Home Elektronik Vejrstation test

Vejrstation test

by Mark
0 comment

En vejrstation er det tætteste, som du kommer på at have fuld kontrol over vejret. Med en vejrstation er det som om, at du har din egen personlige meteorolog i dit hjem. I stedet for at tænde for vejrudsigten, når du gerne vil vide mere om vejret, så skal du ikke gøre andet end at kigge på din vejrstation.

Nogle af dem kan du også tilkoble til din mobil eller tablet, så du altid har vejrudsigten i din lomme. En vejrstation måler meget mere end temperaturen, da du også har mulighed for at vide, hvordan dit indeklima er, hvornår der kommer en storm, hvor meget nedbør vi har haft osv.

Det er forskelligt, hvad du har brug for at vide, men du kan få det hele. Hvis du arbejder meget udenfor, kan lide havearbejde så har du sikkert brug for en avanceret vejrstation, mens andre bare gerne vil vide, hvor varmt eller koldt det er.

Vi vil anbefale, at du læser vores anmeldelser først, inden du beslutter dig for, hvilke vejrinformationer, som du har brug for. For mange ved slet ikke alle de informationer, som de har adgang til og vi kommer helt vejen rundt i dette indlæg. Du kan få vejrstationer i alle prisklasser, så der er helt sikkert noget for alle.

Glem vejrudsigten på fjernsynet da du i dag kan få din egen vejrudsigt på din egen vejrstation.

Ventus W155 Vejrstation

Ventus er en billig vejrstation, da den ikke er baseret på wifi, som mange af de nyere vejrstationer. Dog følger der et trådløst anemometer med temperatur og fugtighedssensor med, som måler temperaturen udenfor dit hjem.

Det er en god vejrstation, som kan fortælle dig alle relevante informationer om vejret og det hele er baseret på lokale forhold, da Ventus indhenter data fra lokale stationer, så du kan være sikker på, at du får det relevante vejr for dit lokalområde.

Udover at måle temperaturen udenfor og indenfor, har den en regnemåler, lufttryk måler og oplyse dem om vindstyrken.

Vindstyrken er især relevant, da vi herhjemme bliver ramt af stærke storme fra tid til anden. Her har den en stormalarm, så du får svar med det samme. På den måde bliver du aldrig overrasket over en storm. Den kan måle vinden i mph, km/t, knots, Beaufort eller m/s.

Regnemåleren holder øje med, hvor meget nedbør der har været over en længere tid. Du kan fortælle dig nedbør baseret på en dag, uge eller måned. På den måde kan du få et overblik over, hvor meget det regner og det er væsentlig information for alle haveinteresseret.

Detaljer om den:

 • Termometer
 • Hygrometer
 • Vejrudsigt
 • Lufttryksmåler
 • Vindmåler
 • Data fra dit lokalområde

Netatmo Vejrstation

En utrolig populær vejrstation fordi du får alt data fra den direkte på mobil eller tablet. Den er kompatibel med både iPhone og Android. Så om du er interesseret i at vide en vejrprognose eller hvor meget nedbør vi har haft, så kan du se det direkte på din mobil. Desuden kan den tilkobles til dit wifi, så den automatisk indhenter relevante vejrinformationer.

Den fungerer i alt sin simpelthen ved, at du installerer den indenfor og her kan den fortælle dig om alle relevante informationer om dit indeklima. Det er bl.a. temperatur, luftfugtighed, lufttryk, CO2-indhold og lydniveau, som du kan se direkte på din mobil. På den måde ved du altid, hvordan statussen er for dit indeklima.

Udenfor installerer du en trådløs måler, som snakker sammen med vejrstationen indenfor. På den måde får du udendørstemperatur og luftfugtighed at vide. Så det er slut med at være overrasket over vejret igen, da du kan slå informationerne op på din mobil, når du ligger i din seng om morgenen.

Der er mulighed for at tilkøbe ekstra måleapparater til den. På den måde kan du tjekke indeklimaet i flere forskellige rum. Det er især en fordel, hvis du har børn, da du gerne vil være sikre på, at de sover i det bedste miljø for dem. Her kan det snyde, hvis du kun har vejrstationen stående i stuen, for indeklimaet er ikke nødvendigvis det samme alle rum.

Vi vil anbefale dig, at du opretter en profil på deres hjemmeside, for så får du også adgang til andre vejrinformationer, som er relevante for dit nærområde. På den måde har du altid vejrudsigten i lommen. Den kan også automatisk opsætte alarmer, så du får at vide, når der er et dårligt indeklima og det er tid til at åbne et vindue.

