Home UdenforHaven Løvsuger test

Løvsuger test

by Mark
0 comment

Hvis du en af de heldige, der ejer en have, kender du sikkert til den tilbagevendende problematik, der dukker op på din græsplæne hvert efterår: løvblade, løvblade og atter flere løvblade.

Smukke ser de ud oppe på de flotte trækroner, men så snart de falder ned på jorden og rammer din græsplæne, kan de være til stor gene. De gør det sværere for din græsplæne at ånde efteråret igennem, og ligger der rådne blade i indkørslen eller på fortovet, kan det være decideret glat og farligt at gå på.

Med en løvsuger får du den bedste hjælpende hånd, der kan bistå dig i den daglige vedligeholdelse af haven. Dette produkt gør det ikke kun muligt for dig at komme af med de nedfaldne løvblade – du får ved samme lejlighed mulighed for at øge din kompostbunke i haven, når du tømmer maskinen efter brug.

Der findes i dag rigtig mange forskellige løvsugere, og overordnet set skelnes der mellem to forskellige typer:

 • Løvsugere – det klassiske produkt, der fungerer som en støvsuger med tilhørende pose.
 • Løvblæsere – de er mere kompakte, men kræver til gengæld også mere manuelt arbejde.
 • Kombinerede produkter.

Når du skal ud og finde din kommende løvsuger er det vægt, kapacitet og blæsehastighed, som er de begreber, du skal holde ekstra meget øje med. Jo større blæsehastighed, jo lettere er det for dig at styre løvbladene i en bestemt retning.

Du kan i dag både få batteridrevne og almindelige løvsugere med ledning. Hvis du har en lille have, kan det være en god idé at snuppe en batteridreven model, der giver øget fleksibilitet under dit havearbejde.

I nedenstående løvsuger test får du en overskuelig oversigt over de bedste løvsugere på markedet:

Bosch ALS 25 løvsuger/løvblæser

Dette produkt er en hybridmodel imellem en løvsuger- og blæser. Du kan til hver en tid nemt omdanne den til det produkt, du lige står og mangler. Den er tidligere testvinder og står til en fornuftig pris, hvorfor den er meget populær.

Denne maskine har en indbygget plantekværn, hvilket betyder, at den komprimerer dit løvaffald i størrelsesforholdet 10:1, så det er klar til at ryge direkte i kompostbunken efter brug. Samtidig kan en plantekværn som denne bidrage til en optimering af dit kapacitetsbrug i maskinen.

Udgaven her har en samlet kapacitet på 45 liter. Den kan komme op på en lufthastighed på 300 km/t, og med sin lette vægt på 3,2 kg. (4,4 kg. for løvsugeren) er den praktisk at have med i haven.

Denne løvsuger er til dig, der:

 • Søger en effektiv løvsuger til en rimelig pris.
 • Værdsætter fleksibiliteten i at have en hybridmaskine.
 • Kan se fidusen i at bruge løvbladene i din kompostbunke.

Bosch ALB 18 Li løvblæser

Denne løvblæser er batteridrevet, og anbefales derfor til dig, der har en mindre have, og som ønsker et nemt tilgængeligt haveværktøj.

Udgaven her er udstyret med en smart Syneon chip, der løbende tilpasser energitilførslen fra batteriet til de arbejdsopgaver, du er i gang med. På den måde kan du forlænge din batterilevetid i det lange løb. Den samlede batterilevetid for dette produkt er 17 min., men dette skal ses i lyset af, at en fuld opladning kun tager en enkelt time.

Når du køber dette produkt, får du en let og kompakt løvblæser, der med sine blot 2,5 kg. er et af de letteste maskiner på markedet. Med en blæsehastighed på 210 km/t kan den sagtens klare de udfordringer, den møder på sin vej i en lille have.

Denne løvsuger er til dig, der:

 • Har en mindre have.
 • Ønsker en let og fleksibel maskine.
 • Sætter pris på en kort ladetid.

Gardeno ErgoJet 3000 løvsuger/løvblæser

Denne kombinerede løvsuger/løvblæser scorer ganske højt i adskillige tests og er grundet sin høje effektivitet og gode pris et populært valg for mange forbrugere.

Når du køber denne udgave, har du et indbygget ClickFit-system i din maskine, som gør det muligt for dig at skille den ad og samle den helt uden benyttelse af nogen former for værktøj. Den kan derfor nemt laves om fra løvsuger til løvblæser eller omvendt, alt efter dit behov.

Modellen her har en høj blæsehastighed på op til 310 km/t, hvilket gør den yderst effektiv til at fælde løvblade på både græs og fliser. Den store kapacitet på 45 liter gør, at du ufortrødent kan arbejde i længere tid ad gangen uden hele tiden at skulle tømme din opsamler.

Der medfølger en plantekværn, der kan reducere dit løvaffald i størrelsesforholdet 16:1, hvilket sikrer maksimal pladsudnyttelse i din opsamler. Du får derved mulighed for at gemme affaldet i din kompostbunke, så det er klar til senere brug. Vær dog opmærksom på, at din opsamler kan blive tung, når affaldet er så komprimeret, som det er, takket være denne plantekværn.

Denne løvsuger/løvblæser er til dig, der:

 • Ønsker en effektiv løvsuger til en god pris.
 • Der værdsætter et nemt tilkoblingssystem.
 • Vil have gavn af et komprimeret løvaffald direkte ned i din kompostbunke.

Tag udgangspunkt i dit eget behov

I ovenstående løvsuger test har du forhåbentligt fået et bedre overblik over de muligheder, du har. Mange løvsugere sælges i dag som kombinerede produkter, hvilket blot gør det nemmere for dig som forbruger at tilpasse den efter dit behov i hverdagen.

En løvsuger er en god investering for fremtiden, så du kan optimere dit havearbejde på en helt ny måde. Selvom det kan føles som en dyr udgift, vil du virkelig sætte pris på at have en maskine, der kan klare efterårsbladene for dig. Du skåner din ryg og får mulighed for løbende at tage det værste affald.

Selvom du nemt kan lade dig friste af bare at købe den bedste løvblæser, der fås på markedet, vil det bedste produkt altid være et produkt, der er skræddersyet til dine ønsker og behov for, hvad din kommende løvsuger skal kunne klare.

Med den rigtige løvsuger vil du være godt rustet til efteråret i din have, og du vil måske ligefrem få en hyggelig stund ud af det, når du samler løvblade op i den friske efterårsluft.

You may also like