Home Til HusetHusholdningsmaskiner Bordopvaskemaskine test

Bordopvaskemaskine test

by Mark
0 comment

Det er de færreste af os, som godt kan lide at vaske op efter vi har spist, så derfor er en opvaskemaskine noget af det bedste, som du kan få plads til i dit køkken. Hvis du ikke har plads til en opvaskemaskine, kan du få en bordopvaskemaskine. Som navnet antydet fylder den ikke mere, end den kan stå på dit køkkenbord.

Derfor er den et godt valg, om du bor i en mindre lejlighed, eller hvis du ikke vil undvære skabsplads til en opvaskemaskine. De fleste bordopvaskere kommer med plads til seks kuverter. Det er et system, som gør det let for dig at sammenligne bordopvaskere mod hinanden. Du skal cirka regne med 3 kuverter pr. person i hustanden, det gør en bordopvasker anvendelig for et par eller til dig, som bor alene.

Der er mange bordopvaskemaskiner på markedet og derfor kan du læse vores test, så du kan vælge den helt rigtige til dit hjem. Det er individuelt, hvad der er det bedste valg. Vi kigger b.la. på, hvor meget du kan fylde i den og hvor meget den larmer. Nogle af dem har også smarte opvaskeprogrammer, som du kan bruge til at gøre din hverdag lettere. Enkelte har dem har også opvaskeprogrammer, som gør det muligt for dig at vaske hurtigere, som er anvendeligt, når du holder en fest. På den måde kan du underholde dine gæster fremfor at stå i køkkenet og vaske op mellem retterne.

Læs vores anmeldelser før du vælger at købe en bordopvasker, da du helt sikkert vil blive klogere på, hvad du har brug for, når du har læst vores anmeldelse. Ofte kan det være svært at svare på, inden du ved, hvad du har mulighed for.

Electrolux ESF2400OW

Modsat mange af de andre bordopvaskemaskiner, så har Electrolux valgt at placere displayet øverst. Det gør det langt lettere at tjekke indstillingerne på den end konkurrenter. Det er stadigvæk en smagssag, om du foretrækker det, eller du har det ok med, at skærmen er i bunden. For nogle er det nok til at vælge Electrolux ESF2400OW som bordopvaskemaskine.

Samtidig er det også en god bordopvaskemaskine, hvor du bl.a. får:

 • Stilrent design i hvid
 • Optimal til 2 personer

Der kan være seks kuverter i den og man siger, at man ca. skal regne med 3 kuverter pr. person, så det gør den til et fornuftigt valg til et par, som bor i lejlighed. Hvis du bor alene, har den en virkelig god størrelse, da du typisk kun behøver at vaske hver anden dag og dermed kan spare både vand og tid.

En anden vigtig detalje ved denne bordopvaskemaskine er, at den kun larmer med 50 dB. Det svarer til, at den ikke larmer mere end dæmpet tale, så du kan sagtens lave mad og have en samtale i køkkenet, mens du har bordopvaskeren tændt. På den måde kan du sætte en opvask over, mens du laver mad. Den har en række programmer, alt efter hvad du skal vaske, så du behøver ikke kun vaske tallerkner i den. Du har også mulighed for at sætte den i gang senere, hvis du ønsker det, da den har et program til senere opstart.

Hvis du er på udkig efter en bordopvaskemaskine, som stadigvæk har tanke på miljøet, så er den god at vælge, da den har A+ i energimærke. Den er et godt valg for en mindre familie, par eller hvis du er single.

Detaljer:

 • Energiklasse: A+
 • Plads til 6 Kuverter
 • Støjniveau på 50 dB(A)
 • Den har 6 programmer / 4 temperaturer
 • 6,5 liter pr. opvask

Siemens SK25E203EU

Siemens laver mange gode opvaskemaskiner og bordopvaskemaskiner, så hvis du er i tvivl, er de altid et godt valg for dig. Med dem får du altid noget, som du kan være tilfreds med og de har altid en høj kvalitet.

Denne bordopvaskemaskine er ingen undtagelse i farven hvid. Den larmer en lille smule mere end mange af de andre bordopvaskemaskiner, men det er ikke værre, end I stadigvæk kan have en samtale, når den gør sit arbejde.

Den har plads til seks kuverter, så den er også et godt valg for et par eller single. Den har fem programmer og det smarte ved den er, at den selv finder ud af, hvilket program den skal vælge. Når du er klar til at sætte en opvask over, trykker du på startknappen og så vejer den automatisk indholdet og på den måde bruger du ikke unødvendig vand ved hver opvask. Den står til at bruge 8 liter vand, hvilket er mere end nogle af konkurrenter, men da den automatisk kan vælge det rigtige program, vil du ofte opleve, at den benytter langt mindre vand end andre bordopvaskemaskiner.