Detaljer om den:

 • Termometer
 • Hygrometer
 • Vejrudsigt
 • Lufttryksmåler
 • Måler Co2 indhold
 • Måler lydniveau indenfor
 • Se alt på din mobil eller tablet
 • Alarmer til indeklima
 • Kan tilkobles WiFi
 • 7-dags vejrprognose

OBH 4832 Vejrstation

Mange der starter med en vejrstation, kan godt lide denne model fra OBH. Det skyldes især, at du kan få den til under 500 kr., så hvis du er på udkig efter en gave, så er den oplagt at give. Den er ikke så avanceret, som mange af de andre, så det kommer meget an på, hvad dine behov er for en vejrstation.

Hvis du kun har brug for at vide temperaturen indenfor og udenfor og om det er overskyet eller ej, så er den et godt valg. Men du skal ikke forvente noget meget mere avanceret det fra den. Du har mulighed for at tilslutte tre ekstra sensorer til den.

Selvom den ikke er så avanceret, så bruger mange den som en form for avanceret ur, da den har et ur tilknyttet, som er radiostyret. På den måde ved du altid, at uret går, som det skal. Herudover er der også en kalender på den, så du altid ved, hvilken dato det er.

Det er en god løsning for dig, som gerne vil have en billig vejrstation og ikke bekymre sig for meget andet end at vide, om du skal have en jakke på i dag. Du bør ikke vælge denne løsning, hvis du har brug for en masse avancerede informationer.

Detaljer om den:

 • Trådløst termometer, både indenfor og udenfor
 • Radiostyret ur
 • Kalender
 • Vejrprognose i op til en dag.

NSH Nordic Lonobox W920

Med denne vejrstation får du en vejrstation, som sender informationerne til din computer, tablet eller mobil. På den måde kan du altid have vejret med i lommen. Den sender informationerne til dig via internettet. Det betyder, at du kan se vejret derhjemme, selvom du er på et helt andet kontinent.

For nogle er det måske overkill, men hvis du har en have og du har sat andre til at passe på den, er det rart, at du kan holde øje med vejret. For at få mest muligt ud af den, vil vi anbefale, at du tilkøber både en vindmåler og regnesensor til den. Disse to funktioner følger ikke med til den, men hvis du har en have, som du går meget op i, er det vigtige informationer og derfor kan du overveje at tilknytte det med det samme.

Dog kan du sagtens benytte den til en masse uden disse funktioner, da du kan se barometrisk tryk, temperatur og fugtighed. Disse informationer vil du altid kunne se, når du opsætter den, da den sender disse informationer over internettet, så du tilkobler den til din WiFi.

Fordi du benytter den med en app, har du også mulighed for at se vejret i resten af verden, da de har data fra alle steder. Så det er slut med at se vejrudsigten for at vide, hvor du skal tage på ferie henne. Du kigger simpelthen bare på din mobil og så har du alle de informationer, som du skal bruge.

Detaljer om den:

 • Temperatur, indenfor og udenfor
 • Barometrisk tryk
 • Se luftfugtigheden
 • Se vejret fra hele verden
 • Virker til mobil og tablet
 • Mulighed for tilkobling af ekstra funktioner

Ventus W928 Vejrstation

Endnu en god verjstation fra Ventus. Med denne får du alle de relevante vejrinformationer, som du har brug for og det bedste er, at du kan gemme alle vejrinformationerne, som den indhenter, direkte til din computer via software. Desværre har du ikke mulighed for at tjekke informationerne på din mobil, så det er stadigvæk en vejrstation, som du har mest glæde af at kigge på.

 

Men for dem som gerne vil vide alt om vejret, er den helt klart alle pengene værd, da den har alle de relevante informationer, som du kan forvente af en vejrstation og det bedste er, at det hele er inkluderet fra starten af.

 

Den kan komme med barometriske forudsigelser af vejret. Desuden kan den måle nedbør, indendørstemperatur, udendørstemperatur, månefase, luftfugtigheden osv. Den er svær at komme udenom, hvis du vil vide alt om, hvad der sker med vejret omkring dig.

 

Ligesom med de andre vejrstationer fra Ventus, så kan den advare dig, hvis der sker noget ekstremt med vejret. Det er især anvendeligt, hvis der er en storm på vej, for her skal du vide, om du skal sikre din bolig og flytte havemøbler, trampoliner osv. indenfor. Alt det kan den fortælle dig, så du behøver ikke følge med i vejrudsigten for at vide om det sker.

