Home Elektronik Motionscykel test – Her er den bedste

Motionscykel test – Her er den bedste

by Mark
0 comment

Hvis du gerne vil gøre det nemt for dig selv at få den motion, du har brug for, så bliver det faktisk næsten ikke nemmere end med en motionscykel.

Ved at motionere på denne måde får du nemlig mulighed for at træne på en måde, der er langt mindre besværlig, end hvis du skulle i et fitnessventer eller på en cykelsti for at gøre det.

Du behøver dog aldrig at gå på kompromis med, hvor meget du kan få ud at din træning, for der ligger nemlig også en stor udfordring i at træne på en motionscykel.

Særligt hvis du vælger en god model, som har de rette funktioner til dine behov.

Og netop derfor har vi i denne artikel forsøgt at samle et god overblik over nogle af de allerbedste motionscykler på markedet i dag. Det er i øvrigt nogle af de modeller, som klarer sig bedst i motionscykel tests.

Abilica WinMag Motionscykel – Det brugervenlig valg

Denne motionscykel vil være en god model at vælge for både dig, der allerede har erfaring med denne slags motionsudstyr, og dig, der er helt nybegynder på området.

Med en model som denne, vil du nemlig både kunne få en god udfordring ved hver træningssession, og så vil du også kunne gøre det ganske let, da Abilica WinMag-modellen er ganske let at sætte op og bruge.

Egenskaber

 • 12 træningsprogrammer
 • 32 belastningsniveauer
 • Har en vægt på 31 kilo
 • Holder til en vægt på 130 kilo
 • Måling af puls og kalorieforbrænding
 • Justerbart styr
 • Transporthjul under bunden

Funktionalitet

Når vi siger, at du kan blive udfordret hver eneste gang du motionere, så hænger det sammen med, at du altså selv kan styre, hvordan du vil motionere fra gang til gang.

Du kan nemlig vælge mellem 12 forskellige træningsprogrammer, hvis du vil det. Udover det kan du dog også vælge mellem hele 32 forskellige belastningsniveauer.

Det er noget af det, der er med til at give dig en varierende træning. Der er nemlig mulighed for at blive stærkere, og for at kunne fokusere på forskellige dele af træningen fra gang til gang.

Konstruktion

Noget af det der også er med til at gøre en model som denne så attraktiv, er, at den er utroligt nem for enhver at samle.

Det kan nemlig være nok så godt at købe en af de mest komplekse og smarte modeller på markedet, men hvis meningen med den er, at du skal kunne bruge den derhjemme, så skal det også være nemt for dig, rent faktisk at gøre det.

Det skal være nemt at samle den, og så skal det være nemt at bruge den, og det må man sige er nogle kriterier, som denne motionscykel lever op til.

Magasinet Woman.dk, som har kåret denne model til vinder af deres tests, lagde også vægt på, at der fulgte en nem brugermanual med, som kunne være en stor hjælp, hvis der alligevel skulle være nogen problemer med opsætningen.

Casall Infinity 1.2B – Det robuste valg

Vil du gerne have en stabil motionscykel, så vil en model som Infinity 1.2B fra Casall være et fremragende valg.

Denne model har nemlig den fordel, at den både er robust, og at den kan give dig masser af udfordring i din træning, uanset om du er nybegynder, eller om du er øvet.

Egenskaber

 • 12 træningsprogrammer
 • 16 belastningsniveauer
 • Har også en manuel træningsindstilling
 • Har en vægt på 37 kilo
 • Holder til en vægt på 140 kilo
 • Måling af puls og kalorieforbrænding
 • Justerbart styr og sæde
 • Transporthjul under bunden

Funktionalitet

Også denne motionscykel vil være et fremragende valg til både dig, der allerede er i god form, og som søger en udfordring, og dig, som først nu har kastet dig over denne form for motion.

Der er mulighed for at vælge mellem 12 forskellige træningsprogrammer, som altså kan være med til at give dig en god variation i, hvordan du træner fra gang til gang.

Derudover kan du også vælge mellem 16 forskellige belastningsniveauer, hvis du vil have mulighed for at variere, hvor meget modstand du oplever, når du cykler.

Endelig er der også den mulighed, at du kan cykle med den manuelle indstilling, hvis du ikke vil tænke for meget over det og hellere bare cykler derudaf. 

Konstruktion

Denne model er lavet til at kunne holde til en del.

Den holder blandt andet til en vægt på op til 140 kilo, hvilket er den højeste vægtbelastning, du finder i denne test.

Udover det er det dog også en motionscykel med et kraftigt stel, som i øvrigt også er en af forbedringerne fra dens forgænger 1.1B, som også er fra samme serie.

Det er den tungeste af de modeller, du finder i denne guide, men det betyder ikke, at den er meget sværere at flytte rundt på, for den har indbyggede transporthjul under bunden, og så vejer den faktisk kun 37 kilo i alt, så med de smarte transporthjul er den intet problem at flytte rundt på.

Denne mere robuste konstruktion er altså også med til at gøre Casall Infinity 1.2B-modellen til et godt valg for dem, der måske ligger i den højere ende af vægtskalaen, som gerne vil motionere.