Detaljer

 • Energiklasse: A+
 • Plads til 6 Kuverter
 • Støjniveau på 54 dB(A)
 • Den har 5 programmer
 • 8 liter pr. opvask

Scandomestic SFO 2201

Vi har valgt denne bordopvaskemaskine, fordi du ofte kan købe den markant billigere end de andre bordopvaskemaskiner på markedet. Den fås i hvid og den larmer faktisk kun 49 dB. Generelt kan den konkurrere med mange af de langt dyrere bordopvaskemaskiner.

Den har plads til seks kuverter, så den er god at vælge, hvis I er et par, eller hvis du er single. Den kan godt fungere med et nyfødt barn, da den har seks vaskeprogrammer, så du har mulighed for at vaske meget forskelligt service i den.

Selvom den også får A+ i energimærke, så bruger den en smule mere vand end mange af de andre bordopvaskemaskiner med 8,2 liter pr. opvask. I forhold til den bordopvaskemaskine fra Electrolux er det alligevel et vandforbrug på 1,7 liter mere pr. opvask. Hvis du foretager 10 opvask pr. uge, bliver det alligevel til en del mere vand om året. Selvom det ikke er noget, som du betaler alt for meget på, er det værd at tænke over, hvis du vælger den, da den dermed ikke er ligeså god for miljøet.

Men den er stadigvæk et godt valg og det er også grunden til, at den stadigvæk har fået A+ i energimærke, da den ikke bruger særlig meget elektricitet til selve vaskene.

Du har heller ikke mulighed for at starte denne bordopvasker senere, så du skal kun vælge den, hvis du ikke har noget mod at starte den med det samme, at den er fyldt. Den larmer ikke mere, end I kan have en samtale i køkkenet, så det burde ikke være noget problem.

Detaljer

 • Energiklasse: A+
 • Plads til 6 Kuverter
 • Støjniveau på 49 dB(A)
 • Den har 6 programmer
 • 8,2 liter pr. opvask

Bosch SKS62E28EU

Bosch er et andet kendt mærke, når det kommer til bordopvaskemaskiner. Sammen med Siemens er de helt klart førende og du kan da også få rigtig mange modeller i begge mærker. Vi har valgt denne model, fordi den kommer i rustfrit stål, hvor mange af de andre kommer i hvid.

Det gør den til et langt mere stilrent produkt, som du kan have i et moderne køkken. Hvis du allerede har valgt andre stilrene hårde hvidevarer, så bør du vælge denne bordopvaskemaskine.

Samtidig er det selvfølgelig også en god bordopvaskemaskine, da det trods alt også er vigtigt. Den har plads til seks kuverter og modsat mange af de andre bordopvaskemaskiner, så har den en AquaStop funktion. Det er en ekstern vandsikring, som er på slangen uden for maskinen, som gør, at du ikke pludselig har vand i hele køkkenet.

Den har et vandforbrug på 8 liter pr. opvask, men det afhænger selvfølgelig af, hvad du vasker, da den har hele 6 vaskeprogrammer. Du får også udskud start funktion, så du kan sætte den til at vaske, når det passer dig. På den måde behøver du aldrig lade den vaske, mens du er hjemme. Det kan du sagtens gøre, da den kun har et vandforbrug på 48 dB, som svarer til en dæmpet samtale.

Det er en bordopvasker i den lidt dyrere ende, men det skyldes også mange af de ekstra funktioner, som den har. Den har f.eks. et selvrensende filter og en mængdesensor, så den kun bruge det antal liter, som højst er nødvendigt. De 8 liter pr. opvask sker kun, hvis du virkelig vasker meget og det er meget beskidt, så den er mere klimavenlig, end du tror, hvis du kun kigger på dette tal.

Detaljer

 • Energiklasse: A+
 • Plads til 6 Kuverter
 • Støjniveau på 48 dB(A)
 • Den har 6 programmer
 • 8 liter pr. opvask
 • Mængdesensor
 • AquaStop funktion

Bosch SKS50E32EU

Denne Bosch bordopvaskemaskine kommer i hvid og kan ofte fås markant billigere, end den Bosch, som vi lige har nævnt. Det betyder dog ikke, at det er en dårlig bordopvaskemaskine og den bruger da stadigvæk kun 8 liter pr. opvask med 5 programmer.

Den larmer en lille smule mere end andre bordopvaskere med sine 54 dB, men det er ikke noget, som er det store problem. Der, hvor man kan mærke den store forskel, er, når det kommer til manglende ekstra funktioner med den.