 

Hvis du er haveentusiast, er den guld værd, da du lettere kan styre, hvornår du skal gå i gang med forskelligt havearbejde. Bl.a. er det godt at vide, hvor meget nedbør der har været, så du ved, om jorden er hård eller blød. Den kan desuden give 4 dags vejrudsigt, som er ret nøjagtigt, fordi det foregår via satellit direkte til vejrstationen.

 

Detaljer om den:

 • Temperatur, indenfor og udenfor
 • Barometrisk tryk
 • Se luftfugtigheden
 • 4-dags vejrprognose
 • Gem dine vejrdata på din computer
 • Tidspunkter for solopgang og solnedgang
 • Alarmfunktioner ved storm
 • Kuldeindeks
 • Varmeindeks

 

DAY Vejrstation

 

En vejrstation som giver dig en række informationer om vejret. Den fungerer trådløst via batterier, så du skal ikke rode med ledninger, men du har ikke mulighed for at se informationerne på din mobil.

 

Til gengæld har den et stort display, så det er let at se det hele, så den er god at have stående på et bord, så du altid kan holde øje med, hvordan vejret er.

 

Den fortæller dig vejret indenfor og udenfor, samtidig kan den også oplyse dig om fugtighed disse steder. Så den er god at have til at vide, om du har et godt indeklima. Den kan også fortælle dig, hvilken fase månen er i.

 

Det er en god vejrstation, fordi den har et godt display, som er lettere at tjekke, end mange af de andre vejrstationer. Den har ikke alt for mange informationer om vejret og du kan kun se det fra den. Men den er et godt valg for dig, som bare gerne vil have de mest almindelige informationer om vejret. For de fleste er det nok at vide temperatuen og statussen på dit indeklima.

 

Hvis det kun er det, som du har brug for, så er den et godt valg til dig i en fornuftig prisklasse.

 

Detaljer om den:

 • Termometer
 • Hygrometer
 • Månefase
 • Den har et radiostyret ur
 • Trådløs, da den benytter AA batterier

 

Rosenborg 66830 Vejrstation

 

Denne vejrstation fra Rosenborg kommer i et flot design. Den ligner næsten en iPhone og det er tydeligt, at de har tænkt design ind i den. Hvis du har et stilrent hjem, vil jeg anbefale dig, at du kigger mod denne vejrstation, fordi den er så pæn.

 

Den betjenes da også via touchscreen, så den er let at benytte, da den er utrolig intuitiv. Den måler temperaturen indenfor og udenfor. Desuden har den også et hygrometer og du kan få vejrudsigten fra den.

 

Det er en af de billigere løsninger, da den ikke kan så meget, men hvis du er på udkig efter en stilren vejrstation med et radiostyret ur, så er den er godt valg. For den kan fortælle dig de mest væsentligste informationer for de fleste, nemlig hvad er klokken og hvor varmt er det udenfor.

 

Den passer ind i alle hjem, hvor design er noget af det vigtigste og det er da også blandt dette publikum, at den er meget populær.

 

Detaljer om den:

 • Termometer
 • Hygrometer
 • Den har et radiostyret ur
 • Trådløs, da den benytter AA batterier og AAA batterier
 • Den har en touch-screen

 

Ventus W030 Lonometer

 

Ventus har også lavet en mere simpel og billig løsning til dig, som bare gerne vil vide temperaturen og fugtigheden. Den kan fortælle dig alle disse informationer direkte til din mobil og det er grunden til, at mange vælger denne løsning.

 

Den er langt fra så avanceret som deres vejrstationer, men den kan være god at have sammen med en af de mere avancerede vejrstationer fra Ventus, men du kan også benytte den alene.

 

Den fungerer via Bluetooth, men hvis du er på din ejendom, burde den sagtens kunne sende data til dig, da den har en rækkevidde på 30 meter. Du kan placere den indenfor eller udenfor, alt efter hvor du er mest interesseret i at have informationerne fra. Dog har du mulighed for at tilkoble 3 ekstra sensorer til den, så du kan have informationer fra flere steder. Den må ikke placeres sådan, at den bliver udsat for direkte regn, for det kan den ikke holde til.

 

For mange vil dette være en god løsning, da du kan få at vide temperaturen og fugtighed direkte på din mobil. Den fungerer som en lille Bluetooth enhed, så der er ingen informationer at se på den, så du skal bruge den med en Android eller iPhone. Til begge mobiltyper kan du hente apps gratis.

