovenpå den almindelige actifry, så du kan placere dit kød her for at kunne tilberede flere forskellige retter på samme tid.

Den øverste bakke er specielt lavet til at kunne tilberede kød på, og hertil klarer den opgaven helt fantastisk. Det er klart den model fra Tefal, der får den største ros fra forbrugerne, der holder meget af den højnede funktionalitet og muligheden for at tilberede både kød og tilbehør på en og samme tid.

Hvor det med mange andre airfryers kun er muligt at tilberede gryderetter eller andre retter, hvor alle ingredienserne er blandet sammen, har du med Tefal Actifry 2 in 1 mulighed for at tilberede kød og pommes frites uden at de to skal blandes sammen, så dine pommes frites holdes sprøde samtidig med at dit kød bliver saftigt.

Hvis du har en meget travl hverdag, hvor du har behov for at din mad kan tilberedes nemt og hurtigt, så du kan fokusere på andre ting, så er denne den helt rette tilføjelse til dit køkken og til en hverdag, hvor du kan lave nem og hurtig mad, der ikke er fyldt med fedt.

Det er dog ikke kun de vanlige madretter, du kan bruge denne Tefal Actifry til, for den har flere forskellige former for tilberedning, der gør det muligt også at lave rundstykker fra frost eller endda desserter. Det betyder altså, at du får en alsidig maskine, der kan opfylde alle dine mange forskellige behov, når det kommer til madlavning, og derfor bliver du ikke skuffet, hvis du vælger at anskaffe dig denne smarte 2 in 1.

Derudover kan den med temperaturer på helt op til 170 grader lave en masse forskellige former for retter, og da maskinen er lukket under hele processen, ender du ud med et ensartet resultat, hvor alle dine forskellige madvarer er taget højde om og har en jævn smag.

De forskellige dele af denne Actifry kan komme i opvaskemaskinen, og det betyder, at rengøringen af din Tefal Actifry 2 in 1 er enormt nem og hurtig. Derudover er maskinen lavet til at skulle være nem at anvende, så du kommer til at få en meget nemmere hverdag med denne.

Af nogle af de helt generelle informationer om denne skønne maskine, bør vi nævne:

 • Tefal Non Stick belægning, der sikrer at maden ikke brænder fast
 • Smart timer der kan slukke, når din mad er færdig
 • Nem at bruge med gennemført brugermanual
 • Alle dele kan komme direkte i opvaskemaskinen
 • Kan tilberede flere retter samtidig
 • Kan lave op til 1,5 kg pommes frites ad gangen

Den store alsidighed med lige præcis denne Actifry gør modellen helt uundværlig for særligt børnefamilier, der har et stort pres på i hverdagen for at kunne tilberede nem og hurtig mad, som alle i familien kan lide.

Denne model er altså helt perfekt for dig, der har ekstra travlt i hverdagen og skal have den bedste og nemmeste løsning.

Philips Actifry HD9220/20

Nu er vi nået til en actifryer, der ikke er fra Tefal, men som alligevel er værd at tage med i denne guide, da den er rigtig god og har nogle gode funktioner, der er værd at tage med i overvejelserne, når du skal vælge den rette model til dig og din familie.

Det er naturligvis vigtigt, at du prøver at lave mad med en actifry, før du helt smider din frituresteger ud, da det er en anden oplevelse, du får med en actifry i forhold til den normale frituregryde.

Hvis du har udviklet en meget stor kærlighed til de fedtede pommes frites, så vil du opleve, at de pommes frites du kan lave med din actifryer ikke er helt det samme.

Det er en anden oplevelse, men det skyldes blandt andet, at du ikke steger dine kartofler direkte i olie, men i stedet benytter sig meget af varmluft til at sørge for sprøde pommes frites. Hvis du har behov for at prøve en rigtig god actifry model af, så er denne fra Philips et rigtig godt bud.

Den er kendt for at lave nogle lækre pommes frites, og selvom de er anderledes end dem, du kan lave med friture, så er de stadig lækre og sprøde og nemme at lave. Det er en god idé at vænne sig til dette noget sundere og mere fedtfattige alternativ, da det kan gøre underværker for sundheden i din familie.

Hvis du før har prøvet at lave pommes frites i en ovn, så vil du få en meget positiv overraskelse over at bruge din nye Actifry fra Philips. Her er stegetiden nemlig meget hurtigere end i den traditionelle ovn, og mange oplever også, at de pommes frites du laver i din Actifry er langt lækrere end dem, du kan lave i ovnen.

Samtidig sørger den smarte actifry også for, at den varme luft cirkulerer perfekt rundt i maskinen, så dine pommes frites får tilført varme fra alle sider og kanter og dermed får et meget mere jævnt og perfekt resultat, end du kan regne med i den almindelige ovn.

Denne Actifry fra Philips er også nem at bruge, og hvis du ikke har erfaring med at bruge en maskine som denne før, så er det en rigtig god ide at støtte sig til den udførlige brugermanual, der er med, som kan hjælpe dig med at få en bedre forståelse for de forskellige stegetider. Det gør en stor forskel i starten, når du skal vænne dig til at bruge din nye Actifry!

