Home UdenforHaven Hækkeklipper test

Hækkeklipper test

by Mark
0 comment

Nu står foråret snart for døren, og det betyder havearbejde for mange haveejere. Hvis du ligesom så mange andre har en hæk som et levende hegn til afgrænsning af dit udeareal, betyder det, at du skal gøre dig klar til den kommende sæson.

Selvom din hæk måske lige nu ikke ser ud til at volde de store problemer, vil den med varmere temperaturer og mere sollys hurtigt få vokseværk. Den vil trænge til at blive klippet og fintrimmet, når væksten bliver for stor – og faktisk er der ingen begrænsninger for, hvor ofte du kan klippe din hæk. Det anbefales dog ikke at klippe den efter august, da de nye skud ikke kan klare den efterfølgende frost i efterårs- og vintersæsonen.

En flot, kraftig hæk kræver et ordentligt stykke værktøj, der kan gøre arbejdet lettere for dig. Måske er det på tide, at du investerer i en god hækkeklipper, så du hurtigt kan klare det sure arbejde og efterfølgende nyde det skønne sommervejr i haven?

Overordnet set kan hækkeklippere deles op i to kategorier:

 • Akku hækkeklippere – disse er batteridrevne hækkeklippere, der har en bestemt driftstid pr. opladning. Driftstiden afhænger af tætheden og gevæksten i din hæk og naturligvis af den pågældende models opbygning. De anbefales til dig, der har en mindre hæk.
 • Hækkeklippere med ledning – disse er de mest udbredte, da de både er mere kraftfulde og billigere i prisen. De kan klare enhver hæk og er velegnede til større haver og arealer, så længe du har en god forlængerledning.

I det kommende afsnit finder du et udvalg af gode hækkeklippere, der rangerer højt i enhver hækkeklipper test:

Bosch AHS 55-20 Li

Denne batteridrevne hækkeklipper har scoret højt i test hos Gør Det Selv, og med god grund. Den er yderst funktionel og kan klare enhver hæk til UG, hvorfor den er meget populær blandt sin målgruppe.

Den består af en kraftig kniv med savefunktion, der kan skære igennem selv de tykke grene på op til 25 mm. Dertil hører både knivbeskytter og antiblokeringssystem med, der både beskytter dit rækværk og sørger for, at maskinen ikke går i stå ved de mere udfordrende grene.

Du får en hækkeklipper i topkvalitet, der ved hjælp af en såkaldt Syneonchip løbende tilpasser motorkraften til sværhedsgraden af opgaven. På den måde får du maksimalt udbytte af dit batteri. Driftstiden er fastsat til at kunne klare et areal på 200 kvm, hvilket er mere end rigeligt til en mellemstor hæk.

Sidst men ikke mindst er denne model lettere i sin vægt til sammenligning med andre batteridrevne hækkeklippere, og det gør det blot endnu nemmere for dig at bruge den i hverdagen.

Denne hækkeklipper anbefales til dig, der:

 • Har en mellemstor have.
 • Ønsker en let og batteridrevet hækkeklipper, der sikrer god fleksibilitet.
 • Sætter pris på en kraftig kniv med savefunktion, der kan klare sig igennem enhver hæk.

Makita DUH523Z

Denne batteridrevne hækkeklipper egner sig til beskæring af mindre hække og buske, og er samtidig nemt at bruge til finere beskæringer af fx ligusterhække. Den klarer sig ligeledes godt igennem tests hos Gør Det Selv.

Med denne hækkeklipper får du en maskine, der kan skære op til 15 mm., hvilket er mere end rigeligt til at klare sig igennem en mindre hæk. Der er indbygget et system mod overbelastning, så du bliver advaret vha. en advarselslampe, der blinker, når maskinen lider overlast. På den måde kan du nå at være opmærksom på det, inden maskinen går ud.

En model som denne består af et ergonomisk håndtag, der med en praktisk gummibelægning sikrer, at den er nem at holde uden at have en tendens til at glide ud af hånden under klipningen.

Sidst men ikke mindst får du en stor fordel med ved køb af denne maskine, da den i sine tests roses får sin støjsvage motor.

Denne hækkeklipper anbefales til dig, der:

 • Har en have med mindre hække eller buske.
 • Ønsker en støjsvag motor.
 • Sætter pris på et godt greb.

Bosch AHS 65-34

Denne hækkeklipper med ledning er den absolutte testvinder hos Gør Det Selv, da den både er brugervenlig og yderst effektiv til store haver med krævende hække og buske.

En udgave som denne har en snitlængde på 65 cm., hvilket betyder, at den kan klare sig hurtigt igennem selv de tykkeste hække. Samtidig kan den klare grene med mere end 34 mm. i tykkelsen, hvilket gør den ekstraordinært effektiv.

Der er indbygget knivbeskytter, hvilket øger holdbarheden og sikrer mod pludselige bagslag, der kan føles ubehagelige.

Håndtaget er tredelt og kræver derfor begge hænder til betjeningen af maskinen. Dette gør den blot mere børnesikker, da det er en stor og kraftfuld maskine.

Maskinen er tungere end de batteridrevne modeller, men det følger med, når du køber en maskine med en kraftfuld motor, der skal kunne klare det hele.

Som en sidste fordel er den AGR-certificeret, hvilket betyder, at den er lavet på en måde, så den skåner din ryg bedst muligt. Hvis du er indehaver af en stor have, kender du sikkert til udfordringen ved, når kroppen siger fra efter flere timers arbejde. Det kan du modarbejde ved brug af denne maskine.

Denne hækkeklipper anbefales til dig, der:

 • Har en stor have med tykke hække og buske, der kræver en kraftfuld maskine.
 • Laver mange timers havearbejde og derfor ønsker en maskine, der skåner din ryg.
 • Sætter pris på en maskine med ledning, så du slipper for gentagende batteriopladninger.

En god investering i fremtiden

Gør dig selv en kæmpe tjeneste og invester i en hækkeklipper i god kvalitet, der vil gøre dit havearbejde meget nemmere i fremtiden. Der er intet værre end at gøre et dårligt køb, som man bagefter kan ærgre sig over i lang tid.

Det vigtigste er, at du fra start af er afklaret omkring det behov, som din kommende hækkeklipper skal dække. I det tidligere afsnit har du fået en god præsentation af forskellige hækkeklippere, der scorer højt igennem flere hækkeklipper test. Nu er det op til dig at vurdere, hvilken af dem, der vil egne sig bedst til dig og din have.

You may also like