Du har ikke mulighed for at sætte den til at køre senere, så når den er fuld, skal du sætte den over. På den måde har larmen fra den større betydning end ved nogle af de dyrere bordopvaskere. Den har heller ikke AquaStop, som er ekstern vandsikring, dog får du stadigvæk intern vandsikring og den har også stadigvæk mængdesensor, så den kan stadigvæk vælge det bedste program for dig.

Hvis du er på udkig efter en simpel bordopvasker, som kan alt det, som den skal kunne, så er den et fornuftigt valg. For den har alle de primære funktoner, som du ønsker i en bordopvasker.

Detaljer

 • Energiklasse: A+
 • Plads til 6 Kuverter
 • Støjniveau på 54 dB(A)
 • Den har 5 programmer
 • 8 liter pr. opvask
 • Mængdesensor

Candy CDCP 8/E S

Et mindre kendt mærke inden for bordopvaskere er Candy. De har lavet en god og solid bordopvasker, som du kan få i sølv. På et marked hvor du ofte kun kan få en hvid, stilren eller sort bordopvasker, er det rart med endnu en valgmulighed.

Den er et godt valg til dig, som vil en større bordopvasker, hvor du har mulighed for at vaske helt op til 8 kuverter, hvor standarden for de andre er 6. Det gør en rimelig stor forskel, da en generel regel siger, at man skal regne med 3 kuverter pr. person. Så det gør denne bordopvasker oplagt til en familie med et barn. Selvom den har plads til 2 ekstra kuverter, så bruger den stadigvæk kun 8 liter vand pr. opvask.

En stor ulempe er dog, at den ikke har mængdesensor, så du skal selv vælge det program, som den skal køre på. Mange bryder sig ikke om det, da det enten betyder, at man bruger for meget vand eller for lidt. Heldigvis har den mulighed for at køre opvasken senere, så du behøver ikke have den kørende, mens du er hjemme, hvor den larmer med 51 dB, som svarer til en dæmpet samtale.

Den er et oplagt valg til dig, som gerne vil have en bordopvasker i sølv, hvor du har lidt mere plads. Det gør også, at den fylder en smule mere, så det er vigtigt, at du tjekker, om du har plads til den. Dog er det i højden, at den fylder lidt mere end andre bordopvaskere.

Detaljer

 • Energiklasse: A+
 • Plads til 8 Kuverter
 • Støjniveau på 51 dB(A)
 • Den har 6 programmer
 • 8 liter pr. opvask
 • Udskud start funktion
 • Højde 59 cm, Bredde 55 cm, Dybde 50 cm

Scandomestic SK5000B

Endnu en flot model fra Scandomestic. Denne kommer i sort og passer dermed perfekt ind i en minimalistisk stil, som er utrolig klimavenlig, da den kun bruger 6,5 liter vand pr. opvask. Ifølge producenten er den sorte farve en unik sort lak.

Den har plads til 6 kuverter og larmer kun 49 dB, som svarer til dæmpet samtale. Displayet er øverst på den, så det gør det let at benytte den, da det hele kommer op i øjenhøjde. På den måde kan du let vælge mellem de seks programmer, som den har. Her har du bl.a. mulighed for at vælge et skåneprogram, som bruger endnu mindre vand og energi og dermed skåner du miljøet, samtidig med at du får rene tallerkner.

Detaljer

 • Energiklasse: A+
 • Plads til 6 Kuverter
 • Støjniveau på 49 dB(A)
 • Den har 6 programmer
 • 6,5 liter pr. opvask
 • Højde 43,8 cm, Bredde 55 cm, Dybde 50 cm

Bosch SKS51E26EU

En anden mulighed, hvis du er på udkig efter en sort bordopvasker, er denne model fra Bosch. Den fås i en flot stilren sort og samtidig har du alt den teknologi, som du kender det fra andre af Boschs bordopvaskere.

Bl.a. at den selv finder ud af, hvor meget du har proppet i din bordopvasker, da den har en MængdeSensor. Herudover gør den selv filtersystemet rent og hvis den løber tør for salt og afspændingsmiddel, så lyser der en knap, som fortæller dig det. På den måde kan du hele tiden vide, hvornår det er tid til at skifte noget. Du har desværre ikke mulighed for auto-start funktion senere, så du kan kun tænde den, når du er hjemme og ikke vente til senere.

Denne bordopvasker er ligesom andre af Boschs nye modeller baseret på EcoSilence Drive, som er den motor, som driver det hele. Den gør, at den ikke larmer andet end det, som svarer til en dæmpet samtale.