 

Detaljer om den:

 • Termometer
 • Hygrometer
 • Bruges til mobil
 • Informationer vises som graf eller tal

 

Weather Hub Wifi vejrstation

 

Denne vejrstation kan være en totalløsning for dit hjem, da du kan tilknytte helt op til 50 sensorer til den. Når du køber den, kommer den typisk kun med selve enheden og en termometersensor, som du kan vælge at placere indenfor eller udenfor. Det betyder, at du kan gå fra kun at vide temperaturen og fugtigheden udenfor til at kende til indeklimaet i samtlige dine værelser, hvis du vælger at tilkøbe sensorer til den.

 

Som navnet antyder, fungerer det hele via WiFi. Selve gatewayen, som er den enhed, som styrer det hele, modtager alt data fra de sensorer, som du har opsat. Dvs. at hvis du opsatte sensorer i alle dine værelser, så ville de alle sammen sende information til denne gateway.

 

Det hele vil du så kunne se via din mobiltelefon. Det gør denne vejrstation til et virkelig godt bud, hvis du har råd til at tilkoble de mange ekstra sensorer. De er lette at installere, da du blot placerer dem der, hvor de skal være og så skanner du dem med din vejr-app, da de har en QR-kode. På den måde registreres de af gatewayen og hermed vil de kunne sende relevante informationer.

 

Blandt nogle af de sensorer, som du kan tilkoble til den, kan nævnes:

 • Hygrometer
 • Regnmåler
 • Vindmåler
 • Vandskademelder
 • Indbrudsalarm

 

Det er især alle de ekstra sensorer, som gør det til en virkelig spændende enhed, for som du kan se under indbrudsalarm, så kan du tilslutte andre sensorer end noget om vejret. På den måde kan du bruge den til alt i dit hjem og de udvikler hele tiden nye sensorer til den.

 

Du kan placere de forskellige sensorer der, hvor du mener, at de er mest anvendelige. F.eks. kan du placere en vandskademelder i din kælder, så vil den rapportere, hvis der er for meget fugt i kælderen.

 

Det bedste ved det er, at den sender disse informationer automatisk til din mobil, så du får en notifikation på mobilen, hvis der er noget galt. På den måde ved du altid, hvad der sker i dit hjem og med vejret.

 

Som sagt kan den mest, hvis du tilkøber ekstra sensorer til den, så for starten af kan den ikke så meget andet end at fortælle dig temperaturen enten indenfor eller udenfor. Det gode er, at du løbende kan udvide med nye sensorer og at de er så fremme i skoene med at lave nye sensorer.

 

Detaljer om den:

 • Termometer
 • Bruges til mobil
 • Mulighed for at tilkoble en række sensorer
 • Alt foregår via WiFi

 

Ventus BT W820 Vejrstation

 

Endnu en god moderne vejrstation hvor du kan se alt information direkte på din mobil. Den fungerer både til Android og iPhone.

 

Som Ventus er kendt for, så kommer du hele vejen rundt om vejret, når du har en vejrstation fra dem. Den kan måle temperaturen, fugtigheden, nedbør, vindstyrke, månefase og UV-måling. Så det er tydeligt, at det er en vejrstation, som stort set kan det hele og det er rart, at du både har mulighed for at se alle informationerne på din mobil, men du kan også se dem på vejrstationen. Vejrstationen giver et godt overblik over alle relevante informationer om vejret. På mobilen gemmer den vejrinformationer 4 dage tilbage, så du hurtigt kan finde frem til, hvordan vejret er og har været på din mobil.

 

Det gode ved Ventus er, at du får det hele med fra starten af, så du kan være din egen meteorolog fra dag 1. Sensoren oplades via en solcelle, så den er også samtidig god for miljøet.

 

På selve vejrstationen, hvor de har samlet alle informationer, kan du også se klokken, som altid er korrekt, fordi der er tale om et radiostyret ur. Her viser den altid vejret med et ikon, som kan være solskin, let skyet, overskyet, regn eller storm.

 

Der er ikke så mange vejrstationer, som kan fortælle dig om UV-stråling, så hvis du godt kan lide at sole dig udenfor om sommeren, eller du arbejder meget i haven, så er det en utrolig relevant information, så du ved, om du skal have et ekstra lag solcreme på.

 

Detaljer om den:

 • Temperatur, indenfor og udenfor
 • Barometrisk tryk
 • Se luftfugtigheden
 • Tjek vejret på din mobil, Android eller iPhone
 • Radiostyret ur
 • Månefase
 • Varmeindeks
 • Kuldeindeks

 

You may also like