Abilica Stream UB VIII – Det funktionelle valg

Søger du en motionscykel i særklasse, så er der måske nærmere Abilica Stream UB VIII-modellen, du skal kigge på.

Udover at kunne give dig gode forhold for din træning, så er der også en masse funktioner, som kan være med til at gøre træningen både sjovere og mere fyldestgørende for dig.

Egenskaber

 • 12 træningsprogrammer
 • 32 belastningsniveauer
 • Har en vægt på 34 kilo
 • Holder til en vægt på 130 kilo
 • Måling af puls
 • Yderligere mulighed for at tilslutte et pulsbælte
 • Gratis app

Funktionalitet

Det er de mange forskellige funktioner, som du ellers typisk ville finde i motionscykler i en højere prisklasse, der gør denne model så enestående.

Stream UB VIII-modellen fra Abilica kan nemlig måle din puls på den klassiske måde gennem håndtaget, men udover det har du også mulighed for at tilkøbe et pulsbælte, som kan sluttes til cyklen, og som kan give dig en mere præcis måling.

Det er også en teknologi, som de professionelle benytter sig af.

Udover det har du mulighed for at vælge mellem 12 forskellige træningsprogrammer, og så kan du også vælge mellem 32 forskellige belastningsprogrammer, som alt sammen er med til at give dig et større udbytte af din træning.

Mens du træner kan du i øvrigt nyde at rejse gennem alverdens smukke landskaber, hvis du følger med på skærmen. Den kan nemlig ved hjælp af Google Maps gøre din cykeltur endnu mere virkelighedstro.

Konstruktion

Også denne model er ganske robust, hvilket kan give dig en stor sikkerhed, når du bruger den.

Den har et svinghjul med en forholdsvis høj vægt på hele 9 kilo, og til trods for det så er det faktisk en letvægtscykel, der i alt kun vejer 34 kilo.

Den har naturligvis en indbygget skærm, som efterhånden er standarden på markedet. Hvis denne skærm ikke lige er god nok for dig, så er der dog også mulighed for at koble en telefon, tablet eller bærbar computer til og så montere den oven på din motionscykel.

Sådan vælger du den rette motionscykel

Det er bestemt værd at pointere, at der findes massevis af modeller på markedet i dag, og det er altså også med til at gøre valget svært, når du skal ud at købe en ny en af slagsen.

Der er flere ting, du kan gå efter:

 • Kan du vælge mellem forskellige træningsprogrammer?
 • Kan den bære dig og eventuelle familiemedlemmer?
 • Træner du for at tabe dig eller for at komme i form?

Hvis du træner for at tabe dig, er det rart at kunne holde øje med din kalorieforbrænding, mens det måske i højere grad er din puls, du skal holde øje med, hvis du vil i bedre form.

Få mere ud af at motionere

Der er masser af gode grunde til at træne på en motionscykel fremfor på så mange andre måder.

For det første så er der naturligvis den samme fordel, som der er ved enhver anden form for fysisk aktivitet, og det er, at du udløser nogle endorfiner, som er med til at styrke dit mentale helbred.

Udover det er det der også andre fordele ved at cykle, som for eksempel:

 • Det styrker immunforsvaret
 • Du kan opbygge dine muskler – især i benene
 • Det er godt for dine knogler
 • Det forebygger hjertesygdomme
 • Du kan nedsætte din risiko for at udvikle kræft
 • Det er ikke så hårdt for dine led, som det for eksempel er at løbe
 • Derved er der altså også en lavere risiko for skader
 • Det er godt for hjernen
 • Det hjælper med vægttab

Således er der altså masser af kropslige fordele ved at vælge at cykle i det hele taget.

At gøre det på en motionscykel har dog også yderligere den fordel, at du ikke skal forlade dig eget hjem for at gøre det. På den måde kan du dog også glip af nogle fordele som for eksempel muligheden for at forbedre din balance.

Træning i eget hjem

En af de helt store fordele ved at motionere på en motionscykel er altså, at du kan gøre det hjemme i dit eget hjem, hvilket giver dig en fleksibilitet, der kan være svær at matche, uanset om det var i fitnesscentret eller på en cykelsti.

Når du kan klare det hele hjemmefra, skal du nemlig ikke medregne tid til at tage nogen steder hen for at få dine anbefalede 30 minutters fysiske aktivitet ind i din rutine.

Det betyder også, at det bliver langt nemmere for dig at finde tid til at træne, hvis du lige står og har 30 minutter til overs på et tidspunkt i løbet af din dag, eller hvis du bare for lyst til at tage en hurtig impulsiv tur på motionscyklen.

Du skal heller ikke tage højde for vind og vejr, for hvis du har en termostat, bestemmer du nemlig selv temperaturen, når du skal bevæge dig.

Endelig har du også frihed til at lytte til lige netop den musik, du vil, at se lige det i fjernsynet, som du vil, eller at have lige præcis så spraglet, så meget eller så lidt tøj på, som du vil, mens du træner.

You may also like