Home Elektronik GPS ure test 2021

GPS ure test 2021

by Mark
0 comment

Uanset om du er løber eller sportsudøver, eller om du bare vil holde øje med din krop og sundhed i hverdagen, så er der mange fordele at hente ved at investere i et GPS ur, som klarer sig godt i tests.

Det giver dig nemlig muligheden for at holde øje med blandt andet din puls, både når du hviler, og når du træner. Derudover kan du også holde øje med meget andet i din hverdag. Ofte vil det nemlig også være muligt at holde øje med din søvn, og hvor mange skridt du når at tage i løbet af dagen.

Er det noget, du er interesseret i, så har vi i denne guide samlet en masse lækre modeller, som alle sammen klarer sig fornemt i forskellige tests fra forskellige anmeldere rundt om i verden.

Garmin Forerunner 245 Music – til dig, der vil høre musik på løbeturen

Dette ur kan på flere måder assistere dig på din løbetur og gøre den lidt bedre.

Nogle fordele ved netop denne model er:

 • Du får op til 7 dages batterilevetid uden brug af GPS’en
 • Den kan afspille musik
 • Den måler puls, kalorieforbrænding og tæller skridt

Funktioner

Du får altså som sagt et batteri, der giver dig op til 7 dages levetid, men det er vel og mærke uden brug af GPS’en. Levetiden er dog ikke helt så lang, hvis du bruger den, for så holder det i op til 6 timer.

Mens du løber, får du også glæde af muligheden for at holde øje med både din puls og din kalorieforbrænding. Hvis du har det på i løbet af dagen, vil du også kunne holde øje med, hvor mange skridt du tager den dag.

For at gøre løbeturen lidt sjovere, kan du afspille musik enten ved hjælp af en app som Spotify eller ved at afspille dine egne MP3-filer.

Eksperternes ord

Denne model klarer sig godt i forskellige GPS ure tests rundt om i verden, og som navnet antyder, så er det især musikafspilningen på Garmin Forerunner 245 Music, der gør den til noget særligt. Det er også noget af det, som de har lagt vægt på hos Stuff.tv, der giver 5 ud af 5 stjerner i deres test.

Polar Vantage V – til den seriøse løber

Hvis du går meget op i, både hvordan du løber, og hvordan du ellers lever sundt, er dette ur måske noget for dig.

Nogle fordele ved netop denne model er:

 • Den har helt op til 40 timers batterilevetid med brug af GPS’en
 • Den måler puls, kalorieforbrænding, skridtdistance og er også et ur med skridttæller
 • Den holder også øje med din søvn og inaktivitet

Funktioner

Denne model er altså den oplagte til dig, der går op i at leve sundt både på og imellem dine løbeture, for med en batterilevetid på 7 dage uden GPS vil den hele tiden tage målinger på dig.

Noget af det den måler, er din puls og kalorieforbrænding, som er meget almindeligt. Derudover måler den også antallet af skridt, du tager på en dag, og distancen af disse skridt.

Den måler dog også din søvn, så du kan få en bedre idé om, hvor godt du sover. Hvis du i løbet af ugen er meget inaktiv, vil den give dig en advarsel, så du nemmere kan få en sundere og bedre balance i din hverdag.

Eksperternes ord

Den britiske anmeleder Wired.co.uk har kåret dette GPS ur til vinder af deres test. Det har de gjort blandt andet på baggrund af dets høje kvalitet og gode funktioner.

Garmin Vivoactive 4 – til mere end bare løbeturen

Søger du en model, som kan bruges til andet end bare løbeture, så er dette måske det rigtige valg for dig.

Nogle fordele ved netop denne model er:

 • Du får op til 8 dages batterilevetid uden brug af GPS’en
 • Den kan afspille musik
 • Den kan også bruges af andre end bare løbere

Funktioner

Dette GPS ur har en forholdsvis lang batterilevetid på 8 dage, hvis du altså ikke bruger GPS’en. Til gengæld holder den i op til 6 time, hvis du bruger den, som ikke er helt så længe som nogle andre på listen, men alligevel mere end nok for langt de fleste mennesker.

Det er en god model til løbere, da den måler både puls og kalorieforbrænding. Det er dog også noget, du kan have glæde af i hverdagen og i forbindelse med sportsgrene. Pulsmåleren fungerer f.eks. også upåklageligt godt, når du svømmer og altså er under vand.

For at gøre din sport lidt sjovere kan du også afspille musik på denne model. Det kan du enten ved hjælp af forskellige apps eller almindelige MP3-filer.

Eksperternes ord

Noget som får stor ros af eksperter som Expertreviews.co.uk, der i deres test giver topkarakterer, er altså de mange funktioner.

Andre eksperter har også fremhævet, at denne model er en af de bedste lige nu til også at bruges i forbindelse med andre sportsgrene end løb.

Garmin Venu – til dig med sans for detaljen

Dette ur er måske et godt valg til dig, der søger flere forskellige funktioner i høj kvalitet og et lækkert design.