Du vænner dig dog hurtigt til at bruge din Philips Actifry HD9220/20, da den er meget brugervenlig og kan anvendes dagligt til at lave lækre pommes frites og andre af de retter, du ellers ville putte i frituren.

Hvilken Tefal Actifry bør du vælge?

Når det kommer til at skulle vælge den helt rette actifry til dig og din familie, så er det vigtigt, at du gør dig klart, hvad du har af forventninger til maskinen. Hvis du blot har tænkt dig at bruge den til at lave pommes frites her og der, så er det en udmærket løsning bare at gå efter den simple, billige model eller den anden smarte actifry fra Philips.

Disse er nemlig perfekte til at lave pommes frites i, og du kan lave en stor portion med begge. Samtidig er prisen på under 1000 kr., hvilket gør det til en meget overskuelig tilføjelse til dit køkken.

Det er også et rigtig godt sted at starte, hvis du er i tvivl om, om du kommer til at få brugt sådan en actifry i din hverdag. Der er nemlig ikke nogen tvivl om, at den er smart, men det kræver naturligvis, at du kommer ind i en rutine, hvor du kommer til at anvende den i dagligdagen.

Til gengæld er det en god idé at vælge den lidt dyrere Tefal Actifry 2 in 1, hvis du gerne vil gøre hverdagen endnu nemmere og ende med en maskine, der kan tilberede flere forskellige retter samtidig, og som også har flere forskellige indstillinger, der gør det muligt for dig at lave retter, der ikke normalt sættes i forbindelse med en actifry.

Der er ikke tale om en meget større udskrivning, hvis du gerne vil have den større og mere anvendelige Tefal Actifry 2 in 1, og derfor er det også den, der løber med førstepladsen her i vores Tefal Actifry test. Blandt andet er det anvendeligheden, der gør den til testvinder!

Er det bedst at købe en Actifry fra Tefal?

Som nævnt er det ikke kun Tefal, der laver de smarte actifry maskiner, men de fås også fra andre mærker – herunder Philips, som vi så ovenfor.

Men er der i virkeligheden grund til at købe din actifry fra Tefal frem for de andre mærker?

Der er ikke nogen tvivl om, at det ikke kun er fra Tefal, du kan finde nogle rigtig gode actifryer, der kan tilberede nogle helt fantastiske pommes frites og som også har en rigtig høj anvendelighed og er nemme at bruge. Derfor er det ikke fair at sige, at du skal købe din næste actifry model fra Tefal, men der er alligevel nogle ting, der gør Tefal til et rigtig fornuftigt valg.

Prisen er rimelig

Selvom Tefal er et kendt mærke, der særligt er kendt for sin smarte Non Stick belægning, som du blandt andet kender fra stegepander, så er det ikke noget, der er med til at bringe prisen for Tefal Actifry helt op på urimelige højder.

Faktisk er Tefals actifry modeller prissat ganske fornuftigt og fair i forhold til mange andre mærker, og du vil faktisk ofte opleve, at de tilhører den billigere del af spektret.

Flot og enkelt design

Det er naturligvis også vigtigt, at din actifry maskine ser godt ud i køkkenet. Der er jo ikke tale om en meget lille maskine, men derimod faktisk en maskine, der fylder godt i dit køkken.

Og her er det naturligvis vigtigt, at maskinen ser godt ud og ikke bliver for klodset i dit køkken.

Særligt Tefal Actifry 2 in 1 er en rigtig flot maskine, der har en sort, simpel bund samt et glasstykke øverst, der gør den til en rigtig fin tilføjelse til dit køkken. Der er ikke nogen tvivl om, at Tefal har brugt noget energi på at udtænke et lækkert design til deres Actifry, og det kan ses på det færdige produkt.

Nem at bruge og hurtig rengøring

Derudover er disse fine Actifry modeller fra Tefal rigtig nemme at bruge, og særligt deres 2 in 1 model er simpel, da den også har en smart timer, der stopper maskinen, når din mad er færdig – så bliver det ikke meget nemmere.

Samtidig gør den smarte Tefal non stick belægning det nemt at gøre maskinen ren, da der aldrig er nogle madrester, der kommer til at sætte sig fast i bunden. Og hvis du vælger den smarte 2 in 1 model, er den lige til at skille ad og komme i opvaskemaskinen – så bliver rengøringen heller ikke nemmere.

Så når alt kommer til alt, er det svært at få øje på grundene til ikke at vælge at købe en Actifry model fra Tefal, der er kendt for at lave nogle fantastiske produkter, for det gør sig absolut også gældende, når det kommer til deres forskellige Actifry modeller, der alle har høj funktionalitet og er nemme at bruge og gøre rent.

Hvis du er glad for din frituregryde, så er det en rigtig god ide at gøre noget godt for din og din families sundhed og skære ned på fedtet. Og hertil findes der ikke en meget bedre metode end at bruge en actifry, der i stedet for at overdynge din mad med olie bruger varmluft og blot en lille smule fedt til at lave mindst lige så lækker mad, der bare er langt sundere for dig og din familie.

Vi håber, at denne Tefal Actifry test har været hjælpsom i din jagt på at finde den bedste actifry til din travle hverdag. Der er masser af gode grunde til at komme i gang med at bruge en actifry, og vi ved, at du bliver glad for den!

You may also like