Med sine seks kuverter er den et fornuftigt valg for et par eller en person, som gerne vil have en bordopvasker i sort med alle de fordele, som der kommer ved at eje en bordopvaskser fra Bosch.

Detaljer

 • Energiklasse: A+
 • Plads til 6 Kuverter
 • Støjniveau på 48 dB(A)
 • Den har 6 programmer
 • 8 liter pr. opvask
 • Højde 45 cm, Bredde 55,1 cm, Dybde 50 cm
 • MængdeSensor

Electrolux ESF2300DW

Denne bordopvasker fra Electrolux kommer i hvid og er en god solid bordopvasker, som passer godt på miljøet, da den kun bruger 6,5 liter vand pr. opvask.

Displayet sidder øverst på den, hvor den hos mange andre mærker sidder i bunden det gør den let at bruge, da det hele er i øjenhøjde.

Selvom den ikke har mulighed for en auto-start funktion, hvor du kan vaske senere, så har den til gengæld det, som de kalder for et Party Program. Det betyder, at det kun tager 20 min. at vaske servicen op mellem retter. På den måde kan du servere flere retter, selvom du ikke har en masse service og for mange er det en kæmpe fordel, hvis de godt kan lide at holde fester, selvom de ikke har så meget plads derhjemme. Tidligere var der ikke andet at gøre end at vaske op mellem retterne, da det ville tage alt for lang tid at køre en opvask. Hvis du vil undgå dette, så er denne bordopvasker det helt rigtige valg for dig.

Vi vil især anbefale den til alle, som gerne vil have et miljørigtigt produkt, hvor de dog har mulighed for også at bruge den, når I har masser af gæster. Den larmer minimalt med sine 50 dB, så du kan sagtens have den kørende, mens du laver noget andet i køkkenet. 50 dB svarer til en dæmpet samtale. Den har ikke mulighed for at veje din opvask, så du skal selv vide, hvilket vaskeprogram du skal vælge. Vores råd er, at du altid prøver dig frem med det program, som er bedst for miljøet og så kan du altid se, om dit service blev rent.

Detaljer

 • Energiklasse: A+
 • Plads til 6 Kuverter
 • Støjniveau på 50 dB(A)
 • Den har 6 programmer
 • 6,5 liter pr. opvask
 • Højde 43,8 cm, Bredde 55 cm, Dybde 50 cm
 • Party Program som vasker og tørrer på 20 min.

Siemens SK26E221EU

Denne Siemens bordopvasker kommer i en flot hvid finish. Det er en god bordopvasker, som passer på miljøet, samtidig med at den giver dig den perfekte opvask. Den bruger 8 liter pr. opvask, men for at få dette tal ned, har Siement en MængdeSensor, som automatisk vælger det helt rigtige opvaskeprogram for dig.

Dette gør, at du sparer meget vand pr. opvask, fordi den har en række øko-opvaskeprogrammer ud af sine 6 programindstillinger. Herudover har den også to ekstra funktioner, hvor du har mulighed for at tørre din service mere, eller du har mulighed for at vaske hurtigere, hvis du står i en situation, hvor du har brug for det. Det er klart, at det vil bruge mere energi, hvis du benytter denne funktion, men fordelen er, at du har mulighed for at benytte funktionen, hvis du skal holde fest. Når du bor i en mindre lejlighed, har du ikke mulighed for at købe en masse tallerkner og glas osv., så her bliver du enten ned til at vaske alt i hånden mellem retter, eller du kan benytte deres hurtig funktion. På den måde kan du være en del af festen mellem retterne.

Den kommer også med Aqua-Sensor, som er et eksternt vandsikringssystem. På den måde kan den stoppe med vand, hvis den oplever et problem, så du ikke ender med at have vand udover hele bordet.

Du har mulighed for at sætte den til at vaske senere, så du kan sætte alle vaske over, når du ikke er hjemme, eller du kan vaske, når du er gået i seng. Du har mulighed for at sætte den i gang mellem 1-24 timer senere, så det burde være rigeligt for alle.

Hvis du leder efter en pålidelig bordopvasker med en række ekstra funktioner, så er denne her et rigtig godt bud for dig.

Detaljer

 • Energiklasse: A+
 • Plads til 6 Kuverter
 • Støjniveau på 48 dB(A)
 • Den har 6 programmer
 • 8 liter pr. opvask
 • Højde 45 cm, Bredde 55,1 cm, Dybde 50 cm
 • MængdeSensor
 • Agua-Stop funktion
 • Hurtigere opvaskeprogram hvis du holder fest

You may also like