Nogle fordele ved netop denne model er:

 • Den har et lækker AMOLED-skærm
 • Den kan afspille musik
 • Den måler puls, kalorieforbrænding og meget mere

Funktioner

Med en batterilevetid på op til 5 dage kan denne model ikke umiddelbart følge helt med nogle af de andre modeller i denne guide. Alligevel klarer den sig godt i tests, og det skyldes i høj grad dens store alsidighed.

Den måler nemlig mange forskellige ting fra puls til kalorieforbrænding, og så registrerer den også din søvn og hvor mange skridt, du tager i løbet af en dag.

Også denne model er vandtæt og kan derfor bruges af svømmere såvel som mange andre sportsudøvere. Dem er nemlig ikke bare egnet til løbere.

Derudover kan du også med denne model lytte til musik.

Eksperternes ord

ZDnet.com er bare en af de eksperter, der har testet denne model og givet den en flot anmeldelse. De er blandt meget imponerede af den lækre AMOLED-skærm, som gør det nemmere at se i både mørke og lyse forhold.

Polar M430 – til dig, der søger enkelthed og funktionalitet

Dette ur er langt mere en bare en pulsmåler, for det har masser af gode funktioner i en ellers enkel indpakning.

Nogle fordele ved netop denne model er:

 • Du får helt op mod 14 dages levetid uden brug af GPS’en
 • Du kan lave dine egne løbeprogrammer
 • Du kan også se, hvis du får opkald eller beskeder

Funktioner

De 14 dages batterilevetid er en af de højeste, du finder i denne guide. Derfor er denne model også et fremragende valg til den travle sportsudøver, der ikke har tid til at oplade den hele tiden.

Hvis du gerne vil gøre tilpasningen af dit træningsprogram så let som muligt, så er dette modellen for dig. Det bliver nemlig ikke nemmere end med dette ur. Du kan nemlig hele tiden se og tilpasse dit løbeprogram for bedre at kunne udfordre dig selv på den rigtige måde.

Du kan i øvrigt holde øje med din puls, din kalorieforbrænding, din søvn og meget mere.

Derudover kan du også holde dig opdateret, da du kan se både opkald og beskeder uden at skulle hive mobilen frem.

Eksperternes ord

Det der imponerer hos eksperter som TechAdvisor.co.uk, der giver en fin anmeldelse i deres test, er, hvor meget dette tilsyneladende enkle ur faktisk kan.

Garmin Vivoactive 4s – til dig, der også vil gøre hverdagen nemmere

Udover at være et fremragende supplement til din træning, så vil du også få stor glæde af det i din hverdag.

Nogle fordele ved netop denne model er:

 • Du får op til 7 dages batterilevetid uden brug af GPS’en
 • Den kan tage imod både e-mails og beskeder
 • Den kan også bruges til betaling

Funktioner

Som det så ofte er tilfældet, kan du holde øje med både puls, kalorieforbrænding, dagens antal skridt og meget mere, der gør træningen mere fyldestgørende. Derudover kan du lytte til musik samtidig og tage imod både e-mails og beskeder.

Du kan dog også bruge denne model i din hverdag. Noget unikt ved den er for eksempel, at du kan betale med den, når du er ude at handle. Du kan også holde øje med din menstruationscyklus, hvis du har sådan en.

Sikkerheden på denne model er også helt i top, da du får mulighed for at give en kontaktperson besked i tilfælde af et uheld, og så holder den naturligvis øje med din lokation.

Eksperternes ord

Expertreviews.co.uk giver dette GPS ur en topkarakter i deres GPS ure test, blandt andet fordi det altså både er et fitness- og et smartwatch. Det er noget, som flere eksperter har været enige i, da de også har testet det.

Garmin 735 XT – til dig, der vil have lang levetid og en lav vægt

Er du på udkig efter et noget, som kan, hvad det skal uden at veje alt for meget, så er dette måske modellen for dig.

Nogle fordele ved netop denne model er:

 • Du får op til 14 timers batterilevetid med brug af GPS’en
 • Den vejer ikke meget
 • Den måler puls, kalorieforbrænding og tæller skridt

Funktioner

Som sagt så kan denne model alt det, den skal kunne. Den gør det i øvrigt meget længe, uden at batteriet går dødt, for den holder i 14 timer med og op mod 11 dage uden brug af GPS’en.

Det er i øvrigt en model, som du kan have glæde af i forbindelse med mange forskellige sportsgrene udover løb. Den måler din puls, kalorieforbrænding, søvn og antallet af skridt, du tager på en dag. Derfor er det altså også et alsidigt ur.

Du kan for eksempel bruge det som triatlonudøver, da det kan bruges til cykling, løb og svømning.

Udover det så er det altså også smart, at det ikke vejer meget. Særligt hvis du har det på hele dagen.

Eksperternes ord

Noget af det der imponerer eksperterne, er den lange levetid. Derudover er det en bonus, at det altså ikke er en model, der vejer særligt meget.

Blandt andet på hjemmesiden Techrader.com har de valg at give den 4,5 ud af 5 stjerner.

 

You may also like